Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj05.08.2008, 18:44 (UTC)    
Mesaj konusu: Sevdiğiniz sanatçıların biyografileri

sizde sevdiğiniz sanatcılar hakkında bilgileri paylaşın


Ermeni asıllı Türk müzisyen, piyanist, şarkıcı. Sakin Olmam Lazım ve Tanışma Bitti isimlerinde iki albüm çıkaran Cepkin, alternatif tarzıyla dikkat çekmektedir. Şarkıcı bir çok önemli müzisyenle çalışmış, düzenleme ve aranjörlük yapmıştır.


11 Mart 1978'de İstanbul'da dünyaya geldi. Lise eğitimini tamamladıktan sonra, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda 2 yıl boyunca şan üzerine eğitim gördü. Cepkin, daha sonra Timur Selçuk Çağdaş Müzik Merkezi'nde şan, solfej ve armoni dersleri aldı. Akademi İstanbul'da da bir yıl süresince piyano eğitimi alan şarkıcı, 1997 yılında profesyonel müzik yaşamına klavyeci olarak başladı.
Sahneyi paylaştığı isimler arasında sırasıyla Öztürk, Ogün Şanlısoy, Aylin Aslım, Koray Candemir ve Demir Demirkan gibi isimler vardı. Cepkin ayrıca bu müzisyenlerin bazılarının albümlerinde aranjör ve düzenlemeci kimliğiyle yer aldı. Cepkin, Murathan Mungan'ın sözlerini yazdığı şarkıların farklı müzisyenler tarafından seslendirildiği Söz Vemiş Şarkılar isimli albümde yer alan ve Aylin Aslım'ın seslendirdiği "Kimdi giden" adlı şarkının da düzenlemesini yaptı.

Hayko Cepkin, 2005'te beste ve müziğini kendisinin yaptığı ve evinde kaydettiği şarkıları bir araya getirerek ilk albümünü çıkardı. Alternatif tarzdaki albüm "Sakin Olmam Lazım" adıyla müzik marketlerdeki yerini aldı.

2OO7'de Tanışma Bitti adıyla piyasaya sürdüğü albümünde rock soundlarını ağırlıklı olarak kullanan şarkıcı, albümde gitarist Umut Töre, bas gitarist Poyraz Kılıç ve baterist Murat Cem Ergül'le birlikte çalıştı.

Milliyet Gazetesi'nde 19 Mayıs 2007 Tarihinde Yayınlanan Hayko Cepkin Röportajı

Albümün konsepti korku. Nereden geliyor bu korku?

Müzik bir tür duygu aktarma yöntemi. Bu albümde korku duygusunu aktarmaktı niyetim. Müzikle beraber korkuyu aşılayan, tüyleri diken diken eden parçalar yaptim. Şarkılarım ölüm korkusu, kaybetme korkusu, yalnız kalma korkusu üzerine. "Hayat zor ve korkutucu. Ama istediklerini yapabilmen için ayakta kalman lazım ey insanoğlu" şeklinde bir tavrı var albümün. Hesap soran, sözleri kaba bir albüm oldu.

-En büyük korkunuz ne?

Ellerimi kaybetmek. Albümün içinde de, ellerim kesilmis bir halde piyanonun başından durdugum bir fotoğrafım var.

Albümün adı "Tanışma Bitti". Ne başladı ya da ne başlayacak?

Genelde albümün çıktığı dönemde tavrım neyse albümün adı da o oluyor. "Sakin Olmam Lazım" müzik piyasasına karsi sakin durması gereken bir adamı anlatıyordu. "Tanışma Bitti" ise "Tanışma faslı bitti, bakalım gerçek yüzümü nasıl bulacaksınız?" diyen bir albüm.

-"Sakin Olmam Lazım"i evde kaydetmiştiniz. İlk röportajımızda "Komşular rahatsız olmasın diye şarkıları adam gibi söyleyemedim" demiştiniz. Yeni albüm adam gibi oldu mu?

İlk albümde istedigim vokaller ve davullar yoktu. Benim bilgisayarımda çıkardığım davul sesi ruhsuzdu. Bu albümde davulcu stüdyoda çaldı, ben de vokalimi stüdyoda yaptım. "Tanışma Bitti"nin yüzde 80'i yine ev kaydı. Sound, güç, siddet olarak tam istediğim gibi, adam gibi oldu. İlk albümün kudreti yoktu, yenisinin kudreti var. Beni konserlerimde izledikten sonra "Bu adamın albümü niye böyle olmus ya!" diyenlere "Aha işte yenisi istediginiz gibi" cevabını verebileceğim artık.

-İlk albümünüzün türünün bozuk oldugunu söylemiştiniz. İkinci albümü kendi dilinizde yorumlamanız gerekse ne söylerdiniz?

Basın bülteninde yazdigim gibi şiddet içerikli hafif Batı müziği.

-Yeni albüm ilkinden daha arabesk ve daha sert, değil mi?

Evet. Yine rock, elektronik ve arabesk birbirine girmiş durumda. Bir sonraki albümde müziğim daha da sertleşecek. Bu iki albüm dinleyiciyi sert müziğe hazırlamak içindi.

-Bu kadar sert rock müziğin alıcısı var mi Türkiye'de?

Dinleyicisi de alıcısı da var. Sana kıymet vermeye başladıktan sonra ne yaparsan yap takip ediyorlar. Düşünün, Duman ilk çıktığında tepkiyle karşılandı ama şimdi kitleleri peşinde koşturuyor. Kurban, Metallica konserinde alt grupken içi sidik dolu pet siseler attılar adamların sahnesine. Ama tekrar birleşmelerini isteyen çok kişi vardı. Türkiye'de pop festivali yapılmıyor. Binlerce kişilik rock ve elektronik müzik festivalleri düzenleniyor.

-"Tıkanırsam tamamen cover'dan oluşan bir albüm çıkarabilirim"

Size sarkı yaptıran ne oluyor? Kızgınlık, hayal kırıklığı, üzüntü... Geçen seferki röportajımızda "Hayatımda bir kez bile bir kadına şarkı yapmadım" demiştiniz. İkinci albümde de mi bir kadına yazılmış şarkı yok?

Yok. Belki yaşlanınca "Hey kadınlar neredesiniz, yaslandım ama gelin" gibi saçma sapan şarkılar yaparım. Şarkı yapmak benim için çok da zor olmuyor. Ben kendi kendine sıkıntı yaratabilen bir bünyeyim. Herhangi bir şeye canım sıkılınca kendimi buhranlara sokarım, sonra geçerim piyanonun başına. Bu sırada ortaya çıkan melodilerin kimi ölü doğuyor, kimi de şarkıya dönüşüyor.

-Özellikle rock söyleyen şarkıcılar albümlerine yeni şarkıların yanı sıra illa bir cover da koyuyor. Sizin böyle bir planınız var mı?

Cover yaptığımda şarkı tanınmaz hale geliyor. Şarkıyı komple değistiriyorum. Resmen parçalıyorum. Yıllar geçer, hani tıkanırsın, best of'lar çıkarmaya başlarsın, işte o dönemde tamamen cover'dan olusan bir albüm çıkarabilirim.

"Tavsiyem seneye Müslüm Baba gitsin Eurovision'a. Dağıtsın orayı"

-Türkiye'de yaşayan bir Ermeni olarak Hrant Dink suikasti ve Malatya'da İncil dağıtan yayınevinin basılmasini nasıl değerlendiriyorsunuz? Bir tedirginliginiz, korkunuz var mi? Huzursuz mu yaşıyorsunuz?

Tedirginlik yaratan mevzular var, evet. Tüm bunlar darbe etkisi yapti bana. 20 yıl geriye gittik sanki. Hele orta yolların bulunacağını hayal ettiğim bir dönemdeyken yaşanması beni çok üzdü. "Yine bir gazeteci, yine düşünen bir adam öldü" diye düşünüyorum. Ve çok üzülüyorum.

Son günlerin en çok konusulan konusu Eurovision'da Ermenistan'a tam puan vermemiz. Karşılığında puan alamadık ama. Ermenistan'i Hayko adlı bir şarkıcı temsil etti ya, tatildeki arkadaşlarım telefonda benimle dalga geçti. "Ermenistan'i sen mi temsil ediyorsun?" diye. Ben de "Bursa'da konser verdim. 20 bin kisilik şahidim var" dedim. Eurovision geçerliliğini politikanin çok öne çıkması nedeniyle çoktan kaybetti. Kim kime ne kadar puan vermiş umrumda degil o yüzden.

-Diyelim ki önümüzdeki yıl TRT tarafindan size "Bizi sen temsil et" dendi. Cevabınız ne olurdu?

Sanırım kabul etmezdim. Müziğin evrenselliğinden bahsederken işin içine politikanin girmesine sinir oluyorum çünkü. Benim tavsiyem seneye Müslüm Baba gitsin Eurovision'a. Dağıtsın orayı.

"İşimiz rock'n roll. Kulise bir sürü kadın geliyor. Hatunlar kulise girdiginde niyetleri bozuksa buz gibi davranıyorum"

-Bir internet sitesinde "hayranlarinizla yakınlaşmaktan kaçınmadığınız" yazıyordu.

Rock'çılarin kulisine giren kadın hayranlar meşhurdur zaten. Benim için sahne kutsal. Müziğim mistik ve gotik. O kutsallığı kadın hayranlarımla birlikte olarak bitirirsem kutsallığını kaybederim işin. Konser sonrasi tavrım degişmez. İşimiz rock'n roll. Kulise bir sürü kadın geliyor. Geceyi güzel kapatıp İstanbul'a dönebilirim. Hatunlar kulise girdiginde niyetleri bozuksa buz gibi davranıyorum. "Başka bir niyetle gelmiştim ama sanırım olmayacak. Güzel konserdi. İyi akşamlar" deyip çıkıyorlar kulisten.
______________
Mesaj05.08.2008, 18:59 (UTC)    
Mesaj konusu:


CEZA
Gerçek adı Bilgin Özçalkan olan rap müzik sanatçısı. 1977 yılında İstanbul’un Üsküdar ilçesinde doğdu. Rap müziğe olan ilgisi ilkokul yıllarında sıra arkadaşından ödünç aldığı kasetlerle başladı. Daha önce Fatalrhymer lakabını kullanan Ceza, katıldığı hiphop partilerinde ve freestyle rap yarışmlarında birinci olduktan sonra diğer yarışmacılar tarafından «Cezamız» olarak çağrılınca, lakabını Ceza olarak değiştirdi.
______________
#
Mesaj06.08.2008, 08:54 (UTC)    
Mesaj konusu: SAGOPA KAJMER

SAGOPA KAJMER






Kısa Biografi

Yunus Özyavuz 1978 Samsun doğumlu.
-İlk olarak Samsun'da yerel radyoda dj'lik yapmaya başladi.
-1997 de üniversite okumak için İstanbul'a geldi. "İSTANBUL ÜNVERSİTESİ FARS DİLİ VE EDEBİYATI"
-1998 de kendi müzik studyosu KUVVETMİRA'yı kurarak müzik çalışmalarına başladı.
-1999 yılında çeşitli sanatçıların yeraldığı ilk türk rap albümü "Yeraltı Operasyonu"albümünde ilk projesi olan "SİLAHSIZ KUVVET" ismiyle yer aldı ve en fazla dikkati çeken kişi oldu.
-2001 yılında ilk albümü SILAHSIZ KUVVET "Sözlerim Silahım" çıkardı.
-2002 yılında ikinci albüm SILAHSIZ KUVVET "İhtiyar Heyeti"çıktı .
-2002 "SAGOPA KAJMER"i yarattı.İsmiyle aynı adı taşıyan bir albüm çıkardı.
-2002 yılında CEZA "Med Cezir" albümünün produktorlüğünü yaptı..Albümün tüm müziklerini kendisi yaptı.

-2003 yılında yeni albümü "Bir Pesimistin Gözyaşları" albümünü tamamladı ve 2004 yılında double olarak 150 dakika süren bir albüm piyasaya çıkarttı.Yepyeni bir sound yaratarak büyük dikkat çekti. -
2004 yılında FUCHS "Huzur N Darem" albümünün produktorlüğünü yaptı.
-2004 Cem Yılmaz'ın G.O.R.A. filminin Soundtrack müziklerini yaptı."Al Bir de buradan Yak isimli parçaya video klip çekti.
-Dj MicCheck Türkiye'de "turntablizm" akımının öncüsüdür.(plaklarla scratch show)
-İstanbul'a yerleştikten sonra müzik çalışmaları ve üniversite eğitiminin yanı sıra en güçlü radyolarda müzik diraktörü ve dj olarak çalıştı.Halen Power fm' de program yapmaktadır.
-h2000 ve j&b festivallerinde dj'lik yaptı.Yurt dışında çeşitli yerlerde Dj'lik yaptı.

Çok önemli bir müzik birikimi ve arşivine sahip Dj MicCheck "Sagopa Kajmer" kimliğiyle "PESİMİST UNDERGROUND RAP" tarzını oluşturmuş , müzik kalitesi ,söz zenginliği ve etkileyici sesiyle kendisini birçok değişik kitleden insana kanıtlamıştır..

______________________________


Detaylı Biografi


Sagopa Kajmer (d. 1978, Samsun) DJ, prodüktör, turntablist ve rap müzik sanatçısı.

Asıl adı Yunus Özyavuz olan Sagopa Kajmer, müzik yaşantısına kişisel meraklarının ardından Samsun'da yerel bir radyoda djlik yaparak başladı. Öğrenim hayatında 1997'de İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü kazanması dolayısıyla İstanbul'a geldi. İstanbul'a gelişinden bir yıl sonra 1998'de yeraltı rap dünyasında halen varlığını sürdüren bir oluşum olan Kuvvetmira'yı kurdu. 1999'da "Silahsız Kuvvet" mahlasıyla Yeraltı Operasyonu isimli toplama (complation) albümünde yer aldı. 2001 ve 2002'de "Silahsız Kuvvet" mahlasıyla peşpeşe "Sözlerim Silahım" ve "İhtiyar Heyeti" isimli 2 albüm çıkardı.


Sagopa Kajmer'in doğuşu



2002'de İhtiyar Heyeti albümünü çıkaran Özyavuz, 'Sagopa Kajmer' stilini oluşturdu. Silahsız Kuvvet üzerine bir süre suskunluğunu koruyan Özyavuz artık Silahsız Kuvvet'in tarihe karıştığı duyurdu. Yine aynı yıl içerisinde yeni mahlasını taşıyan Sagopa Kajmer albümünü çıkardı. Bu albümden sonra 2. albümü olan 10 Kurşun'u çıkardı. Çalışmalarında çok yönlülüğüyle dikkat çeken Özyavuz bunu bir şarkısında '...Bir yatakta 3 kişi yatarız. 1 Silahsız Kuvvet 2 Mic Check 3 Sagopa Kajmer...' şeklinde dile getiriyor. Silahsız Kuvveti tarihe gömmesinin ardından bu sayı 2'ye düşmüştü. Dj yönününde Mic Check mahlasını kullanan Özyavuz, Türkiye'de turntablizm akımını başlatmıştır. Yine 2002 yılında Cezanın 'Med Cezir' albümündeki prodüksiyonuyla adından söz ettirdi. Bu albümün bütün müziklerini kendisi yaptı.


Pesimist stil



2004'te çıkardığı 'Bir Pesimistin Göz Yaşları' isimli albümüyle yepyeni bir tarzın öncüsü oldu. Daha öncesinde "10 Kurşun" albümünde pesimist stilden izler vardı ancak pesimist stilin doğuşunu 3. albümüyle kabul etmemiz daha doğru olacaktır. Pesimistin Türkçe karşılığı karamsardır. Daha önceki 2 albümde sokak/battle tarzına ağırlık veren Sagopa Kajmer 3. albümde karamsar bir havada hayatı ele alıyor, savaş ve insanlık üzerine şarkılar yapıyor.


DJ'lik yönü



Mic Check 2004'te Cezanın Nefretteki grup arkadaşı Dr Fuchs'un 'Huzur N Darem' albümünün prodüktörlüğünü yaptı. DJ'lik yönüyle kendini her zaman geliştiren Özyavuz 'Turntablizm' denilen olayın Türkiye'deki öncüsü oldu. Ayrıca Özyavuz Türkiye'nin köklü radyolarında DJ'lik ve müzik direktörlüğü yaptı.


Ünlü Olması



Bir yandan dj'lik diğer yandan sanatçı olarak sürekli çalışmalarını sürdüren Sagopa Kajmer 2004'te Türkiyenin en çok izlenen filmlerinden olan G.O.R.A'ya müzikler ve soundtrackler hazırladı. 'Al Birde Burdan Yak' isimli parçasına video klip çekildi. Bu gelişme Sagopa Kajmeri tarzının dışındaki dinleyici kitlesine ulaştırdı. Türkiyede birçok insan Sagopa Kajmeri bu kelime ile tanıdı. 2005'te Koleranın 'Karantina Embriyo'nun prodüktörlüğünü yapan Sagopa Kajmer yine aynı yılda İrem Recordstan çıkardığı 'Romantizma' isimli albümüyle kariyerinin zirvesine ulaşmıştır. Bu albümün ilk video klibi olan 'Vasiyet' Kral Tv'de 2005 yılının 'en iyi klip' ödülüne layık görülmüştür. 25.11.06 tarihinde dünyaca ünlü amerikanın ilk rap gruplarından olan jedi mind tricks ile konser vericekti ancak Vinnie Paz' ın sağlık sorunları nedeniyle 10.03.2007 Cumartesi tarihine ertelenmiştir.


Kuvvetmira



Kuvvetmira Sagopa Kajmer'in kurduğu bir rap oluşumudur. Bu oluşuma birçok rap müzik sanatçısı katılmıştır. Ceza, Fuat, Sahtiyan bunlardan sadece birkaç tanesidir. Kuvvetmira'nın amacı bünyesindeki rap müzik yapanları buluşturmak ve bir koalisyon ortamı oluşturmaktır. Kuvvetmira çoğu kez aynı tip oluşumlarla karşı karşıya kalmıştır.


Melankolia Müzik


2006da Sagopa Kajmer ve eşi Koleranın(Esen Özyavuz) birlikte Melankolia Müzik isimli müzik şirketini kurdular. Bu ikili ve Kuvvetmirada yer alan diğer rap müzik yapanlar Melankolia müziğin ilk albümü 'Kafile'yi çıkardılar. Albümün prodüktörlüğü yine Mic Check'e ait.


İsminin kökeni



Bir bilim adamı Mısır'daki piramitlerin sırrını çözmeye çalışır, Sagopa adlı piramidin içine girenin canlı çıkamadığını öğrenir ve piramidin sırrını çözmeye çalışır. Piramidin en son odasına gelip duvara adını kazır. Bu bilim adamının adı Kajmer olduğu için duvara "Sagopa Kajmer" yazar ve bu piramidin içinde hava akımından dolayı can verir. Sagopa Kajmer ismi buradan gelmektedir.


ADI
YUNUS

SOYADI
ÖZYAVUZ

RAP DÜNYASINDAKİ ADI
Sagopa Kajmer

DJ ADI
MIC CHECK

ILK DJ ADI
RAPPER M.C (Rapper Mic Check)

MAHLASI
Kaf Kef,Evliya-ı Rap,Küheylan,Yaşlı Çocuk,Karizmatik Emmi,Melodrama ve daha birçok kendine ithafı.

BRANŞI
Rap

IHTISASI
Dj-produktor-M.C

DENEYIMLERI
Turkiye'nin en büyük yabancı müzik radyolarında Dj lik ve müzik direktörlüğü

BON'SERVİS
Power Fm,Number One Fm,Metro Fm,Radio 2019,Quasar FM,Radio Contact

ILK İŞİ VE SENESİ
Radyo Dj liği-1992 / Samsun

ILK PİKABI
Grundig-belt drive dual head (aile yadigarı)

ILK PİLAĞI VE SENESİ
Carlos Santana-Black Magic Woman Double LP (vefaat eden dayısının yunusun doğumu şerefine aldığı plaktır ve çok özeldir)

ÇOCUKLUK VE MÜZİK
Boney.M,Sugarhill Gang,Joe Bataan,Freddie James,Barry White,Isaac Hayes,Bee Gees,Chic,Modern Talking,C.C.Catch,Bad Boys Blue, James Brown,Afrika Bambaataa,Run DMC,Kurtis Blow,L.L.Cool J,Ice.T vs... (Liste bir hayli kabarık)

ALDIĞI İLK ALBÜM
Run DMC-Raising Hell

ALDIĞI 2. ALBÜM
Boogie Boys-Romeo Knight

ILK MÜZİK SETİ
Universum (Old School-1985)

ÇOCUKLUK ETKİLEŞİMLERİ
Boogaloo Shrimp,Shabba Doo,Michael Joe Jackson,James Brown,Jam Master Jay,Grandmaster DST,Afrika Bambaataa & Soulsonic Force,Grandmaster Flash, Prince,Ice-T,Ömer Karacan,Aykut Sporel,Engin Arman,DJ Hakan Gündüz,Marangoz İbrahim (İlk break Dance hareketini (smurf wave) Yunus'a gösteren değeri çok yüksek biri) Savaş abi (İlk chopper dönüşünü Yunus'a öğreten kişi),Diether Bohlen,Afrika Islam,Public Enemy,Skinny Boys,Scott La Rock,Krs,Premier ve Guru vs....

EN SEVDİĞİ RAP GRUPLARI (80'ler)
Run DMC,Public Enemy,Boogie Down Productions,Gangstarr,Skinny Boys,Ultramagnetic MC's,Sir Ibu,De La Soul,Soulsonic Force,Ryhme Syndicate,Whodini

EN SEVDİĞİ RAP SANATÇILARI (80'ler)
Chuck D,Ice T,L.L,Krs,Cube,Kool Keith,Rakim vs....

EN SEVDİĞİ RAP ALBÜMLERİ (80'ler)
Public Enemy'nin Fear Of A Black Planet ve diğer tüm albümleri,Boogie Down Productions'ın tüm albümleri,Run DMC-Tougher than Leather ve Raising Hell albümleri
Mantronix-In Full Effect,L.L.Cool J-Radio,Ice-T-Power,Afrika Bambaataa & Soulsonic Force-Planet rock,Eric.B & Rakim-Paid In Full ve Follow The Leader albümleri,Ultramagnetic Mc's-Critical Beatdown ve diğer albümleri,Gangstarr-step in the arena ve diğer tüm albümleri vs...

EN SEVDİĞİ RAP GRUPLARI (90'lar)
Das EFX,Mobb Deep,Organized Konfusion,The Beatnuts,D.I.T.C.,Extra Prolific,Group Home,Dwellas,Freestyle Fellowship,Cypress Hill,Artifacts Company Flow,Fu-Schnickens,Pete Rock & CL Smooth.vs (Liste kabarık)

EN SEVDİĞİ RAP SANATÇILARI (90'lar)
Pharoahe Monch,Mikah 9,Aceyalone,Diamond.D,Juju & psycho Less,redman,pete rock,Nas,Jay-z vs....(Liste Kabarık)

EN SEVDİĞİ RAP ALBÜMLERİ (90'lar)
Organized Konfusion-stress agenda ve debut LP,Nas-Illmatic,Jay-z-reasonable doubt,cypress Hill tüm albümleri,freestyle fellowship tüm albümleri vs...

ILK SOLO
Sözlerim Silahım 1998

ILK EP
1999-Pesimist EP 1

ILK SARKI
duman (Sözlerim silahım-1998)

ILK KONSER
İzmir-Fuar / 1998

AKILLARA KAZINAN ILK SÖZLERİ
"Seni beni ezenlere sözlerim silahım","Kuytu Köşelerde ruhunu satma","Bak evlat alışkanlıklarını bir kenara at" vs...

YERALDIĞI ILK PROFESYONEL ALBUM
Yeraltı Operasyonu karma albüm (yapım 1998)

KIRILMA NOKTASI
Sene 2003/ Bir Pesimistin Gözyaşları Double LP

MUZIKTE ILKOKUL
Sözlerim silahım (1998)

MÜZİKTE ORTAOKUL
İhtiyar Heteyi (2001)

MÜZİKTE LİSE
Sagopa Kajmer LP (2001-2002)

MÜZİKTE ÜNİVERSİTE
Bir Pesimistin Gözyaşları Double LP (2003)

MÜZİKTE MASTER
Gora Soundtrack (2004)

MÜZİKTE DOKTORA
Romantizma (2005)

MÜZİK MAESTRO & PRODÜKSYON
Kolera-Karantina Embryo,Dr Fuchs-Huzur N Darem,Ceza-Med-Cezir (tamamı),Ceza-Rapstar (birçok beat),Kafile Turk Rap Karma ve daha birçok albüm

ILKLER
Turkiye'nin ilk Double Rap albümünü yaptı.(Ilk kez bir albümde sözler ,sanatçı tarafından kendi el yazısıyla yazılan bir not defteriyle verildi).Turkçe sözlü Rap müziği adına Türkiye çapında ilk büyük ödül Vasiyet şarkısıyla Sagopa Kajmer'e verildi.Türk Rapi ilk kez dünya çapında gösterilen ve ülkede gişe rekoru kıran bir filmde yer buldu.Film Cem Yılmaz'ın G.O.R.A 'sıydı.Ilk Turntablism bu soundtrack deki goradramaturnz de yer buldu.bu bir ilktir. Ve tabiki rapte Pesimist-karamsar ve melankolik akımı başlattı.

SAYGI DUYDUKLARI
Orhan Gencebay,Nur Belda Yoldaş,Ergüder Yoldaş,Barış Manço ve Kurtalan Express,Salim Dündar,Nüket Duru,Mazhar Alanson,Mısırlı Ahmet,Hasan Cihat Örter Aykut Sporel,Engin Arman,Hakan Gündüz,Ömer Karacan.

ILK ILHAM KAYNAĞI
Babası Mehmet Özyavuz

EN SEVDİĞİ TURNTABLE
Vestax ve 1200 technics

EN SEVDİĞİ MİXER
vestax PMC serisi ve Rane

EN SEVDİĞİ PİKAP İĞNESİ
Shure m-44/7

EN SEVDİĞİ DJ'LER
Q-bert,mixmaster mike,mike boo,ricrukka,pfl,d-styles,dj flare,dj shadow,toadstyle,ned hoddigs,craze,a-trak

EN SEVDİĞİ YEMEK
Musakka & pilav,kentucky fried chicken hot wings & kolslovvvv,balık,satır köfte,her türlü meksika ve türk mutfağı,mantı hmmmmmmmm.

EN SEVDİĞİ SÖZÜ
Hepsi kendisine aynı lezzette geldiği için her biri özel.

EN SEVDİĞİ İÇECEK
Su

EN SEVMEDİĞİ ŞEYLER
İçkiye karşı çok katı. İçmez ve nasıl içilebildiğini merak eder.sakatat için de aynı şey geçerli hiç sevmez. Çok kola ve kahve içeni sevmez. Israrcılıktan ve ganimetçilikten hele hele yalanı yurt edinmişten tiksinir. Çıkarcıları sevmez.

BECERILERİ
Scracth ,her türlü yemeği profesyonelce yapar,dereceli bir break dance icracısıdır.Birkaç dakikada bir yığın hotwings yer,çok güzel hicveder.türk kahvesini de bol köpüklü yapar ve kahve sevenlerin gönlünü de alır.Farsça bilir,üniversite hazırlık Türkce sorularını güleh güleh çözer,dilbilgisini bilir.

SEVDİĞİ FİLMLER
Koleranın bölümündekilerle aynıdır hemen hemen,eklenecek birşeyler varsa o da breakin 1984 ve beatstreet dir.

KOLERA NE İZLER
Jeux De Fants,Leon The Professıonal, Lords Of The Ring Serisi, Shining,Misery Kar ve Kaplan,Hayat Güzeldir,Lost Series, Romeo & Juliet, Le Triplettes De Belville.

EFSANELERI
Michael Jackson,James Brown,Chuck D,Barış Manco,Nur Belda Yoldaş,Orhan Gencebay


Sagopa Kajmer'in Resmi Web Sitesi
[Linkleri Sadece Üyeler Görebilir. Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.Üyelik Bedavadır..]


Radio

Radioyu Winampta dinLemek için aşağıdaki Linke tıkLayınız :
[Linkleri Sadece Üyeler Görebilir. Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.Üyelik Bedavadır..]

iyi dinLemeler..



AlbümLeri



Sagopa Kajmer & Kolera
İkimizi Anlatan Bişey




CD1

1-Intro
2-Ne Bilirsin
3-Monotonluk Maratonu
4-Bir var Bir yok (featuring Critical of Critical Madness)
5-Şampiyonu Sıkar Yarış
6-Gam Tozu ve Dünyanın Ninnisi
7-Bağlı Hayatım Pamuk İpliğine
8-A dan Z ye Hiphop Argosu (skit)
9-Süper İkili
10-Kendim İcin
11-Af Benim İşim Değil
12-Kolaysa Anlat
13-Fani
14-Biraz Gülümsemeye Ne Dersin (skit)
15-Emcee Testi (featuring Contribution x)
16-Şahit Varsa Konuşsun
17-Yarım Gönülle Bir Öpüş
18-Can Havli
19-Malum Tahrip İzleri
20-Herkesin Bir Suçu var
21-Outro

CD2 ( Parçaların Beatleri )

1-Intro
2-Ne Bilirsin
3-Monotonluk Maratonu
4-Bir var Bir yok
5-Şampiyonu Sıkar Yarış
6-Gam Tozu ve Dünyanın Ninnisi
7-Bağlı Hayatım Pamuk İpliğine
8-Süper İkili
9-Kendim İçin
10-Af Benim İşim Değil
11-Kolaysa Anlat
12-Fani
13-Emcee Testi
14-Şahit varsa Konuşsun
15-Yarım Gönülle Bir Öpüş
16-Can Havli
17-Malum Tahrip İzleri
18-Herkesin Bir Suçu var


Sagopa Kajmer
Romantizma



1. Intromantizma
2. Romantizma
3. Bebeğim Öldü
4. Vasiyet
5. İlgisizlik Hastalığı (Skit)
6. Leyli
7. Rak Benadam (Only Human) Feat. Tact Allstars
8. Her Hayat Bir Sorudur (Skit)
9. Baatıl Rhyme
10. Sagopa Yaşlı Planet
11. We Gor Rimes - Feat. Obscure Disorder & Shi 360
12. Drama Yolları
13. Kendime Sarılır Donarım
14. Hiphop Saçmalığı
15. Sagopa vs Kolera - Feat. Kolera
16. Terapi
17. Kopya Kalpler
18. Anektod - Feat. Divine Of Trapmindz
19. Hayat Arabamla 2005 Mil
20. Rüyalarımdaki İşaretler - Feat. Leadri Of Abluka Alarm
21. Çaçaron
22. Pavlov'un Köpeği
23. Bana Müsade Beyler


Sagopa Kajmer
Bir Pesimistin Gözyaşları



CD1

1. 56 Denklemli Intro
2. Analiz
3. İnsan ve İnanç ( Skit )
4. Tanrı Çekti Tüm Resimleri ( feat. Fuchs )
5. Varoşlar Özgürlük Demek ( Skit )
6. Karabiber Duası (feat. Kasırga )
7. Karikatür Komedya
8. Kendini Koru ( Skit )
9. Kör Savaşçı ( feat. Mista Brown )
10. Ölüm ve Yaşam ( Skit )
11. Mütalam
12. Sabredin Panik Yok ( Skit )
13. Değişebilir Her an Adres ( feat. Nadiran aka Funky C )
14. Rap yaparken Günaha mı Girdim ?
15. Neden Bu Kadar Çok İçiyorsun ( Skit )
16. Maskeli Balo
17. Umut ( Skit )
18. Uğurla Bahtiyarları
19. Minimalite ( feat. Fuchs , Mista brown )
20. İskeletler diyarında bir et parcası
21. Haddimizi Aşmışsak ( Skit )
22. Geçmişi Gölgeye Teslim Ettim

CD2

1. Bir Pesimistin Gözyaşları
2. Didaktik Kitaplar
3. Manzumu Mazlum Dinledi
4. Bağdat
5. Üfle Güneşi Sönsün
6. Rap Gafil
7. Küheylan
8. Stilo
9. 24
10. Kalp Atışlarım 78 BPM ( feat. Kolera )
11. Etki Tepki (Orjinal version feat. Mista Brown )
12. Kalbim Krizin Bekçisi Olmuş
13. Proportions ( Karabiber Duası 2 feat. Toolz)
14. Yokluk İçinde Varlık Çeksemde ( feat. Fuchs )
15. Etki Tepki ( Dj Funky C , Dark Room Mix )
16. Sagoladım Beyinleri
17. İyi Geceler ( Outro )

Sagopa Kajmer - Sagopa Kajmer





1. Düşünen Ceset
2. Tımarlı Hastane
3. Son Durak Uçurum
4. Aruz Ölçüsü
5. Tamu Otobüsü
6. Son Durak Uçurum ( Dj Mic Check )
7. Kanibal Aşiretler
8. Rap Candarbazı
9. Tamü Otobüsü ( Orjinal Version )
10. Kan Mevsimi
11. S.K.T.R.N.G.D.N.
12. Ifrite Tamim
13. Yeraltındaki Karanlık
14. Rapim Kuduz
15. Dilim Sert , Rapim Mert
16. Katliama Karşı Geldi İşkence
17. Ölüm Benim Doğum Günüm
18. Vuslata 5 kala leş
19. Tımarlı Hastane ( Orjinal Version )



Dj Mic Check Kuvvetmira Mega - Mix - Tape




1. Raffine - Evvela Elveda
2. Abluka Alarm - Ben Bir İnsanım (Savaş)
3. Kolera, Zet, Raffine - Kafile
4. Abluka Allarm - Virane Dervişler
5. Raffine - Yaşananlar var
6. Kolera - Sevemedim Vedaları
7. Sagopa Kajmer - Kopya kalpler
8. Sagopa Kajmer - Baytar
9. Zet - Diyet
10. Dj Mic Check - Scracth Interlude
11. Sagopa Kajmer - Baatıl Rhyme
12. Sagopa Kajmer - Pavlov'un köpeği
13. Sagopa Kajmer - Hayat Arabamla 2005 mil
14. Dj Mic Check - Scracth Interlude II
15. Sagopa Kajmer Bebeğim Öldü
16. Sagopa Kajmer ft. Laedri - Rüyalarımdaki işaretler
17. Sagopa Kajmer - Anektod
18. Sagopa Kajmer - Vasiyet
19. Sagopa Kajmer - Çaçaron

Produced & Mixed : Dj Mic Check (Kuvvetmira - Melankolia)

Silahsız Kuvvet - İhtiyar Heyeti



1-Heyet Intro ( Kuvvet Senaryo 2)
2-2001 feat. Ceza & Sahtiyan
3-Ekinoks
4-Buralarda Ayaz Var
5-Günah Tohumları (Tabu)
6-1 dk
7-Cenneti Sordum Yitirdiklerime
8-İki Dinle Bir Sus
9-Melodrama feat. Sahtiyan
10-Bir Savaş Bin Ölü
11-Benim İnim Hiphop feat. Mista Brown
12-Rap Eyleme
13-Güneşimden Çekil
14-Ar Gelir Yakın
15-Saltanatın Hakimleri feat. ceza
16-Dünya Koca Mekan
17-Terör Damlaları feat. ceza
18-Localistik Sömürü


Silahsız Kuvvet - Sözlerim Silahım



1-Kuvvet Senaryo
2-Kıyamet Alameti
3-Katil Senfoni
4-Gerçekleri Gör (Rotalarım Şaştı)
5-Acımasız Yaşam
6-Kuytu Köşeler
7-Durum Beter Artık Yeter
8-Gözegöş Dişediş
9-Bu yaka (Bombala)
10-Vahşet kapında
11-Pes Etmek Yok teslim Olmak Yok
12-İnkar Boşuna (Yaşam Denen Komedi) feat. ceza
13-Duman (Çek İçine)
14-Sözlerim Silahım
15-Beyaz Ölüm (Kara Vatan) Feat. Jay One
16-Doğ ve Yaşa
17-Tek Başına Dimdirek Yaşa
18-Olacak Dostum
19-Kötülüğe Teslim Oluyor İnsan feat. Cabbar & Misero



Sagopa Kajmer - 10 Kursun



1. Sagopa Kajmer - Dilim Sert Rapim Mert
2. Sagopa Kajmer - Pesimist Stil
3. Sagopa Kajmer - Katliama Karşı Geldi İşkence
4. Sagopa Kajmer - Kendi Silahından Ona
5. Sagopa Kajmer - Rapim Kuduz
6. Sagopa Kajmer - Kursun Marşı ( feat. Ramiz )
7. Sagopa Kajmer - Kursun Marşı ( feat. Ceza )
8. Sagopa Kajmer - Üçlü Kombine ( feat. Dumanyak , Cabbar )
9. Sagopa Kajmer - Flow ( feat. Duman )
10. Sagopa Kajmer - Tek Yürek



Kuvvet Mira – Kafile



1. Sagopa Kajmer - Baytar
2. Sagopa Kajmer - Sansür Perdesi
3. Sagopa Kajmer - İstisnalar Kaideyi Bozmaz


GORA - SOUNDTRACKS



1. Sagopa Kajmer - Al 1 de burdan Yak
2. Sagopa Kajmer - Marifetname
3. Sagopa Kajmer - Ihtiva Recetesi
4. Sagopa Kajmer - Gora Drama Turnz

Sagopa
Yeraltı Operasyonu




Sagopa Kajmer
Disstortion EP



1. Çilek Intro
2. Sagopa Kajmer - Kır Kalbini Ver Elime
3. Sagopa Kajmer & Kolera - Duygu Sömürgesi
4. Kuvvetmira Rarp Stickz - Toplamam Yerde Kalır Kırıntın
5. Sagopa Kajmer - Bling Blingterlude
6. Kuvvermira Rapstick - Antrakta Paydos



Sagopa Kajmer
Pesimist EP 4 Kurşun Asker



1- Gönüldendir Şikayet
2- Şikayetname
3- Kürdan Kollar feat Mozole Mirach
4- Dil Yaratmakta En Asil Silahları
5- Cümle Mühendisi
6- Foseptik feat Kolera
7- Trakonya feat Kolera
8- Ewren - The Way You Gotta Be
9- Ewren - Conclix Of Interest



Silahsız Kuvvet - Gerilim Promo 99



1. Gerilim Promo 99 A-Side
2. Gerilim Promo 99 B-Side


Asya Sentez (Silahsız Kuvvet & Ceza)
Toplama Kampı



1. Kuvvetsel Konum
2. Rap Adına
3. Televole
4. Toplama Kampı
4. Kalbim Reosta
5. Karanlık Sokak


Prodüktörlüğünü Yaptığı Albümler


Kolera - Karantina Embryo



1-Black Widow (Intro)
2-Matine Araları
3-Kleptoman
4-Karantina Embryo
5-Yaprak Dökümü
6-Kurgu Bilimi
7-Triplex Mazi (featuring Derin Darbe)
8-Avam Bir Kurgu
9-Kontralto Kontra
10-Aklimin Odaları (featuring Sagopa Kajmer)
11-Bugün Mutlu Olamayacak gibiyim
12-Küllendim Yıllarla (featuring Abluka Alarm)
13-El İzi Koleksiyonum
14-Günlerim Ağlak (Dişi Kişilik) (featuring sagopa kajmer)
15-İrtifa Kaybı
16-Trubulans & Odessa

Abluka Alarm - Ahenk



1- Virane Dervişler
2- Tövbelerim Hasarlı (featuring Sagopa Kajmer)
3- Ne Fark Eder
4- Dar Mesafe (Interlude)
5- Yeminli Yaver
6- Ben Bir İnsanım
7- Rüyalar ve İnsanlar
8- Kaos (Interlude)
9- Herşey...Herkes
10- Ahenk
11- İçimizden Geldi
12- Hamle
13- Bu Laflar Benden
14- Bitik Şans
15- Paravan
16- Kum Saati (Outro)


Fuchs - Huzur N Darem



01 Intro
02 Kara Maskeli Istanbul Ft. Sagopa Kajmer, Funky C
03 Tilki Dansi
04 Askerden Mektup
05 Bu Dünyada Yaşadıkça Savaş Ft. 9.C.C.
06 Yalan
07 Dünya Dönüyor Ft. 9.C.C.
08 Interlude
09 Sokakların Melodisi Ft. Sagopa Kajmer, Mista Brown
10 Dilimde Rapim Ft. Funky C
11 Havalar Attın Ft. 9.C.C. & Funky C
12 Bahanem
13 Minimalite feat. Dj Mic Check & Mista Brown (Remix)
14 Ümitsiz Dağlar
15 Outro




Düzenlemelerini Yaptığı Albümler

Derin Darbe - Karamsar Naralar



01-Intro
02-Karamsar Naralar
03-Destek Çağır
04-Hiphop Alemim
05-Her Nefeste
06-Benim Hayallerim Vardı
07-Hecin Üstü Bir Masal Ben
08-Şiirsel Yatalak
09-Paraf
10-Skit
11-Yılları Duvarına Çiz
12-Kanunun Kestiği Parmak
13-Rap Mahzeni
14-Tek Amaç
15-Gufran Eyle
16-Meknuz Kalayım
17-Skit
18-Neredeydin
19-Gömüldü Toprağa Yasak
20-7 Nota Raperler Derneği (7.n.r.d.)


Raffie - Leh”CHE” Mixtape



1. Intro
2. Üçlük
3. N.Z.İ.Ö.N. (feat. 47 & Saheed)
4. Adım Muhalefet (Reverans)
5. Dertler Anlatılmaz (feat. Daral & Saheed)
6. Sondu Günlerim (SLUG)
7. Interlude
8. Istinabem (feat. Saheed)
9. Bitsin
10. Leh”CHE”
11. Toplam (Toplam)
12. Son Ebe (Toplam 2003) Outro

___________________________



Kuvvet Mira - Köle Gibi
Kuvvet Mira - F.O.K
Kuvvet Mira - Soğuk Küvet


___________________________


Pesimist EP ler


Pesimist EP 1 - Sagopa Kajmer
Pesimist EP 2 - Sagopa Kajmer
Pesimist EP 3 - Sagopa Kajmer / Kolera
Pesimist EP 4 - Sagopa Kajmer / Kolera / Mozole Mirach

________________________________


Sagopa Kajmer'in Diğer Mclerle Yaptığı Featlar


Sagopa Kajmer - İçimdeki Şeytanın Ensesindeyim ( feat. MT , Kasırga )
Sagopa Kajmer - Kambur Kelimat ( feat. Toolz)
Sagopa Kajmer - 3 Sefil Şair ( feat. Derin Darbe )
Sagopa Kajmer - Filmin Son Karesi ( feat. Fuchs )
Sagopa Kajmer - Hade Hade Hooy ( feat. Dr. HipHop)
Sagopa Kajmer - Neyim Var Ki ( feat. Ceza )
Sagopa Kajmer - Kara Maskeli İstanbul ( feat. Fuchs , Funky C )
Sagopa Kajmer - Sokakların Melodisi ( feat. Mista B. , Fuchs )
Sagopa Kajmer - Günlerim Ağlak ( feat. Kolera )
Sagopa Kajmer - Aklımın Odaları ( feat. Kolera )
Sagopa Kajmer - Gerçekler ( feat. Sirhot )
Sagopa Kajmer - Linguistiks ( feat. Supreme Hebrew Intelekt)
Sagopa Kajmer - Sanal Alem Delikanlıları ( feat. Ceza )
Sagopa Kajmer - İskeletler Diyarında Bir Et Parçası ( feat. Derin Darbe )
Sagopa Kajmer - Hoşçakal ( feat. Mista B. )
Sagopa Kajmer - HipHop Alemi ( feat. Derin Darbe )
Sagopa Kajmer - Yağmur ( feat. Domination)
Sagopa Kajmer - Kuduz Rap ( feat. İQ)
Sagopa Kajmer - Durma Hadi sek go (feat. İQ)
Sagopa Kajmer - Yalanlar (feat. İQ)
Sagopa Kajmer - Tek Kanatlı Kuş (feat. MT)
___________________________________




Silahsız Kuvvet - Diğer Rapçiler İle Feat. leri / (Albüm Dışı , Bazıları Albüm İçi)


Silahsız Kuvvet - Karanlık Manzaralar ( prod. Mista B. )
Silahsız Kuvvet – Çocuk muyum? ( feat. Sahtiyan / prod. Mista B. )
Silahsız Kuvvet - Piston ( prod. Sahtiyan / feat. Kolera , Ceza , Mista b. )
Silahsız Kuvvet - Cihana Hitabe Remix ( prod. Fuat / feat. Ceza , Sahtiyan )
Silahsız Kuvvet - Amerikancıklara Selam (feat. Fuat , Ceza , Sahtiyan )
Silahsız Kuvvet - Lanet Şehir İstanbul ( feat. Statik )
Silahsız Kuvvet - İnkar Boşuna Bak Aynaya (feat. Sözlü Taarruz)
Silahsız Kuvvet - Sana Bana Kalmaz Bu Dünya ( feat. Masta Kara )
Silahsız Kuvvet - Kukla ( feat. Turbo )
Silahsız Kuvvet - Rap Hediye ( feat. Sirhot )
Silahsız Kuvvet - Illeti Name ( feat. Sahtiyan , Mista Brown)
Silahsız Kuvvet - Bir Damla Su ( feat. Sözlü Taarruz )
Silahsız Kuvvet - Subjectif Prespektif ( feat. Sirhot )


__________________________________




DJ MIC CHECK


Mic Check - YamYam Organizmalar ( feat. Sahtiyan )
Mic Check - Karatma Geceleri ( feat. ceza )
Mic Check - Toplama Kampı ( feat. Ceza )
Mic Check - Televole ( feat. Ceza )
Mic Check - Scratch Show / Video ( Privat )
Mic Check - TV8 Scratch ( Ceza ve Fuat ile )
Mic Check - Dream Tv Programları ( Yılbaşı Canlı )

_____________________________________

Sagopa Kajmer'in Beatlerinde Kullandığı Samplelar

Abstract Rude Prevail - Stop biting ////// Sagopa feat. Dr. Fuchs - Kara Maskeli istanbul
Apocalyptica - Beyond Time ////// Sagopa Kajmer - Değişebilir her an Adres
Deep - Purple - Soldiers of Fortune ////// Sagopa Kajmer - İçimdeki Şeytanın Ensesindeyim
Kishore Kumar and Lata Mangeshkar - Agar Tum Na Hote////// Sagopa Kajmer - Al 1 De Burdan Yak
Jean Francois Michael - Coupable ////// Yokluk İçinde Varlık Çeksemde

Sagopa Kajmer - Stilo / Orphaned Land - Seasons Unite
Sagopa Kajmer - Kör Savaşçı Remix / TATU - 30 Minutes
Sagopa Kajmer - Düşünen Ceset / Çağrı Film Müziği
Sagopa K - Bir Pesimistin Gözyaşları / Kostas Pavlidis - Jastar Amenge Dur
Sagopa Kajmer - Geçmişi Gölgeye Teslim Ettim / Empyrium - Autumn Grey Views
Sagopa Kajmer - 24 / The Pianist - Nocturne In C Minor (Soundtrack)
Sagopa K – Dilim Sert Rapim Mert / Yedi Karanfil – Bugün
Sagopa K – İskeletler Diyarında Bir Et Parçası / Boom Bap Project - Odds on Favorite
Sagopa K - Pesimist EP 2 / George Winston – Woods + George Winston - Colors of the Dance
Sagopa K - Değişebilir Her An Adres / Apocalyptica - Beyond Time
Sagopa K feat Fuchs – Tanrı Çekti Tüm Resimleri / Lacrimas Profundere - The Crown Of Leaving
Silahsiz Kuvvet - Dört Tarafım Yalan / Orhan Gencebay - İç Benim İçin
Silahsiz Kuvvet - Bir Savaş Bin Ölü / Gotan Project - Cairo - ( Karunesh – Solitude
Sagopa Kajmer feat. Mista Brown - Kor Savasci / Empyrium - Fossegrim
Sagopa Kajmer - Maskeli Balo / MSG - Nightmare
SAgopa Kajmer-Yeraltındaki Karanlık / Mt feat Dykey- Ütopya
Sagopa K – İskeletler Diyarında Bir Et Parçası / Boom Bap Project - Odds on Favorite
Sagopa K – Dilim Sert Rapim Mert / Yedi Karanfil – Bugün
Silahsız Kuvvet - Doğ ve Yaşa / Orhan Gencebay – Ziyankar
Silahsiz Kuvvet - Buralarda Ayaz Var / Yedi Karanfil - Govel Ördek
Silahsiz Kuvvet - Göze Göz Dişe Diş / Yedi Karanfil - Iki Keklik
Silahsiz Kuvvet - Dört Tarafım Yalan / Orhan Gencebay - İç Benim İçin
Silahsız Kuvvet - Rap Eyleme / Wu-Tang – Visionz
Mesaj06.12.2008, 13:45 (UTC)    
Mesaj konusu:

Sago Sago Sago !!!! Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Mesaj06.12.2008, 13:47 (UTC)    
Mesaj konusu:

güzel paylaşım teşekkürler Wink
______________
Projelerinizi Destekliyoruz.Maddi Kaynak Sağlıyoruz : http://magic-net.tr.gg/Bu-Benim-Projem.htm
T-Shirt Tasarımlarımızı Görmek İster Misin http://magic-net.tr.gg/T_shirt.htm
Zor Başarılır İmkansız Zaman Alır
Mesaj20.12.2008, 16:41 (UTC)    
Mesaj konusu: DJ AKMAN

Dj Akman Biyografi!
DJ Akman 1986 yilidinda konya da gozlerini acmistir..

2 yasindayken Hollanda ya yerlesip burda hayatini surdurmeye devam etti

Okula genc yasta basladi ve ilerleyen senelerde muzige tutkusu baya artti

12 yasindayken evinde kendi halinde Remixler yapmaya basladi.

ve 13 yasinda ilk sahneye cikma teklifini aldi.

ve boylece osman, yani DJ AKMAN ismini herkeze duyurtmayi basardi



______________

SİZLER İÇİN RENKLİ BİR PLATFORM GENİŞ PORTAL WEBMASTER KADINCA VE HERŞEY BURADA
Mesaj21.02.2009, 11:13 (UTC)    
Mesaj konusu: Re: Sevdiğiniz sanatçıların biyografileri

nett-oguzhann yazmış:
sizde sevdiğiniz sanatcılar hakkında bilgileri paylaşın


Ermeni asıllı Türk müzisyen, piyanist, şarkıcı. Sakin Olmam Lazım ve Tanışma Bitti isimlerinde iki albüm çıkaran Cepkin, alternatif tarzıyla dikkat çekmektedir. Şarkıcı bir çok önemli müzisyenle çalışmış, düzenleme ve aranjörlük yapmıştır.


11 Mart 1978'de İstanbul'da dünyaya geldi. Lise eğitimini tamamladıktan sonra, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda 2 yıl boyunca şan üzerine eğitim gördü. Cepkin, daha sonra Timur Selçuk Çağdaş Müzik Merkezi'nde şan, solfej ve armoni dersleri aldı. Akademi İstanbul'da da bir yıl süresince piyano eğitimi alan şarkıcı, 1997 yılında profesyonel müzik yaşamına klavyeci olarak başladı.
Sahneyi paylaştığı isimler arasında sırasıyla Öztürk, Ogün Şanlısoy, Aylin Aslım, Koray Candemir ve Demir Demirkan gibi isimler vardı. Cepkin ayrıca bu müzisyenlerin bazılarının albümlerinde aranjör ve düzenlemeci kimliğiyle yer aldı. Cepkin, Murathan Mungan'ın sözlerini yazdığı şarkıların farklı müzisyenler tarafından seslendirildiği Söz Vemiş Şarkılar isimli albümde yer alan ve Aylin Aslım'ın seslendirdiği "Kimdi giden" adlı şarkının da düzenlemesini yaptı.

Hayko Cepkin, 2005'te beste ve müziğini kendisinin yaptığı ve evinde kaydettiği şarkıları bir araya getirerek ilk albümünü çıkardı. Alternatif tarzdaki albüm "Sakin Olmam Lazım" adıyla müzik marketlerdeki yerini aldı.

2OO7'de Tanışma Bitti adıyla piyasaya sürdüğü albümünde rock soundlarını ağırlıklı olarak kullanan şarkıcı, albümde gitarist Umut Töre, bas gitarist Poyraz Kılıç ve baterist Murat Cem Ergül'le birlikte çalıştı.

Milliyet Gazetesi'nde 19 Mayıs 2007 Tarihinde Yayınlanan Hayko Cepkin Röportajı

Albümün konsepti korku. Nereden geliyor bu korku?

Müzik bir tür duygu aktarma yöntemi. Bu albümde korku duygusunu aktarmaktı niyetim. Müzikle beraber korkuyu aşılayan, tüyleri diken diken eden parçalar yaptim. Şarkılarım ölüm korkusu, kaybetme korkusu, yalnız kalma korkusu üzerine. "Hayat zor ve korkutucu. Ama istediklerini yapabilmen için ayakta kalman lazım ey insanoğlu" şeklinde bir tavrı var albümün. Hesap soran, sözleri kaba bir albüm oldu.

-En büyük korkunuz ne?

Ellerimi kaybetmek. Albümün içinde de, ellerim kesilmis bir halde piyanonun başından durdugum bir fotoğrafım var.

Albümün adı "Tanışma Bitti". Ne başladı ya da ne başlayacak?

Genelde albümün çıktığı dönemde tavrım neyse albümün adı da o oluyor. "Sakin Olmam Lazım" müzik piyasasına karsi sakin durması gereken bir adamı anlatıyordu. "Tanışma Bitti" ise "Tanışma faslı bitti, bakalım gerçek yüzümü nasıl bulacaksınız?" diyen bir albüm.

-"Sakin Olmam Lazım"i evde kaydetmiştiniz. İlk röportajımızda "Komşular rahatsız olmasın diye şarkıları adam gibi söyleyemedim" demiştiniz. Yeni albüm adam gibi oldu mu?

İlk albümde istedigim vokaller ve davullar yoktu. Benim bilgisayarımda çıkardığım davul sesi ruhsuzdu. Bu albümde davulcu stüdyoda çaldı, ben de vokalimi stüdyoda yaptım. "Tanışma Bitti"nin yüzde 80'i yine ev kaydı. Sound, güç, siddet olarak tam istediğim gibi, adam gibi oldu. İlk albümün kudreti yoktu, yenisinin kudreti var. Beni konserlerimde izledikten sonra "Bu adamın albümü niye böyle olmus ya!" diyenlere "Aha işte yenisi istediginiz gibi" cevabını verebileceğim artık.

-İlk albümünüzün türünün bozuk oldugunu söylemiştiniz. İkinci albümü kendi dilinizde yorumlamanız gerekse ne söylerdiniz?

Basın bülteninde yazdigim gibi şiddet içerikli hafif Batı müziği.

-Yeni albüm ilkinden daha arabesk ve daha sert, değil mi?

Evet. Yine rock, elektronik ve arabesk birbirine girmiş durumda. Bir sonraki albümde müziğim daha da sertleşecek. Bu iki albüm dinleyiciyi sert müziğe hazırlamak içindi.

-Bu kadar sert rock müziğin alıcısı var mi Türkiye'de?

Dinleyicisi de alıcısı da var. Sana kıymet vermeye başladıktan sonra ne yaparsan yap takip ediyorlar. Düşünün, Duman ilk çıktığında tepkiyle karşılandı ama şimdi kitleleri peşinde koşturuyor. Kurban, Metallica konserinde alt grupken içi sidik dolu pet siseler attılar adamların sahnesine. Ama tekrar birleşmelerini isteyen çok kişi vardı. Türkiye'de pop festivali yapılmıyor. Binlerce kişilik rock ve elektronik müzik festivalleri düzenleniyor.

-"Tıkanırsam tamamen cover'dan oluşan bir albüm çıkarabilirim"

Size sarkı yaptıran ne oluyor? Kızgınlık, hayal kırıklığı, üzüntü... Geçen seferki röportajımızda "Hayatımda bir kez bile bir kadına şarkı yapmadım" demiştiniz. İkinci albümde de mi bir kadına yazılmış şarkı yok?

Yok. Belki yaşlanınca "Hey kadınlar neredesiniz, yaslandım ama gelin" gibi saçma sapan şarkılar yaparım. Şarkı yapmak benim için çok da zor olmuyor. Ben kendi kendine sıkıntı yaratabilen bir bünyeyim. Herhangi bir şeye canım sıkılınca kendimi buhranlara sokarım, sonra geçerim piyanonun başına. Bu sırada ortaya çıkan melodilerin kimi ölü doğuyor, kimi de şarkıya dönüşüyor.

-Özellikle rock söyleyen şarkıcılar albümlerine yeni şarkıların yanı sıra illa bir cover da koyuyor. Sizin böyle bir planınız var mı?

Cover yaptığımda şarkı tanınmaz hale geliyor. Şarkıyı komple değistiriyorum. Resmen parçalıyorum. Yıllar geçer, hani tıkanırsın, best of'lar çıkarmaya başlarsın, işte o dönemde tamamen cover'dan olusan bir albüm çıkarabilirim.

"Tavsiyem seneye Müslüm Baba gitsin Eurovision'a. Dağıtsın orayı"

-Türkiye'de yaşayan bir Ermeni olarak Hrant Dink suikasti ve Malatya'da İncil dağıtan yayınevinin basılmasini nasıl değerlendiriyorsunuz? Bir tedirginliginiz, korkunuz var mi? Huzursuz mu yaşıyorsunuz?

Tedirginlik yaratan mevzular var, evet. Tüm bunlar darbe etkisi yapti bana. 20 yıl geriye gittik sanki. Hele orta yolların bulunacağını hayal ettiğim bir dönemdeyken yaşanması beni çok üzdü. "Yine bir gazeteci, yine düşünen bir adam öldü" diye düşünüyorum. Ve çok üzülüyorum.

Son günlerin en çok konusulan konusu Eurovision'da Ermenistan'a tam puan vermemiz. Karşılığında puan alamadık ama. Ermenistan'i Hayko adlı bir şarkıcı temsil etti ya, tatildeki arkadaşlarım telefonda benimle dalga geçti. "Ermenistan'i sen mi temsil ediyorsun?" diye. Ben de "Bursa'da konser verdim. 20 bin kisilik şahidim var" dedim. Eurovision geçerliliğini politikanin çok öne çıkması nedeniyle çoktan kaybetti. Kim kime ne kadar puan vermiş umrumda degil o yüzden.

-Diyelim ki önümüzdeki yıl TRT tarafindan size "Bizi sen temsil et" dendi. Cevabınız ne olurdu?

Sanırım kabul etmezdim. Müziğin evrenselliğinden bahsederken işin içine politikanin girmesine sinir oluyorum çünkü. Benim tavsiyem seneye Müslüm Baba gitsin Eurovision'a. Dağıtsın orayı.

"İşimiz rock'n roll. Kulise bir sürü kadın geliyor. Hatunlar kulise girdiginde niyetleri bozuksa buz gibi davranıyorum"

-Bir internet sitesinde "hayranlarinizla yakınlaşmaktan kaçınmadığınız" yazıyordu.

Rock'çılarin kulisine giren kadın hayranlar meşhurdur zaten. Benim için sahne kutsal. Müziğim mistik ve gotik. O kutsallığı kadın hayranlarımla birlikte olarak bitirirsem kutsallığını kaybederim işin. Konser sonrasi tavrım degişmez. İşimiz rock'n roll. Kulise bir sürü kadın geliyor. Geceyi güzel kapatıp İstanbul'a dönebilirim. Hatunlar kulise girdiginde niyetleri bozuksa buz gibi davranıyorum. "Başka bir niyetle gelmiştim ama sanırım olmayacak. Güzel konserdi. İyi akşamlar" deyip çıkıyorlar kulisten.
Alıntı:
Mesaj29.11.2009, 12:14 (UTC)    
Mesaj konusu:

Ayıp ediyorsunuz ama. SNOOP DOGG ve DR. DRE olmadan olur olurmu?



Cordazar Calvin Broadus (d. 20 Ekim 1971),[1][2] veya bilinen sahne adıyla Snoop Dogg (resmi olarak Snoop Doggy Dogg veya Doggy Dogg), Grammy Ödülü'ne aday gösterilmiş Amerikalı bir rap müzik sanatçısı, albüm yapımcısı ve oyuncudur. Snoop Dogg, Batı Yakası hip hop müziği icra eden bir MC ve Dr. Dre'nin keşfettiği isimlerden biri olarak tanınmaktadır. Sanatçı, argodaki "-izzle" ekini popüler kıldı, veya başka bir tabirle uzun süredir kullanımda olan bir sözcüğü, hiç kullanılmadığı bir alan olan popüler kültüre -özellikle pop ve hip hop müzik kültürlerine- yerleştirdi.

Snoop Dogg, lisedeyken Crips çetesinin bir üyesiydi ve mezun olduktan kısa süre sonra kokain bulundurmak suçundan tutuklandı ve üç yıl hapis yattı. 1992 yılında müzik kariyerine başlayan Snoop Dogg; Dr. Dre'nin ilk stüdyo albümü The Chronic'teki birkaç şarkıda Dre'ye eşlik etti. Snoop'un solo albümü Doggystyle, 1993 yılında Death Row Records etiketiyle yayımlandı. Doggystyle, dört kez platin plak kazandı ve "Who Am I (What's My Name?)" ve "Gin & Juice" gibi hit singlelar piyasaya çıktı.

Phillip Woldemariam'ın 1993'te ölümüyle ilgili suçlamalardan 1996'da aklandı. Tha Doggfather adını taşıyan 1996 çıkışlı ikinci albümü, 1998'den 2001'e kadar üç albüm yayımlayacağı No Limit Records ile anlaşmadan önce Death Row etiketiyle çıkardığı son albümü oldu. Snoop, 2002'de Paid tha Cost to Be da Boss albümü için Capitol Records ile anlaşma imzaladı ve 2004'te sonraki üç albümü için 2004'te Geffen Records şirketine katıldı. Snoop, kuzeni Nate Dogg ve rapçi Warren G ile birlikte 213 adında bir grup kurdu ve 2004'te bir albüm çıkardılar.

Müziğin dışında, Snoop Dogg çeşitli film ve dizilerde rol aldı ve çeşitli televizyon programları sundu: Doggy Fizzle Televizzle, Snoop Dogg's Father Hood ve Dogg After Dark. Ayrıca, bir lisenin futbol takımının koçluğunu yapmaktadır. Yaşadığı bazı yasal sorunlar nedeniyle Avustralya ve İngiltere'de yasaklıdır. Snoop Dogg 2009'da İslam Ulusu Topluluğu Kurtarıcılar gününde yüklü miktar para bağışı yapıp, Müslüman olduğunu açıkladı. ABD'li siyahi Müslüman liderlerden Vaiz Farrakhan'ın konfederanslarını dinleyince çok etkilendiğini söyleyen ünlü rapçi, onun etkisi ile İslam'a geçtiğini söyledi.



Dr. Dre, dünyaca ünlü bir Afrikalı-Amerikalı yapımcı, rapçi ve plak şirketi yöneticisidir. Asıl adı "André Romelle Young" olan Dr. Dre, 18 Şubat 1965'te Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinin Los Angeles şehrinde doğmuştur. Rap tarzı müziğin en bilinen yapımcılarındandır.

Amerikan hip hop camiasının batı kıyısı (West Coast) grubundandır. Snoop Dogg ve Tupac Shakur gibi isimlerle ortak çalışmaları olmuş, Eminem ve 50 Cent gibi hip hopçuları keşfetmiştir. Kendisinin meşhur olması, bilinen tarzda müzik yapan çeteleri N.W.A (Niggaz with Attitude) dönemindedir.

2Pac gibi batılılar olması Notorius B.I.G. gibi 2Pac'ın düşmanlarına da çephe almasına neden olmuştur.

Dr. Dre zamanın en çok ses getiren rapçi/yapımcısıdır. N.W.A. grubuyla beraber kendi stilini yaratmış ve gangsta rapin öncülerinden olmuştur. G-Funk adı verilen tarzın başını çekenlerden olmuştur.

Dr. Dre, bir gece kulübünde dj olarak başlayıp ilerleyen yıllarda hip-hopun akışını değiştirmiştir. World Class Wreckin Cru adını verdiği ve NWA'in bazı üyelerini de içinde buluduran grubuyla yerel başarılara imza atmıştır. Ice Cube ile tanışarak Eazy-E için şarkılar yazmışlardır. Eazy-E nin albümü "Eazy Duz It"in çıkmasında büyük rol oynayan Dr. Dre, Ice Cube ve DJ Yella daha sonra Eazy'nin Rutless Records'ından ilk albümleri "NWA and the Posse"yi çıkardılar. Mc Ren'in de gruba katılmasıyla ilk büyük çıkışlarını Straight Outta Compton ile yakaladılar. Ice Cube'ün finansal nedenlerle gruptan ayrılması 1991'de çıkan Efil4zaggin albümünde Dr. Dre yi daha ön plana taşımıştır.

Benzer problemler nedeniyle 1992'de o da ayrılıp NWA bodygourd'ı Suge Knight ile Death Row Records u kurmuştur. İlk solo albümü The Chronic 3 milyon satmıştır. Bugün hala rap tarihinin en iyi albümleri olarak kabul edilen Dr.Dre nin prodükte ettiği Snoop Dogg,dogg pound kurupt, warren g gibi isimlerin/grupların albümleri satış rekorları kırmıştır. Tupacın da şirkete bağlanmasıyla Death Row ve rap alemi 1992'den 1996'da Dre'nin ayrılmasına kadar süren süreçte altın çağını yaşamıştır.

Nihayet kendi şirketi Aftermath Entertaintmeti kuran Dr.Dre gangsta rap devrini kapattığını açıklayıp daha çok R&B tarzı projelere yoğunlaşmıştır.The Aftermath albümünde Been There Done That parçası hit olmuştur. 1999 da Eminemi keşfetmiş ve ona ilk albümü The Slim Shady Lp yi yapmıştır.Hemen ardından Snoop Dogg la yeniden bir araya gelip ikinci solo albmü 2001 i piyasaya sürüp rap alemine bir klasik daha kazandırmıştır.Albümün adının 2001 olmasını nedeni Chronic isminin yasal problemlerden dolayı kullanılaması ve aynı günlerde eski patronu yeni rakibi Suge Knight ı Dre'nin eski eserlerini Chronic 2000 adında bir albümde toplayıp satışa sürmesidir.Dre albümün adını 2001 koymakla hem Chronic ismini çağrıştırdığını, hem de Suge Knight'tan hep bir adım olduğunu belirttiğini söylemiştir.

Projelerine hızla devam eden Dr. Dre ve Aftermath bugün rap dünyasının kült isimlerinden olan 50 Cent, Busta Rhymes, Eminem gibi birçok ismi bünyesinde bulundurmaktadır.

Bir çok rap otoritesi ve dinleyen tarafından bir duayen ve efsane bir yapımcı olarak tanımlanır.

Dr. Dre toplam 5 çocuk babasıdır. Aynı ismi paylaştığı ilk oğlu Andre Young Jr. 23 Ağustos 2008 tarihinde evinde ölü bulunmuştur.

Sevgiler...
Mesaj29.11.2009, 12:21 (UTC)    
Mesaj konusu:

eski başlıklara özen göstermeyelim Arrow Wink
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu