Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj03.08.2008, 19:33 (UTC)    
Mesaj konusu: Google bir öyle bir böyle

--------------------------------------------------------------------------------

Gözlem uydusuyla evimizin balkonuna kadar giren Google, mahremiyet konusunda tutarsız demeçler verdiriyor.


Çok sevdiğimiz Google'dan, bir yandan da kıllanmadan edemiyoruz. Zira, kendileri "dünyanın sokak sokak haritasını çıkarıyoruz, süper kolaylık" diye bütün dünyayı gözetleyen, "Aman canım, bir de e-posta silmekle mi uğraşacaksınız, hatta sohbet kayıtlarınızı da burada saklarsınız, buyurun çekinmeyin" diye 6 GB e-posta hesabı kapasitesi saklamak, "Sizi daha iyi anlayabilmek için," diye tıklama geçmişini kaydetmek gibi pek çok atraksiyonda bulunuyor.

En azından delikanlı gibi "Evet, dikizliyoruz," deyip paranoya içinde yaşamamızı önleyebilecek olan Google, son zamanlarda bu konuda pek kem-küm ediyor. Google sözcüleri California'da devlet yetkilisi Joel Anderson'a "Mahremiyet ve özel hayata o kadar bir önem veriyoruz o kadar olur," diye güvence verirken, Google konuşmacısı Vint Cerf aynı gün Washington Technology Alliance etkinliğinin öğle yemeğine katılan dinleyicilere "Yaptığınız hiç bir şey silinmiyor, gözümüzden kaçmıyor. Mahremiyet diye bir şey yok artık, alışın buna," diye vaaz veriyor.

Başından beri uydudan ve hava fotoğraflarından aldığı görüntüleri sadece ve sadece harita yapıp vatana millete hayırlı olmak için kullanacağını iddia eden şirket, bu konuda da falso verdi. Google Street View için sokak fotoğrafları çeken bir aracın, garaj yollarına girip evlerinin de fotoğrafını çekerek mahremiyetlerini ihlal ettiğini öne süren Pennsylvania'lı bir çift, Google'ı dava etti. Şirketin davaya tepkisi ise "Günümüzün uydu görüntüleme teknolojisiyle çölde bile mahremiyet kalmadı, peheeyt, neden bahsediyorsunuz siz?" oldu.
______________


Mesaj04.08.2008, 09:56 (UTC)    
Mesaj konusu:

Very Happy
______________
Gazeteleri-Oku.Tr.GG Artık Forumda Yoqq !! Banned!!
Mesaj04.08.2008, 19:10 (UTC)    
Mesaj konusu:

gazeteleri-oku yazmış:
Very Happy

______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu