Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj01.09.2008, 18:06 (UTC)    
Mesaj konusu: Yeni eklenen google Reklamı hakkında acizane düşüncelerim...

Tüm bedava-sitem üyelerine ve yöneticilere selamlar. Herkeze iyi çalışmalar. Reklamın değiştiğini yeni gördüm ve reklem ile ilgili üyelerin yorumlarını eleştirilerini okuma fırsatım oldu. Bende acizane yorum bırakmak istedim.
Bir an kendimi bedava-sitem sahibi yada yöneticisi konumuna koydum ve düşündüm. Aslında bedava-sitem ne yapsa yeridir. Çünkü böyle bir imkanı bizlere sunmaları büyük bir ayrıcalık ve bu şekilde de kandilerini bu zaten ayrıcalıklı yapıyor. Tabiki bir şekilde bedava-sitemin de kazanması onların en doğal hakkıdır. Birde kendimi olumsuz eleştiride bulunanların gooleye hayır diyenlerin yerine koydum. Aceba neden üyeler bu reklamı beğenmediler. Yada ben biçimsel olarak bu reklemler hakkında ne düşündüm. Elbetteki dediğim gibi bedava-sitem in hakkı var bunda şüphem yok. Reklama gelince tabiki önceki kendi reklamımız yani bedava-sitemin reklamı daha bir hoş duruyordu. Fazla yer kaplamıyor üstelik bir cümle ve sayfada duruşu rahatsız edici değildi. Google reklamına gelince kelimeler arasındaki boşluklar yani Google Reklamları sitene ekleme müzik dinle Arama motorları Bedava indir gibi kelimeler arasında fazla boşluk olmuş ve bazı sitelerin başlık resimlerini dikkat edilecek ölçüde kapatmış. Bazı şablonlarda sola yatık çıkmış ve ortalı olmadığından biraz biçimsiz gözükmüş ve çok dikkat çekmiş ayrıca renk uyumu farklı olduğundan sinir bozucu gibi görünüyor. Yani burada demek istediğim reklamın konmasının uygunsuz olduğu değil tabiki hakkıdır yöneticilerimizin onlar en uygunu nasıl olabilir üyelerimizi nasıl daha memnun edebiliriz gibi elbetteki düşünmüşlerdir. Bana kalırsa acizane fikrim eğer bu reklam tekrar değişmeyecekse bedava-sitem reklamı tekrar bu reklamın yerine konmayacaksa yani bu reklamdaki o bahsettiğim aradaki boşlukların bu kadar olmasına gerek yoktu ve önceki bir cümlelik yer kaplayan boyutta olabilir boşluklar alınarak ve oradaki yazıların renk karakterleri nin hepsi aynı renkte olabilirdi ve yazının arka fondaki siyah diktörtgen şerit şeklinde gözükmesi de sanki fazla yer kaplıyormuş gibi olmuş ve başlık resimlerini kapatmış gibi duruyor oradaki arka fon şerit kaldırılabilir. Yani sadece bu şekilde : Google Reklamları sitene ekleme müzik dinle Arama motorları Bedava indir olabilirdi. Reklam yazısının altı çizili yada reklam yazısının arkafon şeritli olmasına gerek yok bence. Bu benim görüşüm. Dediğim gibi bedava- sitem e ve yöneticilerine saygı duyarak onlara başarılar diliyorum kendi adıma. İsterim ki bedava-sitemin üye sayısı gün geçtikçe artsın ve üyeler reklam yüzünden kaçmasın. Her şeyin bir çözümü vardır bence üyelerimizin de siye yöneticilerimizinde memnun kalacağı bir orta yol olmalı diyorum. Paylaşım güzeldir. Bu düşünceler bana ait olduğu için sakın yanlış yorumlamasın kimse yalnızca amacım hiç kimsenin kırılmadan memnun edilmesidir. Neticede bedava-sitem olmasa üyeler olmazdı ve üyeler olmazsada bedava-sitem olmazdı. Tekrar teşekkürler.... Saygılar....
Mesaj01.09.2008, 18:15 (UTC)    
Mesaj konusu:

Merhaba,
Görüşleriniz ve seviyeli yaklaşımınızdan dolayı teşekkür ederim.
Dediklerinizin hepsinin bir çaresi mutlaka vardır.
Henüz reklamların çalışmaları devam etmektedir.
Ayrıca reklam satırımız dinamik olduğu için sabit kalmayabilir ve değişebilir.
Googleın verdiği reklam biriminin formatında sanırım oynama yapılması google kriterlerine göre etik olmayacaktır.
Bizler sizlerin bu tarz durumlardan en az zararla ve en rahat şekilde kullanım gerçekleştirmeniz için gerekli önem ve hassasiyeti göstermekteyiz.
Reklam satırının rengi ayarlardan site dilini almanca yaptıktan sonra değişebilmektedir.
Yada reklamın bulunduğu tasarımın hakim renklerine göre uyum sağlamaktadır.Bedava-sitemin sunduğu hazır tasarımlarda hiçbir sorun oluşmamaktadır.
Fakat hazır templatelerde sorun görülmektedir,bu durumda da o tasarımı kullanan site sahibine görev düşmektedir.
Anlayışınız ve seviyeli yaklaşımınız için tekrar teşekkür ederim.
İyi eğlenceler. Wink
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu