Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj09.05.2014, 11:20 (UTC)    
Mesaj konusu: 180 Milyon HepatitC Hastasından Birisi Misiniz?



Hepatit, karaciğere etki eden bulaşıcı ve çok ciddi bir hastalıktır. Dünyada 170 milyon civarında insanda HepatitC virüsü teşhis edilmiştir. Bunun yanı sıra virüs, bulaştığı kişide hastalığa sebep olmamakta, kişi bazen yalnızca “taşıyıcı” olarak yaşantısına devam etmektedir. Hepatit C hastası olan kişiler de hastalığı diğer insanlara bulaştırmamak için dikkat etmesi gerekir.

Çoğu zaman her hangi bir durum göstermeyen hastalık zamanla karaciğer yetmezliği, siroz, karaciğer kanseri şeklinde hastalığa gerekçe olabilir. Hepatit C virüsü karaciğere ulaştıktan sonra zamanla herhangi kendini belli göstermeden varlığına devam ederek büyümeye devam edebilir ve karaciğerin zarar görmesine neden olur. Çok zaman sonra karaciğere verdiği bu etki siroz, karaciğer kanseri tarzında rahatsızlıklarla kendini belli eder.

Hepatit C’nin geçme yollarının sebebi “kan yolu ile” geçmesidir. Bu nedenle özellikle devamlı kan nakline gerek duyan hemofili ve diyaliz hastaları ile uyuşturucu bağımlıları, tarama yapılmamış kan alıcıları ve gayri meşru cinsel ilişkiye girenler risk altındadır.

HepatitC tedavi süresinde amaç öncelikle karaciğerin gördüğü hasarını ve siroz oluşumunu önlemek ve virüsü ortadan yok etmektir.
Tedavide yapılacak işlem iğne ve hap kullanımının birlikte yapılmasıdır. HepatitC’nin aşısı yoktur. HepatitC bulaşanların düzenli ve dengeli beslenmeye önem vermesi gerekir. Eğer siroz hastalığının düzelme ihtimali varsa tabibin tavsiyesinde ki diyete uymaları gerekir.
______________
-----------------------bAbA hArmAn ---------------
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu