Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj17.07.2008, 12:42 (UTC)    
Mesaj konusu: Google SandBox nedir?

Google SandBox, Google tarafından yeni web sitelerine uygulandığı düşünülen bir çeşit filtreleme sistemidir. Bu filtrelemenin bir sonucu olarak söz konusu site, içeriğindeki en önemli anahtar kelimeler için yapılan aramalarda dahi, sonuçlarda gerilerde kalır. Bir site çok iyi bir içeriğe, iyi bir PageRank’a ve siteye diğer sitelerden yönlendirilmiş birçok bağlantıya sahip olsa bile SandBox etkisinde kalabilir.

Google, site içeriklerinin ve arama sonuçlarının değerlendirilmesi için kullandığı algoritmalar hakkında detaylı bilgi vermediği için SandBox filtresinin nasıl çalıştığı (ya da gerçekte var olup olmadığı) hakkında da resmi bir bilgi yoktur. Ama sistemin yeni web siteleri için bir deneme süresi gibi çalıştığı düşünülmektedir. Bunun amacı spam oluşturarak üst sıralara tırmanmaya çalışan sitelere engel olmak ve sonuçların tutarlılığını korumaktır. Tahmin edersiniz ki eğer siteniz Google tarafından yasaklanmışsa içeriğini yeni bir alan adına kaydırmanız çok da uzun sürmez. Aynı gün içinde alınmış bir alan adı altında birden bire oluşturulmuş yüzlerce sayfalık içerik ve para karşılığı kolaylıkla elde edilebilen yönlendirilirmiş bağlantılar da dolaysı ile Google tarafından güvenilir olarak kabul edilmemektedir.

Google tarafından arama sonuçları değerlendirilirken önemli kriterlerden birisinin de içeriğin web üzerindeki yaşı olduğu düşünülünce bu tür bir filtreleme yapıyor olmaları şaşırtıcı değildir. SandBox’ta kalma süresinin 3 ay ile 6 ay arasında değiştiği varsayılmaktadır.
Mesaj17.07.2008, 12:46 (UTC)    
Mesaj konusu:

Google sandbox alakasız içeriğin üst sıralara çıkmasını veya hile yapan sitelerin aramalarda üst sıralara çıkmasını engelleyen bir filtreleme sistemidir.Her şey yolunda giderken bir baktınız google aramalarında girdiğiniz yazı ve taglar artık görünmez oldu.Hatta sitenizin adını yazdığınızda dahi ilk sırada çıkmadığını görürseniz bilin ki google sizi sandbox a atmış.Yani artık bir süreliğine çöp sitesiniz.Siteniz sandbox’ın içindeyken keyword bakımından zengin taze içerik eklemenin ve yeni gelen linkler sağlamanın ideal zamanıdır. gelen linkler eklemek ile etkisini göstermekte olan olası bir link filtresinden (dampening link filter) kaçınacağınız temin edilir. siteniz sandbox’ın derinliklerinden kurtulduğu zaman bu linkler yeterince yıllanmış ve tüm pagerank ve link popülerlik değerlerini göstermeyecektir.
Sandbox’da kalma süreleri üç ile dört ay normal bekleme süresi olmakla beraber bir aydan altı aya değişim göstermektedir

Sandbox’ta iken siteme içerik eklemeye devam etmeli miyim?
Siteniz sandbox içerisinde iken konunuz ile alakalı içerik eklemenin ideal zamanıdır. daha fazla keyword bakımından zengin içerik eklemeye konsantre olun ve sayfa içi ve sayfa dışı faktörlerin varlığını unutmayın. sayfa içi olarak başlık (title) taglarınızın en önemli keywordleriniz içerdiğinden emin olun.
Mesaj17.07.2008, 13:25 (UTC)    
Mesaj konusu: s.a

saol hocam
______________

Mesaj17.07.2008, 13:41 (UTC)    
Mesaj konusu:

Teşekkürler Öğretmenim ,

Hoca Camide Very Happy

______________

Mesaj17.07.2008, 21:17 (UTC)    
Mesaj konusu: s.a

tmm kardeşim öğretmenim oldumu:D
______________

Mesaj20.07.2008, 14:16 (UTC)    
Mesaj konusu:

Saolun Hocam
______________

Mesaj20.07.2008, 17:35 (UTC)    
Mesaj konusu:

teşekkürler
______________
Mesaj20.07.2008, 17:37 (UTC)    
Mesaj konusu: www.zeyveli45.tr.gg sitemi googlede çıkmıyo

teşekkürler güzel anlatım..ama ben çok beceriksizim galiba Sad
______________
www.zeyveli45.tr.gg www.bakkalsaskal.tr.gg www.gevezeadam.tr.gg www.zeyveli45.web44.net
Mesaj25.07.2008, 07:27 (UTC)    
Mesaj konusu:

google benide attı sandbox a galiba Mr. Green Mr. Green gerçi ben sisteme bile 2 aydır doğru dürüst girmiorum Mr. Green
Mesaj04.08.2008, 06:58 (UTC)    
Mesaj konusu:

GÜZEL PAYLAŞIM Wink
______________
Gazeteleri-Oku.Tr.GG Artık Forumda Yoqq !! Banned!!
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu