Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj04.09.2008, 08:48 (UTC)    
Mesaj konusu: güncel haber platformu

arkadaşlar buraya güncel haberleri dk dksına yollayacagız.sizlerden haberler bekliyoruz Wink

iyi eglenceler
______________


Mesaj04.09.2008, 08:49 (UTC)    
Mesaj konusu:


Şafak Sezer'le Cem Özer kavga etti

Fırlattıkları şişe ve kül tablaları ile birbirlerinin başını yaran Cem Özer ve Şafak Sezer'i zor ayırdılar.

CEM Özer'in ortağı olduğu USTA adlı yapım şirketinin çektiği "Kadri'nin Götürdüğü Yere Git" filminin setinde kan döküldü. Çekimleri Antalya'da devam eden filmin yapımcısı Cem Özer ile başrol oyuncusu Şafak Sezer, önceki gün birbirine girdi. Bilinmeyen bir nedenle tartışan ikilinin ağız dalaşı, çok geçmeden şiddet kullanılan bir kavgaya dönüştü. Daha önce "Maskeli Beşler Kıbrıs"ın çekimlerinde rol arkadaşı Peker Açıkalın ile kavga eden ve bir röportajında "Evet, kavgacı bir ruha sahibim" diyen Şafak Sezer, bu kavgada da kendine hakim olamadı. Masada duran kül tablasını Özer'in başına fırlatan oyuncu, sanatçıyı kanlar içinde bıraktı. Özer de bu hareketi karşılıksız bırakmadı ve elindeki cam şişeyle Şafak Sezer'in başına vurdu. Set ekibinin güçlükle ayırdığı ikili, bu olayın duyulmaması için büyük bir hasteneye gitmek yerine set yakınındaki polikliniğe giderek başlarındaki kesiklere dikiş attırdı.
______________


Mesaj04.09.2008, 08:51 (UTC)    
Mesaj konusu:

Beşiktaş ve Trabzon'a büyük darbe

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, İstanbul'da yaptığı toplantıda, Turkcell Süper Lig naklen yayın gelirlerinin dağıtım kriterlerini belirledi.


BEŞİKTAŞ VE TRABZONSPOR'A ŞAMPİYONLUK DARBESİ


Bu kriterlerden göze çarpan en önemli madde ise "Yayın gelirinin yüzde 11'i Turkcell Süper Lig'de şampiyon olan takımlara, şampiyonluk sayılarına göre verilmesi" oldu.

Buna göre Beşiktaş ve Trabzonspor'un yayın gelirlerinden büyük bir kaybı olacak. Çünkü Galatasaray ve Fenerbahçe'nin 17'şer şampiyonluğu bulunduğu için sezona 12,6 milyon YTL garanti yayın geliri ile başlayacak. Beşiktaş ise şimdiye kadar 12 şampiyonluk kazandığı için sezona 9,2 milyon YTL garanti yayın geliri ile başlayacak. Bu rakam ligde 6 şampiyonluğu bulunan Trabzonspor için ise daha da az olacak.

SON 4 SEZON AYNI PARAYI ALMIŞLARDI

Örneğin; 2007/2008 sezonu sonunda Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a sezon sonunda toplam yayın geliri olarak 23 milyon YTL verilmişti. Trabzonspor'a ise geçtiğimiz sezonu 6. sırada tamamlamasına rağmen 18 milyon YTL verilmişti.

BÜYÜK FARK OLACAK

Yeni sisteme göre ise; Fenerbahçe ve Galatasaray 12,6 milyon YTL, Beşiktaş'a ise 9,2 milyon YTL garanti yayın geliri verileceği için sezon sonunda bu fark büyüyecek.

FEDERASYONUN 2008/2009 SEZONU YAYIN GELİRİ DAĞITIMI KRİTERLERİ

Futbol Federasyon'dan yapılan açıklamaya göre, yönetim kurulu, 22.07.2005 tarihli TFF Yönetim Kurulu kararında belirlenen ilkeler doğrultusunda, 2008-2009 sezonundan itibaren uygulanmak üzere yayın kriterlerini şöyle oluşturdu:

Naklen yayın gelirlerinin;

- Yüzde 11'i Turkcell Süper Lig'de şampiyon olan takımlara, şampiyonluk sayılarına göre,

- Yüzde 35'i 18 Turkcell Süper Lig kulübüne eşit olarak,

- Yüzde 45'i puan performansına bağlı olarak,

- Yüzde 9'u ise Turkcell Süper Lig'i ilk altı sırada bitirecek takımlara sezon sonu ödülü olarak dağıtılacaktır.
______________


Mesaj04.09.2008, 09:07 (UTC)    
Mesaj konusu:

Türksat'tan 10 Mbps internet bağlantısı


--------------------------------------------------------------------------------

Kablo internet tarifelerinde önemli düzenlemeler yapıldı. İşte yeni fiyatlar ve yeni hız seçenekleri

TÜRKSAT A.Ş'nin yaptığı resmi açıklamaya göre, kablo internet aboneleri, 1 Eylül'den geçerli olmak üzere internet erişim hızlarını 10 Mbps'e kadar çıkarabilecek.

TÜRKSAT, kablo internette yeni dönemde mevcut 6 Mbps hızını, 8 Mbps ve 10 Mbps'e kadar yükseltme kararı aldı. Yeni kampanya döneminde 159 YTL'lik 6 Mbps kotasız internet erişimi 119 YTL'ye indiren şirket, 8 Mbps kotasız internet erişimini 139 YTL ve 10 Mbps kotasız erişimi 149 YTL olarak ücretlendirecek.

Kablo internetteki hız alt sınırı 256 Kbps'den 512 Kbps'ye çıkarılırken fiyatı da 29 YTL'den 19 YTL'ye indiriliyor. Yeni dönem abone kayıtlarında alt hız sınırı 512 Kbps olarak dikkate alınacak. Halen 256 Kbps hızında internet erişimi olan abonelerin hızları 512 Kbps'ye çıkarılacak. 1024, 2048 ve 4096 Kbps hızlarında ise fiyat değişikliği yapılmadı.

TÜRKSAT kablo internet aboneleri, internet hızlarını "online.turksat.com.tr" adresinden, hangi kotada ne kadar ücret ödeneceğini ise "http://turksatkablo.net/kablo-fiyat-tarifesi.html" adresinden öğrenebilir.
______________


Mesaj04.09.2008, 09:08 (UTC)    
Mesaj konusu:

3. köprüde demiryolu olacak mı?
Ulaştırma Bakanı Yıldırım açıkladı

04.09.2008 11:31
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Boğazı'na yapılması planlanan üçüncü köprüde ''demiryolunun düşünülmediğini'' bildirdi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul trafiğine nefes aldıracak yeni köprü projesiyle ilgili çalışmaları tamamladıklarını, belirlenen 6 güzergahın 4'e indirildiğini belirtti. Bu güzergahlara ilişkin ayrıntılı çalışma yapıldığını, her birisinin avantaj ve dezavantajlarının saptandığını kaydeden Yıldırım, nihai kararın verilmesi için çalışmaların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderildiğini söyledi.

Yıldırım, Tarabya-Beykoz güzergahının alternatiflerden biri olduğunu ancak şu anda kesinleşen bir güzergahın olmadığını söyledi. Hangisi olursa olsun hazırlıklarını tamamladıklarını kaydeden Yıldırım, Başbakan Erdoğan'ın onayı doğrultusunda köprü yapımına ilişkin çalışmaların başlatılacağını ifade etti. ''Yeni köprüde şu andaki çalışmalara göre demiryolu geçişi düşünülmediğini, projede demiryolu bulunmadığını'' belirten Yıldırım, uzun vadede bir demiryolu geçişi konusunda çalışma yapıldığını, bunun ''Kuzey geçişi'' kapsamında yer alabileceğini kaydetti.

Boğaza yapılacak yeni köprünün güzergah seçiminde uzunluğun gelişen teknoloji karşısında önemli olmadığını, bunun maliyetleri çok artırmayacağını belirten Yıldırım, güzergah seçiminde kent ormanlarının bozulmamasının büyük önem taşıdığını vurguladı. Yıldırım, köprünün yapılacağı alandaki yapılaşmaların orman dokusuna zarar vermesini istemediklerini, bu nedenle güzergah seçiminde hassas davrandıklarını ifade etti.
______________


Mesaj04.09.2008, 09:08 (UTC)    
Mesaj konusu:

HP Türkiye'de yazılıma yatırım yapacak


--------------------------------------------------------------------------------

HP Türkiye Genel Müdürü ve Teknoloji Çözümleri Grubu Ülke Müdürü Serdar Urçar, HP'nin, yazılım alanında Türkiye'de bir Ar-Ge yatırımı yapacağını bildirdi.

Urçar, HP'nin yeni yönetim kadrosuyla düzenlediği basın toplantısında, dünyanın "en büyük" bilgi teknolojileri şirketi olarak 170 ülkede faaliyet gösteren HP'nin, 1989 yılından bu yana Türkiye'de çalışmalarını sürdürdüğünü, bilim, araştırma ve teknoloji alanlarındaki değişimleri öngören şirketin, bu dönüşüm sürecinde Türkiye'ye değer katmak için el ele verdiğini söyledi.

Türkiye yolculuklarının, bugün 150 uzman iş ortağı, 600 bayi ve son bir yılda bin 500 kurum ile gerçekleştirilen proje takipleri olarak devam ettiğini
kaydeden Urçar, HP'nin, dünya çapındaki diğer firmaların da Türkiye'ye gelmesine öncülük ettiğini, alanında en yeni teknolojileri dünya ile aynı anda Türkiye'ye sunduğunu anlattı.

HP'nin, yazılım alanında Türkiye'de bir Ar-Ge yatırımı yapacağını bildiren Urçar, "HP Türkiye olarak, uzun zamandır bu konu üzerinde çalışıyoruz.
Ar-Ge alanında seçkin üniversitelerimizden biriyle belli bir noktaya geldik, ancak konuyla ilgili gelişmeleri 2009'un Ocak ayında duyuracağız" diye konuştu.

Urçar, HP'nin Ar-Ge için yılda 4 milyar dolar harcadığını, önümüzdeki 5 yılda 3 teknoloji alanında Ar-Ge'ye yaklaşık 20 milyar dolarlık yatırım
yapılmasının planlandığını kaydetti.

Serdar Urçar, HP olarak güçlerini yeni ve özgün fikirlerden aldıklarını, bu nedenle Ar-Ge çalışmalarını çok önemsediklerini ve desteklediklerini vurguladı.

"Dönüşen Türkiye ve HP" konulu toplantıya, HP Türkiye Görüntüleme ve Baskı Grubu Ülke Müdürü Arzu İlhan Babaoğlu ve HP Türkiye Kişisel Sistemler Grubu Ülke Müdürü Artun Ayvat da katıldı.
+04 Eylül 2008 Perşembe, 12:03
______________


Mesaj04.09.2008, 09:14 (UTC)    
Mesaj konusu:

Mesaj04.09.2008, 09:15 (UTC)    
Mesaj konusu:

tamam oldu resimsiz olsun Wink

Trend's Journal Dergisine Göre, İşte Geleceğin En İyi Meslekleri

Trend's Journal dergisine göre geleceğin en iyi işi, mağazalarda alışveriş ortamı yaratan deneyim tasarımcılığı...


Trend belirleyici 'Trends Journal' dergisi, en hızlı yaygınlaşan ve büyüyen işkollarını belirleyip, geleceğin en popüler 10 mesleğini seçti.


Deneyim Tasarımcısı


Perakende sektöründe çalışan bu yetenekli kişiler özellikle mağazalara gelen müşterilerin etkilenmesi üzerine odaklanıyor. Bunun içine çekici duvar boyalarının kullanılması, pencerelerin doğru yerlere açılması giriyor. Mağazada belli bir atmosfer yaratılarak, satılmak istenen eşyanın müşteri gözünde çekici olması sağlanmaya çalışılıyor.


Tıbbi Araştırmalar


Tıp, senelerden beri en popüler meslekler listesinde ilk sıralarda... İnsan ömrü uzarken, Parkinson ve Alzheimer gibi hastalıklarla savaşmak için gerekli araştırmaları yapanlar ise, tıbbın en popüler isimleri.


Web Tasarımcısı


İnternet üzerinde kendine ait bir sitesi olmayan şirketler artık müşteriler tarafından yeterince ciddiye alınmıyor. O yüzden her şirketin, her organizasyonun kendine ait bir sitesi olması gerekiyor. Bu da web tasarımcılarının gittikçe daha büyük bir öneme sahip olmasını sağlıyor


İnternet Güvenliği


İnternet üzerinde kişisel bilgilerin çok rahat kullanılması yüzünden güvenlik programları, gelecekte bu işle uğraşanlara inanılmaz paralar kazandıracak.


Şehir Planlayıcısı


Nüfusun artması, şehirlerde hayatı zorlaştırıyor. Her türlü etkinliğin ve yerleşim bölgelerinin detaylı planlanmasını sağlamak zorlaşıyor. Bu yüzden dünya çapında birçok şehir yeniden planlanmaya ihtiyaç duyuyor.


Medya Promosyoncusu


Bu mesleği normal halkla ilişkilerle karıştırmamak lazım. Sadece dedikodu, kulaktan dolma bilgilerin yayılmasını sağlamaktan ibaret. Özellikle internet yeni çalışma alanları. Böylece bir ürün piyasaya çıkmadan bile genel tüketici tarafından tanınmış oluyor.


Yetenek Avcıları


Eğlence dünyasının ihtiyacı olan yeni yüzleri ortaya çıkarmak... Bu iş basit görünmesine rağmen birçok neslin eğlence kültürünün ve tüketim eğiliminin şekillenmesini de sağlıyor.


Satın Alma Ajanları


Özellikle büyük mağazaların nelere ihtiyacı olduğunu, hangi ürünlere raflarında yer vermesi gerektiğini, hangi ürünlerin yeterince müşteri bulamayacağını belirleyen kişiler...


Sanat Yönetmenleri


Işık, boya, kamera... Tüm bunları yönetebilen. Hem sanatçı bir kişilik hem de popüler kültüre eğilim gerektiriyor.


Haber Analistleri


İnternet muhabirler için yeni bir çalışma alanını da ortaya çıkardı. İnternet üzerinde yeni tartışma alanları, haber merkezleri kuruldu.
______________


Mesaj04.09.2008, 09:16 (UTC)    
Mesaj konusu:

İzmir'de bayıltan kuyruk İçme suyundaki yüksek arsenik oranı nedeniyle damacana suya yönelen vatandaş, kuyruklarda çile çekiyor.

04.09.2008 10:52
İzmir'in içme suyundaki yüksek arsenik oranı nedeniyle vatandaşların İzmir Beton, Asfalt, Enreji, Üretim, Dağıtım Tesisleri AŞ'nin (İZBETON) içme suyuna ilgisi arttı.Özel sektöre göre daha uygun fiyatlı su satan İZBETON'un kentin çeşitli noktalarındaki 8 su satış istasyonun önünde sabahın erken saatlerinde damacana, bidon ve şişelerle sıraya giren vatandaşlardan bazılarının sıcak hava, uzun süren bekleyiş ve açlık nedeniyle rahatsızlandığı öğrenildi.

Girne'deki su satış istasyonunun önünde saatlerce beklediğini belirten 75 yaşındaki Fatma Okalan, kalp ve tansiyon hastası olduğunu ifade ederek, ''Kıtlık günleri gördük, bu sefaleti çekmedik. Her gün sefalet yaşıyoruz. Mecburen dayanmaya çalışıyorum. Bayılan oluyor, hastalanan oluyor'' dedi.Vatandaşlardan Abdülkadir Yılmaz da sıra beklerken bayılanlara diğer vatandaşların ve esnafın yardımcı olduğunu, su satış istasyonuna ambulans çağrıldığını söyledi.Yılmaz Candal da ambalajlı su fiyatları yüksek olduğu için İZBETON AŞ'nin satış noktasını tercih ettiklerini belirtti.

Ramazan olması nedeniyle sıradaki pek çok insanın oruç tuttuğunu kaydeden Candal, ''Sıcak havada aç bekleyen bazılarının bayıldığını görüyoruz. Yaşlı bir teyzenin fenalık geçirdiğini gördüm. Güneşin altında beklemek kolay mı? Kendi aramızda tartışma da yaşıyoruz. Her gün kavga, her gün hasta var'' dedi.Mehmet Ersöz de su kuyruğunda 2 saat beklediğini, 50 yaşın üzerindeki insanların güneşin altında 2-3 saat beklemesinin bayılmaya neden olduğunu ifade etti. Torunuyla su sırasında beklediğini söyleyen Yıldız Bahar da bazen sıranın çok uzun olması nedeniyle saatlerce beklemelerine rağmen su alamadan istasyonun kapandığını bildirdi. Astım ve migren hastası olduğunu söyleyen Bahar, güneşte bekleyemediğini, bu nedenle su satış istasyonlarının vardiyalı olarak daha uzun saatler çalışmasını istediğini söyledi.

-LİTRESİ 5 YKR-

Litresi 5 YKr olan İZBETON su satış istasyonlarına vatandaşların yoğun ilgi göstermesi sonucu, günlük satış 450 tona ulaştı. Damacana, bidon ve şişelerle satış noktalarında sıraya giren vatandaşlar, önce su parasını ödüyor, daha sonra musluk ve hortumların bulunduğu bölümden su alıyor.Duvarlarına İzmir Büyükşehir Belediyesinin su tasarrufu kampanyalarıyla ilgili afişlerin ve ''Lütfen şişenizi çalkalamadan doldurunuz'' yazısının asıldığı satış noktalarına vatandaşın yoğun ilgisi dolayısıyla bir kişiye 40 litreden fazla su satılmıyor.Su için sıraya giren vatandaşlar arasında tartışmanın önlenmesi amacıyla su satış noktalarında İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri görevlendirildi.
______________


Mesaj04.09.2008, 09:17 (UTC)    
Mesaj konusu:

"Türkler bizim gelir kaynağımız"
Landsheere:" Stadı 4'de 3'ünü türkler dolduruyor!"
04 Eylül 2008 Perşembe, 12:05

Belçika Futbol Federasyonu Mali İşler Sorumlusu Germain Landsheere, Türk seyircilerin federasyonları için büyük gelir kaynağı olduğunu söyledi.

Landsheere, 2010 Dünya Kupası elemelerinde Türkiye ve İspanya ile aynı grupta olmalarının sportif alanda iyi bir senaryo olmadığını belirterek, ''Öte yandan maddi açıdan bakıldığında bizim için çok iyi. Çünkü Belçika'da çok sayıda Türk ve İspanyol yaşıyor'' dedi.

Türk Milli Takımı veya Türkiye liglerinden herhangi bir takımı ağırladıklarında, stadın 4'de 3'ünü Türklerin doldurduğunu kaydeden Landsheere, Türklerin kendileri için büyük gelir kaynağı olduğunu vurguladı.

Güney Afrika'da yapılacak 2010 Dünya Kupası finallerine kalamadıkları takdirde maddi kayıplarının 10-12 milyon Avro olacağına dikkati çeken Landsheere, şöyle konuştu:

''Bu tür organizasyonlarda takımlar iyi paralar kazanır. Almanya'da yapılan bir önceki kupaya katılan her ülke 3.9 milyon Avro aldı ve FIFA, ülkelerle takımlarının tüm masraflarını ödedi. Son Avrupa Şampiyonasında takımlara 7.5 milyon Avro ve galibiyet başına 1 milyon Avro ödendi. Bu rakamlar Belçika gibi bütçesi düşük olan federasyonlar için çok önemlidir. Bu nedenle Belçika'nın elenmesini düşünmek bile istemiyorum.'
______________


Mesaj04.09.2008, 09:19 (UTC)    
Mesaj konusu:

İstanbul'da 50 bin öğrenciye burs
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bursundan yararlanmak için internetten başvurulabilir

04.09.2008 11:59 İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin üniversitelerin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora bölümlerinde okuyan öğrencilere vereceği eğitim yardımı başvuruları 20 Eylül’de başlıyor. 20 Eylül – 15 Ekim tarihleri arasında devam edecek olan başvurular, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesi www.ibb.gov.tr adresinden yapılabilecek.

İBB 50 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM YARDIMI YAPACAK

Bu yıl eğitim yardımı miktarında ve bu yardımdan yararlanacak öğrenci sayısında herhangi bir değişiklik yapmayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da 50 bin öğrenciye toplam 36.680.000 YTL eğitim yardımı yapacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı eğitim yardımlarından bu yıl 46.400’ü lisans ve ön lisans, 3000’i yüksek lisans, 600’ü ise doktora olmak üzere toplam 50 bin üniversite öğrencisi yararlanacak. Eğitim yardımları kapsamında 7 ay süresince lisans ve ön lisans öğrencilerine aylık 100’er, yüksek lisans öğrencilerine 150’şer, doktora öğrencisine ise 250’şer YTL ödeme yapılacak.

Banka Hesabına Yatacak

Eğitim yardımları 18 Aralık tarihinden başlayarak Haziran ayını da kapsayacak şekilde her ayın ikinci haftasında öğrencilerin Ziraat Bankası’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından açılacak olan hesaplarına yatırılacak.

Kazananlar elektronik ortamda belirleniyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan eğitim yardımını almaya hak kazanan öğrencilerin isimleri, 2004–2005 eğitim öğretim yılından bu yana, elektronik ortamda belirleniyor. Öğrencileri, başvuru sırasında verilen bilgiler doğrultusunda puan esasına göre sıralayan sistem, daha sonra yüksek puandan itibaren eğitim yardımı almaya hak kazanan öğrencileri belirliyor. Eğitim yardımı almaya hak kazanan öğrenciler, başvuru sırasında belirttikleri bilgilerin doğruluğunu gösteren evrakları Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne teslim ediyor. Evrakını teslim edemeyen öğrencilerin ise eğitim yardımı hakları kaybolarak eğitim yardımı hak kazanamayanlar arasında en yüksek puanı bulunan öğrenciye veriliyor.

Kontenjanın Yüzde 5’i yabancı öğrencilere…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen eğitim yardımı çalışmaları kapsamında yapılacak olan toplam yardım miktarının yüzde 5’i, (2500 öğrenci) yabancı uyruklu öğrencilere dağıtılacak.
______________


Mesaj04.09.2008, 09:20 (UTC)    
Mesaj konusu:

İnfaz kararı alınan teröriste af
PKK'nın sözde Avrupa sorumlusu, sözde terör örgütü yöneticileri tarafından cezalandırılacaktı ama...

04.09.2008 11:18
Terör örgütünün Avrupa sorumlusu ve ''kasası'' iken ''zimmetine para geçirdiği'', ''örgüt politikasına aykırı hareket ettiği'', ''gizli servislerle işbirliği yaptığı'' gerekçesiyle geçen yıl görevinden alınan ''Ali' kod adlı Rıza Altun'un, Kandil'de örgüt mensuplarınca sorgulandıktan sonra affedildiği bildirildi. AA muhabirinin güvenlik birimlerinden aldığı bilgiye göre, Kandil'de örgütün üst düzey sorumluları tarafından sorgulanan Rıza Altun'un ''özeleştirisi'' kabul edildi.

İNFAZ YÖNÜNDE KARAR ALINMIŞTI

Murat Karayılan ve Mustafa Karasu'nun da bulunduğu bazı sorumluların Altun'un infaz edilmesi yönünde tavır aldığı belirtildi. Rıza Altun hakkında ''infaz kararı çıkmamasına'', kırsal alandaki kadroların ''Bu karar çifte standart, kendini PKK'nın üzerinde gören ve Avrupa'da çeteleşen Rıza'nın çoktan infaz edilmesi gerekirdi'' şeklinde tepki gösterdiği öne sürüldü. Terör örgütünün Avrupa'daki gençlik yapılanmasının ise Rıza Altun'un affedilerek yeniden sorumlu kadroları arasında yer almasından dolayı ''memnuniyetlerini dile getiren açıklamalar yaptığı kaydedildi. Terör örgütünde, son dönemlerde ''Suriyeli-Türkiyeli'' hizipleşmesinin yanı sıra ''Avrupa-kırsal'' kadroları arasında da gruplaşma yaşandığı da öne sürüldü.''Kırmızı bülten''le aranan Rıza Altun, örgütü tarafından görevden alınmasının ardından Şubat 2007'de Fransa'da yakalanmıştı.

HAKKINDA ULUSLARARASI ARAMA KAYDI VAR

Hakkında, uluslararası arama kaydı bulunan Rıza Altun, serbest bırakılmasının ardından, Temmuz 2007'de, sahte belgelerle girdiği Avusturya'da gözaltına alınmış, Türkiye'nin iade taleplerine rağmen bu kişinin Kandil'e kaçmasına izin verilmişti.Terör örgütünde Rıza Altun affedilirken, Rusya eski sorumlusu ''Mahir Welat'' kod adlı Numan Uçar, Rus gizli servisinin himayesine girdiği ve terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasında gizli servislerle işbirliği yaptığı gerekçesiyle hakkında ''infaz kararı'' verilmişti.Yine terör örgütünün Avrupa sorumlusu ''Kani Yılmaz'' kod adlı Faysal Dunlayıcı da Abdullah Öcalan'a Avrupa'da sığınacak yer bulamadığı ve gizli servislerle işbirliği yaptığı için örgüt tarafından ''hain'' ilan edilmişti. Faysal Dunlayıcı, Murat Karayılan'ın görevlendirdiği kişilerce otomobili havaya uçurularak feci şekilde öldürülmüştü.
______________


Mesaj04.09.2008, 09:25 (UTC)    
Mesaj konusu:

Kamu kurumları tam çiftlik
Bir memur çalıştığı KİT'e ayda ortalama 2 bin 672 YTL'ye işçiler ise 3 bin 453 YTL'ye mal oluyor

04.09.2008 11:21
Kamu İktisadi Teşebbüslerinde (KİT) çalışan bir memur çalıştığı KİT'e ayda ortalama 2 bin 672 YTL'ye mal olurken, bu rakam işçiler için 3 bin 453 YTL'yi buluyor. KİT'lerin fiyat ve tarifelerini serbestçe belirlemeleri sırasında yaşadığı sorunlar, alacakların tahsilindeki sıkıntılar ve enerji KİT'leri başta olmak üzere, borçlardaki yüksek artış KİT'lerin temel sorunları arasında sayılıyor. AA muhabirinin Hazine Müsteşarlığı'nın 2007 Kamu İşletmeleri Raporu'ndan derlediği bilgilere göre, Hazine Müsteşarlığı portföyünde bulunan 19 kamu iktisadi teşebbüsleri (KİT) ve 3 bağlı ortaklığın geçen yıl brüt satışları yüzde 7 artışla 45 milyar YTL'ye, faaliyet karı yüzde 89 artışla 2,7 milyar YTL'ye ve dönem karı da yüzde 43 artışla 1,2 milyar YTL'ye yükseldi. Geçen yıl bilanço rakamlarında dikkat çeken en önemli husus, ticari alacaklarda ve borçlardaki yükseliş olurken, enerji KİT'leri arasında kronik hale gelen borç-alacak sorunu devam ederek, kuruluşların bilançolarına yansıdı.KİT'lerin 2007 sonu itibariyle toplam iç borcu da 24 milyar 528 milyon 282 bin YTL'ye ulaştı. Bu şekilde, iç borç stoku 3 yıl önceye nazaran 14 milyar YTL artış gösterdi. Söz konusu rakam, bu yılın birinci çeyreğinde 26,2 milyar YTL'ye, Haziran sonunda ise 28 milyar YTL'ye yükseldi. Bu durum raporda, ''borçlardaki artışın temel sebebi, enerji KİT'lerinin borçlarını ödemeleriyle ilgili yaşanan sorunlar neticesinde, özellikle BOTAŞ ve TKİ'nin yüksek tutarda ticari banka kredisi kullanmaları oldu. Bu durum, kuruluşların vergi borçlarını da zamanında ödeyememelerine yol açtı ve ödenecek vergi ve diğer yükümlülükler kaleminde 2007 yılında yüzde 100'ün üzerinde bir artış gerçekleşti'' şeklinde değerlendirildi.

KİT'LERDE İSTİHDAM

2007 yıl sonu itibariyle Hazine Müsteşarlığı portföyünde bulunan KİT'lerde, 2000 yılında 374 bin 37 kişi istihdam edilirken, bu rakam 2006 yılında 156 bin 665 kişiye, 2007 sonunda ise 156 bin 75 kişiye indi. Kamu iktisadi teşebbüslerinde personel maliyetleri özel sektöre ve diğer kamuya göre oldukça yüksek gerçekleşirken, KİT'lerde 2007 yılında çalışanın işverene maliyeti, memurlar için aylık ortalama 2 bin 672 YTL ve işçiler için aylık ortalama 3 bin 453 YTL, sözleşmeli personel için de 2 bin 215 YTL olarak gerçekleşti.

KİT'lerde istihdam edilen personelin profiline bakıldığında, personelin ortalama çalışma süresi 16,5 yıl olarak gerçekleşirken, ortalama yaş 42 olduğu görülürken, eğitim durumlarına bakıldığında ise her çalışanın sadece 1'inin üniversite mezunu olduğu yani yüzde 75,2'si lise ve altı eğitime sahip olduğu ve yüzde 8,3'ünün kadın, yüzde 0,6'sının da yabancı dil bildiği görülüyor. Sosyal sorumluluk ve yasal nedenlerden dolayı toplam personelin yüzde 2,3'ü özürlü, yüzde 1,3'ü eski hükümlü, yüzde 0,2'si gazi şehit aile yakını, yüzde 0,4'ü Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan, yüzde 4,5'i özel güvenlik personeli olarak istihdam ediliyor.

KİT'lerin yatırım harcaması 2007 yılında bir miktar düşüş gösterse de yıllar itibariyle GSYH'nın yaklaşık yüzde 0,35'i olarak gerçekleşti. KİT'lere 2005 yılında 2 milyar 204 milyon YTL, 2006 yılında 2 milyar 718 milyon YTL ve 2007 yılında 2 milyar 547 milyon YTL'lik yatırım harcaması gerçekleştirildi. Geçen yıl yatırım harcamalarında, bir önceki yıla göre, yüzde 6,3 oranında gerileme yaşandı. KİT'lerin görev zararlarına bakıldığında da bu rakamın, son 3 yılda, 3 milyar 646 milyon 243 bin YTL olarak gerçekleştiği görüldü. 2005 yılında KİT'lerin görev zararı, 1 milyar 607 milyon 223 bin YTL, 2006 yılında 566 milyon 988 bin YTL ve 2007 yılında 1 milyar 472 milyon 32 milyon YTL oldu. Söz konusu rakam, 2008 yılının Ocak-Haziran döneminde 1 milyar 94 milyon 933 bin YTL olarak gerçekleşti.

KİT'LERİN SORUNLARI Kamu iktisadi teşebbüsleri, iktisadi alanda ve çoğu zaman rekabet halinde faaliyet göstermelerine karşın, kamu işletmeleri olmalarından kaynaklanan sorumluluklar nedeniyle çeşitli sorunlar yaşarken, KİT'lerin fiyat ve tarifelerini serbestçe belirlemeleri sırasında yaşadığı sorunlar, alacakların tahsilindeki sıkıntılar ve enerji KİT'leri başta olmak üzere, borçlardaki yüksek artış temel sorunları arasında sayılıyor.

FİYATLAMA POLİTİKASI: 233 sayılı KHK gereğince KİT yöneticileri, fiyatları serbest bir şekilde belirleme yetkisine sahip bulunurken, Yıllık Genel Yatırım ve Finansman Programı Kararnamesi'nde, kuruluşların maliyet azaltıcı önlemleri göz önüne alarak, uygulanan ekonomik programda yer alan ilke ve politikalara paralel olacak şekilde, ürettikleri mal ve hizmetlerin fiyat ve tarifelerini saptamakta serbest oldukları hükme bağlandı. Ancak, söz konusu hükümlerin uygulanmasında zaman zaman sorunlar yaşanabiliyor. Bu sorunların kısmen aşılabilmesini teminen, 2008 yılında YPK kararı çıkarılırken, enerji kitlerinde maliyet bazlı fiyatlama sistemine geçildi.

GÖREV ZARARLARI: KİT'ler görev zararı uygulamasında, tahakkuk bazında mali bir kayba uğramamakla beraber, nakit bazında alacaklarını zamanında tahsil edememenin mali sıkıntılarını çekiyor. Bu durum, kamu bankalarında 4603 sayılı kanun ile gelir kaybı modeline dönüştürülerek kısmen çözüldü.

ESNEK OLMAYAN İSTİHDAM POLİTİKASI: KİT'lerde memur, sözleşmeli, daimi işçi, geçici işçi ve kapsam dışı işçi gibi pek çok farklı statüde personel bulunması ve bu personel ücretlerinin farklı mevzuat ve uygulamalarla belirlenmesi etkin ve dinamik bir insan kaynakları yönetimini zorlaştırıyor. Dolayısıyla, insan kaynakları yönetiminin en temel unsurları olan personel alımı, işten çıkarmalar, ücret politikaları ve görevde yükselme konularında kitler özel sektördeki rakipleri kadar esnek olamamakta. Ayrıca, pek çok kamu kurumu da istihdam sürecine dahil oluyor.

YATIRIM: İşletmeler açısından en önemli kararlar olan yatırım konusunda KİT yönetim kurulları serbest değil.

İHALE MEVZUATI: Yaptıkları işin özelliği gereği 3460 sayılı ilk KİT Kanunu'ndan bu yana devlet ihale mevzuatından muaf olan ve bu muafiyetleri istihsal edilen her KİT kanununda korunan KİT'ler, 2003 yılında Kamu İhale Kanunu'na tabi kılındı. AB mevzuatında sadece belirli sektörlerde (kamu hizmeti olan) faaliyet gösteren ve kamu işletmeleri için bu tür bir kısıtlama mevcut iken, tüm KİT'lerin özel sektördeki rakiplerinden farklı olarak Kamu İhale Kanunu'na tabi olması, rekabeti özel sektör lehine bozucu bir nitelik taşıyor. Bu sebeple, ihale mevzuatının getirdiği kısıtlar nedeniyle, ticari faaliyetlerin gerektirdiği esnekliğe sahip olamıyorlar.

YÖNETİM KURULLARI: Mevcut yasal alt yapı kurumsal yönetim ilkelerinin uygulanması için uygun ortamı sağlamıyor. 233 sayılı KHK'ya göre genel müdür aynı zamanda yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor. Açıkça tanımlanmış üyelik kriterleri bulunmazken, belirlenen az sayıda kriter de tüm üyeler için geçerli kılınmıyor.

DENETİM: KİT'lerin faaliyetlerinin yasalara uygunluğu ve yerindeliği gecikmeli olarak denetlenmekte ve değerlendiriliyor. Ayrıca, ilgili bakanlık, Devlet Denetleme Kurulu, YDK, Başbakanlık Teftiş Kurulu ve Hazine Kontrolörleri Kurulu gibi çok sayıda kurum teftiş ve denetim yapabiliyor. Bağımsız dış denetim zorunluluğu bulunuyor
______________


Mesaj04.09.2008, 09:26 (UTC)    
Mesaj konusu:

"Türkiye vazgeçilmez ülke"
Fransız gazetesi Türkiye için, "Bu şans değerlendirilmeli" ifadesini kullandı


04.09.2008 11:23
Fransa'da yayımlanan Le Figaro gazetesinin başmakalesinde, Kafkasya, Orta Doğu ve Balkanlar'daki son gerginliklere atıfta bulunularak, "Türkiye'nin bölgede vazgeçilmez ülke olduğu" kaydedildi.

Türkiye'nin Orta Doğu krizinde ve Kafkasya'da oynadığı arabuluculuk rolüne dikkat çekilen başmakalede, AB dönem başkanı Fransa'nın da aktif girişimlerde bulunduğu hatırlatıldı ve "iki ülkenin bölgede yaptığı diplomasi girişimlerinin, AB tam üyeliği konusunda ortaya çıkan krizden sonra Paris ve Ankara arasındaki ilişkilerin düzelmesi için fırsat yaratabileceği" yorumu yapıldı.

Gazete, "Bu şans değerlendirilmeli" ifadesini kullandı.Le Figaro, Türkiye'nin Boğazların kontrolünü elinde tutması, Rusya ile ortak çıkarları, petrol hatlarının üzerinden geçeceği transit ülke olması, Gürcistan'a en fazla yatırım yapan ülke olması, 100 bin Abhaz mülteciye kapılarını açması ve etkisini Ukrayna'ya kadar hissettirmesi nedeniyle bölgenin çok önemli bir ülkesi olduğu yorumunu yaptı.
______________


Mesaj04.09.2008, 09:26 (UTC)    
Mesaj konusu:

1 YTL için karısını bıçakladı
Dolmuş parasını az bulan karısını yaraladı.

04.09.2008 11:36

Adana'da bir kişi, annesinin yanına dolmuşla gitmesi için verdiği 1 YTL parayı az bulan karısını bıçaklayarak yaraladı.

Edinilen bilgiye göre olay, Yüzüncü Yıl Mahallesi, 85229. Sokak, Fırat Apartmanı'nın 4. katında meydana geldi. Emine K. (25), taksiyle annesine gitmek için kocası Mehmet K.'den yol parası istedi. Mehmet K.'de, taksi yerine dolmuşa binmesini istediği eşine 1 YTL para verdi. Kocasının verdiği 1 YTL'yi az bulan Emine K., parayı iade edince aralarında tartışma çıktı. Mutfaktan ekmek bıçağını alan Mehmet K., korkutmak amacıyla bıçağı sağa sola sallamaya başladı. Öfkeli kocanın elindeki bıçak genç kadının sol bacağına isabet etti. Hafif şekilde yaralanan Emine K., Adana Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Emine K.'nın tedavisinin ardından taburcu olduğu, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.



______________


Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu