Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj09.08.2013, 14:44 (UTC)    
Mesaj konusu: Windows 8.1: Masaüstü Araçları ve Kenar Çubuğu

Windows 8.1: Masaüstü Araçları ve Kenar Çubuğu
Windows işletim sistemlerine masaüstü araçları ve kenar çubuğu özelliklerinin ne zaman eklendiğini hatırlıyor musunuz? İngilizce’de Gadget ve Sidebar olarak adlandırılan bu araçlar ilk olarak Windows Vista işletim sisteminde karşımıza çıkmıştı. Kenar çubuğu adından da anlaşılabileceği gibi masaüstünde yan kısımda bulunuyordu. Burada yer alan masaüstü araçları yani gadget’lar işlemci / bellek kullanımı, tarih / saat gösterimi, yapışkan notlar, hava durumu bildirimi gibi işlevleri üstleniyordu. Bu araçlar Windows 7′de kullanılabiliyordu fakat 2011′in son dönemlerinde Windows Live Widget Gallery ile emekli edildi. Windows 8 işletim sisteminde masaüstü araçları ve kenar çubuğu kullanılamıyor. Fakat bazı kullanıcılar Windows Vista ile gelen bu araçları çeşitli üçüncü parti programlarla Windows XP ve Windows 8′de de masaüstüne ekleyebiliyordu. Win Aero blogunda Windows 8.1′e masaüstü araçları ve kenar çubuğu yüklemek için kullanılabilecek bir yazılım tanıtıldı.

Windows 8.1: Masaüstü Araçları ve Kenar Çubuğu
Windows 8.1′e masaüstü araçları ve kenar çubuğu eklemek için öncelikle buradaki bağlantıya erişerek yazılımı indirin. Dosyayı çalıştırdığınızda karşınıza kurulum sihirbazı gelecektir. “Next” seçeneğine tıklayarak kurulum aşamalarında ilerleyin. Araç Windows’ta yer alan dilleri destekliyor, yani kenar çubuğu ve masaüstü araçlarındaki seçenekler işletim sisteminizin arayüz dilinde olacaktır.

Kurulum tamamlandığında masaüstünde boş bir alana sağ tıklayın ve açılan menüden “Gadgets” seçeneğine tıklayın. Karşınıza masaüstü araçlarının bulunduğu bir pencere gelecektir. Windows Vista işletim sisteminde yer alan araçlar gibi takvim, saat, işlemci kullanımını gösteren bir araç, RSS okuyucu, Puzzle, slayt gösterisi aracı ve hava durumunu gösteren gadget’ları masaüstünüze kolayca ekleyebilirsiniz.

Kaynak: windowsum.com
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu