Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj26.12.2008, 21:50 (UTC)    
Mesaj konusu: 75 Yaşında Askere Çağrıldı..!!

Ali Rıza Tekiner, 75 Yaşında. Tekiner'e Vatani Görevini Yapmadığı Gerekçesiyle Mamak Askerlik Şubesi'nden Çağrı Gelmiş.



Ali Rıza Tekiner, Ankara'nın Elmadağ ilçesinde yaşıyor. 4'ü kız toplam 8 çocuk babası olan Tekiner'in 19 da torunu var. Tekiner, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 1954-1956 yılları arasında 2 yıl 50 gün süreyle Piyade çavuş olarak vatani görevini yapmış. Ancak Tekiner, bugünlerde yeniden askerlik sorunu yaşıyor. Mamak Askerlik Şubesi'nden gelen bir çağrı Tekiner'i şoke etmiş. Çünkü çağrıda, Tekiner'in askerliğini yapmadığı ve bir an önce vatani görevini yapması gerektiği belirtiliyor. Yaşı ilerlediği için çok fazla hareket edemeyen Tekiner'in durumunu şimdi oğlu Selim Tekiner araştırıyor.


Çağrıyı görünce çok şaşırdığını anlatan Ali Rıza Tekiner, seve seve yeniden vatani görevini yapabileceğini belirtiyor. Abisi Züftü Tekiner'in daha önce şehit olduğunu, anne tarafından Mehmet adlı kişinin de Sarıkamış'ta şehit düştüğünü dile getiren Tekiner, kendisinin iki yıl askerlik yaptığını özellikle vurguluyor.

Oğlunun konuyu araştırdığını ve kayıtlarda bir sorun bulunduğunu ifade eden Tekiner, askerlik şubesinin konuya ilişkin dilekçe yazmalarını istediğini söylüyor. Çağrıyı görünce şaşırdıklarını anlatan oğul Selim Tekiner ise babalarının askerlik yapmak istediğini söyleyince gururlandıklarını ifade ediyor. Hatayı düzeltmek için girişimlerin devam ettiğini anlatan Selim Tekiner, dilekçe vereceklerini belirtiyor.

Öte yandan kısa bir süre önce de İstanbul Beşiktaş Askerlik Şubesi ünlü tiyatrocu Erol Günaydın'ın asker kaçağı olmaktan arandığını duyurmuştu. 75 yaşındaki Günaydın da askerliğini 1962 yılında yaptığını açıklamış, oynadığı tiyatro oyunlarında da askerlikle ilgili hatıralarına yer verdiğini dile getirmişti.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu