Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj01.04.2015, 19:46 (UTC)    
Mesaj konusu: Hava Durumu Tahminleri Nasıl Yapılır

ötü senin kar botları yarın ihtiyacım? Bir şemsiye getirmek mıdır? Doğru hava tahminleri bizim gün-gün faaliyetleri planlamak için önemlidir. Çiftçiler kendi bitkileri ekim ve hasat için onları planı yardımcı olmak için bilgiye ihtiyacımız var. Havayolları yerel hava hakkında bilmeniz gereken Neden rüzgar bazı kış günleri acı soğuk görünüyor yapar? Bu aktivitede rüzgar soğuk hesaplayın. Uçuşlar planlamak için koşullar gerekir. Hava tahmini bizi daha bilgili günlük kararlar için yardımcı olur ve hatta tehlike bizi tutmaya yardımcı olabilir.

Modern hava tahmin bilgisayar modelleri, gözlem bir arada ve eğilimleri ve desenleri bir bilgi içerir. Bu yöntemler kullanılarak, makul bir seviyede hassas tahminleri önceden yaklaşık beş güne kadar yapılabilir. Sıcaklık ve rüzgar yönü gibi atmosferik koşulları çok karmaşık olduğu için Bunun ötesinde, ayrıntılı tahminleri daha az yararlıdır.

Tahmini için kullanılan bilgisayar modellerinin en karmaşık formüllere dayalı tahmin modelleri oluşturur Ulusal Hava Servisi tarafından işletiliyor. Bu modeller, günlük tahminler hazırlanmasında birçok farklı hava ve haber servisleri tarafından kullanılmaktadır. Yerel hava gözlemciler, balonlar, uydular ve hava istasyonları da tahminleri için veri sağlamak yardımcı olur.

Sen olsa, tahmin şansınızı denemek için bir süper veya hava balonu olması gerekmez. En temel hava tahmini basit gözlem oluşur. Örneğin, bulutlara bakmak ve insanların geçmişte yaptığı gibi sahte desenleri tanımaya deneyebilirsiniz. Yüksek, incecik bulutlar genellikle iyi hava habercisidir. Bir bulutlu gökyüzü yağmur veya kar yolda olduğu anlamına gelir. Bazı hava özellikleri hava belirli tiplerinin, çoğu zaman en azından ile ilişkili görünmektedir.

Hava bilgelik ve hava irfan

Tahmin uzun bir geçmişi vardır. En erken tahmin hava desen gözleme dayanmaktadır. Yıllar geçtikçe, hava desen gözlem tutarlı iyi bir anlaşma olan hava, hakkında halk bilgelik sonuçlandı, ancak bazı bilim tarafından desteklenmektedir. Muhtemelen ifade, duydum "Sabah Kırmızı Gökyüzü, denizci almak uyarı;. Geceleri kırmızı gökyüzü, denizci zevk" Hava toz ve su buharı dolu olduğunda oluşur çünkü kırmızı Güneş, yağmur habercisi olabilir. Kafiye kendisi yüzde 100 doğru olmayabilir rağmen, gözlem hava desen dayanmaktadır.

Sen groundhogs kış hava uzunluğunu ve şiddetini tahmin inanmak kaldırdı olabilir. Amerika Birleşik Devletleri'nde 2 Şubat kutlanır Groundhog Day, kış hava desenleri hakkında antik Kelt inançları dayanmaktadır. Diğer bir deyişle, kış uzun ve soğuk olurdu: Celtic insanlar kış orta güneşli ve açık ise, "yılda iki kış" olacağını düşündüm. Onlar Romalılar, Almanlar, Amerikalılar ve aşağı inançlarını geçti. Günümüzde, ABD'de, Punxsutawney Phil adında bir Groundhog kutlama taşıdır. Onun gölgesini görürse, bu uzun bir kış presages düşünülmektedir. (Ne yazık ki, Phil "öngörüleri" zaman sadece yaklaşık üçte biri doğru olmuştur.)
Kaynak:
Hangi araçları tahmincileri tahminler yapmak için kullanıyorsunuz? Öğrenin " Bir meteorolog Toolbox:. Buluşması Hava Durumu Verileri "


=> TR.GG dışı site reklamı yapıldığından dolayı link kaldırıldı..
@agasu06


En son net90net tarafından 11.06.2015 07:54:47 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu