Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj13.07.2008, 08:35 (UTC)    
Mesaj konusu: MSN hırsızına tokat gibi ceza!

MSN adresi çalan ve bir başkasının e-posta adresinden e-mail gönderen Ferhan Kemal Ercan'a hapis cezası çıktı!

İstanbul'da, bir kişinin ''MSN'' ve ''E-Posta'' adreslerine girip, bilişim sistemindeki verileri bozarak, bu adreslere erişimi engellediği iddiasıyla yargılanan bir internet kafe işletmecisi, 5 ay hapse çarptırıldı. Sanığın cezası, iyi hali nedeniyle 3 bin YTL para cezasına dönüştürüldü.

Üsküdar 6. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık Ferhan Kemal Ercan ile şikayetçi Cansever Ceyhan katıldı. Ceyhan, duruşmadaki ifadesinde Ercan'dan şikayetçi olduğunu belirterek, ''bilirkişi raporlarında suçlu olduğu anlaşılan bu kişinin cezalandırılmasını istiyorum'' dedi.

Bilirkişi raporuna karşı bir diyeceğinin olup olmadığı sorulan sanık Ercan ise halka açık olan bir internet kafe işlettiğini ifade ederek, ''Halktan gelip bu bilgisayarları kullanan çoktur'' şeklinde konuştu.

Esas hakkındaki son mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı Emin Cevahiroğlu, sanık Ercan'ın, Ceyhan'a ait olan MSN adresine girerek bilişim sistemindeki verileri erişilemez hale getirdiğini söyledi.

Savcı Cevahiroğlu, yargılama sırasında alınan bilirkişi raporuna göre de sanığın suçu işlediğinin sabit olduğunu belirterek, ''Bilişim sistemi engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme'' suçunu düzenleyen TCK'nın 244/2 maddesi gereğince 6 ay ile 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Savunma yapan sanık Ercan, önceki savunmalarını tekrar ettiğini ve suçsuz olduğunu ifade ederek, ''Ben bu sebeplerden dolayı internet kafemi kapattım'' şeklinde konuştu.

HÜKÜM
Kararını açıklayan mahkeme ise sanık Ferhan Kemal Ercan'ı, ''Cansever Ceyhan'a ait MSN, e-posta adresine girip, bilişim sistemindeki verilerini bozduğu, erişilemez hale getirdiği ve başka bir adrese göndererek suç işlediği'' gerekçesiyle önce TCK'nın 244/2 maddesi uyarınca 6 ay hapse çarptırdı. Ercan'ın suçunu itiraf etmesi ve duruşmalardaki iyi halini göz önüne alan mahkeme daha sonra bu cezayı 5 ay hapse indirdi.

Mahkeme, sanığın iyi hali yanı sıra geçmişi, kişiliği, sosyal ve ekonomik durumunu da dikkate alarak, verilen hapis cezasını da 3 bin YTL adli para cezasına dönüştürdü.

AVUKAT PARLAK: ''KARAR İYİ BİR EMSALDİR"
Kararı değerlendiren avukat Cesim Parlak, yaptığı açıklamada, bilişim alanında işlenen suçların, toplumda yeni oturmaya başlayan bilişim güvenliğini sağlamak için kanun koyucu tarafından düzenlendiğini söyledi.

''Bugüne kadar, bilişim alanındaki suçlar başlığında TCK'nın 244., 243. ve devam maddelerinin ihlali niteliğindeki eylemlerin, mağdurlarının bu konudaki müracaatı ve takibinin söz konusu olmadığı için uygulama alanı bulamadığını'' ifade eden Parlak, şunları söyledi:

''Ama bu çıkan karar, iyi bir emsal olmuştur. MSN'ine ve E-mail kayıtlarına rızası dışında girilen kişiler suç duyurusunda bulunup bu işin takipçisi oldukları takdirde sonuca ulaşılabileceği ve bu işin suçlularının ceza alabileceği ortaya konulmuştur.

Bu karar, iyi bir emsaldir ve toplumdaki bireylerin, bu konuda kendilerine yönelik bir eylemin varlığında takipçi olduklarında sonuca ulaşılabileceğini göstermektedir. Mahkeme, bu konuda öncü bir karara varmıştır.''

Kaynak: internethaber.com

______________
Www.FaLoG.Tr.Gg
Mesaj13.07.2008, 09:22 (UTC)    
Mesaj konusu:

iyiymiş
Mesaj13.07.2008, 10:27 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bence de artık bir yaptırım aldığı için bu işe kalkışanlar 2 defa düşünecek
______________
Www.FaLoG.Tr.Gg
Mesaj13.07.2008, 12:37 (UTC)    
Mesaj konusu:

bilisim hukuku gelisiyor, iyi oluyor.

hackerlik falan cok moda olmaya basladi.

Her bilgisayardan anlayana ilk yöneltilen sorulardan oldu: "Hackeleyebiliyor musun?"...

Halbuki her tanistiginiz doktora su soruyu soruyor musunuz?: "Hastalarinin böbreklerini caliyor musun her ameliyatta?"...

Cok büyük dolandiriciliklar dönmekte ve bunlarin etik acidan uygunsuzlugu artik yasalarla da onaylanmali!
Mesaj13.07.2008, 13:43 (UTC)    
Mesaj konusu:

Aynı haber daha önce 11.07.2008 tarihinde saat 14:36:38 de paylaşıldı.

http://www.bedava-sitem.com/forum/viewtopic.php?t=32715


En son siirlerleyasamak tarafından 13.07.2008 13:45:12 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Mesaj13.07.2008, 20:51 (UTC)    
Mesaj konusu:

Özür dilerim ben o başlığı görmemişim Confused
______________
Www.FaLoG.Tr.Gg
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu