Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj22.01.2013, 21:21 (UTC)    
Mesaj konusu: 2013 Seo yılı

2013 SEO Yılı – Ersin Tezcan Google

2012 yılında Google güncellemeleri, Google Panda, Google Algoritmasındaki güncellemeler derken… Bir yılı daha geride bırakıyoruz. 2012 yılında varsın bir kesim SEO bitti desin. Bizim iddiamız 2013 yılı itibariyle SEO’nun öneminin dahada artacağı yönünde. Bu makalede 2013 SEO trendlerini ve önemini ele alacağız.

Bu yıl Google algoritmasında meydana gelen güncellemeler sonucunda herkesin malumu olan değişiklikler sonucunda aşırı SEO yapan siteler ciddi anlamada hit kaybettiler ve arama motorları sıralamalarında gerilediler. Dünya çapında Google’nin bu yeniliklerine olumlu ve olumsuz anlamda tepkiler oluştu. Hatta bazı sitelerde SEO kavramının bittiğine dair uzun uzun yazılar yazıldı. Fakat işin aslı öylemi?

Google’nin 2012 yılı itibariyle yaptığı güncellemelere en çok yeni site sahipleri ve sitelerine özgün veriler giren site sahipleri sevindi. Aslında olması gereken buydu. Böylece eski ve yeni siteler arasındaki rekabet gücü yeni Google güncellemesiyle birlikte mantıklı ve makul bir düzeye çekildi.

Üzülenler ise genelde, emek harcamadan, haksız olarak sıralamada bulunduğu yeri işgal eden site sahipleriydi. Düşünün aradığımız neredeyse her kelimede karşımıza çıkan Wikidipedia bile bu güncellemelerden nasibini aldı. Wikidipedia‘nın bazı kelimelerde haksız bir şekilde bulunduğu yeri

işgal ettiği tartışılmaz. Yıllar önce girdiği veriler hiç güncellenmemiş şekilde yıllarca karşımıza çıktı. Ama Google 2012 güncellemleriyle buna son verildi. Böylece Google yeni ve taze bilgilere önem verdiğini gösterdi. Olması gerek buydu.

seo yılı 2013 2013 SEO Yılı Ersin Tezcan
2013 SEO yılı.

2013 Seo yılını büyük atıyorum, SEO kavramı bitti diyenler için. Bu iddiada bulunanlar yanılıyorlar.2013 yılıyla birlikte SEO önemini giderek arttıracak. Fakat, şunu belirtmeliyim ki, ellerindeki programların yardımıyla
yapanlar için ever SEO kavramı bitmiştir.Tabii ki, Google algoritmasını 2013 yılına kadar çözenler yine yeni programlar yapacaklar, yada ellerindeki programları güncelleyecekler ve diğer bir güncellemeye kadar yine haksız bir şekilde sıralamaları belirleyecekler. Ama ilk güncellemelerde yine onlara güvenenleri hayal kırıklığına uğratacaklar.

Daha önceki makalelerde belirttiğim gibi, 2013 yılında SEO sosyal medya ağırlıklı olacak, fakat bu arama motorlarıyla alakalı SEO çalışmaların bittiği anlamına gelmiyor, tam tersi eş zamanlı olarak bu çalışmalar sürdürülecek. Fakat anlık verim için Sosyal Medya Optimizasyonu önemini arttıracak.

Sosyal Medya Optimizasyonu SEO‘dan daha önemli hale gelecek diye iddialar var. Mantık olarak böyle düşünmek mümkün fakat günümüzde büyük arama motorlarının yapacağı hamleleri ön görmek biraz zor o yüzden böyle iddiaları bizden duyamayacaksınız. Benim önerim eş zamanlı olarak SMOve SEO çalışmasını yapmak. Tabi bu şu manaya geliyor, bu çalışmaları yapanların işleri biraz daha zorlaşırken, değerleride artıyor.

Kesinlikle şunu söylemek mümkün, özellikle 2012 yılında Google güncellemelerinden sonra geçici başarı için her türlü yolu deneyerek arama motorlarında sıralamaları manüple edenlerin gazabına uğrayan site sahipleri artık işi hakkıyla yapanlarla çalışmak istiyorlar. Bu yüzden 2013 yılı SEO açısından kesinlikle bu işi hakkıyla yapan yılı olacak diye inanıyorum.

Kaynak: ersintezcan.com
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu