Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj19.10.2008, 14:38 (UTC)    
Mesaj konusu: TITLE etiketlerinizin ve ALT özniteliklerinizin açıklayıcı

TITLE etiketlerinizin ve ALT özniteliklerinizin açıklayıcı ve doğru olduğundan emin olun.
TITLE etiketleriniz ve ALT öznitelikleriniz Google'ın sitenizi dizine eklerken kullandığı önemli bilgiler içerir. Açıklayıcı bilgiler, sitenizin içeriği hakkında bizim için önemli bir kaynaktır. Ayrıca, TITLE etiketinizdeki metin arama sonuç sayfalarında görünebilir ve kullanışlı, açıklayıcı bir metnin kullanıcılar tarafından tıklanma olasılığı çok daha yüksektir.

TITLE etiketleri

Her şeyden önce TITLE etiketlerinizin açıklayıcı ve hatasız olduğundan ve her sayfanın açıklayıcı bir TITLE etiketi olduğundan emin olun. TITLE etiketini, her sayfa hakkında en önemli bilgilerin sergilendiği bir vitrin olarak düşünebilirsiniz. Ancak anahtar kelime doldurma gibi bir uygulamada bulunduğunuzun düşünülmemesi için çok fazla anahtar kelime eklemekten kaçının.

İyi değil:

<title>Ana Sayfa</title>Daha iyi:

<title>Web Yöneticisi Merkezi ana sayfa</title>En İyi:

<title>Web Yöneticisi Merkezi ana sayfa | Web yöneticileri için arama motoru ipuçları ve araçları</title>Kaçınılması gerekenler (sitenizin spam sanılmasına yol açabilecek olanlar):

<title>Web Yöneticisi Merkezi optimizasyon arama motoru arama motoru google web araması google araması sonuçlar arama sonuçlarını iyileştir aramayı optimize et arama</title>Alt öznitelikleri

Bir resim dosyasının içindekileri tanımlamak için alt özniteliği kullanılır. Bu, çeşitli nedenlerden dolayı önemlidir:

Googlebot, resimlere katıştırılmış metni okuyamaz. Bu nedenle, alternatif metin Google'a bir resim hakkında bilgi vermede kullanışlı bir yöntemdir.
Görme bozuklukları olan ve ekran okuyucusu kullanması gereken ya da düşük bant genişlikli bağlantısı olan kişiler gibi pek çok kullanıcı web sayfalarındaki resimleri göremez. Açıklayıcı alternatif metin, bu kullanıcılara önemli bilgiler sağlar.
İyi değil:

<img src="puppy.jpg" alt=""/>Daha iyi:

<img src="puppy.jpg" alt="yavru köpek"/>En İyi:

<img src="puppy.jpg" alt="Ağzında bir sopayla yavru bir Golden Retriever">Kaçınılması gerekenler (sitenizin spam sanılmasına yol açabilecek olanlar):

<img src="puppy.jpg" alt="yavru köpek enik köpek yavrusu minik köpek köpecik köpekçikler tatlı köpekler retriever labrador wolfhound setter pointer köpek yavruları jack russell terrier köpekler kangal köpek maması köpek mama köpek için ucuz mama ucuz köpek maması"/>İçeriğinizi, Lynx gibi bir salt metin tarayıcı kullanarak test etmenizi öneririz.
______________

SİZLER İÇİN RENKLİ BİR PLATFORM GENİŞ PORTAL WEBMASTER KADINCA VE HERŞEY BURADA
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu