Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj19.10.2008, 15:09 (UTC)    
Mesaj konusu: 56 yıl sonra sandık başına

56 yıl sonra sandık başına
--------------------------------------------------------------------------------


Son olarak 1952 yılında eski Başkan Dwight Eisenhower için oy kullanan 106 yaşındaki ABD'li rahibe, 56 yıl sonra bir kez dana sandığa gidiyor. Peki oyu kime?

ABD'de gelecek ay başında yapılacak başkanlık seçimi yarışı hızlanırken, son olarak 1952 yılında eski Başkan Dwight Eisenhower için oy kullanan 106 yaşındaki bir rahibe, bu kez Demokratların adayı Barack Obama için sandık başına gidecek.

2008 ABD başkanlık seçiminde muhtemelen oy kullanacak en yaşlı kişi unvanını alacak olan rahibe Cecilia Gaudette, gazete okuyor, güçlükle duymasına rağmen televizyon izliyor ve böylelikle gelişmeler hakkında bilgi sahibi oluyor.

Obama'yı hiç görmeyen, ancak özel yaşamıyla iyi bir insana benzediğini tahmin eden Gaudette, Obama'nın ABD başkanı olması gerektiğini düşünüyor.

Son 50 yıldır Roma'da bir manastırda yaşayan rahibe Cecilia, başkanlık seçimlerinde oy kullanacağını, ancak ABD'ye dönmeyi düşünmediğini belirterek, "Gelecek için planlarım yok. ABD'ye dönmek için çok yaşlıyım. Hayat, çok fazla değişti" diyor.

(aa)
______________

Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu