Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj24.11.2008, 16:52 (UTC)    
Mesaj konusu: virüs saldırısı ile ilgili bilgi ve korunma ayrıntıları...

bu konuda biraz bilgilenelim...

Bilgisayar virüsü nedir?


Bilgisayar virüsleri, bilgisayarın çalışmasını engelleyecek, verileri kaydedecek, bozacak veya silecek ya da kendilerini Internet üzerinden diğer bilgisayarlara yayarak yavaşlamalara veya başka sorunlara neden olacak şekilde tasarlanmış yazılım programlarıdır.

İnsanlara bulaşan virüslerin 24 saatte geçen grip mikrobundan Ebola virüsüne kadar çeşitli türevleri olduğu gibi, bilgisayar virüsleri de muzip virüslerden oldukça zarar verici olanlarına kadar yeni ve çeşitli biçimlerde görülür. Ancak biraz bilgi ve birkaç koruma önlemiyle, virüslere karşı daha az savunmasız olabilir ve etkilerini azaltabilirsiniz.

Not: Bilinen virüslerin hiçbiri bilgisayarınızdaki disk sürücüleri veya monitörler gibi donanımlara zarar verme becerisine sahip değildir. Fiziksel zarar verebilen virüslerle ilgili uyarılar genelde asılsız veya yanlış bilgilerdir.

Virüsler nasıl çalışır?

Temel virüsler genelde yeterli bilgisi olmayan bilgisayar kullanıcıları tarafından farkında olmadan paylaşılır veya gönderilir. Solucanlar gibi daha karmaşık olan virüsler, bir e-posta paylaşma uygulaması gibi diğer yazılımları denetleyerek kendilerini otomatik olarak çoğaltabilir ve diğer bilgisayarlara gönderebilir. Truva atı adı verilen belirli virüsler (adlarını efsanevi Truva Atı'ndan alırlar), faydalı bir program gibi görünerek kullanıcıların aldanıp onları karşıdan yüklemelerine yol açabilir. Bazı Truva atları, beklenen işlemleri yerine getiriyor gibi görünürken bir yandan da sisteminize veya ağa bağlı diğer bilgisayarlara zarar verebilir.

Bu farklı virüs türleri ve nasıl çalıştıkları konusunda bilgi sahibi olmak faydalı olmasına karşın, en önemli nokta, bilgisayarınızı en son güncelleştirmeler ve virüsten koruma araçlarıyla güncel tutmanız, en son tehditler hakkında bilgi sahibi olmanız ve Internet'te gezinirken, dosya karşıdan yüklerken veya ekleri açarken birkaç temel kurala uymanızdır. Bilgisayarınıza bir virüs bulaştığında, virüsün türü veya nasıl bulaştığı konuları, onun temizlenmesi ve sonraki bulaşmaların engellenmesi gereğinden daha az önemsizdir.

MİCROSOFT TÜRKİYE ALINTI


BUGÜNKÜ SALDIRI İLE İLGİLİ BİLGİ:

24 Kasım Pazartesi Virüs Saldıları!
Güvenlik uzmanlarından ciddi uyarı: Gelecek Pazartesi günü virüs saldırıları doruğa ulaşacak!Güvenlik uzmanları, yediden yetmişe tüm bilgisayar kullanıcılarını gelecek Pazartesi için uyardı: Virüs salgını tarihinin doruk noktasına 24 Kasım günü ulaşacak!!

Dünya çapında 500.000 bilgisayardan alınan virüs ve trojan bilgilerinin sonuçlarını dikkate alan PC Tools‘un güvenlik uzmanları, 24 Kasım tarihinde trojan ve virüs salgınının gelmiş geçmiş en büyük rakamlara ulaşacağını bildirdiler.

2007 yılında Amerika‘da 3 gün bayram olarak ilan edilen Şükran gününde müthiş bir trojan salgını yaşanmış ve bir çok kullanıcının kredi kartından kişisel bilgilerine özel dosyalarına kadar bir çok belge hackerların eline geçmişti.

Uzmanlar yaklaşan Noel ve gelecek hafta yaşanacak olan şükran günü öncesi internetten alışveriş istatistiklerinin hızla arttığının görüldüğünü ve tahminlerin bunun üzerine yapıldığını belirttiler.

Hackerlar özellikle kredi kartı ve kişisel bilgilerin çalınması amacıyla siteyi ve site üzerinden bilgisayarı yoğun bir trojan saldırısına maruz tutuyorlar. Bu saldırı sonucunda meşgul olan sunuculardan faydalanarak istediklerini alıp gidebiliyorlar.

Uzmanlar bu yıl internet üzerinden Noel alışverişi yapacak olan kullanıcıları uyarırken bu rakamın geçtiğimiz yılın %15 üzerine çıkacağı düşüncesindeler


Windows XP ya da Vista altında güvenliğinizi maksimum seviyeye çıkarmanın yolları...


Hangi işletim sistemini kullandığınızın bir önemi yok. Güvenlik her zaman ve her yerde bizim için hayati bir önceliği vardır. Ancak belki hala kullandığınız işletim sisteminde nasıl bir güvenlik önlemi alacağınızı tam olarak bilmiyor olabilirsiniz, ya da bunu araştırmak için fazla vakit bulamıyorsunuz. Sebebiniz ne olursa olsun güvenliğiniz için kendi önleminizi almanız gerekiyor.

Bu makalemizde Windows altında 5 adımda güvenliğinizi maksimum seviyeye getirmeye çalışacağız


Güvenlik Duvarı

Hemen herkesin bilgisayarında sakladığı ve bir başkası tarafından kesinlikle görülmesini, değiştirilmesini veya kopyalanmasını istemediği bazı gizli ve önemli dosyaları vardır.

Windows XP'de, Windows Firewall, güvenliğiniz için tek başına yeterli değildir. Bu nedenle Comodo Firewall Pro Free yazılımını kullanmanızı öneriyoruz.

Ancak Windows Vista'yı kullanıyorsanız, Comodo Firewall Pro Free ya da herhangi bir üçüncü parti yazılımını kurmanıza gerek yok.


Anti-virüs


Anti-virüs de bilgisayar kullanıcılarının asla atlamaması gereken önemli bir güvenlik uygulamasıdır. Size anti-virüs uygulamaları konusunda önereceğimiz 3 adet freeware yazılım var. Bunlar Antivir, Avast ve AVG. Hangisini kullanacağınıza kendiniz karar verin. Ancak bu yazılımlardan birini kullanırken bu yazılımların ne sıklıkla kendisini güncellediğini mutlaka kontrol edin.

Shareware yani ücretli kullanabileceğiniz anti-virüs yazılımlardan ise önereceklerimiz ESET NOD32 veya Kaspersky Anti-Virus. Kaspersky Anti-Virus ve NOD 32'nin virüsleri denetleme ve yakalama kabiliyeti oldukça yüksek ve bu yazılımlar sık sık güncellendiğinden son çıkan virüsleri de tanıma şansları oldukça yüksek.


Anti-spyware ve Anti-adware

Spybot Search & Destroy, uzun bir süre anti-spyware uygulamaları arasında hatırı sayılır bir yere sahipti. Ancak bu durum çok sürmedi ve Microsoft'un 2004 yılının Aralık ayında GIANT Company Software'yi satın almasıyla, Microsoft, kullanıcılarına Windows XP ve Vista için artık bir anti-spyware yazılımı sunmaya başladı.

Oldukça yeni olan Windows Defender, SpyBot yazılımına göre daha iyi olabilir, ancak yine de Windows Defender'ın katetmesi gereken oldukça uzun bir yol var. Lavasoft Ad-Aware Free de sisteminize kurmanız gereken yazılımlardan biri. Ancak bu yazılımı kuracaksanız bile, Windows Defender'i pasif konuma getirmemenizi öneriyoruz. İkisi beraber daha etkin bir şekilde çalışabilir. Diğer yandan, eğer yazılımlara ayıracak bütçeniz varsa, tüm bu freeware uygulamalarını bir yana bırakıp Webroot Spy Sweeper'ı da deneyebilirsiniz

Encryption (Şifreleme)


gözlerden özenle uzak tuttuğunuz ve saklı kalmasını istediğiniz dosyalarınız olabilir. Bu dosyaları korumak için şifre korumasını tercih edebilirsiniz. Ancak artık şifrelerin kırılması sadece birkaç dakika sürüyor. Kısacası tek başına bir dosyaya şifre koymak da yeterli gelmemektedir. Bu nedenle tüm gizlilik ihtiyaçlarınız için, encryption yani kodlama özelliği size yardımcı olacaktır.

TrueCrypt, en az kullanıcı müdahelesiyle çalışan başarılı bir şifreleme uygulamasıdır ve en önemlisi yazılım ücretsiz. Bunun yanında, TrueCrypt hem Microsoft Windows, hem de Mac OS X ve Linux altında çalışabiliyor.


Watchdog (Bekçi Köpeği)


Bu uygulama ile, pek çok malware'nin sisteminize bulaşmasını engelleyebilirsiniz. Bu uygulama, sisteminizde kurulu olan yazılımların an ve an ne icra ettiğini izler ve sizi bu konuda bilgilendirir. Bu şekilde yolunda gitmeyen bir durum olduğunda, bundan hemen haberiniz olabilir.

Windows Vista için, User Account Control (UAC) ve Windows XP için Winpatrol uygulamaları karşınıza çıkan iki önemli watchdog seçeneğidir.


CHIP ONLİNE ALINTIDIR
Mesaj24.11.2008, 17:01 (UTC)    
Mesaj konusu:

Çok açıklıyıcı bir bilgi olmuş sağolasın sevgili murat Wink
______________
Mesaj24.11.2008, 17:11 (UTC)    
Mesaj konusu:

Guzel Bır Anlatım İnş Pc Me Bişe OLmaz Crying or Very sad Crying or Very sad Embarassed
______________
Mesaj24.11.2008, 18:19 (UTC)    
Mesaj konusu:

sanalprestij yazmış:
Guzel Bır Anlatım İnş Pc Me Bişe OLmaz Crying or Very sad Crying or Very sad Embarassed


Elinde güvenilir bir virüs programı McAfee tavsiye ederim.Orjinalini ama.DeepFreze açık ve güvenlik duvarın açıksa virüs girmi oranı düşük olur.
______________
balikesirerdek.tr.gg ve exevolium.tr.gg adresleri şahsıma aittir. Smile
Mesaj24.11.2008, 18:44 (UTC)    
Mesaj konusu:

paylaşım için teşekkürler

orjinal kullanacaksanız nod32 yi tavsiye ederim

iyi çalışmalar Wink

______________
DERS EĞLENCE VE BİLGİNİN DEĞİŞMEZ ADRESİ
Mesaj24.11.2008, 18:53 (UTC)    
Mesaj konusu:

İkiside bulunursa iyi olur. Mr. Green
______________
balikesirerdek.tr.gg ve exevolium.tr.gg adresleri şahsıma aittir. Smile
Mesaj25.11.2008, 11:25 (UTC)    
Mesaj konusu:

Oleyy Benım BIlgısayara Bısey Olmamaıs Kaliteli Bilgisayar Bellı Oluyor.. Mr. Green Mr. Green
______________
Mesaj25.11.2008, 12:07 (UTC)    
Mesaj konusu:

Benim bilgisayara virüs saldırısı olmuş.Daha dün akşam format atmıştım.
______________
balikesirerdek.tr.gg ve exevolium.tr.gg adresleri şahsıma aittir. Smile
Mesaj25.11.2008, 14:55 (UTC)    
Mesaj konusu:

Üzüldüm..
______________
Mesaj25.11.2008, 21:39 (UTC)    
Mesaj konusu: ss

güzel paylaşım teşekürler:)
______________

Arrow Dreamweaver Hakkında Sorularınız İçin Ö.M Atabilirsiniz...
Mesaj26.11.2008, 23:03 (UTC)    
Mesaj konusu:

Murat Bey
Hani derler ya uçanla kaçan kurtulur..
Benim için de virüsler böyle...
Kurtulamıyorlar..
Çok özel bir yeteneğim var Smile
Bu yüzden bilgilendirme ve paylaşım için teşekkür ederim...
İşime çok yarayacak...
Mesaj27.11.2008, 10:15 (UTC)    
Mesaj konusu:

saraybahcesi yazmış:
paylaşım için teşekkürler

orjinal kullanacaksanız nod32 yi tavsiye ederim

iyi çalışmalar Wink

Evet gercekten eset nod32 cok guzel bir program bende onu kullaniyorum.!
Wink
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu