Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj13.09.2008, 11:13 (UTC)    
Mesaj konusu: google ekstraları hakkında bilgi alışverişi

ARKADAŞLAR BURADA GOOGLE NİN BİZE VERMİŞ OLDUĞU TÜM İMKANLARI TANITIP YENİ KAYIT OLAN ARKADAŞLARINDA BİLMESİ İÇİN LÜTFEN GOOGLE EKSTRALARINI BU BAŞLIKTA PAYLAŞALLIM
______________

SİZLER İÇİN RENKLİ BİR PLATFORM GENİŞ PORTAL WEBMASTER KADINCA VE HERŞEY BURADA
Mesaj14.09.2008, 11:39 (UTC)    
Mesaj konusu: google apps nedir?

Google Apps nedir?
Google Apps nedir?

Google Apps ile kuruluşunuzun üyelerine, e-posta adresinde @gmail.com yerine kendi etki alanınızın adının kullanıldığı Gmail hesapları verebilirsiniz. Ayrıca Google Apps, Google Takvim de dahil olmak üzere belgeler üzerinde gerçek zamanlı ortak çalışma olanağı sağlayan araçlar da içerir.


Google Apps’ı kimler kullanmalıdır?
Dünyanın çeşitli yerlerindeki okullar, işletmeler ve daha başka kuruluşlar, şimdiden yüz binlerce çalışana, öğrenciye ve üyeye Google Apps hizmeti veriyor. GE ve Procter & Gamble gibi şirketlerin ve Northwestern ve Arizona State University gibi üniversitelerin deneyimlerini anlattığı videoları seyretmek için müşteri galerimizi ziyaret edin.


Kuruluşum için Google Apps’ı nasıl edinebilirim?
Kuruluşunuzun etki alanı adı sizin denetiminizdeyse Google Apps’a kaydolmanız 60 saniye bile sürmez. Etki alanı adınız sizin denetiminizde değilse yöneticinize Google Apps’tan söz edebilirsiniz. Yöneticinizle birlikte sayfasını ziyaret ederek daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Google Apps’ı yeni bir internet etki alanıyla kullanmak istiyorsanız kaydolduğunuzda yeni bir etki alanını da kaydettirebilirsiniz.

______________

SİZLER İÇİN RENKLİ BİR PLATFORM GENİŞ PORTAL WEBMASTER KADINCA VE HERŞEY BURADA
Mesaj15.09.2008, 16:13 (UTC)    
Mesaj konusu:

Güzel Paylaşım.Devamını Bekliyoruz.

[[Bu Arada Başlığınıza Sizden Başka İlk Mesaj Yazan Ben Oldum Razz Başlığınız Hayırlı Olsun.]]
Mesaj15.09.2008, 17:30 (UTC)    
Mesaj konusu:

Google Chrome ;

Google Chrome” adıyla çıkardığı web tarayıcısının deneme sürümü içinde Türkçe'nin de bulunduğu 43 dilde ve 100 ülkede kullanıma sunuldu.
Google Inc. Başkan Yardımcısı Sundar Pichai, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Biz tarayıcıları internetin penceresi olarak görüyoruz. Web tarayıcıları kullanıcıların web sitesi ve önem verdikleri uygulamalarla etkileşim kurma araçlarından biri. Bizim bu deneyimi bozmamamız önemli. Google'ın klasik giriş sayfası gibi, Google Chrome da basit bir arayüze sahip ama modern web'e uygun bir yapıya sahip" dedi.

Google Inc.'nin Mühendislik Müdürü Linus Upson ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “ Google Chrome'u, tarayıcıların algılama şeklinde temel bir değişim olarak değerlendirmek daha doğru olacaktır. Google Chrome'u yalnız başımıza yapamazdık. Google Chrome, tarayıcı teknolojisine önemli katkılarda bulunan, rekabeti ve yaratıcılığı geliştiren diğer açık kaynak projeleri üzerinde yükselmiştir” dedi.

Google, Chrome'un, kullanıcıların internette aradıkları içeriği aramalarını ve bulmalarını kolaylaştıracak şekilde tasarlandığı açıklamasını yaptı ve yeni tarayıcının özelliklerini şöyle sıraladı:

• Birbirine entegre bir arama ve adres çubuğu ile kullanıcıları hızla ve çoğu zaman sadece bir iki tıklama ile gitmek istedikleri yere ulaştırıyor.

• Kullanıcılar Google Chrome'da yeni bir sekme açtıklarında, en çok ziyaret ettikleri sayfanın, en son yaptıkları aramaların veya sık kullanılan sayfaların, bilgisayar diliyle “anlık görüntülerini“ içeren bir sayfaya gidiyor ve bu da internette gezinmeyi daha da kolaylaştırıyor.

• Google Chrome'un mühendisliği de kullanıcılara sorunsuz bir internet deneyimi sunmayı amaçlıyor. Temelinde, kullanıcılara gelişmiş süreklilik ve güvenlik sağlamaya yarayan çok işlemli bir platform var.

• Tarayıcı sekmelerinin her biri ayrı bir işlemi gerçekleştiriyor; sekmelerin ayrılması ise sekmelerden birinin çalışmaması veya yanlış çalışması durumunda diğerlerinin sabit ve yanıt verebilir halde kalacağı anlamına geliyor ve böylece kullanıcılar Google Chrome'u yeniden başlatmadan çalışmaya devam edebiliyor.

• Google, aynı zamanda yeni bir JavaScript motoru da üretmiş (V. Bu, bugünün uygulamalarını hızlandırmakla kalmıyor, günümüz tarayıcılarında yer alamayacak bir dizi yeni web uygulamasını da etkin kılabiliyor.

Web tarayıcısı şu adresten indirilebiliyor: http://www.google.com/chrome
Mesaj17.09.2008, 06:41 (UTC)    
Mesaj konusu:

Google web yöneticisi araçları nedir? Öncelikle bunun cevabını verelim.

Google web yöneticisi araçları ile:

• Site haritası oluşturabilirsiniz.

• Google tarayıcılarının sitenizdeki sayfalara erişirken karşılaştığı hatalara ve sorunlara bakabilirsiniz.

• Sitenizin içerik analizini yapabilirsiniz.

• Sitenizin istatistiklerine bakabilirsiniz. Hangi arama sorgularının sitenizden en çok sayfayı döndürdüğüne ve hangilerinin tıklandığına bakabilir, sitenizdeki sayfalara yönelik geçerli PageRank de dahil olmak üzere, sitenizdeki dağıtım bilgilerine bakabilirsiniz.

• Sitenizin Googlebot tarafından nasıl göründüğüne ilişkin ayrıntılı bilgilere bakabilir, hangi sayfaların dizine alındığı ve diğer hangi sitelerin sitenizi gösterdiği gibi bilgiler de dahil olmak üzere, sitenizin Google tarafından dizine alınma şeklini öğrenebilirsiniz.

• Sitenizin coğrafi hedefini belirleyebilir, Google'nın sitenize gelişmiş resim arama seçeneklerini tanımlayabilir ve Googlebot'un sitenizi hangi sıklıklarla taramasını ayarlayabilirsiniz.

Siteniz için birbirinden gelişmiş özellikler sunan Google Web Yöneticisi Araçları için öncelikle sitenizi doğrulamanız gerekir.

Google'da site doğrulama iki yöntemle yapılmakta. Bunlardan birisi Google'ın belirlemiş olduğu bir isimle HTML dosyasını sitemize yüklemek, ikincisi ise sitemizin başlık bölümüne (HEAD kısmına - BODY kısmından öncesine) META TAG eklemek. Ancak TR.GG sitelerine dosya yüklenemiyor, HTML sayfa oluşturulamıyor. Oluşturulan sayfalar HTM uzantılı oluyor. Bu nedenle Google'ın belirlemiş olduğu birinci yöntemi kullanmak mümkün olmuyor.


İkinci yöntem de ise bir kurnazlık yaparak Google'ı kandırabiliyoruz. TR.GG'nin Meta Tag ekstrasını aktif ettsek bile sadece content (içerik) kısmını yönetebiliyoruz. Meta tag'imize isim vermek mümkün değil. Bu nedenle Meta Tag ekstrasını aktif bile etmiş olsanız sitenizi asla doğrulayamazsınız. Yani şunu demek istiyorum:



Örneğin Google, siteniz için aşağıdaki gibi bir Meta Tag verdi;
<meta name="verify-v1" content="2jgBV4dTb+hgxz9cKGRFpoHklTP1ASZwF6P61nefdtr10=" >

Meta tag ekstrasında verify-v1 ismini (name) yazamayız. Sadece 2jgBV4dTb+hgxz9cKGRFpoHklTP1ASZwF6P61nefdtr10= içeriği (content) belirtebiliriz.

Peki bunun için ne yapacağız?

1 - Intro kullanıyorsanız bu ekstrayı devre dışı bırakın.
2 - CSS tasarım kullanıyorsanız CSS kodu kısmına, kodların en sonuna
Google'ın siteniz için vermiş olduğu Meta Tag'i ekleyin. Baş tarafına </style> koymayı unutmayın.

Başka bir tasarım kullanıyorsanız Tasarım Ayarlarına gidin, geçici olarak CSS Tasarımı seçin, gelişmiş ayarlara gidip aynı şekilde CSS kodu kısmına Google'ın siteniz için vermiş olduğu Meta Tag'i ekleyin. Baş tarafına </style> koymayı unutmayın.



</style> <meta name="verify-v1" content="2jgBV4dTb+hgxz9cKGRFpoHklTP1ASZwF6P61nefdtr10=" >

Tebrikler, artık sitenizi doğrulayabilir, web yöneticisi araçlarını kullanabilirsiniz!



______________

SİZLER İÇİN RENKLİ BİR PLATFORM GENİŞ PORTAL WEBMASTER KADINCA VE HERŞEY BURADA
Mesaj17.09.2008, 06:51 (UTC)    
Mesaj konusu: Google Analytics Nedir?

Google Analytics Nedir?
Google Analytics kullanıcıların sitenizin adresini nasıl bulduğunu, sitenizde nasıl gezindiğini ve ziyaretçilerin daha iyi bir deneyim sahibi olmaları için neler yapabileceğinizi gösterir. Web sitenizin yatırım getirisini ve gerçekleştirdiği dönüşümleri artırın ve web'de daha çok para kazanın.

80'den fazla rapor sayesinde, ücretsiz Google Analytics hesabınız ziyaretçileri sitenizde gezinirken izler ve ister AdWords kampanyaları ister e-posta kampanyaları veya diğer bir reklamcılık programı olsun pazarlama kampanyalarınızın performansını takip eder. Bu bilgilerle, hangi anahtar kelimelerin gerçekten işe yaradığını, etkinliği en yüksek reklam metnini ve ziyaretçilerinizin dönüşüm sürecinin hangi noktasında vazgeçtiklerini öğrenirsiniz. Bu işlevin ücretsiz olarak sunuluyor olması sizi yanıltmasın; Google Analytics her türden özelliği barındıran, güçlü bir analitik çözümleme paketidir.

AdWords reklamverenleri bu yararlı özelliklerin tümüne AdWords hesaplarından erişebilir; Google Analytics AdWords ile tümüyle bütünleştirilmiştir. Raporlarınızın ve ayarlarınızın tümüne Analytics sekmesinden erişebilirsiniz.

Google Analytics'i kullanmaya başlamak için www.google.com/analytics/tr/ adresini ziyaret edin veya AdWords hesabınızda Analytics sekmesini tıklayın. Kod parçası eklenmesini şart koşan basit bir kayıt işlemine yönlendirileceksiniz. Bu işlem tamamlandıktan sonra hemen veri toplamaya başlayacaksınız ve yatırım getirinizin (YG) iyileştirilmesi için doğru yolda olacaksınız!
______________

SİZLER İÇİN RENKLİ BİR PLATFORM GENİŞ PORTAL WEBMASTER KADINCA VE HERŞEY BURADA
Mesaj17.09.2008, 06:51 (UTC)    
Mesaj konusu: Google Analytics ve Web Sitesi Doktoru arasındaki fark nedir

Google Analytics ve Web Sitesi Doktoru arasındaki fark nedir?


Google Analytics size sitenizde işlerin nasıl gittiğini söylerken, Web Sitesi Doktoru size bu gidişi değiştirme yeteneği kazandırır. Sitenizdeki kullanıcı davranışını izlemek için Google Analytics'i kullanabilirsiniz. Web Sitesi Doktoru ise, size sitenizi iyileştirmek ve kullanıcıları müşterilere dönüştürmek için gerek duyacağınız araçları sağlar.
______________

SİZLER İÇİN RENKLİ BİR PLATFORM GENİŞ PORTAL WEBMASTER KADINCA VE HERŞEY BURADA
Mesaj17.09.2008, 06:55 (UTC)    
Mesaj konusu: dmoza nasıl site eklenir ?

dmoza nasıl site eklenir ?


Nasıl site ekleriz
DMOZ 'a girin ve siteniz için uygun kategoriyi bulun alt kategorileri takip ederek sitenize en uygun olanını seçin.Bu şekilde bulamazsanız, DMOZ içinde arama yaparak da bulabilirsiniz.) hangi dilde kategoriye girdiyseniz o dilde "suggest url -adresi öner-" bağlantısı ile site ekleme aşamasına gelin Yanlış bir kategoriye site ekleme yapmak, reddedilmenize neden olur arkadaşlar Birden fazla kategoriye aynı adres eklenemez.


Site URL: sitenizin adresi

Title of Site: Sitenizin kısa bir başlığı..kısa ve öz olsun büyüğk harf kullanmayın

Site Description: Sitenizin 25 - 30 kelimeden oluşan açıklamanızı yazın kurallar dahilinde tabi
Your E-mail Address: e-posta adresinizi girin

Daha sonra başvurunuzu "submit" edin ya sabır diyerek bekleyin

başvurular nispeten uzun sürede cevaplanıyor...

kabul edilmedim mi acep deyip tekrar başvurular yapmanız kabul edilmenizi daha da zorlaştırır.reddedilirseniz tekrar daha kurallara uygun şekilde başvuruyu deneyin derim

kolay gelsin arkadaşlarım
______________

SİZLER İÇİN RENKLİ BİR PLATFORM GENİŞ PORTAL WEBMASTER KADINCA VE HERŞEY BURADA
Mesaj17.09.2008, 06:56 (UTC)    
Mesaj konusu: google özel arama motoru oluşturmak

önce google otorum açma tuşuna tıklayıp google oturumumuzu açıyoruz otorummu açtıktan sonra hesabım'a tıklıyoruz orada

karşımıza google nin özellikleri çıkıyor biz ise arama motoru oluştur'a tıklıyoruz

bu adresten arama motorumuzu oluşturmaya başlıyacağız=>http://www.google.com/coop/cse/

bu adreste karşımıza Özel Arama Motoru oluşturcaz

Özel Arama Motoru Motoru Oluşturma tuşuna basıcaz

ve de bu adres karşımıza çıkacak =>http://www.google.com/coop/manage/cse/create/1

bu adresdeki kutucukları kendimize göre yazıları yazıcaz

ve de sonraki tuşuna tıklıyacağız



Vede bu adres e yönlendirecek google bizi=>http://www.google.com/coop/manage/cse/create/2?cx=000083912322805032976:0lxzxhlhexy&sig=__GfiVEYULUBzNkpE2mQJE1de3LzY=



Önizleme
Arama motorunuzda birkaç sorgu yapmayı deneyin:

Web sonuçlarının önizlemesi kapat
Beklediğiniz sonuçlar bunlar değilse şuraya gidebilirsiniz: 1. adıma geri dön ve değişiklik yapın.
Web

Yaptığınız arama - - hiçbir belgeyle eşleşmedi.
Tebrikler!
"Arama motorlarım" sayfanıza gitmek için "Son" düğmesini tıklayın. Bu sayfa üzerinden arama motorunuza Google'daki yeni ana sayfanızdan erişebilir veya aşağıdaki şekillerde özelleştirmek için kontrol panelini kullanabilirsiniz:
Daha fazla site dahil et
Görünüm ve izlenimi değiştirin
Para kazanmak için kaydolun
Kullanıcıları katkıda bulunmaya davet edin
Arama ayrıntılandırmaları oluşturun
hacer_aslan_gs( at )hotmail.com adresine, doğrulama e-postası gönder




gibi yazı çıkacak vede son tuşuna bastıktan sonra arama motorunu oluşturduk

oluşturduktan sonra ise arama motorumuzu isteiğimiz gibi kullanabiliriz


SAYGILAR

HERŞEY tr.gg için
______________

SİZLER İÇİN RENKLİ BİR PLATFORM GENİŞ PORTAL WEBMASTER KADINCA VE HERŞEY BURADA
Mesaj17.09.2008, 18:32 (UTC)    
Mesaj konusu: AdWords hakkında bilgi edinin

Reklamlarınızı Oluşturursunuz
Reklamlarınızı oluşturur ve işletmenizi yansıtan kelime ve terimleri anahtar kelimeleriniz olarak belirlersiniz.
Anahtar kelimeler hakkında bilgi edinin

Reklamlarınız Google’da Görünür
Kullanıcılar Google'da anahtar kelimelerinizden biri ile arama yaptığında, reklamınız arama sonuçlarının yan tarafında görünebilir. Böylece, sizin iş alanınızla ilgilenen hedef kitlesine hitap etmiş olursunuz.
Müşteri Çekersiniz
Kullanıcılar reklamınıza ürününüzü satın almak veya sizi yakından tanımak için tıklayabilirler. Reklam vermeye başlamak için bir web sayfanızın olmasına bile gerek yok: Google reklamınız için web sayfası oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Bu kadar kolay!


Google AdWords'ün Avantajları:

Hedef Kitlenize Ulaşma
Google'da arama yapan kişilere artık reklam verme yoluyla da ulaşabilirsiniz. Web siteniz Google arama sonuçlarında listeleniyor olsa bile, AdWords aracılığıyla Google'da ve reklam ağımızda yeni potansiyel müşteri kitlelerini hedefleyebilirsiniz.

Daha Fazla Kontrol
İstediğiniz sonuçları elde edene kadar reklamınızı düzenleyebilir ve bütçenizi ayarlayabilirsiniz. Çeşitli reklam biçimlerini kullanabilir, hatta reklamınızı belirli dil ve coğrafi bölgeleri hedefleyecek şekilde ayarlayabilirsiniz.

Ölçülebilir Değer
Minimum harcama sınırı veya süre taahhüdü söz konusu değildir. Üstelik, tıklama başı maliyet seçeneğiyle, yalnızca reklamınız tıklandığında ücretlendirilirsiniz. Bu da, bütçenizin her kuruşunun yeni potansiyel müşteriler kazanmak için harcandığı anlamına gelir.



Olası maliyetlerinizi mi düşünüyorsunuz? Merak etmeyin: AdWords, ne kadar harcayacağınız ile ilgili kararları tamamıyla size bırakır.
Bütçenizi Belirleme
Minimum harcama sınırı yoktur: AdWords için ne kadar ödeyeceğinizi belirlemek size kalmıştır. Örneğin, 7,5 YTL'lik günlük bütçe ve reklamınızın alacağı her tıklama için maksimum 15 kuruşluk bir maliyet belirleyebilirsiniz.

Varsayımlardan Kaçınma
Anahtar kelime belirleme ve bütçenizi en verimli şekilde kullanma konularında bilinçli kararlar verebilmeniz için anahtar kelime trafiği ve maliyet tahminleri sağlarız. (Anahtar Kelime Maliyetlerini Tahmin Etme)

Yalnızca Sonuçlar için Ödeme Yapma
Reklamınız görüntülendiğinde değil, yalnızca tıklandığında ödeme yaparsınız.
______________

SİZLER İÇİN RENKLİ BİR PLATFORM GENİŞ PORTAL WEBMASTER KADINCA VE HERŞEY BURADA
Mesaj18.09.2008, 07:36 (UTC)    
Mesaj konusu: cvp

paylaşıma başlıyoruz
______________

SİZLER İÇİN RENKLİ BİR PLATFORM GENİŞ PORTAL WEBMASTER KADINCA VE HERŞEY BURADA
Mesaj18.09.2008, 07:38 (UTC)    
Mesaj konusu: igoogle nedir?

iGoogle ile Google ana sayfasını istediğiniz gibi düzenleyin, kendi Google sayfanızı oluşturun.

Google şüphesiz ki dünyanın en çok kullanılan arama motoru. Google'ın o sade tasarımlı ve kullanımı çok basit olan ana sayfası hepimizin zihninde yer etmiş durumda. Ancak bu basit görüntüden sıkıldıysanız, Google'ın o giriş sayfasından daha fazla yararlanmak istiyorsanız iGoogle isteklerinize cevap verecektir.

iGoogle, Google'ın "Kişiselleştirilmiş Ana sayfa" hizmetinin hem isminin değişmiş hem de işlevlerinin arttırılmış yeni hali. Geçtiğimiz ay hizmet vermeye başlayan iGoogle ile Google ana sayfasını kendinize göre düzenleyebilirsiniz.
iGoogle Nedir?
iGoogle için Google ana sayfasının isteğe göre kişiselleştirilebilir biçimi diyebiliriz. Google'ın kendi hizmeti olan iGoogle için herhangi bir yazılım gerekmiyor. iGoogle'a internet üzerinden, bir web tarayıcı sayesinde ulaşabilirsiniz.
Ne İşe Yarıyor?
Örneğin bilgisayarın başına ilk oturduğunuzda ilk açacağınız sayfa, önceden düzenlediğiniz iGoogle sayfanız olabilir. Sayfanıza girdikten sonra güncel haberlere bakabilir, hava durumu hakkında bilgi alabilir, gün içinde yapacaklarınız hakkında çeşitli notlar hazırlayabilirsiniz.

Gmail adresinize gelen e-postaları da aynı sayfa üzerinden takip etmeniz mümkün. Bilgisayarınızda ayrı bir tarayıcı penceresi veya sekmesi açmayı gerektirmeden, iGoogle sayfanıza ekleyeceğiniz Gmail modülü sayesinde e-postalarınızı görüntüleyebilirsiniz. Gün içinde sıkıldığınız, boş vakit bulduğunuz zamanlarda yine iGoogle sayfanıza eklediğiniz oyunlar imdadınıza yetişecektir.
iGoogle, dünyanın en çok kullanılan arama motoru olan Google'ın o sade görünümünden sıyrılmak isteyen, Google'dan biraz daha fazlasını bekleyenler için düşünülmüş, gerçekten kullanışlı ve eğlenceli bir hizmet olmuş. Sayfaların temelini oluşturan modüller için haber başlıkları, oyunlar, takvim, saat veya yapılacaklar listesi gibi yardımcı uygulamalar, iGoogle'ı günün herhangi bir saatinde başvurulabilecek bir sayfa haline getiriyor.

Modüller arasından en çok ilgimizi çekenlerden biri olan Gmail eklentisi, e-posta hesabınıza ayrı bir tarayıcı penceresi veya sekmesine gerek kalmadan bağlanmanıza olanak sağlamasıyla sayfanıza eklemenizi tavsiye edeceklerimizin başında geliyor.

iGoogle ile birlikte varsayılan modüller arasında gelen "Hava durumu" eklentisi de şüphesiz sayfanızdan kaldırmadan kullanabileceğiniz bir modül. "Yapılacaklar listesi" ve "Yapışkan notlar" eklentileri de, iGoogle sayfanızı mini bir ofise dönüştürürken olmazsa olmaz modüller arasında yerini alacaktır.


iGoogle sayfanızı çeşitli özelliklerle donatmanız mümkün.
______________

SİZLER İÇİN RENKLİ BİR PLATFORM GENİŞ PORTAL WEBMASTER KADINCA VE HERŞEY BURADA
Mesaj18.09.2008, 07:38 (UTC)    
Mesaj konusu: google code sarch nedir

google'ın açık kaynak kodları içinde arama yapabilmemizi sağlayan yeni hizmeti. http://www.google.com/codesearch adresinden ulaşılabilir
______________

SİZLER İÇİN RENKLİ BİR PLATFORM GENİŞ PORTAL WEBMASTER KADINCA VE HERŞEY BURADA
Mesaj18.09.2008, 07:41 (UTC)    
Mesaj konusu: google desktop nedir?

Google Desktop, bilgisayarın masaüstüne Windows Media Player, Saat, notebooklar için pil ölçer gibi programlar koyan yazılım.
______________

SİZLER İÇİN RENKLİ BİR PLATFORM GENİŞ PORTAL WEBMASTER KADINCA VE HERŞEY BURADA
Mesaj18.09.2008, 17:56 (UTC)    
Mesaj konusu: google earth

İnternet hizmetleri konusunda dünya devlerinden biri olan Google, tüm dünyanın uydu görüntülerini de web'e taşıdı. Gezegenin hemen her noktasının ayrıntılı uydu fotoğraflarını veren Google Earth adlı program, İnternet kullanıcılarının en büyük eğlencesi haline gelmiş durumda.
Bilgisayarınızın ekranından artık tüm dünyayı izleyebilirsiniz. Google'ın uydu görüntülerinden derlediği devasa haritayı yayınlamaya başmalası büyük bir heyecan yaratmıştı. Ve nihayet kapsamlı hale getirilmiş bu hizmet, 'Google Earth' adlı bir programla kullanıcılara sunuldu. Örneğin İstanbul'u seçip haritayı zumlayarak ilerliyoruz.
Şehrin en işlek caddelerine göz atabiliyor, Beşiktaş İnönü Stadyumu'nu tepeden izleyebiliyoruz. Her insanın ilk kurduğunda saatlerini geçirebileceği bir program. Sonraki günlerde ise ihtiyaç hallerinde başvuruluyor. Yabancı bir şehre gitmeden önce veya bir bölge hakkında bilgi sahibi olmak isteyince bu programdan destek almak mümkün. Üstelik arama kutusuna o yerin adını yazmak yetiyor. Program hemen harita üzerinde o yeri bulup kendiliğinden oraya gidiyor.
Program da hizmet de bedava
Google'ın bu müthiş hizmeti sadece uzaktaki yerleri kuşbakışı görme heyecanı sunmakla kalmıyor. Coğrafi detaylar da sunan program sayesinde izlenen bölgedeki yeryüzü şekillerinin de ismi öğrenilebiliyor. Programı kurmak ve kullanmak çok kolay.
Birkaç dakika içinde program kullanıma hazır hale geliyor. Google Earth yazılımının ekranında bulunan düğmelerle rahat bir kullanım elde ediliyor. Seçilen bölgedeki banka, eczane, market ve restoran bilgilerinin görüntülenmesi için de menü kullanılabiliyor. Kısacası, teknolojinin önemli nimetlerinden biri Google Earth.
______________

SİZLER İÇİN RENKLİ BİR PLATFORM GENİŞ PORTAL WEBMASTER KADINCA VE HERŞEY BURADA
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu