Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj18.07.2008, 08:01 (UTC)    
Mesaj konusu: Komşunuz internetinize girmesin

Komşunuz internetinize girmesin

Artık evinde kablosuz modem olmayan yok.Peki, güvenliğinize ne kadar dikkat ediyorsunuz?


Kablosuz ağlar yapıları itibari ile kablolu ağlara oranlara daha korumasız, çünkü veriler son derece korunaklı bir kablodan değil de erişim noktası (Access Point, AP) ve W-LAN istemcisi arasında havadan aktarılıyor. Verilerin havadan aktarılıyor olması, kablosuz ağın sadece büro veya evinizin içinden değil, komşularınızdan veya sokaktan da erişilebilir olması anlamına geliyor. Kablolu ağlarda veriler tek bir yöne doğru sadece onlar için çizilen rotada, yani kablo içinde ilerlerken; kablosuz ağlarda kaynaktan çıkan veriler, suya atılan bir taşın yaydığı halkalar gibi çevreye yayılıyor. Halkaların kapsadığı alanda bulunan herkes bir dizüstü bilgisayar veya W-LAN bağdaştırıcısı ile ağdaki verilere ulaşabiliyor.

Fazladan bir anten kullanarak, kablosuz ağların menzilleri 150 metreye kadar çıkartılabiliyor. Bu uzunluk nereden baksanız bakın, bir sokağın uzunluğu kadar. Bunun yanında kablosuz ağlarla ilgili bir diğer nokta ev duvarlarının sinyalleri engellediği. Bu her ne kadar doğru olsada, duvarların sinyalleri tamamen etkisiz hale getiremedikleri de bir gerçek.


Bir bilgisayar korsanıysanız, kablosuz bir ağa sızmak kablolu bir ağa sızmaktan çok daha kolay. Çünkü yapmanız gereken tek şey gerekli donanımla kablosuz ağın yeterince yakına gelip havadaki veri paketlerini yakalamak.

Maalesef bilgisayar korsanlarının tek yapabilecekleri kabosuz ağa sızıp verileri ele geçirmekle sınırlı değil. Korsanlar, ağdaki kaynaklara ulaşıp onları kendi çıkarları için kullanabilme imkanına da sahipler. Örneğin, kablosuz ağ DSL üzerinden internete bağlıysa, ağa sızan bir korsan bedava olarak internete bağlanabilir.Hatta bilgisayar korsanları, başkalarının kablosuz ağlarını kullanarak dosya paylaşım sitelerine girip, kopya müzik ve film indirerek yasadışı işlere bulaşabilirler. Dahası korsanlar sizin internetinizi kullanarak birçok kişiye spam posta (yığın posta) atabilir ve web sunucularına "Denial-of-Service" saldırıları bile gerçekleştirebilirler.

Tehlikeler korkutucu, ama tüm bunlardan korunmak da mümkün. Kablosuz ağınızı güvenli hale getirebileceğiniz gibi, ağınızın üstünde kendi insiyatifinizin olmasını da sağlayabilirsiniz.


İşte, güvenliğiniz için kablosuz modeminizde yapmanız gereken ayarlar.Aşağıdaki adrese tıklayın

http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=14201&rid=4369
______________


En son kodbanks tarafından 18.07.2008 12:46:09 tarihinde değiştirildi, toplam 2 kere değiştirildi
Mesaj18.07.2008, 08:22 (UTC)    
Mesaj konusu: s.a

saol arkadaşım
______________

Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu