Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj03.07.2012, 20:18 (UTC)    
Mesaj konusu: Ekran kartı yardım gençler

Öncelikle Selamun Aleykum arkadaşlar. Hepinize hayırlı geceler. Yeni bir ekran kartı almak istiyorum da sizinde tavsiyenizi, yardımınızı alayım dedim.


Bilgisayarıma bir ekran kartı alacağım ve bunun için dikkat etmem gereken şeylerden en önemlisinin "bit" kavramı yani 128 bit 64 bit gibi belirttiğimiz ölçek olduğunu söyleyen arkadaşlar var. Yani bellek (1gb , 2 gb gibi) pek önemli olmadığını söylüyorlar bende bir ekran kartı bulmuştum reklam olmasın 1 gb bellek 64 bit ve fanı gibi diğer özellikleri örn. mimarisi gayet güzel fiyatıda uygun ama 128 bit bir ekran kartının daha iyi olacağını söyleyenler yüzünden alsam mı almasam mı şüpheliyim.
Bir diğer konuda ana karttaki PCI Express soketleri var ve ekran kartının bunlara uyup uymayacağını tam bilmiyorum. Yardımcı olabilecek anlayan biri varsa lütfen özel mesajda atabilir burdanda yardım edebilir çok memnun kalırım hem başka arkadaşlarada yardımcı olmuş olurlar bu konuda.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Mesaj04.07.2012, 10:44 (UTC)    
Mesaj konusu:

nasıl önemli değil Very Happy eğer senin ekran kartın 32 bit ise sen bilgisayarına eğer 64 bit destekli oyun yüklersen ekran kartın aşırı ısınmadan dolayı yanar o yuzden zamani oyunlar genelde 64 bit ve varsa üstü olarak piyasaya sürülüyor buna dikkat etmen gerekir Wink
______________
css tasarım,giriş paneli gibi istekleriniz için bana ulaşın
skype:semihseker26 veya profilime mesaj atmanız yeterlidir...
Mesaj11.07.2012, 19:00 (UTC)    
Mesaj konusu:

tabiki bit kavrami olayi sart. eger senin bilgisyarin 64 bit ise ona uygun bir ekran karti secimi yapmaniz gerek. 32 bit ise ona uygun. soketler genel olarak butun ana kartlarla uyumludur soket konusunda problem yasamssiniz. aldiginiz ekran kartini ana kart ustunde tam kasaya parele olarak uygun yere yerlestirin. ayriyetten video ekleyecegim sizin cin. tukiyede youtube yasagi yoksa http://www.youtube.com/watch?v=UZB-wp8xUN8 takilma sekli burda.
akran karti secerken birde suan dikkat edin. paylasimlimi paylasimsizmi diye.
Paylasimli ekran kartlari genelde ofis kullanicilari icin ideladir. ( pek oyun oyun oynamayan birisi oldugum icin ben paylasimli kullniyorum)
paylasimsiz ekran kartlari genelde performans kullnicilarinin vazgecilmezidir.
bilgisyarinizin 32 bit (X86) yada 64 (x64) olup olmadigini masa ustundeki bilgisyarima sag tiklayip oradan ozellikleri secerek ogrenebilirsiniz.

Kisace bir cok marka icinden cebinize uygun olani secip bunun sizinsisteminizle uyumlu olup olmadigini arastirin. tam anlamiyla bir bilgi vermediginiz icin size bukadar yardimci olablirim.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu