Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj14.01.2015, 07:42 (UTC)    
Mesaj konusu: Reishi Mantarı Faydaları

Reishi Mantarı (Ganoderma Lucidum) güzel dünyamızda yetişen yüksek derecede değerli bir bitkidir. Yaban ormanlık alanda canlı ağaçlar üzerinde ve çok nemli, içerisin az ışık geçiren yoğun bir şekilde ağaçlı ormanların içinde bulunan çürümeye yüz tutmuş ağaç kütükleri üzerinde yetişir.

Bu Mantar 4000 yıldan fazla bir süredir Geleneksel Çin ve Japon tıbbında kullanılmaktadır. Reishi geniş, oldukça dayanıklı, odunsu ve şişe mantarımsı bir mantardır. Reishi mantarının %75’i su iken mantarların çoğunluğu %90 civarında sudur. Kuru ya da ıslak yenilmez bu yüzden bu mantardan bir mantar özü ya da çay elde edilmelidir.

Saygı gösterilen bu mantarın birçok ismi vardır: Çincede “hayalet bitki” anlamına gelen Ling Zhi ve Japoncada Reishi sade olanlarıdır. “Ölümsüzlük Bitkisi”, “Ruhsal Gücün Bitkisi” ve “On Bin Yıllık Mantar” gibi isimler yaygın olarak bilinen ve bu mantarın mutluluğu, bilgeliği ve uzun yaşamı destekleyen, sağlamlaşan zihin ve vücut içindeki itibarı için verilen isimlerdir.

Latince ismi Ganoderma Lucidum’dur. “Gan” parlak, “Derma” kabuk ve “Lucidum” göz alıcı anlamına gelir ve Latincede meyvemsi gövde görünüşlü anlamını ima eder. Reishi mantarının 6 çeşidi ve rengi vardır fakat yaygın olarak kullanılan ve Kuzey Amerika, Çin, Japonya, Tayvan ve Kore’de ticari olarak ekilen çeşidi Kırmızı Reishi’dir Geçmişte Reishi doğada sadece az bir miktarda yetişirdi ve bu yüzden oldukça pahalıydı.

Geçmiş 20 yıl içerisindeki başarılı Ganoderma Lucidum ekimleri mantarı daha kolay bulunur ve uğraşılabilir yaptı. 15 yılını bir doğal ekim metodunu geliştirmek için harcayan Japon bilim adamı olan Shigeaki Mori Reishi mantarından sporlar ya da tohumlar yetiştirdi ve Reishi mantarı ekimine öncülük etti.

Dünyanın önde gelen mantar uzmanlarından biri olan Paul Stamets yağmur ormanlarından Reishi mantarlarını seçer ve Amerika Birleşik Devletlerinde çok dikkatli bir şekilde kontrol edilen şartlarda sporları ıslah eder. Onun mantarları çok güçlü ve hayati olduğundan müşteri toplar ve dünya çapında takipçiye sahiptir.Geleneksel Çin Tıbbında Reishi birçok yararlarına göre en çok değerli şifalı bitkidir ve yan etkisi yoktur.

Steroid hormonlarına benzeyen bir moleküler yapıya sahip ganoderik asit olarak bilinen triterpenler gurubu sadece bilinen bir kaynaktır. Meyvemsi gövdesi, Beta-D-Glucans içeren şifalı bitkiler arasında en aktif polisakkaritlere (uzun moleküllü şekerler) sahiptir.

Reishi ayrıca ergosteroller, tamamlanmış proteinler, doymamış yağ asitleri, vitaminler ve riboflavin (B2), magnezyum, kalsiyum ve çinko içeren mineraller ihtiva eder. Ganoderma Lucidumun farmakolijik kullanımı; bronşit, alerji, kan basıncı düzenleyici, yükseklik korkusu, kemoterapi destekleyici, HIV destekleyici, yorgunluk, yüksek tansiyon, yüksek triglıserid ve Hepatit için kuvvet ilacı, Bağışıklık Sistemi güçlendirici gibidir ve Ağrı Kesici özelliklere sahiptir.

Yeni oluşmakta olan ve hatta tedavisi başlayan Hepatit A,B ve C içinde Reishi Mantarı özünün yüksek derecede etkili olduğuna dair kanıtlar vardır.

Reishinin temel özellikleri; kanı temizlemek, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek, sinir gerginlilğini azaltmaktır. Bu özellikler, vücudu dengeleyen ve normal çalışmasına yardım eden özelliklerdir ve hastalıklar tedavi edici özelliklerdir. Kullanımın başlarında bazı insanlar baş dönmesi, kaşıntı, susuzluk ve hatta küçük ve büyük tuvalet ihtiyacında artış hissedebilir.

Bunlar Ling Zhi mantarının yararlılığını deney ve uygulamayla kanıtlar. Toksinler vücut tarafından eritilir, bir araya getirilir ve vücuttan atılırlar. Bu yüzden yukarıda bahsettiğimiz bu reaksiyonlar normaldir ve iyileşmek için gereklidir.


http://ganoexcelmarket.tr.gg/
Mesaj15.01.2015, 19:19 (UTC)    
Mesaj konusu:

Paylaşım için teşekkürler. Smile
______________
Mesaj16.01.2015, 06:44 (UTC)    
Mesaj konusu:

baytakipci yazmış:
Paylaşım için teşekkürler. Smile


Herkesin faydalanması ve kazanması dileğiyle...

"Para kazanmak için sağlıklarını kaybeden insanlar, sağlıklarını geri kazanmak için tüm zamanlarını ve servetlerini harcayabilirler."
Mesaj18.01.2015, 20:03 (UTC)    
Mesaj konusu:

[i]Very Happy Gerçekten İlginç Smile[/i][/b]
______________

Bir memleketin ahlak bakımından nasıl idare edildiğini anlamak isterseniz, o ülkenin müziğini inceleyiniz. ALAIN
Mesaj19.01.2015, 07:56 (UTC)    
Mesaj konusu:

gitariminsesi yazmış:
[i]Very Happy Gerçekten İlginç Smile[/i][/b]


Müthiş bir bitki,harika bir sistem.
Sağlık ve varlık

http://ganoexcelmarket.tr.gg/
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu