Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj28.07.2008, 10:11 (UTC)    
Mesaj konusu: Vücudunuzun tipine göre kıyafet seçimi yapmayı öğrenin !

Vücudunuzun tipine göre kıyafet seçimi yapmayı öğrenin !

Hangi tip vücutların nasıl giyinmesi gerektiği konusunda fikir sahibi olmak isteyenlere bilgi vericek bu yazıda siz de vücut tipinizi seçerek kıyafet denemelerine hemen başlayın...

Senenin moda çizgilerinden veya bir markanın tarzından yararlansalarda bu vücut tipine uygun giyinmek isteyenlerin içlerini rahatlatmıyor. Kendi vücut tipinizi tanımak ve hangi bölgelerinizi ön plana çıkaracağınızı bilmek; doğru alışveriş yapmak ve en önemlisi kendini iyi hissederek giyinmek adına çok önemlidir.

Kendinize yakışanı ve tarzınızı bilmek bir bütündür. Bu bütünlük sizi şıklığa taşır. Vücut diliniz, tipiniz, saçınız, ses tonunuz ve ifadeniz gibi detaylarla birlikte kıyafetinizi vücut tipinize uygun seçmek en önemli detaydır... Ama vücut tipinizi bilmek ve silüetinizin bilincinde olmak en önemlisidir. 6 ayrı vücut tipinden biri mutlaka size de uyacaktır...

A tipi

A tipi kadınlar dardüşük omuzlara, küçük-orta beden göğüslere, ince bel ve yuvarlak basenlere sahiptir. Bu tip kadınlar, vücutlarının üst kısmında hareketli, alt kısmında ise düz paça pantolon ya da evaze kesimli etek giymelidir. Buradaki amaç basenlerin yuvarlaklığını bir avantaj olarak kullanarak alt kısma göre daha dar ve küçük olan üst bedenle oranlamaktır. Kruvaze elbiseler, bele oturan ve ampir kesimler tercih edilebilir. Bu vücut tipinde dikkat edilmesi gereken bir nokta da mutlaka topuklu ayakkabı giymektir.Çünkü popoyu yukarda göstererek kalçaları toparlayacaktır.

B tipi
Orta beden göğüs, ince veya orta beden bel ve yuvarlak basen, bu tipin en belirgin özellikleridir. Bu vücut tipi giyinmesi en kolay ve avantajlı vücut tiplerindendir. Mağazalardaki çoğu elbisenin kesimi bu vücut tipine göredir. Vücut tipinizle ilgili bilmeniz gereken en önemli nokta, omuz-basen-göğüs genişliklerinin ve bacak boyu ile üst beden oranıdır. B tipi olan kadınlar, bilek boyu ve düşük bel-düz paça pantolon, kalem ve çan etek, klasik tek düğmeli ve kruvaze ceket gibi birçok farklı modeli giyebilme şansına sahip kadınlardır. Ancak bu tip kadınların iri desenli kumaşlardan ve hareketli formlardan kaçınmalıdır. Bu seçim onları olduklarından kilolu gösterebilir.

C tipi

Bu tip vücutlarda basene oranla omuzlar daha geniştir. Bel düz, kalça dar, bacaklar ise daha incedir. Bu kadınların dikkat etmesi gereken nokta ise omuzları olduğundan daha da geniş göstermeyecek şekilde giyinmektir. Bu yüzden vatka veya düşük omuz kesimli kıyafetlerden kesinlikle kaçınılmalıdır. Çan ve evaze eteklerin yanı sıra pantolon-etekte bu grup için doğru bir seçim olabilir. Üst kısımda ise dar tişört veya kazaklar, dar omuz kesimli ceketler, üstü hafif bol, kalçada oturan elbiseler tercih edilebilir. Bu kadınlar, dar kalçaları ve ince bacaklarıyla istedikleri pantolonu giymekte özgürdürler.

D tipi:

Dar ve düşük omuzlar, küçük veya orta beden göğüsler, dolgun bacaklar, geniş bel ve basenler bu grubun tipik özellikleridir. Öncelikle bu tipteki kadınlara elbiselerini her zaman bir beden büyük almalarını ve bir terziye vücutlarına göre daralttırmalarını tavsiye ederiz. Çünkü vücutlarının orantısını özellikle terzi ölçüleriyle dikilmiş kıyafette mükemmel tutturabilirler. Etek boylarını ise her zaman dizaltında tutmalılar. Düz ve geniş paçalı pantolonlar ya da omuzları basene göre orantılan geniş yakalı, hafif bol ceket ve bluzlar tercih edebilirler.

E tipi:

Kalın boyun, geniş omuz, girik ve dolgun bel, omuzlarla aynı oranda genişlikteki basenler. Bu silüet dolgun vücut tipleri arasında oranlı ve düzgün bir vücut tipidir. Bilek boyu ya da düşük bel bol pantolonlar bu vücut tipleri için çok uygundur. E tipleri boyunlarını her zaman açık bırakmalıdır. Boyunlarını kapatan kıyafetler onları olduklarından şişman ve kısa boylu gösterebilir. Ki bunu da bir kadınlar olarak hiçbirimiz istemeyiz. E tipi vücutlu kadınlar bele oturan elbiseleri de rahatlıkla giyebilirler.

Marka ve trendlerden bahsedenlerin yanı sıra tarz giyinmek ve şık olmak isteyenler de oluyor. Kendileri için hangi kıyafetin uygun olduğu konusunda kararsız kalanlar bu konuda onlara fikir verecek bilgilere ulaşmak için uzmanlara danışıyorlar.

Tabii ki bunun için bazı ipuçları da yok değil... Kendi vücudunuza uygun kesim, desen ve kumaşları tercih etmelisiniz.

F tipi:

Kalın boyun, geniş ve düşük omuzlar, dolgun göğüsler, kalın ve düz bir bel, düz kalçalar ve tüm bedene oranla ince bacaklar F tipinin belirgin özellikleridir. Bu tip kadınlar öncelikle orantının sağlanması için bedenin üst kısmını inceltecek kesimleri tercih etmelidir. Drape, geniş yaka, düşük omuz kesimli kıyafetlerden kesinlikle kaçınmalıdır. Ceket boylarının kalça hizasında, etek boylarının ise en kısa dizaltında olmasına dikkat edilmelidirler. Ceket, palto, mantolarının cepleri kalça hizasında olmalıdır. F tipi vücuda sahip kadınlar karışık desenli kıyafetlerde büyük figürler yerine küçük figürler tercih ederlerse minimal bir görüntü yakalayabilirler.

NOT:ŞİDDETLE YORUMLARINIZI BEKLİYORUM..! Very Happy
______________
@sonsahne: tr.gg harici site reklamı yasaktır.
Mesaj30.09.2008, 04:04 (UTC)    
Mesaj konusu:

paylaşımın için tskler eline sağlık..
Mesaj30.09.2008, 04:14 (UTC)    
Mesaj konusu:


Merhaba,
Kıyafetin site düzenlemekle ne alakası var ??
İyi eğlenceler.

______________
Arrow Ready for emergency ? Anlatılmaz, yaşanır. Bedava-sitemde olmayan yüzlerce servisden ücretsiz faydalanabilirsiniz.
Mesaj30.09.2008, 17:18 (UTC)    
Mesaj konusu:

webmaster-sir yazmış:

Merhaba,
Kıyafetin site düzenlemekle ne alakası var ??
İyi eğlenceler.



Bence haksızsın.Burası serbest bölge.Her konu hakkında başlık açılabilir.Eğer yanlışsa kilitlenirdi.
______________
egitimkucagi.tr.gg ye giR NaSıL Site öğren xD
Mesaj30.09.2008, 17:26 (UTC)    
Mesaj konusu:

Paylasim icin tesekkurler arkadasim!.. Wink
Mesaj30.09.2008, 18:51 (UTC)    
Mesaj konusu:

Mesaj30.09.2008, 19:01 (UTC)    
Mesaj konusu:

mistanbul yazmış:
Erkeklere yokmu Razz Razz

Evet haksizlik Razz Razz
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu