Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj05.08.2008, 11:19 (UTC)    
Mesaj konusu: Zinde Bir Beyin İçin Yapılması Gerekenler

Ingiliz The Times gazetesi dinc bir beyin icin yapilmasi gerekenleri acikladi. Iste uzmanindan zinde beyin onerileri

Ingiliz The Times gazetesi, Oxford ve Harvard Universitesi bilimadamlarinin 'beyni genc tutmak' uzerine yaptigi arastirmalari yayinladi. Zinde bir beyin icin:

Terleyin : Egzersiz, verimli calismak icin bol oksijene ihtiyac duyan beyin hucrelerinin gidasi gibidir. Boylece beynin ogrenme ve hatirlama becerisi guclenir.

Balik yiyin: Yuksek Omega-3 iceren sardalya ve ton gibi yagli baliklari tuketmek zekayi artirir. Konsantrasyon ve okuma yetenegini gelistirir. B vitamini ve protein acisindan zengin besinler de seratonin icerdigi icin beyindeki iletisim hizlanir.

Lavanta koklayin: Lavanta kokusu ise konsantrasyonu artirir. Ozellikle ogle aralarinda, calismaya baslamadan once lavanta koklayin.

Mola verin: Uzun ve araliksiz calisma saatleri ters etki yaparak beynin verimini dusurur. Arastirmalar her 40 dakikalik calismadan sonra 20 dakikalik ara vermenin, sonraki 40 dakikaya hazirlanmak icin gerekli oldugunu savunuyor.

Iyi bir uyku cekin: Gece 7-8 saatlik uyku beyin performansini en uste tasir. Ayrica gun ortasinda 30 dakikalik bir kestirme beynin sarj olmasini saglar.

Sakiz cigneyin: Sakiz cigneme beyne giden kani yuzde 20 artiriyor. Boylece hafizayi kuvvetlendirip, stresi azaltiyor.

Su icin: Yuzde 80'i su iceren beynimiz su icmedigimizde kuculuyor. Bu sebepten her gun 1.5- 2 litre arasinda su icmek gerekiyor.

Kirmiziya bakmayin : Kirmizi gormek ozellikle sinavda basariyi dusuruyor ve ogrencide motivasyon dusuklugu yaratiyor.

Sicak cikolata icin: Yatmadan once icilecek bir bardak sicak cikolata zekayi arttiriyor. Kakao ozellikle yaslilarin zihnini aciyor.

Rahatlayin: Rahat bir yere oturup gozlerinizi kapayin ve ayaklarinizdan boynunuza kadar tek tek kaslarinizin gevsedigini hissedin. Gerginligi atmak, sinavdaki basarinizi yukseltecektir.

Yetenek gelistirin: 6 yas grubu uzerinde yapilan arastirmalara gore muzik ve resim gibi konularda egitim goren cocuklarin IQ'lari daha yuksek oluyor.

Sinirli teknoloji: SMS , e-mail'i ve internet sohbetlerini fazla yapmak ve cok televizyon seyretmek zeka seviyesini dusuruyor.

Beyin jimnastigi yapin: Akil oyunlari oynayarak, bulmaca ve zeka testleri cozerek beyninizi zinde tutabilirsiniz.

Alkol almayin : Alkol beyin hucrelerini oldurerek, ogrenme ve hafiza bolgesine zarar verir.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu