Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj08.08.2013, 14:27 (UTC)    
Mesaj konusu: Dizüstü Bilgisayarınızın Batarya Ömrünü Uzatın!

Dizüstü bilgisayarınızın batarya ömrünü, yapacağınız birkaç ufak ayar ile uzatmanız mümkün. Ama şunu belirtmemizde fayda var yapacağınız ayarlar ile batarya ömrünüzü yüzde 10 ila 20 arasında uzatabilirsiniz. Yüzde 50 veya yüzde 100 oranlarda batarya ömrünü uzatmanız mümkün değildir. Batarya ömrünü uzatmanız için sizler 7 ipucu hazırladık. Bu öneriler ile dizüstü bilgisayarınızın pil ile kullanım süresini maksimuma çıkarmanız mümkün.

EKRAN PARLAKLIĞINI AZALTIN

Dizüstü cihazlarda pil ömrünü tüketen etkenlerin başında ekran parlaklığı geliyor. Bu nedenle daha uzun süreli kullanım için, şarj aleti takılı değilken ekranın parlaklığını düşürmekle işe başlayabilirsiniz. Buna ek olarak Bluetooth ve Wi-Fi gibi bağlantıları da kullanılmadığı sürece kapatmakta fayda var.

PİLİNİZİ SÜREKLİ ŞARJ ETMEYİN


Dizüstü cihazların sürekli şarj halinde olması, cihazın bataryasını olumsuz etkiler. Oysa şarjınızın başlangıçta yüzde 80 dolu olması, cihazın daha hızlı çalışmasını sağlar. Bu konuda Lenovo’nun “ThinkVantage Güç Yöneticisi” teknolojisi, pil ömrünüzün korunmasına yardımcı olur.

DİZÜSTÜNÜZ ŞARJA BAĞLIYKEN BATARYAYI ÇIKARMAYIN

Dizüstü cihazınız şarj halindeyken, bataryayı çıkarmamanız gerekiyor. Çünkü bu koşullar altında bilgisayar yüzde 100 performansla çalışamayabilir. Ayrıca şarj aletinin çıkması beklenmedik veri kaybına da neden olabilir.

YEDEK BATARYANIZI DOĞRU KOŞULLARDA SAKLAYIN

Şayet yedek bataryanız bulunuyorsa ve onu uzun süre muhafaza etmek istiyorsanız, öncelikle bataryanızın yüzde 50’si doluncaya kadar şarj edin ve ardından serin bir ortamda saklayın.

BATARYANIZIN ISINMAMASINA ÖZEN GÖSTERİN

Isı, pil ömrünü hızlı bir şekilde tüketir. Isıyı düşürmek için çalışırken cihazınızın havalandırmalarının kapalı olmadığından emin olun. Bataryayı sıcak ortamlarda şarj etmekten de uzak durmalısınız.

LİTYUM IYON BATARYALARIN FARKI!


Günümüzün lityum bataryalarının, NiCd ve NiMH bataryalarından farklı olarak, hafızaya bir etkisi yoktur. Bundan dolayı bataryayı tam olarak şarj etmek gerekmez. Ancak doğru şarj etmek, bataryanın göstergelerini kontrol edebilmek açısından önem taşır.

BATARYA DEĞİŞTİRİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Bataryaların bir ömrü olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu zaman aralığı, doğru kullanıma bağlı olarak uzatılabilir. Batarya ömrü şarj olduğu sürece kademeli olarak azalır; ancak bataryaların “stand by”da bekleme süreleri git gide azalır. Bu nedenle bataryanızın artık tam şarj olmadığını ya da pil ömrünün normalden daha az dayandığını gözlemliyorsanız, bataryayı değiştirme vakti gelmiştir.
______________
=> Şimdi aşağıdaki [ Link ] tıkladığınızda [ Sıkça Sorulan Sorular ] adlı alt forumumuza yöneleceksiniz ve umarım sorunlarınıza cevap bulabilirsiniz.
=> http://www.bedava-sitem.com/forum/viewforum.php?f=37
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu