Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj04.03.2014, 16:27 (UTC)    
Mesaj konusu: Site İçi Seo Nedir? Sayfa İçi Seo Nasıl Yapılır?

Bu yazımda sizlere Site İçi Seo Nedir? Site İçi Seo Nasıl yapılır? Sayfa içi Seo nasıl yapılır, WordPress Seo nasıl yapılır, WordPress sayfa içi seo nasıl yapılmalıdır ve Nelere dikkat etmek gerekir bunlardan bahsedeceğim. Bu işi öğrenmek istiyorsanız sabırla okumalısınız.
Öncelikle Buradaki yazımda SEO nedir? “Seo” Ne anlama gelir? “Seo” nun Açılımı nedir? “Seo” nerelerde kullanılır? Seo Nasıl kullanılır? bu konularda bilgiler verdim incelemenizde fayda var.
Gelelim Site İçi Seo yapmaya. Site içi Seo Bir web sayfası üzerinde yapılan seo çalışmalarının tamamını konu alır. Bir projeniz için SEO işi yapacaksanız, başlangıç noktası kesinlikle Site içi seo (on page seo) olmalıdır. Yani Seo çalışmasının temeli ilk olarak site içerisinde atılır dersek yanlış söylemiş olmayız.
SEO’yu genel hatları ile ikiye ayıracak olursak; İngilizce olarak bu iki bölüm: “On page SEO” ve “Off page SEO” olarak adlandırılır. On page SEO yani türkçesiyle site içi seo, bir sitede (kod, meta taglar, image taglar, içerik, keyword density, vs.) yapılan bütün optimizasyon tekniklerini kapsar. Off page SEO ise (Site dışı seo) o sitenin dışında yapılan bütün çalışmaları (link building, social bookmarking, vs.) kapsar. Ben Bu yazımda On Page Seo yani “Site İçi Seo” konusuna değineceğim.

Site İçi Seo Yaparken Nelere Dikkat Etmeli

Site içi SEO için yapılması gerekenleri konu başlıkları ile belirtecek olursam;
Özgün içerik. (Olmazsa olmaz. Kendi yazınızı kendiniz yazmanız. Kopyala-yapıştır yapmanız sizi Seo açısından aşağılara çeker.)
Doğru kullanılan Title, Keywords ve Description Meta taglar.
Görsel içeriklerin etiketlenmesi.
Site içi linkleme. ( Site içi bağlantılar )
Etiketleme sistemi
Sayfa içeriği (İçeriğin güncelliği, özgünlüğü, anlaşılabilirliği)
Heading taglarının kullanımı (H1, H2 taglarının kullanımı)
Text/HTML oranı
Sitenin yapısı ve teknolojik uyumluluğu (flash ve frameli yapılar tercih edilmemelidir.)
Url yapısı (SEF Link Yapısı )
Robots.txt’nin nasıl kullanıldığı
Sitenin dili ve kodlama dili
Favicon kullanımı
Yukarıda yazmış olduğum 13 madde ile site içi seo optimizasyonunu mükemmel seviyeye getirmemiz bizi arama motorlarında rakip sitelerden +1 önde olmamızı sağlar. Mümkün olan en iyi optimizasyonun sağlanabilmesi için ciddi bir çalışma yapılmalıdır. Yukarıdaki Maddelerden bazılarını detaylıca ele alalım;

Özgün İçerik

Tüm arama motorları özellikle de Google özgün içeriğe çok ama çok önem vermektedir. Nerden anlayacak demeyin anlar! Hatta ve hatta İçeriğini kopyaladığınız siteyi sizin üstünüze çıkarır. Kendi ellerimizle arama motorlarına biz bu siteyi referans olarak kullandık demiş olur ve içeriğini kopyaladığımız siteyi istemeden de olsa yüceltmiş oluruz. Tüm arama motorları içeriğin daha önce başka bir web sitesinde yayınlanıp yayınlanmadığını bilir. Dolayısıyla SEO‘ya uygun bir site hazırlamak için mutlaka sitemizin içeriğinin tamamını mümkünse kendimiz yazmalıyız.

Title, Keywords ve Description Meta Taglar

Title yani “Başlık” hem ziyaretciler için hemde arama motorları için çok çok önemlidir. Arama motorları yazılarınızda veya sayfanızda Title ve Description taglarını dikkate alır ve bu şekilde indexler.
Ancak çoğunlukla hata yapılan kıaım burasıdır. Arama motorlarını ve ziyaretcileri kandırmaya çalışmak siteye hit çekmek adına Title ve Description alanlarını anahtar kelimeler ile doldurmak geri dönüşü olmayan cezalara mağruz kalmanıza sebep olabilmektedir. Keywords yani etiket ise arama motorlarına sayfamızın içeriğinin hangi konular içerdiğini göstermek demektir. Belirttiğiniz etiketler de yine sayfa içeriğiyle uyumlu olmalıdır. Elma dan bahsedilen bir sayfada Armut etiketi kullanmamak gerekir.
Title, Keywords ve Description Meta Taglar ile ilgili daha detaylı bir şekilde burada anlattım.

Görsel İçerikleri Etiketlemek

Görsel aramalarda sonuçlarınızın çıkması da Seo açısından oldukça etkili bir durumdur. Sektörel piyasaya göre görsel içeriklerin önemi değişkenlik gösterebilir. Bir Otomobil sitesi için çok önemli olan görsel arama sonuçları Ödev sitesi için önemli değildir. Görsel sonuçlar doğrudan sitenize ziyaretçi getirdiği için sitenizin sayfalarına eklemiş olduğunuz görsel öğelere mutlaka açıklamalar yazmalısınız. Alt etiketler belirtmelisiniz.
Site içi link ( Site içi bağlantı )
Web sitelerinizde yazmış olduğunuz bir yazıdan daha önce veya yazı içerisinde bir önceki yazınızın içeriğinde geçen kelimeden bağlantı vermeniz site içi optimizasyonu güçlendirir. Örnek olarak bu yazımın başlarında Seo ilgili bir yazıma bağlantı vererek hem sizi bilgilendirmiş oldum hemde google gözünde değer kazanmış oldum. Bunun yanında kategori sistemi, son yazılar, son yorumlar, benzer ya da ilgili yazılar gibi site içi bağlantılar abartılmayacak şekilde kullanıldığında etkili bir site içi bağlantı ağı oluşturmuş olursunuz.

Sayfa içeriği

Bu madde ilk maddede bahsettiğim Özgün içerik ile doğrudan ilişkilidir. Tekrar hatırlatayım içeriklerinizi mutlaka ama mutlaka özgün yazmalısınız. Ancak sadece özgün yazmak yeterli olmayabilir. Birkaç etkenden daha bahsedeceğim. Mesela Yazılarınız 250 kelime ve üzerinde olmalıdır. Ve yine en az 1 adet görsel öge eklemelisiniz. Bu görsel ögeye etiketler girmelisiniz. Yazınız içerisinde ki önemli kelimeleri Kalın, altı çizili, italik, farklı renklerde belirgin hale getirmelisiniz.
Heading Tagları
Heading yani H1 , H2 , H3 taglarını yazılarınızda kullanmanız çok önemlidir. Burada H1 tagları kullanımı ile ilgili detaylı bir yazı yazdım inceleyebilirsiniz.


URL Yapısı ( Sef Link Yapısı )

Ve son olarak Site içi Seo nun temelini oluşturan madde URL Yapısı ( Sef Link Yapısı )‘tir. SEF’in açılımı “Search Engine Friendly” yani Türkçesiyle “Arama Motoru Dostu” Link Yapısıdır. Bir çok hazır sistemde sayfaların/yazıların link yapısı http://www.ethemce.net/p=20 veya http://www.ethemce.net/index.php?icerik=49&goster=93 gibi yapılardır. Bu url yapısını hem arama motorlarına hemde ziyaretciler için daha anlaşılır bir hale getirmeniz gerekir. Peki bu yapı nasıl olmalıdır. Bu konuda bir çok düşünce ortaya atılmıştır. Yazının url’si dizin şeklimde mi? yani www.ethemce.net/seo yoksa .html uzantılı mı buda www.ethemce.net/seo-nedir.html gibi. Arama motorları sayfalarınız ister asp olsun ister php veya başka bir dil bunu html olarak okur ve arşivler. Bu yüzden bir çok seo uzmanı ve seo danışmanı bu ikisi arasında gidip gelmekte. Ben adres çubuğundan da farkedeceğiniz gibi .html yapısını tercih ediyorum.



TEK BÖLÜMLÜKTÜR
--------------------------------------------------------------------------------------------

ALINTIDIR İçerik http://www.ethemce.net/site-ici-seo-nasil-yapilir-on-page-seo.html

Sunan : Batuhan Kayahan

İşinze Yarıyacagımı Düşündüm Yorumlarınızı Bekliyorum
Mesaj09.03.2014, 12:03 (UTC)    
Mesaj konusu:

yaralı
______________
Mesaj11.03.2014, 16:15 (UTC)    
Mesaj konusu:

taha231 yazmış:
yaralı

Sanırım "yararlı" diyecektin. Smile


En son cryengine3 tarafından 11.03.2014 16:16:12 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Mesaj11.03.2014, 16:27 (UTC)    
Mesaj konusu:

cryengine3 yazmış:
taha231 yazmış:
yaralı

Sanırım "yararlı" diyecektin. Smile

evet pardon Embarassed
______________
Mesaj12.03.2014, 10:47 (UTC)    
Mesaj konusu: teşekkürler

Teşekkürler Smile
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu