Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj04.10.2008, 14:10 (UTC)    
Mesaj konusu: Windows Vista Özellikleri

Sistem Geri Yükleme
Sistem Geri Yükleme, kullanıcıların kişisel veri dosyalarını (örneğin, Microsoft Office Word belgelerini, grafik dosyalarını ve e-posta iletilerini) kaybetmeden bilgisayarlarını önceki bir duruma geri yüklemelerine olanak tanımak için Windows XP'de kullanılmaya başlandı. Sistem Geri Yükleme ile, sistemin anlık görüntülerini alma konusunda endişe duymanız gerekmez; kolayca tanımlanabilen ve sisteminizi geçmiş bir tarihteki durumuna döndürmek için kullanabileceğiniz geri yükleme noktalarını otomatik olarak oluşturur. Geri yükleme noktaları, önemli sistem olayları sırasında (uygulama veya sürücü yükleme gibi) veya düzenli olarak (her gün) oluşturulur. Geri yükleme noktalarını dilediğiniz zaman kendiniz de oluşturabilir ve adlandırabilirsiniz.

Windows XP'deki Sistem Geri Yükleme özelliği, belirli bir dosya uzantısı dizisi için dosya değişikliklerini izleyen ve dosyaları üzerine yazılmadan önce kopyalayan bir dosya filtresine dayanır. Bir sorunla karşılaşırsanız, sistem dosyalarını ve kayıt defterini, sistemin düzgün çalıştığını bildiğiniz önceki bir tarihe geri alabilirsiniz.

Windows Vista'da, Sistem Geri Yükleme özelliği, Windows XP ile karşılaştırıldığında çok daha çeşitli kurtarma işlemine olanak tanır. Sistem geri yükleme işlemi için Windows'un önceki sürümlerinde kullanılan dosya filtre sisteminin yerini yeni bir yaklaşım almıştır: Artık, geri yükleme noktası istendiğinde, bir dosya veya klasörün gölge kopyası oluşturulur. Gölge kopya, dosya veya klasörün belirli bir zamana ait olan önceki sürümüdür. Windows Vista, geri yükleme noktalarını otomatik olarak veya sizin seçtiğiniz zamanlarda isteyebilir. Sistemin geri yüklenmesi gerektiğinde, dosya ve ayarlar gölge kopyadan Windows Vista'nın kullandığı etkin birime kopyalanır. Bu, yedekleme ve kurtarmayı, işlemin diğer öğeleri ile daha iyi tümleştirir ve Sistem Geri Yükleme özelliğini daha kullanışlı hale getirir.

Windows Yedekleme
Windows Vista, dilediğiniz zaman ve yerde kişisel bilgisayarınızdaki ayarları, dosyaları ve uygulamaları otomatik zamanlama yöntemiyle kolayca yedeklemenize yardımcı olur.

Windows XP'de bulunan temel yedekleme yardımcı programı ile karşılaştırıldığında, Windows Vista daha kapsamlı ve hatta daha kolay bir yedekleme deneyimi sağlar. Yeni Windows Yedekleme özelliği, yedeklenen bilgilerin saklanmasına yönelik daha fazla seçenek sunar. CD-ROM'a, DVD-ROM'a, USB veya IEEE 1394 aracılığıyla kişisel bilgisayarınıza bağlanmış bir dış sabit diske, kişisel bilgisayarınızdaki başka bir sabit diske veya ağınızdaki başka bir bilgisayara ya da sunucuya yedeklemeyi seçebilirsiniz.

Windows Vista, yedekleme işlemini Windows XP'dekinden çok daha kolaylaştırır. Verilerinizi artık düzenli olarak yedeklemeyi anımsamak zorunda değilsiniz. Yedekleme işleminin yapılmasını istediğiniz zamanı ve konumu planlamak için basit bir sihirbaz kullanabilirsiniz.

Kuşkusuz, kapsam ve kullanışlılık açısından geliştirilmiş olan Windows Vista'da, yedekleme kadar kurtarma işlemi de kullanışlıdır. Bir sihirbaz, geri yüklenecek dosya ve klasörleri seçmenize yardımcı olur ve geri yükleme medyasını sorar. Daha sonra, seçtiğiniz dosyaları geri yükler.

Birim Gölge Kopyası
Çalıştığınız bir dosyanın yanlışlıkla üzerine kaydettiğiniz oldu mu? Yanlışlıkla yapılan dosya silme veya değiştirme işlemleri, sık karşılaşılan veri kaybı nedenleridir. Windows Vista, verilerinizi korumanıza yardımcı olan başka bir kullanışlı yenilik içerir: Birim Gölge Kopyası. Birim Gölge Kopyası, çalıştığınız dosyaların zaman içinde kopyalarını otomatik olarak oluşturarak, yanlışlıkla sildiğiniz bir belgenin farklı sürümlerini hızla ve kolayca alabilmenizi sağlar.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu