Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj03.09.2013, 21:35 (UTC)    
Mesaj konusu: Wordpress vb. kaynaklı temaları TR.GG'ye uyarlama !

Evet arkadaşlar.Websitelerde birçok site tasarımı vb. görmüşsünüzdür.Açıkçası hazır ve güzel tasarımlar varken yeni bir tasarım yapmak benim işime gelmiyor.Siz de web de çok çeşitli tasarımları bulup ekleyebilirsiniz.Sadece biraz araştırın.

Peki nasıl yapacağız?
Öncelikle bize tasarımımızın bir önizleme adresi (kesinlikle resim değil kullanılabilir site halindeki önizleme) ve download dosyası lazm.Bunları googleden arayıp buluyoruz.
Adım1: Sonra ekleyeceğimiz temanın önizleme sayfasında yani demosunda sayfanın herhangi bir yerine sağ tıklayıp sayfa kaynağını görüntüle diyoruz.

Şimdi oradaki kodları ayırmamız gerekiyor.Tabi burada bir sorunumuz var.Her webmaster css stillerini aynı isimle ve ya etiketle eklemiyor.Her neyse biz genelde var olandan yola çıkalım.
Sayfa kaynağını görüntüle dedikten sonra karşımıza kodlarla dolu bir sayfa çıkıyor. Şimdi burada dikkat etmenizi istiyorum
Alıntı:
<div id=''content''
yazan yeri buluyoruz. (Bu genelde böyledir.Fakat değişebiliyor.Bulamadıysanız yardımcı oluruz inş.).Bunu bulduktan sonra bu kod dahil üstünde kalanların hepsini kopyalayıp sitemizin tasarım bölümündeki Tasarım üstü bölümüne ekliyoruz.

Adım2: Şimdi sıra (varsa) içerik bölümümüzde. Demin verdiğimiz kod dahil onun üstündeki kodlarla artık ilgilenmiyoruz.Onlarınn işi bitti diyelim.Evet içerik bölümleri de -genellikle-
Alıntı:
<div id footer
gibi ve ya benzer kodlarla sınırlandırılır.Yani bu kod içerik bölümünün bittiğini ve alt bölümün yani footerin başladığını gösterir.Bu sebepten dolayı az önceki <div kodundan aşağya doğru bu kısma kadar olan kodları yine kopyalıyoruz.Bu bizim sayfa içindeki içeriğimiz olacak.O yüzden bunu istediğimiz sayfaya örneğin anasayfadaki kaynak kısmına yapıştırıp kaydedebiliriz.Evet içerik kısmımız da böylece tamamdır. (Şimdilik site görnümüne aldanmayın.Adımları tamamladıktan sonra sorun olursa inşallah yardımcı oluruz.)

Adım 3: Evet şimdi sıra tasarım altı bölümümüzde.Deminki footer kısmına kadar içerik kodumuzu kopyalamıştık.Şimdi footer kısmı da dahil alıyoruz ve en dibe kadar olan bölümü kopyalayıp sitemizin tasarım ayarlarındaki tasarım altına kopyalıyor ve kaydediyoruz.

Son 1 adımımız kaldı.Ama burada bir uyarı ve bilgilendirme yapmak istiyorum.Bazı tasarımların sayfa düzenlerinde CSS haliyle yer aldığından ve linkleri yerleştirilmiş olduğundan hiç CSS kodunu eklememize gerek dahi kalmıyor.Bu her tasarım için geçerli değildir.Biz yine de ekleyelim.

Adım 4: Download ettiğimiz tasarım dosyasındaki CSS ve JS kodları düzenlememiz gerekiyor.Öncelikle bunları dreamweaver de açıp (varsa) istenen resim,js ve css dosyalarını uyumlu bir download sitesine yüklüyoruz.Sonra ana css dosyasını (Genellikle Style ismiyle geçer.Birden çok CSS dosyası olabiliyor) açıyoruz.Resim, css ve js linklerini download sitesine yüklediğimiz linklerle değişiyoruz. Yani dreamweaver de resmin kaynağı diyelim ''documant&setting:C/image.png'' iken atıyorum siteye yüklediğimiz resmin linki ''imageshack.xxx.png'' ile değişiyoruz.Ve hepsinin düzenlemesi bitince Ana CSS dosyasının kodlarını
Alıntı:
<style>Ana css kodu</style>
Ana css kodu yazan yere yapıştırıp style taglarıyla beraber sitemizin CSS kısmına ekliyoruz.En son bu kodu
Alıntı:
h1#title{display: none;}
h2#title span {display: none;}
div.header{display: none;}
li.nav_element{list-style-type: none;}
li.nav_element{display: none;}
Css bölümünün en üstüne ekliyoruz.Bu kodu CSS koduna mutlaka ekliyoruz.

Anlatım biraz uzun ve karışık oldu.Fakat çoğu tasarımda eğer kodu iyi ayırabilirseniz download dosyasına dahi ihtiyacınız olmayacaktır.
Burada akla bir soru gelecektir.CSS kodunu eklemeden nasıl oluyor bu ?CSS kodunu eklemedik değil.Zaten genellikle sayfa içerisinde linkler aracılığıyla CSS kodları eklenmiş oluyor.Style taglarını da kullanınca isterseniz CSS yi anasayfada deneyin yine çalışır.Ha şunu da belirteyim.Yayınlanmamış bir temanın ve ya websitesinin önizlemesinden kodları alıp tasarımınıza eklemeyiniz.Bu çalıntı olur.Demosu verilen tasarımlar size yeterli olacaktır diye umuyorum .Teşekkürler.Kolay gelsin...
Mesaj04.09.2013, 18:14 (UTC)    
Mesaj konusu:

bilmeyenler için oldukça yaralı bir paylaşım olmuş eline sağlık
Mesaj05.09.2013, 10:14 (UTC)    
Mesaj konusu:

teşekkürler kardeşim.Tasarım çizemeyenler ve ya bizim gibi profesyonel çizemeyenler için tasarımları uyarlamak en mantıklı yol bence de.Kolay gelsin.
Mesaj05.09.2013, 10:14 (UTC)    
Mesaj konusu:

teşekkürler kardeşim.Tasarım çizemeyenler ve ya bizim gibi profesyonel çizemeyenler için tasarımları uyarlamak en mantıklı yol bence de.Kolay gelsin.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu