Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj07.07.2008, 14:10 (UTC)    
Mesaj konusu: dikkat bu dosyayı sakın tıklamayın

Panda Güvenlik, internet kullanıcılarını, son zamanlarda yayılmaya başlayan yeni bir zararlı konusunda uyardı. Tixcet.A isimli zararlı .DOC, .MP3, .MOV, .ZIP, .JPG gibi popüler formatlara sahip dosyaları silerek yerlerine kendini kopyalıyor. Ancak bunu yaparken dosyanın adı ya da simgesi değişmiyor. Yani kullanıcı, zararlıyı çalıştırmadan önce normal bir Word ya da MP3 dosyasını açtığını zannediyor.

Sisteme bir Word dosyası gibi bulaşan solucanın ulaştığı sistemlerde bildirim alanında “CETIX” ibaresi beliriyor. Tixcet.A’nın sisteme bulaştıktan sonra ortaya çıkan zararlar ise şunlar:

- İlk kez çalıştırıldığında sistem yeniden başlatılıyor.

- Kopyala-yapıştır komutlarını etkisiz hale getiriyor. Kullanıcı bir metni kopyalayıp başka bir yere yapıştırmak istediğinde, yapıştırılan metin “Hello ! My Name is CETiX, nice to meet you...” oluyor.

- Görev yöneticisi, Kayıt Defteri Editörü ve Komut satırı çalışmıyor.

- Pencere adı içerisinde ANVIECLAZZ, BITDEF, CabinetWClass, DETEC, ExploreWClass, GRISOFT, HIJACK, KASPER, NORMAN, NORTON, PROCEXPL, SETUP, SYSINTER, WINDOWS kelimelerini içeren uygulama ve hizmetleri sonlandırıyor.

- Windows Explorer ve tarayıcı programların pencere isimlerini “CETiX: Don't Kill Me Please...! My name is CETiX, Nice to meet you...” şeklinde değiştiriyor.

- Sistem özellikleri penceresinde, lisans sahibinin adını “CETiX Bali” olarak değiştiriyor.

Panda, belirtilen uzantılara sahip dosyaları kaybetmek ve neredeyse her köşede CETiX ibaresini görmek istemeyen kullanıcıları, bilmedikleri dosyaları açmamaları ve güvenlik yazılımlarını her zaman güncel tutmaları konusunda uyardı.

______________
Www.FaLoG.Tr.Gg
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu