Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj06.07.2008, 15:08 (UTC)    
Mesaj konusu: ...:::::: harika şehir KONYA ( Mevlana şehri) ::::::.....

konya gece

bu başlıkta konya hakkında herşeyi bulabileceksiniz....başlık sürekli güncellenecektir...










konya mistik şehir manzaraları:












devam edecek....


En son net-muratt tarafından 06.07.2008 15:45:02 tarihinde değiştirildi, toplam 2 kere değiştirildi
Mesaj06.07.2008, 15:10 (UTC)    
Mesaj konusu:

konyaya bir kez gelme şansım oldu..gerçekten de harika bir kentimiz
Mesaj06.07.2008, 15:13 (UTC)    
Mesaj konusu:

selçuklu kulesinden




Mesaj06.07.2008, 15:15 (UTC)    
Mesaj konusu:


Mevlana müzesinden görüntüler:








Mesaj06.07.2008, 15:17 (UTC)    
Mesaj konusu:

modern konya:




Mesaj06.07.2008, 15:19 (UTC)    
Mesaj konusu:

tarihi mekanlar







Mesaj06.07.2008, 15:21 (UTC)    
Mesaj konusu:

Gercekten güzel bir şehir ve güzel resimler,paylaşım için tesekkürler,devamını bekliyoruz.....
Mesaj06.07.2008, 15:22 (UTC)    
Mesaj konusu:

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı bünyesinde yer alan Türk Yıldızları Akrobasi Timi, Konya semalarında hazırlık uçuşu yapıyor.
















Mesaj06.07.2008, 15:27 (UTC)    
Mesaj konusu:

Anamas ta gün batımı:

Konya`nın Beyşehir İlçesi`nin simgesi haline gelen Anamas Dağı, günbatımı vaktinde de bir başka güzellik sergiliyor.



En son net-muratt tarafından 06.07.2008 15:29:09 tarihinde değiştirildi, toplam 2 kere değiştirildi
Mesaj06.07.2008, 15:32 (UTC)    
Mesaj konusu:

Konyamızın AFİAP ünvanlı fotograf sanatçısı Reha Bilir portfolyosundan bazı Konya fotografları

















Mesaj06.07.2008, 15:36 (UTC)    
Mesaj konusu:

Konya panaromik manzaralar




















Mesaj06.07.2008, 15:38 (UTC)    
Mesaj konusu:

zafer meydanından anıtlar:





Mesaj06.07.2008, 15:41 (UTC)    
Mesaj konusu:

konya kar manzaraları:


























Mesaj06.07.2008, 15:50 (UTC)    
Mesaj konusu:

konya hakkında bilgiler:

KONYA COĞRAFİ KONUM


Konya ili Anadolu Yarımadası’nın ortasında bulunan İç Anadolu Bölgesş’nin güneyinde şehrin kendi adı ile anılan Konya bölümünde yer almaktadır.



İlin topraklarının büyük bir bölümü İç Anadolu’nun yüksek düzlüklerine rastlar. Güney ve güneybatı kesimleri Akdeniz Bölgesi’ne dahildir. Konya, coğrafi olarak 36º 41 ve 39º 16 kuzey enlemleri ile 31º14 ve 34º26 doğu boylamları arasında yer alır. Yüzölçümü 38 257 km²(göller hariç)’ dir. Bu alanı ile Türkiye’nin en büyük yüzölçümüne sahip ilidir. Ortalama yükseltisi 1016 m’dir. İdari yönden, kuzeyden Ankara, batıdan Isparta, Afyon Karahisar, Eskişehir, güneyden İçel, Karaman, Antalya, doğudan Niğde ve Aksaray illeri ile çevrilidir.

Konya ili doğal açıdan kuzeyinde Haymana Platosu, kuzeydoğuda Cihanbeyli Platosu ve Tuz Gölü’ne, batısında Beyşehir Gölü’ne ve Akşehir Gölü’ne güneyinde Sultandağları’ndan başlayan Karaman ilinin güneyine kadar devam eden Toros yayının iç yamaçları önünde bir fay hattı boyunca oluşmuş volkanik dağlara doğusunda ise; Obruk Platosu’na kadar uzanır.

İlin uç noktalarını kuzeyinde Kulu’nun Köşkler Köyü, batısında Akşehir’in değirmen Köyü, güneyinde Taşkent’in Beyreli Köyü doğusunda ise Halkapınar’ın Delimahmutlu Köyü uç noktalarını oluşturmaktadır.
Mesaj06.07.2008, 15:54 (UTC)    
Mesaj konusu:

JEOLOJİ
Konya il sınırları içerisinde kalan, Türkiye’nin Ana Tektonik Üniteleri’nden Orta Anadolu Birliği’nin güney kesimi ile Toros birliğinin orta kesiminde kalmaktadır. Toros Birliği farklı çökelme ortamlarını yansıtan ve geç Krestase Paleosen ( II. zaman sonu- IV. zaman başlangıcı) döneminde gelişen sıkışma kuvvetleri ile üst üste bindirilmiş kütlelerden meydana gelmektedir. Konya il sınırları içerisine giren alanda bunlardan Bozkır Geyikdağı ve Aladağ kütleleri gözlenmektedir. Gerek Toros Kuşağında, gerekse Orta Anadolu Birliği’nde yörede yüzeyleyen en yaşlı kayaçlar olrak Paleozoik (I. Zaman) yaşlı kayaç birimleri Bozkır, Hadim, Seydişehir, Akören, Ahırlı, Beyşehir, Doğanhisar, Kadınhanı yörelerinde ortaya çıkmaktadır. Genellikle Paleozoik yaşlı birimlerin bir devamı niteliğinde olan Mesozoik (II. Zaman) yaşlı kayaçlar ise yaygın olarak Ereğli, Bozkır, Beyşehir, Seydişehir, Ahırlı, Akören, Altıneki, Kadınhanı, Akşehir; Ilgın, Doğanhisar bölgelerinde yüzeylemektedir. Mesozoik zamanda sonunda kapanan okyanusun sıkışması ile ortaya çıkan dağ oluşumu evresinde Toroslar’da kütleler meydana gelirken okyanus kabuğu parçaları olan ofiyolidler bu kütlelerin arasında özellikle Konya Meram, Ereğli güneyi, Bozkır güneyi, Karapınar ve Cihanbeyli civarında gözlenir konuma gelmiştir.



(+)

Tersiyer’de (III. zaman) denizin ve gölsel sedimanların yanısıra yaygın volkanik faaliyetler ile daha yaşlı birimlerin üzeri örtülmüştür. Denizel sedimanlar Ereğli ve Çumra civarında gözlenir. Konya ve çevresi Geç Miyosen (10 milyon yıl) Pliyosen döneminde blok faylanmalarla çökmeye başlamış daha sonra bu ortamda bugün de kalıntılarını gördüğümüz (Akgöl ve Hotamış Gölü) büyük bir göl oluşmuştur. Bu göl, karasal ve gölsel sedimanlar ile doldurularak bugünkü ovalardan Ereğli, Karapınar, Cihanbeyli, Kulu, Sarayönü, Kadınhanı, Konya merkez ve çevre ilçeler ile Çumra Ovaları oluşmuştur. Bu dönemde meydana gelen volkanik faaliyetler ile Karapınar, Çumra, Akören, Selçuklu kesiminde Takkeli Dağ, Acıgöl, Meke Gölü gibi volkanik yapılar ve tüfler ortaya çıkmıştır.

Konya ili sınırları içerisinde Türkiye’nin rn büyük aluminium (boksit) ve magnezit yataklarının yanısıra, kömür, kil, çimento hammaddeleri, kurşun-çinko, barit madenleri ile önemli oranda yeraltı suyu rezervleri bulunmaktadır. Alüminyum yatakları Seydişehir ilçesi güneyinde üst Kretas zaman aralığında karasal ayrışımlarla meydane gelmiştir. Magnezit yatakları ise, Meram ilçesi sınırları içinde olup tek başına hem Konya’nın hemde dünyanın en büyük rezervli magnezit yatağıdır. Yunak civarında magnezit ve az miktarda lületaşı yatakları bulunmaktadır. Ilgın, Beyşehir ve Seydişehir ilçelerinde Pliyosen yaşlı toplam 750 milyon ton rezervli linyit köürü yatakları bulunmaktadır. Beyşehir, Selçuklu ve Ilgın civarında önemli mktarda kil yatağı vardır. Ayrıca Bozkır’da barit, Hadim ve Bozkır’da kurşun çinko yatakları bulunmaktadır. Ayrıca Konya’nın bir çok yerinde çimento hammaddelerinden kil, kalsit, jips, tras, kireç taşı ve dolomit gibi hammaddeler bulunmaktadır. Konya ve çevresindeki Çumra, Ereğli, Cihanbeyli, Akşehir, Yunak Ovaları’nda yaklaşık 20-100 m arasında yeraltı suyu bulunmakta ve bazı yerlerde bu su artezyen yapmaktadır.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu