Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj06.07.2008, 18:19 (UTC)    
Mesaj konusu: Özelleştirilebilir Uzantılı Sayfalar

Sitelerimizin çoğunda websitelerimizi directory'e eklerken sitenin bize ait olup olmadığının anlaşılması için bazı testlerden geçiriliyoruz. Örneğin Google Web Yöneticisi Panelini aktif yapabilmemiz için (doğrulayabilmek için) 2 şık sunuyor bize.

1. Bir meta etiket ekle

Örneğin:

Kod:
<meta name="verify-v1" content="UutcFAfC1+3FyvcpdQjZCwcqIPShEYbLU+K3N65rczA=" />


2. Bir HTML dosyasini karşıya yükle.

Kod:
google65a66470b6caf94d.html


1. Seçenekte bunu belirtebileceğiniz bir bedavasitem tagı yok. (Daha doğrusu meta tag özelleştirilmesi çok az. Sitenin tasviri, anahtar kelimeler ve programcı adı'ndan ibaret.) Meta tagı, "Tasarım ayarları" bölümünden CSS kodlarını ayarladığımız "Tasarımın üzerindeki yazı" kısmına yapıştırıyorum, yine doğrulayamıyor.

2. Seçenekte zaten sitenize eklenmesini istediği uzantı ".htm" değil ".html" Yani iki durumda da site indeksleme için bir çok sitede bu imkandan mahrum kalıyoruz.

Benim önerim, "Yeni Sayfa Ekle" bölümünden eklediğimiz (uzantısı daima htm olan) şablonlu sayfalar yanında, bir şablonu bulunmayan, ileri derecede HTML bilgisine sahip arkadaşlar için özgün bir sayfa ekleme modülünün oluşturulması.

Bu özellik, bize ne kazandırır?

1. İstediğimiz türden sayfaları web sitemizde oluşturabiliriz. Örneğin CSS dosyaları (*.css), site haritaları (*.xml), javascript dosyaları (*.js) Bu şekilde bedava-sitem sayfaları hem işlevsellik kazanır hem daha çok tanınır ve diğer sitelerle yarışacak düzeye gelir.

2. Site içinde frame içi kullanabileceğimiz küçük kodlar yaratabiliriz. Örneğin sayfalarda bir reklam alanı mı yaratılacak? Tüm sayfalara bu şablonsuz salt html ile kendi programladığımız kodları frame ile yerleştirip tek bir hareketle yüzlerce sayfada yapmak istediğimiz değişikliği yapabiliriz.

Mesela bir reklam alanı var. Bunu 3000 sayfaya dağıttınız. Şimdi birgün bu reklamları kaldırmak istediğinizde o 3000 sayfadan tek tek değiştirmeyeceksiniz. Bu frame içi ve şablonsuz (+sayacın işlemediği) sayfada yaptırdığımız tek bir değişiklikle o değişiklik yada yeni banner o 3000 sayfada birden etkili olacak.

(Ben,bunun için mynetin alt yapısını kullanmak zorunda kalıyorum. Frame içi gösterdiğim bir reklam alanını, tek bir sayfayı değiştirmekle 7-8 sitemde birden aynı anda ve hiç ugraştırmadan değiştirme olanağı buluyorum.)

Sonuç olarak, bedava-sitem üyelerinin web sitelerini daha etkili tanıtabilmesi ve ileri düzeyde seo teknikleri kullanabilmeleri için bu özelleştirilebilir modül şart. En önemlisi de dediğim gibi site map ve indeksleme sorunu ortadan kalkar. Google, sitelerinizi daha hızlı indeksler ve sitelerimiz de daha fazla kişiye ulaşma olanağı bulur.

Bu konuyla ilgileneceğinizi ümit ediyor ve şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum...
______________

gizliilimler.org / 4kitap.tr.gg / mehmetakifardic.tr.gg


En son gizliilimler tarafından 06.07.2008 18:24:00 tarihinde değiştirildi, toplam 2 kere değiştirildi
Mesaj06.07.2008, 18:30 (UTC)    
Mesaj konusu:

google da doğrulama yapmayı bir arkadaşımız becermiş sanırım Razz

http://www.bedava-sitem.com/forum/viewtopic.php?t=31179
Mesaj06.07.2008, 19:10 (UTC)    
Mesaj konusu:

Evet, oldu Wink Surprisedk makbule geçti, teşekkür ederim.....
______________

gizliilimler.org / 4kitap.tr.gg / mehmetakifardic.tr.gg
Mesaj21.09.2008, 09:05 (UTC)    
Mesaj konusu:

Alıntı:
2. Bir HTML dosyasini karşıya yükle.

Kod:
google65a66470b6caf94d.html


bunu nasıl yapıcaz peki
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu