Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj05.09.2008, 23:16 (UTC)    
Mesaj konusu: angut Kuşu



Bir angut kuşu kadar angut olamıyoruz ne yazık ki sevgili dostlarım. Eğer sabredip bu bloğu sonuna kadar okursanız bu sözlerim size daha anlamlı gelecektir ve "ben niye angut değilim? " diye bir soru belirecektir kafanızda. En azından bu satırların sahibinin amacı budur. İşte başlıyoruz.
Biliyor musunuz ördekgillerden, tüyleri kiremit renginde bir yaban kuşu olan angut kuşunun en önemli özelliği neymiş? Çoğunuz bilemedi değil mi? Ben söyleyeyim o halde cevabını: Sadakati. Şaşırmayınız lütfen, yanlış duymadınız. Sadakatiyle ünlüymüş bu küş türü. Neden mi? Çünkü eşi öldükten sonra hayatının sonuna kadar çiftleşmiyor ve yas tutuyormuş. Başka birisini sokmuyormuş hayatına. Hatta bir rivayete göre, eşi öldüğü zaman yanına başka yırtıcı bir hayvan ya da insan gelse dahi kıpırdamadan duruyor ve gözlerini bir an bile eşinin ölüsünden ayırmıyormuş. Ve aslında yapı itibariyle çok korkak olan bu hayvan türünün bu davranışı çoğu zaman ölümüne neden olabiliyormuş. İşte angut kuşunun angutluğu da buradan geliyormuş.
Ama şimdi sorarım size: Esas angutluk kimde? Eşine vefayı ve sadakati böylesine sergileyen bu hayvanda mı, yoksa onun ismini kendi dillerinde "hakaret" anlamı yükleyerek kullanan insanoğlunda mı? Hadi geçtim eşiniz öldükten sonra hayatınızın sonuna kadar yas tutmayı, biriyle beraberken bile bir angut kuşu kadar sadık olabiliyor musunuz yanınızdaki kişiye? Olmuyor değil mi, yapamıyor çoğumuz. O yüzden angut kuşunun ismini kötüye çıkarıyoruz. Onun erdemini bir salaklık gibi gösterip, kendi eksikliğimizin üstünü örtmeye, içimizi rahatlatmaya çalışıyoruz. Ne var ki, angut kuşları hakkında büyük bir karalama kampanyası yürütüp esas kararan ve karalananın yüreğimiz olduğunu farketmiyoruz.
"Kuş beyinli" diyerek genelleme yapıp küçümsediğimiz bu hayvan türünden, bizim uzaya roket gönderen kocaman beyinlerimizin çıkaracağı hiç bir ders yok mu acaba? "Kuş beyinli" bir angut kuşu, sırf tek eşli olduğu ve eşine görülmemiş bir sadakatle bağlandığı için mi "angut" diye itham ediliyor insanlar tarafından. İnsanların beyinlerinin ve kalplerinin arkasında başka bir gizli gündem mi saklı acaba? Kendisini en değerli varlık olarak gören insanoğlu gururuna yediremedi mi basit bir kuş türünün kendi arasında yaşayarak verdiği mesajı ve onların bu "yüce" davranışının altında ezilmemiz mi onlara halaret etmemizin kaynağı.
Ben öteden beridir ilişkilerde sadakati sorgularım kendi kendime ve inanın vardığım sonuç neticesinde tüm insanlar anguttur demeyi çok isterim. Keşke angut olsak ama olamıyoruz maalesef. Angut olmak yerine, angut olanı "angutlukla" suçluyoruz. Ey dillerinden aşkı ve sevgiyi düşürmeyip, onu yaşamının en tepesine koyan ama er yada geç bir fırsat çıktığında veya herhangi başka bir nedenle beraber olduğu kişiyi aldatmaktan çekinmeyen insanoğlu; bundan sonra angut lafını kullanırken iki kere düşünmeni tavsiye ederim. Birincisinde, bu ismin asıl sahibi kuşların yüreğiyle kendi yüreğin arasındaki farkı; ikincisinde de, aşkı ve sevgiyi gerçekten kimin hakkettiğini...
Düşün ve ben niye angut değilim diye sor kendi kendine...
______________
Mesaj05.09.2008, 23:21 (UTC)    
Mesaj konusu:

buda başka bir açıdan


______________
Mesaj05.09.2008, 23:22 (UTC)    
Mesaj konusu:

Mesaj05.09.2008, 23:38 (UTC)    
Mesaj konusu:

tasarimedia yazmış:


Mesaj05.09.2008, 23:40 (UTC)    
Mesaj konusu:

turkmayasi yazmış:
tasarimedia yazmış:




ahmet günbay yıldız ın azad kuşları romanının kapak resmindeki kuş bu. Razz


farketmiyor oda kuş buda sadece oketisi angut Very Happy


buda yakınıyor diye temsil etmesi icin koydum Wink
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu