Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj07.11.2008, 21:30 (UTC)    
Mesaj konusu: BEŞİKTAŞ 5-2 Kocaelispor Geriden Gelip Kazandı Karakartal

DİRİLİŞ!
Son iki haftada 5 puan kaybeden Beşiktaşımız, iki farklı geriye düştüğü maçı farklı kazanmasını bildi
Beşiktaş 5-2 Kocaeli


İşte bu inancın zaferi... İnönü Stadı'nda 16. dakikada 2-0 yenik duruma düştük... Ama çocuklar inandı... İnönü'deki muhteşem taraftarımızında desteğini arkasına alan Beşiktaşımız, Turkcell Süper Lig'in 10. hafta karşılaşmasında iki farklı geriye düştüğü maçı 5-2 kazanmasını bildi... İnönü Stadı'nda ilk yarısı 2-2'lik eşitlik sona eren mücadelede siyah beyazlı takımımızın gollerini 29. ve 72. dakikada Nobre, 43. dakikada Holosko 67. dakikada Delgado ve 90+2'de Bobo kaydetti. Konuk ekibin golleri 15. dakikada Taner ve 16. dakikada Semavi'den geldi.


Beşiktaşımız bu galibiyetle Turkcell Süper Lig'deki puanını 21'e çıkararak maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Kocaelispor ise 2 puanla ligin son sırasında yer aldı.

EKREM DAĞ İLK 11'DE
Beşiktaşımızda teknik direktörümüz Mustafa Denizli, Kocaelispor'a karşı diğer karşılaşmalarda olduğu gibi üçlü bir savunma anlayışıyla maça başladı. Defansta İbrahim Toraman, Sivok ve Zapotocny yer aldı. Denizli, orta sahada ise değişikliğe gitti. Mustafa Denizli, sağ kanatta oynayan Serdar Kurtuluş'u yedek soyundururken, yerine Ekrem Dağ'a ilk 11'de şans tanıdı. Denizli'nin göreve geldiği Gençlerbirliği maçından bu yana ligde ilk 11'de sahaya çıkan Serdar Kurtuluş ilk kez yedek soyunurken, ligin 7. haftasındaki Gençlerbirliği maçıyla göreve başlayan Denizli döneminde ligde forma şansı bulamayan Ekrem de ilk kez ilk 11'de oynadı. Forvet hattında ise Holosko-Nobre ikilisiyle gol aradık.

SAVUNMAMIZ KIRMIZI ALARM VERDİ
Beşiktaşımız maça tutuk başladı. Orta sahada ilk dakikalarda çok sayıda pas hatası yaptık. Konuk ekip Kocaelispor'un 2 dakika içerisinde bulduğu 2 gol adeta İnönü Stadı'nda soğuk duş etkisi yarattı. 15. dakikada ceza sahası üzerinde topu önüne alan Taner'in çarprazdan sert şutunda ilk golü ağlarımızda gördük. 0-1. Bu golden 1 dakika sonra ilk golün sahibi Taner'in pasında penaltı noktası üzerinden vuran Semavi İnönü'de farkı 2'ye çıkaran isim oldu. 0-2.

ÇABUK TOPARLANDIK
Siyah beyazlı takımız 2 farklı geriye düşmesine rağmen çabuk toparlandı. 29. dakikada Delgado'nun sol kanattan ortasına Nobre çok iyi yükseldi ve farkı 1'e indiren golü attı. 1-2. Bu golden sonra rakip sahada baskısını arttıran Beşiktaşımız bitime 2 dakika kala Holosko ile eşitliği yakaladı. Defansın arkasına çok iyi sarkan Holosko yaklaşık 30 metre topu sürdükten sonra şık bir plaseyle maça eşitliği getirdi.
2-2.

DENGESİZ YAKALANDIK
Teknik direkörümüz Mustafa Denizli, 2. yarıda ilk yarıdaki 11'i sahaya sürdü. Siyah beyazlı takımımızda defansın verdiği açıklar gözlerden kaçmadı. İkinci yarının ilk 15 dakikalık bölümünde Kocaelispor'un savunmamızın arkasına attığı çoğu topta İbrahim Toraman ve Zapotocny dengesiz yakalandı.

ZORUNLU DEĞİŞİKLİK
55. dakikada teknik direktörümüz Mustafa Denizli zorunlu bir değişikliğe gitmek zorunda kaldı. Sakatlanan Cisse'nin yerine Gökhan Zan oyuna girdi. Bu değişiklikle birlikte Gökhan Zan stoper bölgesinde mücadele ederken defans bölgesindeki Sivok, geride kalan 35 dakikada orta sahada ön libero olarak görev yaptı.

İŞTE BEŞİKTAŞ BU...
Beşiktaşımız 67. dakikada Delgado'nun muhteşem golüyle maçta ilk kez üstünlüğü yakaladı. Ceza alanı dışından topla buluşan Delgado yaklaşık 25 metreden mükemmel bir vuruş yaptı ve topu 90 diye tabir ettiğimiz yere postaladı. 3-2. Bu pozisyonda Kaleci Serdar'ın yapabileceği pek bir şey yoktu. Öne geçtikten sonra oyununu kontrolünü tamamiyle eline geçiren Beşiktaşımızda Nobre takımımızı rahatlatan golü attı. Delgado'nun pasında Nobre çok şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 4-2. İnönü'de son noktayı Bobo koydu. Serdar Özkan'ın arapasında Bobo ceza alanı içinde topla buluştu. Rakibini çok şık bir çalımla geçen Bobo sol ayağıyla düzgün bir vuruş yaptı. 5-2.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
8. dakikada Tello'nun sol kanattan ceza sahasına ortasında ön direkte müsait pozisyonda İbrahim Toraman'ın dokunduğu top az farkla yandan auta çıktı.
12. dakikada Cisse'nin topuk pasında defanstan seken topa Nobre'nin vuruşu defanstan döndü. Ceza sahası sağ çaprazında topu önünde bulan Cisse'nin kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda dar açıdan sert vuruşunda kaleci Serdar Kulbilge, topu iki hamlede kontrol etti.
15. dakikada Hamza'nın ara pasıyla ceza sahasına giren Taner, rakiplerini geçtikten sonra sağ çaprazda kaleci Rüştü ile karşı karşıya kaldı. Taner, yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 0-1
16. dakikada sağ çaprazdan ceza sahasına giren Taner'in içeriye ortasında arka direkte bom boş pozisyonda Semavi'nin uçarak kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. 0-2
18. dakikada Nobre'nin pasıyla topla buluşan Delgado, ceza sahasına girer girmez gelişine sert vurdu. Top farklı bir şekilde üstten auta çıktı.
29. dakikada sol kanatta kazanılan serbest vuruşu kullanan Delgado'nun ceza sahasına ortasında altıpas içerisinde kaleciden önce topa kafayı vuran Nobre, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve farkı bire indirdi. 1-2
37. dakikada sol kanatta çalımlarla ceza sahasına giren Semavi, topu ayağından fazla açınca kaleci Rüştü, iyi bir zamanlamayla çıkarak topu kontrol etti.
42. dakikada Cisse'nin uzak mesafeden sert vuruşunda kaleci Serdar Kulbilge, topu kontrol etti.
44. dakikada Tello'nun defansın arkasına gönderdiği uzun pasa hareketlenen Holosko, ceza sahasına girdi ve kaleci ile karşı karşıya kaldı. Holosko, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve skorda dengeyi sağladı. 2-2

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
50. dakikada Volkan'ın sağdan kullandığı köşe vuruşunda arka direkte iyi yükselen Ufuk'un kafa vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.
59. dakikada Tello'nun ceza sahası dışından sert vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
61. dakikada sol kanatta kazanılan serbest vuruşu hızlı kullanan Tello, ceza sahasında müsait durumdaki Nobre'ye pasını çıkardı. Nobre, topuk pasıyla topu Zapotocny'nin önüne bıraktı. Zapotocny'nin gelişine vuruşunda top farklı bir şekilde üstten auta çıktı.
64. dakikada Ekrem'in pasıyla ceza sahasına giren Nobre'nin sağ çaprazdan vuruşunda top yandan auta çıktı.
67. dakikada rakibinden güzel bir hareketle sıyrılan Delgado'nun ceza sahası dışından sert vuruşunda top köşeden ağlara gitti. 3-2
72. dakikada Nobre'nin ceza sahası dışından sert vuruşunda meşin yuvarlak köşeden ağlarla buluştu. 4-2
75. dakikada Sivok'un sağ kanattan ceza sahasına ortasında Delgado, topu kontrol ettikten sonra zor olanı yaptı ve kale önünde kaleci ile karşı karşıya yaptığı vuruşta topu üstten auta attı.
90+2'de Serdar Özkan'ın pasıyla ceza sahasına giren Bobo, rakibini çalımladıktan sonra plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve maçın skorunu belirledi. 5-2

STAT: BJK İnönü
HAKEMLER: Fırat Aydınus, Tarık Ongun, Kemal Yılmaz
BEŞİKTAŞ: Rüştü, İbrahim Toraman, Sivok, Zapotocny, İbrahim Üzülmez, Ekrem, Cisse (Gökhan Zan dk. 55), Delgado, Tello (Serdar Özkan dk. 80), Holosko (Bobo dk. 79), Nobre
YEDEKLER: Hakan Arıkan, Serdar Kurtuluş, Uğur, Aydın
TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Denizli
KOCAELİSPOR: Serdar Kulbilge, Musa, Tolga, Ufuk, Volkan, Hamza (Bülent Bölükbaşı dk. 79), Semavi, Kemal, Murat, Taner (Ahmet Dursun dk. 87), Serdar Topraktepe (Serhat dk. 78 ?)
YEDEKLER: Metin, Umut, Serkan, Muhammed
TEKNİK DİREKTÖR: Yılmaz Vural
GOLLER: Taner (dk. 15), Semavi (dk. 16) (Kocaelispor), Nobre (dk. 29 ve 72), Holosko (dk. 44), Delgado (dk. 67), Bobo (dk. 90+2) (Beşiktaş)
SARI KARTLAR: Kemal, Hamza, Volkan (Kocaelispor), Sivok (Beşiktaş)


Kaynak:Karakartal.com Wink
______________

Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu