Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj07.10.2008, 20:28 (UTC)    
Mesaj konusu: Pagerank Hakkında Bilgi Alışverişi .

Pagerank Hakkında Bilgi Alışverişi..

-Pagerank Hakkında Fikiler.
-Sunumlar..
-Pagerank Arttırmanın Yolları..
-Büyük Kapsamlı Bir Bilgi..
-Nasıl Arttırılır..
-Backlink Nasıl Yapılır..

Ve Daha Bir Çok Bilgi Paylasımı..

Mesaj07.10.2008, 20:34 (UTC)    
Mesaj konusu:

Page Rank Nedir?

Pagerank metodu Google tarafından, sitelerin birbirleriyle orantılı olarak önemlerini yani kısaca popüleritelerini tespit etmek için bulundu. Bu metod oluşturulurken siteler arasındaki linkler baz alınarak internetteki topoloji örneklendi.

Page Rank'in ana fikri şöyledir: Eğer bir A sitesi B sitesinin linkini yayınlamışsa bunun nedeni B sayfasının A sayfası ziyaretçileri tarafından dolaşılabilecek olarak düşünülmüş olmasıdır. Bu yapıya göre A sayfası B sayfasının pagerankini yükseltmiş olacaktır.

Ancak Pagerank kavramı sadece bunlarla sınırlı değildir. Aşağıda belirttiğim iki fikir de önemli başrol oynar.

A sayfası ne kadar yüksek pageranke sahipse B sayfasının pagerank değeri de buna orantılı olarak artacaktır.
A sayfasında ne kadar az dışarı link varsa, B sayfasının pagerank değeri o kadar yüksek olacaktır. Bu mantığa göre A sayfası sadece B sayfasını link verilecek değerde görmüşse, B sayfasının pageranki çok daha fazla artacaktır.
Mantığı açıkladıktan sonra, bu sistemi gelin formülize edelim. Başlamadan önce açıklayalım, bu formülü Google'ın iki kurucusundan aldık. Formül şu ana kadar değişilik geçirmiştir ancak temel mantığı halen aynıdır.

A 1, A 2 , ..., An B sayfasına link veren sayfalar olsun. PR(Ak)'yı da A k sayfasının pageranki olarak kabul edelim. N(Ak) ise Ak sayfasının dış sayfalara verdiği link sayısı olsun. d ise 0 ile 1 arasında değişen ve genellikle 0.85 olan bir katsayı olsun.

Bu durumda PageRank'in matematiksel değeri şöyle olacaktır:


PR(B) = (1-d) + d x ( PR(A1) / N(A1) + ... + PR(An) / N(An) )

Belki bu formülün hem basit hem de karmaşık olduğunu düşünebilirsiniz. Basit çünkü sadece birkaç koşula bağlı, karmaşık çünkü hesaplamak için daha önceden başka bir sitenin pagerankini hesaplamanız gerekir.

Aslında bu çok basittir, tüm pagerankleri belli bir değere sabitlerseniz olur biter. Eğer her sayfaya aynı değeri verirseniz; bu değeri kaç alırsanız alın sonuç değişmeyecektir.

Formülü tekrarlamaya başladığınızda sonuç bir önceki hesaplamaya bağlı olarak tekrar hesaplanacaktır. İşlem ilerledikçe pagerank değerleri yerine oturmaya başlayacak, ve bir hesaplamadan diğerine kadar hiçbir değişiklik olmayacaktır.

Rastgele Yürüme Modeli

PageRank değerinin hesaplanmasında formül dışında bir başka model daha vardır. Bu model de internetde dolaşan birinin simüle edilmesiyle, rastgele linkler arasında dolaşılmasıdır.

Bir düşünün, birisi bir sayfada dolaşırken bir link dikkatini çeker ve ona tıklayarak o sayfada dolaşmaya başlar. Böylece giderek birçok sayfa dolaşılır .

Page Rank değeri bir ziyaretçinin sayfada harcadığı süreye de bağlı olabilir.

Eğer gidilen bir sayfada geriye dönüş için de link bulunuyorsa olasılık daha da artacaktır. Bu da formülün ikinci terimine denk gelmektedir.

İlk terim ise sayfadan çıkılmadan içeri de ne kadar dolaşılabileceği olasılığını modeller. Formülde ifade ettiğmiz d sembolü aslında budur.
Mesaj07.10.2008, 20:35 (UTC)    
Mesaj konusu:

PageRank Hesaplanması

PageRank'in matematiksel formülünü elde ettikten sonra, bunları hesaplamak için şu değişkenlere ihtiyacımız vardır:

B sayfasının PageRank'i üç faktöre bağlıdır:
B sayfasına link veren Ak sayfa sayısı;
Her bir Ak sayfasının PageRank değeri;
Ak sayfasındaki dış sayfalara verilen link sayısı;
Öyleyse B sayfasının pagerank değeri şunlarla alakalı değildir:

B sayfasına gelen ziyaretçi sayısı
Ak sayfasındaki B linkine tıklanma sayısı
B sayfasının Google'daki tıklanma sayısı
Mesaj07.10.2008, 20:36 (UTC)    
Mesaj konusu:

PageRank Değerini Arttırmak

PageRank değerinizi arttırmanın yolu sitenize pekçok site tarafından link verilmesiyle olur.



Başka Sitelere Link Verdirmek

Bu konuda aşağıdaki önerilere uymak doğru olacaktır.

Sitenize çok çok fazla siteye link verdirmek
Yüksek PageRank elde etmiş sitelere link verdirmek ( Bunu yaparken dikkatli olun, çünkü illegal içerik sağlayan bir sayfadan PageRank değerini çok düşürebilmektedir.)
PageRank değeri az olan sayfalara link veriyorsanız, içinde az link olanları tercih etmek
Google tarafından iyi arşivlenmesine rağmen pageranki sıfır olan sayfalara link vermemek, çünkü bu size hiçbirşey kazandırmayacaktır. Çünkü böyle sayfalar META'larında ya da robot.txt dosyalarında belirtmezlerse google arşivleme yapamamaktadır.
PageRanki 6 olupta birçok link veren bir sitenin etkisi PageRank'i 4 ama çok az link veren bir siteye oranla düşük olacaktır.
DMOZ ve Yahoo buna çok iyi iki örnektir. Bunlarla ilgili bilgileri de sizlere vereceğiz.


İç Linklerin Önemi

Dış sitelerden link almak güzel ancak kontrolü zor bir olaydır. Diğer taraftan kendi sayfalarınız arasındaki linkler de sayfaların önemini etkilemektedir.

Yani, sayfalarınız pagerankinin yükselmesi büyük oranda sizin de elinizdedir. Başta anlattığımız matematiksel formülden de anımsayacağınız gibi bir sayfa link verdiği sayfaya kendi puanlarını transfer edebilmekteydi.

Gelin şimdi bir sayfanın başka bir sayfa ile link değişimiyle nasıl PageRanklerini yükselttiğini görelim. Alt sayfalarınızın ana sayfanızın PageRank'inden nasibini almasını istiyorsanız, bu sayfalara ana sayfanızda link vermeniz gerekmektedir. Eğer gereğinden fazla link verirseniz de bu seferde etki eden PageRank değeri düşecektir.

Eğer sitenizi optimize etmek isterseniz, öncelikle pagerank değeri yüksek sitelere verdiğiniz linkleri kaldırmakla işe başlamanız gerekmektedir. Çünkü zar zor kazandığınız pagerank değerleri bu sitelere harcanmaktadır. Bu yüzden ana sayfanıza, dış linkler için links.html gibi ayrı bir sayfaya link verip, buradan o sitelere link vermek daha akıllıcadır.

Ayrıca sitenizi sadece belirli sayfaların pageranki yüksek olacak şekilde de dizayn edebilirsiniz. Örneğin bu iş için en güzel örnek sol üst köşeye koyduğunuz site logonuza ana sayfanın linkini vermektir.
Mesaj07.10.2008, 20:39 (UTC)    
Mesaj konusu:

Google Pagerank Hakkında Bilgiler (Geniş Açıklama)

Google Pagerank (Pr) Nedir?

Pagerank dilimizde tam karşılığı olmayan Google terimidir.Genellikle webmasterlar tarafından ”Link Popülerliği” veya ”Link Puanı” olarak algılanır ama terim olarak Pagerank denir.Pagerank Google’nin sitelere verdiği bir değerdir.
Google Pagerank Nasıl Artar ?
Pagerank artırmak için tek bir yol var diyemeyiz.Pagerank sitenin tamamını ele alınarak verilen bir değerdir.Yani kısacası sayfanızın yüksek pagerank değeri alabilmesi için;
Sitenin insanlığa hizmet etmesi gerekir.
Spam’ın,Gizli kelimelerin,kötü amaçlı js kodlarının olmadığı bir site gerekir.
Yazılarınızın özgün olması gerekir.
Bol bol kendi içeriğinizdeki yüksek Pagerank değerine sahip sitelerden link almanız gerekir.
PageRank değeri bir ziyaretçinin sayfada harcadığı süreyede bağlıdır.
Google Pagerank Yararları ?
Eğer sayfanız yüksek pr değeri alıyorsa demekki sitenizi Google önemsiyordur.
Site içeriği ve pagerank değeriyle sitenizin Google arama sırası belirlenir.
Sitenizin Google’daki indexlenme hızına etki eder.
Google böceklerinin sitenize daha fazla uğramasını ve buna paralel olarak hitinizin artmasını sağlar.
Backlinklerinizi ”Fenerbahçe” olarak alırsanız bu kelimede üstlerde çıkma şansınız dahada artar.
Google Pagerank Natural Linkling ve Unnatural Linking Nedir ?
Natural Linkling; Başka sitelerin sizlere verdiği doğal linklerdir.Örn:Bir makale sonunda sizi kaynak göstermesi gibi.
Unnatural Linking; Kısacası toplist gibi pagerank artırma yöntemleri Google için doğal olmayan linklerdir.Toplistleri Google Pagerank artırma yöntemi olarak görüyor ve sonucunda sizi cezalandırabiliyor.
Google Pagerank Dance Nedir ?
Google Dance, PageRank™ güncellenmesi sırasında PageRank™ değerlerinin Google veri merkezlerinden sorgulandığında birbirinden farklı değerlere sahip olmasına verilen isimdir. Bu esnada bir sitenin PageRank™ değeri bir an 3 sonra 5 ve sonra tekrar 3 olabilir.
Google Pagerank Bomb Nedir ?
Google Pagerank™ değerini etkilemek için uğraşan webmasterlara karşı alınan bir önlemdir.Eğer bir webmaster PageRank™ değerlerini etkilemeye çalışırsa Google bunu bir hile olarak görür ve siteyi cezalandırır.
Google Pagerank Linkfarm Nedir ?
Genellikle arama motorlarında sıralamalarını yükseltmek için oluşturulmuş birbirlerinden tamamen ilişkisiz linklerin bulunduğu sayfalardır.Bu tip sayfalar çoğu arama motorları tarafından cezalandırılır.
Google Pagerank Gpr Nedir ?
Google’ın size gelecekte vereceği pagerank değeridir.Bu bilgiler kesinlikle doğru değildir.Sadece Google’nin açıklamış olduğu algoritmaya göre verilen bir bilgidir.
Google Pagerank İpuçları
10.000 tane pr0 yerine 1 tane Pr4 almak daha iyidir.Ama bu pr0′ın değersiz olduğunu,işe yaramaz olduğunu göstermiyor.PR0′la sadece botların sitenize uğramasını sağlıyabilirsiniz.İlersi için pek etkili değildir.
İçeriksiz,link tarlası ve spam sayfalardan link almak sitenizi olumsuz yönde etkiler.
Eğer sizin mobilya siteniz varsa size en iyi katkı sağlayacak siteler mobilya,sandalye,masa,koltuk vb sitelerdir.
Link aldığınız sitelerin sizin linkinizi ”linkler” gibi bir bölümde yayınlaması yerine sitenin içeriği gibi göstermesi daha yararlıdır.
Çok önemli bir konuya değinmek istiyorum.Mesela Fenerbahçe ile ilgili site açan birisi her daim Fenerbahçe diye link alması yerine her daim farklı farklı titlelerde link alması çok daha yararlıdır.
Mesaj07.10.2008, 20:41 (UTC)    
Mesaj konusu:

Merhaba Arkadaslar.

Bu Baslık Altından Pagerank Hakkında Bilgi Ögrenebilmeniz Mümkün..
Pagerank Hakkında Kafanıza Takılan Soruları'da Sorabilirsiniz..
Pagerankınızın Kaç Oldugunu..
Pagerankınızdakı Sorunları...

Vs Vs..

Kısacası Pagerank Hakkında Herşey..

İyi Eglenceler..
Mesaj08.10.2008, 17:38 (UTC)    
Mesaj konusu:

google beni cok mu seviyor mu ne Laughing

arkadaslar sitemin pageranki 1 ama google sitemi gunde iki defa guncelliyor...

bunun sebebi sizce ne olabilir?
______________
Mesaj08.10.2008, 18:32 (UTC)    
Mesaj konusu:

kazanma yazmış:
google beni cok mu seviyor mu ne Laughing

arkadaslar sitemin pageranki 1 ama google sitemi gunde iki defa guncelliyor...

bunun sebebi sizce ne olabilir?


Siten Sürekli Güncellesiyorsa Google Siteni Sürekli İndexler..

Veya Sıtene Hergun Bırsey Eklıyorsan Mesela..

Sitenizin Pagerankı Ne Zamandan Beri 1 ?
[/b]
Mesaj09.10.2008, 10:11 (UTC)    
Mesaj konusu:

temmuzdan beri 1.
______________
Mesaj09.10.2008, 11:17 (UTC)    
Mesaj konusu:

kazanma yazmış:
temmuzdan beri 1.


Benimde Temmuzdan Beri 2.

Size Bir Kaç Önerim Olucak..

Sitenizi Guncellestırın..

Ama Büyük Bir Sıfırlama,Yapım Asaması Yapmayın.

Çünkü Pagerankınız 1 Ve Hassas. Pagerankı 1 Olanlar Guncellestırme Olmasa Bıle Düsüs Yasaması Dogaldır.

Ve Hersey Backlınk Degıldır Backlınkı Ayda 100 Tane Yaparsanız Dozunu Kacırırsınız..

10 Tane Yapın Pageranklı Sitelerle Yapın.
Mesaj09.10.2008, 17:58 (UTC)    
Mesaj konusu: Tanımlı Karşılıklı Link degişimi ve Pagerank etkisi

Google bize pagerank konusunda bazı bilgiler vermiştir.
Elimizde olan veriler şunlar:
- Dünyadaki tüm sitelerin pagerankı toplamı 1 sayısına eşittir.
- Pagerankın Google tarafından açıklanan resmi formülü aşağıdadır:
A sitesi için pagerank bulma formülü şu şekildedir.

PR(A) = (1-d) + d (PR(T1)/C(T1) + ... + PR(Tn)/C(Tn))

formüldeki değişkenler şunlardır:

PR(A)= A sitesine ait pagerank degeri.Tüm siteler için ilk başta 1 kabul edilimektedir.
d = “damped down” faktörü denilen özel bir katsayı ve 0.85 kabul edilmekte.Pi sayısı gibi özel bir katsayı.
PR(Tn) = A sitesine link veren herhangi bir sitenin pagerank degeri.
C(Tn) = A sitesine link veren sitenin başka sitelere verdigi link sayı adeti.

Sen bana link ver ben sana link vereyim mantığının incelemesi




d= 0.85
PR(A) = (1 – d) + d*(PR(B)/C(Tn))
PR(B) = (1 – d) + d*(PR(A)/C(Tn))

Degerleri yerine koyarsak :
PR(A)= A sitesine ait ilk pagerank degeri ilk başka biz 1 kabul ediyoruz.
d= 0.85 katsayı degerinde oldugunu google bize söylüyor.
PR(B)= B sitesine ait ilk pagerank degeri 1 kabul edildi.
C(Tn) =1 dir. Yani A sitesinden ve B sitesinden dış dünyaya verilen link sayısı adeti 1 oldugundan 1 alıyoruz. Eger A sitesi başka sitelerede link vermiş olsaydı verdiği link sayı adetini yazacaktık. Yukarıdaki örnek için sadece bir adet siteye link verildiğinden 1 rakamını yazıyoruz denkleme.

PR(A) =(1-0.85) + 0.85*(1/1)
= 0.15 + 0.85 x 1
= 1

PR(B) =(1-0.85) + 0.85*(1/1)
= 0.15 + 0.85 x 1
= 1

Sistemin ortalama pagerank değerlini Kontrol edelim Pr(A)+ Pr(B)=2
2 /2 (Sistemde iki adet site mevcut oldugundan)=Sistemin ortalama pagerankı= 1

En basit iki siteli link degişim örnekli şu matematiksel denklem ile bile görüldüğü üzere Sen bana link ver ben sana link vereyim olayında pagerank falan kazanılmıyor. Link degişmezden öncede pagerank degeri 1 idi link degişimi yaptıktan sonrada pagerank degeri yine 1 oldugunu gördük ve ispatladık.Bu ispatı google matematik formülü ile yaptık.

Bir webmasterın mantıklı bir link degişimi yapabilmesi için en az iki tane sitesi olmalı. 1 tane ana sitesi olmalı bir tanede yedek sitesi olmalı. Yedek sitesi ile link toplamalı orada biriken link gücünü anasitesine göndermelidir.

Çapraz link degişimi yapılırsa ancak o zaman pagerankında artış gerçekleşiyor. Ama Türkiyedeki bir çok webmaster arkadaşımız sen bana link ver, ben sana link vereyim mantığı içinde oldugundan ülkemizdeki sitelerin pagerank degerleri düşük seviyelerdedir. İşte olayın matematiksel yaklaşımı bu şekildedir. Pagerank=matematiktir.
Google Türkçe siteleri sevmiyor falan gibi basit düşünceler yerine, matematiksel modelleme ile olaya yaklaşırsak daha yüksek pagerank degerliklerine bizim türkçe içerikli sitelerimizinde kavuşacağını görmüş olduk.

Özet:
- Sitene link veren adamın sitesinde ne kadar çok link varsa senin hissene o kadar az pagerank düşünüyor.
- Karşılıklı link degişimi yapılırsa pagerank artmıyor.
______________

SİZLER İÇİN RENKLİ BİR PLATFORM GENİŞ PORTAL WEBMASTER KADINCA VE HERŞEY BURADA
Mesaj09.10.2008, 20:56 (UTC)    
Mesaj konusu:

SEO NEDIR?
SEO, ingilizcesiyle Search Engine Optimization, yani Arama motoru optimizasyonu, Google, Yahoo ve MSN gibi arama motorlarında yapılan arama sonuçlarında sitenizin en üst sıralara çıkmasını sağlamak için yapılan çalışmalardır. Bir SEO projesinde hemen hemen şu aşamalar vardır : - Sitenin SEO amacının ve anahtar kelimelerin belirlenmesi (sitenin hangi anahtar kelime aramalarında arama motorlarında üst sıraları hedeflediği ve hedeflemesi gerektiği) Buna Keywords’da deniyor.
- Sitenin arama motorlarındaki kayıt, endekslenme ve mevcut sıralaması (Add’s Site to google)
- Siteiçi (On site) optimizasyon: html kodun kontrolü, anahtar kelimelerin sıklığı, iç bağlantıların durumu, vs.
- Sitedışı (Off site): dikkatlice seçilecek benzer konudaki başka siteler tarafından link (bağlantı) sağlanması
SEO Arama Motoru Optimizasyonu, Google’da üst sıralara nasıl çıkmak gerektiğini bilmek isteyenlerin bilmesi gereken bir kavramdır. SEO Türkiye’de fazla yaygın bir kavram olmadığından, bu site ile sizlere yardımcı olmaya çalışacağım. İlerde, SEO, arama motoru optimizasyonu, Google ve Yahoo’da üst sıralara yükselme, Google PageRank (Page Rank) yükseltme gibi konularda daha fazla bilgiler ekleyeceğim. Bu siteyi okumaya dewam ettiginiz sürece bildigim tüm bilgileri sizlere aktaracagım.
İLeriki tarihlerde, forum, joomla, php, phpbb, blog, board, dowload, elite, forums, friendly, html, keyword, org, script, sitemap, tips, tools, url, vbulletin ve wordpress SEO gibi konularda Türkçe bilgiler bulacaksınız burada. Şimdilik, kısa seo bilgileri umarım sizlere yeterli olur.
Alintidir!..
Mesaj10.10.2008, 13:14 (UTC)    
Mesaj konusu:

net-tr yazmış:
kazanma yazmış:
temmuzdan beri 1.


Benimde Temmuzdan Beri 2.

Size Bir Kaç Önerim Olucak..

Sitenizi Guncellestırın..

Ama Büyük Bir Sıfırlama,Yapım Asaması Yapmayın.

Çünkü Pagerankınız 1 Ve Hassas. Pagerankı 1 Olanlar Guncellestırme Olmasa Bıle Düsüs Yasaması Dogaldır.

Ve Hersey Backlınk Degıldır Backlınkı Ayda 100 Tane Yaparsanız Dozunu Kacırırsınız..

10 Tane Yapın Pageranklı Sitelerle Yapın.


tesekkurler bilgi icin.
______________
Mesaj10.10.2008, 13:16 (UTC)    
Mesaj konusu:

Rica Ederim.
Mesaj10.10.2008, 22:15 (UTC)    
Mesaj konusu:

Paylaşım için teşekkürler.Güzel gerçekten...
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu