Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj12.07.2008, 09:39 (UTC)    
Mesaj konusu: İnternete indirim geliyor

İnternete indirim geliyor


Zafer TOKUŞ- Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya), (DHA)



ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, TTNet haricindeki internet servis sağlayıcılarına al-sat ve veri akış erişiminde yüzde 2.6 ile 3.8 oranında indirim yapılacağını söyledi.

Sapanca'nın Kırkpınar Beldesi'nde Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği tarafından ‘Elektronik haberleşme kanunu ve ötesi’ konulu toplantı düzenlendi. Güral Otel'deki toplantıya Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve dernek üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Bakanı Yıldırım, Elektronik Haberleşme Kanunu’nun önümüzdeki ya da sonraki hafta yasalaşmasının beklendiğini söyledi. Bakan Yıldırım, serbestleşme öncesi 10- 12 milyar dolar olan telekomünikasyon sektörü pazar büyüklüğünün, 2007 sonu itibariyle 23 milyar dolara çıktığı belirterek, 2007’de sabit telekomünikasyon hizmetleri gelirinin bir önceki yıla oranla yüzde 9, mobil telekomünikasyon hizmetleri gelirinin ise yüzde 32 arttığını ifade etti. 2002 yılında 97 olan sektörde faaliyet gösteren işletmeci sayısının 2007’de 257’ye ulaştığına dikkati çeken Yıldırım, sektörde rekabetin artması için genişbant internet piyasasında önemli çalışmalar yapıldığını belirtti. Bakan Yıldırım şöyle konuştu:

“TTNet hariç olmak üzere diğer internet servis sağlayıcılara al-sat ve veri akış erişiminde yüzde 2.6 ile 3.8'lik bir indirim yapılacak. Yani internet servis sağlayıcıları lehine pozitif ayrımcılık yapan bir adım. Oranlar düşük bulunabilir, ama bu çok güzel bir adım. Rekabet Kurumu farklı uygulamalara çok hassas, ama umarım bu konuda herhangi bir sorun çıkmaz.”

Yıldırım, geçen hafta alınan Telekomünikasyon Kurul Kararı ile genişbant pazarında rekabetin teşvik edilmesi amacıyla rekabet seviyesi belirli bir düzeye ulaşıncaya kadar TTNet’ten diğer internet servis sağlayıcılara geçmek isteyen abonelerden bağlantı ücreti alınmamasının kararlaştırıldığını söyledi.
Bakan Yıldırım, iletişimde vergi oranının yaklaşı yüzde 60 olduğunu belirterek, “Bu konuda da iyi gelişme var. İnternetten başlamak üzere vergide indirim yapacağız, bunun çalışmasını başlattık. Maliye de buna olumlu bakıyor. Öncelikle internet üzerindeki özel iletişim vergisini kaldıracağız. Maliyeyi, bunun vergiden kayıp değil, sürümden kazanç olarak döneceği konusunda biz rakamlarla ispat ettik ikna ettik. Bu kouda ümit ediyorum fikirlerini değiştirmezlerse yakın zamanda bir müjdemiz olacak” dedi.
______________
Mesaj12.07.2008, 09:42 (UTC)    
Mesaj konusu:

İnşallah
______________
Mesaj12.07.2008, 12:43 (UTC)    
Mesaj konusu:

Dünya'da en pahalı internet bizde. İnşallah indirim gerçekleşir. Wink
Mesaj12.07.2008, 22:04 (UTC)    
Mesaj konusu:

Keşke bedava gibi aylık 5 ytl felan olsa Tüm yürkiye full internette olur Very Happy
______________
Mesaj12.07.2008, 23:49 (UTC)    
Mesaj konusu: 'ADSL için telefon abonesi olma şartını inceliyoruz'

Ulaştırma Bakanı Yıldırım müjdeyi verdi



'ADSL için telefon abonesi olma şartını inceliyoruz'


İnternette 'ÖİV' kaldırılacak fatura 3-10 YTL ucuzlayacak

İLİŞKİLİ HABERLER

'ADSL için telefon abonesi olma şartını inceliyoruz'
'Kabloda hukuki sorunu bırakıp bunu çözeceğiz' TELEKOM sektöründe tam serbestliğin sağlanması için çabaladıklarını belirten Bakan Yıldırım, "Mahkemenin durdurma nedenlerini dikkate alarak yeni bir yönetmelik düzenlemesi yapılacak. Ondan sonra yola devam edeceğiz. Bunun için mahkeme kararını beklemiyoruz" dedi. Yıldırım, ADSL bağlantısı için telefon abonesi olma şartının hatırlatılması üzerine, Telekomünikasyon Kurumu'nun dünyadaki uygulamaların nasıl olduğuna ilişkin çalışma yaptığını ve konuyu değerlendirdiklerini söyledi.


Ulaştırma Bakanı Yıldırım müjdeyi verdi: "İnternetten ÖİV kalkıyor, Telekom toptan internette % 2.8-3.4 indirime gidecek ve TTNet'ten ADSL hizmeti alan abone ayrılınca 29 YTL nakil ücreti alınmayacak"..
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu