Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj02.11.2008, 12:28 (UTC)    
Mesaj konusu: herkes yaşadığı şehri tanıtsın

herkes yaşadığı şehri tanıtsın nesi meşur?
Mesaj02.11.2008, 12:49 (UTC)    
Mesaj konusu: İstanbul

Ben Şahsen İstanbul'da Yaşıyorum.İstanbul'un Denizi Ve Eksoj Dumanı Meşhurdur. Wink
Mesaj02.11.2008, 12:54 (UTC)    
Mesaj konusu:

KÜTAHYA;)
Çiniyle ünlü bir şehir.İnsanlar Bribirinden Dost Kişler.Çarşı Çok pis o kötü Smile

@sonsahne: Kütahya demek istediniz sanırım. Tarafımca değiştirilmiştir. Türkçemizi Doğru kullanalım.


En son ibrahmgun tarafından 02.11.2008 15:42:36 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Mesaj02.11.2008, 15:25 (UTC)    
Mesaj konusu:

KONYA İLİMİZİN TARİHİ
Cennet Yurdumuzun, adı eski devirlerden beri değişmeyen şehirlerinden biri de Konya'dır. Konya adının "Kutsal Tasvir" anlamındaki "İkon" sözcüğüne bağlı olduğu iddia edilir. Bu konuda değişik rivayetler bulunmaktadır. Bunlardan biri; kente dadanan ejderhayı öldüren kişiye şükran ifadesi olarak bir anıt yapılır ve üzerine de olayı anlatan bir resim çizilir. Bu anıta verilen isim, "İkonion" dur.

İkonion adı, İcconium'a dönüşürken, Roma döneminde İmparator adlarıyla değişen yeni söyleniş biçimlerine rastlanır. Bunlar; "Claudiconium, Colonia Selie, Augusta İconium" dur. Bizans kaynaklarında "Tokonion" olarak geçen şehrimize yakıştırılan diğer isimler şöyledir:

"Ycconium, Conium, Stancona, Conia, Cogne, Cogna, Konien, Konia..."

Arapların Kuniya dedikleri güzel kentimiz, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde bir daha değişmeyerek günümüze kadar gelen ismine kavuşmuştur: Konya...

Konya İli, M.Ö. 7. bin yılından beri yerleşim yeri olmuş, pek çok medeniyete beşiklik etmiştir. Yazının M.Ö. 3500'de kullanılmaya başlattığı hatırlanacak olursa, Konya'nın, ülkemizin en eski yerleşim merkezleri arasında yer aldığı söylenebilir.

Çumra Çatalhöyük, sadece ülkemizin değil, Dünya ölçüsünde yemek kültürünün ilk defa başladığı, tarımın yapıldığı, ateşin kullanıldığı, yerleşik hayata geçildiği, vahşi hayvan saldırılarına karşı ortak savunmanın yapıldığı merkez olarak tanınır.

Çatalhöyük, Neolitik, Erbaba ve Karahöyük Kalkolitik, Alaeddin Tepesi, Eski Tunç Devri merkezleridir.

Tarih devirlerinde Hititler ve Lidyalılar, M.Ö. 6. yüzyılda Persler, M.Ö. 4. Yüzyılda Büyük İskender, Selevkoslar, Bergama krallığı, M.Ö. 2. yüzyılda Roma, M.S. 395'te Konya ve çevresine hakim oldular.

7. yüzyıl başlarında Sasaniler, bu yüzyılın ortalarında Muaviye komutasındaki Emeviler, şehri geçici olarak işgal ettiler.

10. yüzyıla kadar bir Bizans eyaleti olan Konya; Müslüman Araplar'ın akınlarına maruz kaldı. Malazgirt Zaferi'nden önce Konya'ya ilk gelen, Türk akıncıları Selçuklular oldu. (1069)

Büyük Selçuklu Sultanı Alparslan, 1071'de Bizans İmparatoru Romen Diyojen'i Malazgirt'te kesin bir yenilgiye uğratarak, Türkler'e Anadolu'nun Kapılarını açtı. Sultan Alparslan, zaferden sonra komutanlarına Anadolu'nun tamamen fethedilmesi görevini verdi.



Alintidir... Wink

______________
Arrow
Arrow Begendigim siteler>>> WWW.SARAX.TR.GG Arrow WWW.UA1905UA.TR.GG Arrow WWW.MARASULTRASLAN.TR.GG Arrow WWW.ANTISPAMTEAM.TR.GG Arrow WWW.GOKSEEN.TR.GG Arrow WWW.HACKERFRIEND.TR.GG Arrow WWW.SANAL-REKLAM.TR.GG
Mesaj02.11.2008, 15:45 (UTC)    
Mesaj konusu:

ben istanbulda yaşıyorum şahsen havası ve gecesi süper
______________
Geliyoruz sessiz ve derinden!...
Mesaj03.11.2008, 13:53 (UTC)    
Mesaj konusu:

tekirdag/corlu
______________


Mesaj03.11.2008, 14:19 (UTC)    
Mesaj konusu:

Mardin: Diller ve Dinler Diyarı...
______________
Sedat YILDIZ

Mesaj03.11.2008, 14:46 (UTC)    
Mesaj konusu:

Ben Kayseri'de Yaşıyorum.
Mantısı,Pastırması,Sucuğuyla Ünlüdür. Wink

______________
Mesaj03.11.2008, 14:56 (UTC)    
Mesaj konusu:

Kocaeli de yaşıyorum Kocaeli en çok pişmanesi ile meşhurdur.

Pişmaniye Hakkında

Pişmaniye, Tel Helva olarak da bilinir. Kocaeli yöresinde çok meşhur olan bir tatlı türüdür. Kocaeli'de tüm yöresel şenliklerin, şölenlerin de vazgeçilmez yiyeceklerindendir. Özgün bir tatlı çeşidi olması, hafifliği, pişmaniyenin il dışında da aranmasını ve ilgi görmesini sağlamıştır. Pişmaniyeyi ilk yapan kişi Kandıra'lı Hayri Usta'dır.

Margarin, vanilya (türüne göre kakao), limon tuzu, şeker, un ve sudan yapılır. Pişmaniye yapmak için ağda haline gelinceye kadar eritilen şeker, dondurulduktan sonra büyükçe bir halka biçimine getirilir. Büyük bir sininin üstüne konan kavrulmuş una eritilmiş tereyağ yedirilir. Sonra tepsinin çevresinde duran birkaç kişi halka biçimindeki ağdayı unun üstünde çevirmeye başlar. Her çevirişten sonra ağda yeniden halka biçimine sokulur ve bu işleme sinideki unun tümü ağdaya yedirilinceye, ağda tel tel helva biçimine girinceye değin devam edilir. Çevirme sırasında ağdanın kopmamasına özen gösterilir.
______________

Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu