Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj02.03.2015, 09:18 (UTC)    
Mesaj konusu: Kaç Kalori, Kalori Cetveli Hakkında Herşey !

Kalori Nedir ?
Küçük kalori ya da Gram kalori (sembol: kal ) bir sıcaklığa yükseltmek için gereken enerji yaklaşık miktarı gram bir derece ile suyun Celsius bir atmosfer bir basınçta taşınmasını sağlar.
Büyük kalori , kalori kilogram , diyet kalori , beslenme uzmanı kalori , beslenme kalori , Kalori (sermaye C) [ 2 ] ya da gıda kalori (sembol: Cal), yaklaşık bir suyun bir kilogram sıcaklığını yükseltmek için gereken enerji miktarı derece santigrat. Büyük kalori böylece eşittir 1 000 küçük kalori veya bir kilo kalorinin (sembol: kcal) kaç kalori hakkında bilgileri http://kackalori.web.tr/ adresinden takip edebilirsiniz.
Bu birimler bir parçası olmasına rağmen metrik sistemde , onlar iptal edilmiştir Uluslararası Birimler Sistemi ile joule . Bir küçük kalori yaklaşık 4.2 joule (yani büyük bir kalori yaklaşık 4.2 kilojul ). için kullanılan etken dönüştürmek belirli bir sıcaklıkta joule kalori için sayısal olarak eşdeğer olan özgül ısı kapasitesi gramı başına veya kilogram başına kelvin başına jul cinsinden ifade edilen su ihtiva etmektedir. Kesin dönüşüm faktörü kabul edilen tanımına bağlıdır.

Onun resmi olmayan durumuna rağmen, büyük kalori hala yaygın bir birim olarak kullanılan gıda enerji . Küçük kalori de sık sık ölçümler için kullanılan kimya ilgili miktarları tipik kilokalori kaydedilmiş olmasına rağmen,.

kalori ilk olarak tanımlandı Nicolas Clément bir birim olarak 1824 yılında ısı , [ 3 ] ve 1841 ve 1867 kelime Latince gelir arasındaki Fransızca ve İngilizce sözlükler girilen CALOR "ısı" anlamına gelir.

Kullanım
kalori ilk özellikle deneysel olarak, ısı şeklinde enerjisini ölçmek için özel olarak tanımlandı kalorimetrisi .

Beslenme
Beslenme bağlamlarda, kilojoule (kJ) 'dir SI gıda enerji birimi. Ancak, kalori ve kalori ortak kullanımda hala.
Bu bağlamlarda, kafa karıştırıcı, kelime "kalori" ve "kalori" eşdeğer birimler (büyük kalori hesaplama için tıklayın eski ve ikincisi bakın 1 000 küçük kalori). Bazen, karışıklığı önlemek amacıyla, büyük kalori (bir sermaye "C" ile) "Kalori" olarak yazılır. Bu kongre her zaman takip edilmezse, ve birçok kişi tarafından anlaşılamamıştır.

Bu miktarlar genellikle (bir yemek gibi) gıda enerjisinin toplam miktarı ve kullanılan özel enerji , kütle birimi başına enerji miktarı yani (örneğin "gram başına kalori", "hizmet başına kalori"). Beslenme gereksinimleri veya alımı genellikle günde kalori cinsinden ifade edilmiştir.

Kimya
Bilimsel bağlamlarda, vadeli kalori hemen hemen her zaman küçük kalori anlamına gelir. Bir SI birimi olmasa da, yine de kimya kullanılır. Örneğin, enerji serbest kimyasal reaksiyon başına bir mol zaman olarak ifade edilir reaktif molü başına kilokalori . [ 10 ] [ 11 ] Geleneksel olarak, bu kullanım, özellikle de, laboratuar reaksiyonlarda hesaplanabilir kolaylığına büyük ölçüde bağlı olduğu Sulu çözelti: bir çözelti oluşturmak üzere, su içinde çözülmüş reaktif bir hacim, konsantrasyon su çözücünün toplam hacmi derece Celsius bir sıcaklık değişimine neden olur, (1 litre 1 kg ağırlığında), ve bu miktarlar litrede mol olarak ifade edilmiştir (hacim molar konsantrasyonu ve sıcaklık değişimi) daha sonra molü başına enerjiyi hesaplamak için kullanılabilir. Ayrıca bazen gibi reaksiyon enerji ile ilgili enerji miktarları, belirtmek için kullanılan oluşum entalpisi ve büyüklüğü aktivasyon engelleri . [ kaynak belirtilmeli ] Ancak, kullanımı gibi bunların SI birimi, joule ve katları yerini ediliyor kilojoule olarak.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu