Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj18.01.2013, 14:30 (UTC)    
Mesaj konusu: sieye nasıl ziyaretçi çekerim?

Arkadaşlar forum sitesi açtım ama siteye ziyaretçi çekmek için sizce ne paylaşmam lazım yardımlarınızı bekliyorum.
Mesaj18.01.2013, 15:23 (UTC)    
Mesaj konusu:



Arkadasım,
Foruma Her türlü şey ekleyebilirsin bence.

Örnek olarak: http://www.bedava-sitem.com/forum/

Very Happy[/i]
Mesaj18.01.2013, 15:46 (UTC)    
Mesaj konusu:

Her web site sahibinin hayalidir bu.Daha fazla ziyaretçi nereden bulunur.Bugünkü yazımda sizinle bunun üzerine konuşacağız. Web site sahipleri için tüm bilgileri derledim desem yeridir.Biraz uzun olacak fakat bir web site sahibi iseniz ve ziyaretçi sayınızı arttırmak istiyorsanız sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim.Oralarda buralarda sürünmeyin diyerekten ben sizin yerinize araştırdım.

Sitenizin Amacı ve Hedef Kitle

Web sitenizi açtınız ve tanıtım gerekli ne yapmamız gerekecek.Bence ziyaretçi çekmenin ilk kuralı sitenizin hedef kitlesini belirlemektir.Yani siteyi açmak için açmamalı ( zaten bunlardan milyarlarca var ) sitenizin bir amacı olmalı.Kendinize şunu sorun ve ona göre devam edin. '' Sitem hangi amaca hizmet edecek '' Hedef kitlenizin sizi kolay bulabilmesi için sitenizdeki içerikleri onların arayacaklarını göz önüne alarak ona göre içerik oluşturun.İçeriklerinize linklerde ekleyerek ya da alıntı yaptıysanız kaynak göstererek ziyaretçilerinizin güvenini sağlayın.Unutmadan bir de link verin dediysek sayfanızı linklerle doldurmayın , ziyaretçileri oraya buraya yönlendirmeyin.Bu ziyaretçilerinizi sıkabilir.Gözde sitelere link vermeniz daha iyi olacaktır.Ziyaretçiler artmaya başladı mı ne ? Hiç sanmıyorum.


Sitenizi Arama Motorlarına Kaydedin

Eveeet.Gelelim ikinci adımımıza.Şimdi belirli bir içerikle doldurduk sitemizi. Ziyaretçilerimiz var.Çok iyi ; günlük 100 kişi 200 kişi giriyor sitenize.Sevinmeye başladığınızı sanıyorum. İyi mi sizce ? Tabiî ki de değil. Sitenizin ziyaretçileri anneniz ,babanız , kardeşiniz , arkadaşlarınız ve arkadaşlarınızın tavsiye ettiği arkadaşları. Peki ne yapacağız şimdi . Arama motoru denilen dünya dışı siteler var ya onlara sitemizi ekleyeceğiz. Bu arama motorlarını bilmeyenimiz yoktur. www.google.com , www.yahoo.com vs.vs. daha çok fazla varda biz bunlara bakalım.Arama motorlarına kaydımızı yaptık.Eee ziyaretçi yok ortada. J Tabii neden kayıt olmakla bitmiyor ki iş.Şimdi işte birinci maddemizin önemini anlayacağız. Sitenizdeki içerik alıntı ya da çalıntıysa işiniz çok zordur.Alıntı yaptığınız site büyük ihtimalle sizden büyük sitelerdir.Ve arama motorlarında sizin üstünüzde çıkacağı garanti.Yaa ne yapacağım şimdi diye düşünüyorsunuz.Siteniz belirli bir amaca hizmet edecek dedik.O zaman yapacağım iş başka sitelerde olmayan içeriği sitenizde yayınlamak.İşte bu sayede sizden başka kimsede yoksa sizin siteniz ilk sırada çıkacaktır.Eğer bunu yapabildiyseniz ziyaretçinizde artmalar göreceksiniz.Ziyaretçileriniz artmaya başladı sanırım birazda olsa.Şunu unutmadan ekliyeyim.Türkiye için en çok kullanılan arama motoru googledir.Bu yüzden en iyi dostunuz da en kötü dostunuzda google olacaktır.Bu yüzden google tarayıcılarına kendinizi sevdirmeye bakın.Bunla ilgili bilgileri birazdan paylaşacağım sizinle.Bu arama motorlarında başarılı olursanız diğer arama motorları size fırsat vermeden kendileri sizin sitenizi ekleyecektir.

Sitenizi Forum Sitelerine , Top Listlere Ve Forumlarda İmza Olarak Kullanın

Arama motorlarında üst sıralarda çıkmak biraz zamanınızı alacaktır.Bu yüzdem tavsiyem sitenizi top listlere ekleyin.En azından burada dolaşan ziyaretçiler sizin sitenizi fark edecek ve beğendiği bir konuda sizin sitenize ulaşacaktır.Üyesi olduğunuz forum sitelerinde bilgilerinizi paylaşırken paylaştığınız konuda sitenize link verin.Bu forum sitesinin ziyaretçilerini sizlere yönlendirecektir.Bunu da beceremiyorsanız imza olarak kullanın.Ve ayrıca e-mail gönderirken de sitenizi imza olarak kullanabilirsiniz.Buda sitenize ziyaretçi arttırmak için faydalı olacaktır.

Sitenizi Sosyal İmleme Sitelerine Ekleyin

Sosyal imleme sitesi denen siteleri sizin için ayrıca aldım.Bunun sebebi bu sosyal imleme sitelerinin de sizin siteniz olmanızdan dolayı kaynaklanıyor.Nasıl benim de sitem olduğunu sorduğunuzu duyar gibiyim.Bu sitelerin admini sizsiniz.Yani bu siteler sayesinde buraya eklediğiniz yazılar , videolar vs.. sitenin popülerliğine göre arama motorlarında üstte çıkacaktır.Ama eklediğiniz sitenin isminde.Yok ya olmaz ben içeriğimi paylaşmam diyerekten düşünmeyin.Tamam arama motorlarında bu siteler gözükecek fakat siteye tıkladıklarında sizin sitenize yönlenecektir.Zaten bu sitelerin amacı bu.Anlamadınız mı yoksa halen ? www.tusul.com , www.oyyla.com , www.webiket.com .Bu siteler Türkiye ' nin sosyal imleme sitelerinde popüler olanlarıdır.Daha bir çok vardır da ben sizlere bunlara öncelik vermenizi tavsiye ederim.Bu sitelere girin ve inceleyin eminim hak vereceksinizdir.Bakın buradaki yazıdan da sosyal imleme siteleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu