Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj23.08.2013, 16:40 (UTC)    
Mesaj konusu: Laptopunuzun Çalınma Riskine Karşı Alınacak Önlemler


Laptop kilidi kullanın

Bilgisayarınızı korumak için alacağını ilk önlem bir kilit almak. Bu kilit bilgisayarınızın yan tarafından bağlanarak masa ya da yakınlardaki başka taşıması güç bir mobilyaya sabitlenir. Böylece laptopu fiziksel olarak taşımak (kırmadan) imkansız hale gelir.Bunun için kullanabileceğiniz güvenlik araçlarından biri Kensington Güvenlik Kilidi’dir. Ayrıca laptopunuza sanal bir kilit de koyabilirsiniz. Örneğin USB flaş diskinize yükleyeceğiniz bir yazılım sayesinde yanlış şifre girildiğinde ya da flaş disk bilgisayardan çıktığında alarm vermesini sağlayabilirsiniz. Bu yazılım (LAlarm™) sayesinde bu işi gerçekleştirebilirsiniz.

Kullanıcı hesaplarını şifreyle koruyun

İkinci güvenlik önlemimiz şifreler. Windows, Linux ya da OS X hangi işletim sistemini kullanırsanız kullanın, bütün kullanıcı hesapları için mutlaka şifre koyun. Ayrıca saklı hesaplar olmadığından emin olun. Mesela Windows’taki Administrator hesabı bazı versiyonlarda korumasız olarak bulunabilir. Ayrıca şifrelerinizi güçlü olarak oluşturmanız çok önemlidir. Bilgisayarınızda çok önemli bilgileri, mesela banka hesabınıza ait bilgiler ve şifreler, tutmayın. İllaki tutmanız gerekiyorsa da yine bir şifreyle korumalı şifre yöneticiler (password managers) kullanın.

Hassas bilgileri şifreleyin

Kullanıcı hesabı şifreleri kırılabilir. Aslında, kırılmaları gerekmeden bile bilgilere ulaşmak mümkün. Örneğin laptopunuza fiziksel erişimi olan biri sabit diskinizi söküp başka bir bilgisayar yardımıyla harici olarak bilgileri okuyabilir. Bu yüzden, kullanıcı şifreleriniz ne kadar güçlü olursa olsun hassas bilgilerinizi kriptolamadan (şifrelemeden) tam bir güvenlik sağlamış olmazsınız.Windows kullanıcıları TrueCrypt isimli açık kaynak kodlu bir yazılım sayesinde bu işi kolaylıkla gerçekleştirebilirler.

Verilerinizi yedekleyin

Diğer makalelerimizde de sürekli bundan bahsediyoruz, evet. Yedekleyin, yedekleyin, yedekleyin. Çünkü bunu ne kadar vurgulasak azdır. Laptopunuzun illa çalınması gerekmiyor, belki sabit diskinde meydana gelebilecek olan hasarlar yüzünden de bilgilerinizi kaybedebilirsiniz. Bu durumda bilgilerim kayboldu üzüntüsü yaşamadan kolaylıkla kaldığınız yerden devam edersiniz.

Laptopunuzu takip edebileceğiniz uygulamalar yükleyin

Bütün bu kilit, şifre, kriptolama ve yedekleme işlemlerine rağmen laptopunuz çalınabilir de. Çalındıktan sonra bilgisayarınızın nerede olduğunu tespit edebilmek güzel olmaz mıydı? Bu uygulamalar sayesinde bilgisayarınızı çalan şahsiyetsiz internete girer girmez onun nerede olduğunu tespit edebilirsiniz.Bu iş için kullanabileceğiniz uygulamalardan en iyileri: Prey, LocatePC, LockitTight, FireFound.

Laptopunuzu kişisel tasarımlarla süsleyin, bilgilerinizi kaydedin

Laptopunuz diğer laptoplarla karıştırılmasın ya da çalınmasın diye yapabileceğiniz bir başka şey de kişiselleştirmektir. Ekranın arkasına yapıştıracağınız resimler, özel bir boyama ya da bunun gibi şeyler hem karışmasını önleyecek hem de çalınsa bile satılması ihtimalini düşürecektir.
Buna ek olarak, laptopunuzun dış görünüşünün fotoğraflarını çekin, seri numarasını ve diğer ayırt edici bilgilerini mutlaka bir deftere not edin.

İyi forumlar dilerim! ~KK~
______________
=> Şimdi aşağıdaki [ Link ] tıkladığınızda [ Sıkça Sorulan Sorular ] adlı alt forumumuza yöneleceksiniz ve umarım sorunlarınıza cevap bulabilirsiniz.
=> http://www.bedava-sitem.com/forum/viewforum.php?f=37
Mesaj29.08.2013, 11:31 (UTC)    
Mesaj konusu:

sagol kardeşim.sayende 1 bilgi daha edindim
______________
Mesaj04.09.2013, 15:50 (UTC)    
Mesaj konusu:

Güzel Bir Bilgi Smile
______________
Mesaj07.09.2013, 18:46 (UTC)    
Mesaj konusu:

#toplistemix Rica ederim.
#ilgin-Mahmuthisar Teşekkürler.
______________
=> Şimdi aşağıdaki [ Link ] tıkladığınızda [ Sıkça Sorulan Sorular ] adlı alt forumumuza yöneleceksiniz ve umarım sorunlarınıza cevap bulabilirsiniz.
=> http://www.bedava-sitem.com/forum/viewforum.php?f=37
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu