Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj07.12.2008, 22:00 (UTC)    
Mesaj konusu: Türkiye bayrama hazır onlar nöbette

Genelkurmay, Güneydoğu Andolu'ya basın turu düzenledi. Sınır birliklerinde görev yapan Mehmetçik, bayramı yine eli tetikte geçirecek.


Genelkurmay Başkanlığı'nın, Güneydoğu Anadolu'daki sınır birliklerini kapsayan basın turunda, Eruh'tan Şırnak'taki Küpeli Dağı bölgesine geçildi.

Küpeli Dağı'nın, kuzeydoğu ucunda konuşlu bulunan piyade taburunu gezen basın mensuplarına burada görev yapan askerlerin görevleri ve günlük yaşantıları anlatıldı.

23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Tahir Bekiroğlu, üssün, Şırnak'ın 20 kilometre batısında yer alan Görmek Üs Bölgesi'nin doğu-batı yönünde 40 kilometre, kuzey-güney yönünde ise 30 kilometrelik alanı kaplayan Küpeli Dağı'nda bulunduğunu belirtti.

Üs bölgesinin, Namaz Dağı, Bestler Dereler Bölgesi ve Cudi Dağı'nı gördüğünü ifade eden Tümgeneral Bekiroğlu, taburun Küpeli Dağı'na iniş ve çıkışları kontrol altına almak amacıyla buraya konuşlandığını kaydetti.

Üs bölgesinin konteynerlerle iskan edildiğini, 365 gün askerlerin burada görev yaptığını dile getiren Tümgeneral Bekiroğlu, buradan gözetleme yapıldığını, operasyonlara çıkıldığını belirtti.

Üs bölgesinde, Nikon dürbünle yaklaşık 4 kilometre derinliğinde bölgeyi izleyebilen Mehmetçik, gece görüş sistemleriyle 24 saat bölgeyi kontrol ediyor. Terör tehdidi görülmesi halinde süratle etki edecek silah sistemleriyle mevzilerden ateş açılıyor.

Mehmetçik, gazino, yemekhane, terzi, berber, klimalı konteyner yatakhane, ankesörlü telefon, internet, revir, sahra tipi banyo, çamaşırhane, seyyar fırın gibi imkanlara sahip bulunuyor.

-ASKERLERİN DUYGULARI-

Bölgede operasyona çıkacak piyade kolunda görev alan askerler de gazetecilerle duygularını paylaştı.

Piyade onbaşı Umut Karakadılar, ailesinin bayramını kutlayarak, burada olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Karakadılar, ''Bu bayram ailelerimizden uzaktayız, ancak arkadaşlarımızla mutluyuz. Şehitlerimizden devraldığımız nöbeti onurla sürdürüyoruz'' diye konuştu.

Piyade er Ercan Tosun da herkesin bayramını kutlayarak, ''Her şey vatan için'' dedi.

Ankara'daki ailesine selam göndererek, bayramlarını kutlayan piyade er Gökhan Ürün, ''Bu bayram evden ayrı kalacağımız için hüzünlüyüz, ancak burada olmaktan mutluyuz'' ifadesini kullandı.

Muğlalı Piyade Er Emrah Yılmaz da burada görev yapmanın herkese nasip olmadığını belirerek, ''Burada çok iyiyim. Ailem beni merak etmesin'' şeklinde konuştu.

Denizlili Piyade Er Serkan Karaçoban, ''Ailemin ve şehit ailelerinin ellerinden öperim, bayramlarını kutlarım. Burada rahatımız iyi. Bizi merak etmeyin'' dedi.

Adıyaman'daki ailesiyle ankesörle telefonla konuşan Piyade Er Mehmet Selvisu, duygularını ''Ailemden ayrı olduğum için biraz üzgünüm. Ancak vatani görevimi yaptığım için de gururluyum. Burada görev yapmak herkese kısmet olmaz'' diye dile getirdi.

Basın mensupları daha sonra operasyondan dönen bir piyade kolunun silah bakımını, batarya takımının eğitimi ile arama ve iz takibinde kullanılan köpeklerin eğitimini izlediler.

Basın mensuplarına ayrıca seyyar fırında pişirilmiş taze ekmek ikram edildi.

Gazetecilerin sınır birliklerini kapsayan Güneydoğu Anadolu turuna, Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak da eşlik ediyor.

Küpeli Dağı'ndaki program hava kararana kadar devam ederken, basın mensupları Şırnak'a gece görüş sistemleriyle donatılmış Skorsky helikopterleriyle getirildi.


Arrow abim tuncelide asker oda bayramını geciremicek Crying or Very sad cok üzgünüm bunun icin abimle ilk bayramı geciremicegiz askere daha 2 ay önce gidi işallah sag salım gelir
Mesaj08.12.2008, 20:55 (UTC)    
Mesaj konusu:

arkadaşlar yorumları alak biraz hızlı olunuz Razz
Mesaj09.12.2008, 07:20 (UTC)    
Mesaj konusu:

Allah Onların yArdımcısı Olsun..!!
______________
Mesaj09.12.2008, 11:20 (UTC)    
Mesaj konusu:

devkodservisi yazmış:
Allah Onların yArdımcısı Olsun..!!

amin
Mesaj09.12.2008, 11:21 (UTC)    
Mesaj konusu:

devkodservisi yazmış:
Allah Onların yArdımcısı Olsun..!!


Amin!
______________
balikesirerdek.tr.gg ve exevolium.tr.gg adresleri şahsıma aittir. Smile
Mesaj09.12.2008, 11:23 (UTC)    
Mesaj konusu:

teşekkürler Smile
______________
Mesaj09.12.2008, 11:55 (UTC)    
Mesaj konusu:

c-strike15 yazmış:
teşekkürler Smile


rica ederim
iyi eglenceler Wink
Mesaj09.12.2008, 11:58 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bu haberi manşetlerde görmüştüm

Yinede Teşekkürler Wink
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu