Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj05.01.2009, 07:33 (UTC)    
Mesaj konusu: Turkcell her hafta 2 gün bedava kazığı

Her Hafta 2 Gün Bedava - Mı?
Cep telefonunuzdan haftada iki gün, günboyu bedava konuşmak kulağa hoş geliyor değil mi? Öyleyse hemen EVET yazıp, 8040′a gönderin. Nasıl bir sözleşmeye imza attığınızı, Turkcell’in hayatınızı nasıl değiştirdiğini görün!
Bizim eskiden Galata Köprüsü’nü satan hünerli insanlarımız vardı. Şimdi onların yerini kampanya adı altında tüketiciyi ‘bağlayan’ şirketler aldı. Son örnek; Turkcell’in haftada iki gün bedava kampanyası. Turkcell önceki gün ‘Haftada iki gün bedava’ kampanyasının 2009′da da devam edeceğini duyurdu.

HER HAFTA BEDAVAYMIŞ!

Kampanyaya katılmak için önce BEDAVA yazıp 8040′a SMS gönderiyorsunuz. Size hemen cevap geliyor: ‘Şanslı günleriniz Salı ve Cumartesi. Her hafta iki gün bedava konuşmak için 2009 boyunca Turkcelli olmanız yeterli. Kayıt için bir sonraki mesajı onaylayın!’ (2009′da her hafta iki gün bedavaymış! Yaşadık!)

Ardından gelen mesaj şöyle: ‘Şanslı günlerinizde bedava konuşmak için bu mesajı hemen EVET yazıp cevaplayarak 2009′da da Turkcelli olma sözü verin. Bu süre içinde hattınız kapanırsa ücreti 40 YTL’dir. Bedavaya konuşmaya başlamak için onayınızdan sonra size göndereceğimiz SMS’i bekleyiniz.’

BAŞDÖNDÜREN MESAJ

Şimdi bu şartlar da nereden çıktı? Neyse, zaten Turkcell’liyiz, 2009′da Turkcell’den ayrılmazsak, yıl boyunca her hafta iki gün bedava konuşacağımızı düşünüp, ayrılırsak da 40 YTL öderiz deyip, kabul ediyor ve EVET yazıp yanıtlıyoruz. (Bu arada mesaj alıp vermekten başımız döndü. Başımız dönerse daha kolay kanarız değil mi?)

Yine bir mesaj geliyor: ‘Onayınızı aldık. Kampanyanız başladığında size kısa mesajla bilgi verilecektir.’ ‘Ne kadar önemli bir kampanyaymış, taleplere yetişemiyorlar’ diye düşünmenizi sağlayıp, iştahınızı daha da artırıyorlar!

Hah, bir mesaj daha geldi. Bu mesaj Turkcell’den yediğimiz hain gol oluyor dikkatle okuyalım: ‘Kampanyanız başladı: 1 Mart’a kadar Salı ve Cumartesi günleri, tüm Turkcellilerle ayda yurtiçi 64 saat bedava konuşacaksınız. Turkcell’in keyfini çıkarın!’

BİZ NE YAPTIK, BİR BAKALIM!

Şimdi kafamızı toplayıp, nasıl bir gol yediğimizi anlamaya çalışalım! 2009 boyunca her hafta iki gün bedava konuşacağımızı sanıp, bir kampanyaya katıldık. Turkcell’den ayrılmayacağımıza, ayrılırsak 40 YTL ceza ödeyeceğimize söz verdik. 2009 boyunca bedava konuşacağız sanırken, bedava konuşmanın 1 Mart’a kadar geçerli olduğunu, iki ay sürecek bir kampanya karşılığında 1 yıllığına rehin alınmış olduğumuzu iş işten geçince anladık! Çünkü gelen mesajlarda bedava konuşmanın 1 Mart’a kadar geçerli olduğu son ana kadar hiç belirtilmedi.

İki gün bedava konuşma hakkımızın da sadece Turkcell aboneleriyle yapılan görüşmelerde geçerli olduğunu, sadece yurtiçi görüşmeleri kapsadığını ve ayda 64 dakikayı geçemeyeceğini bize EVET yazarak sözleşmeyi onaylattıktan sonra söylemiş oldular. Her ayda ortalama 8 bedava günümüz olduğunu düşünürsek 24 saat x 8 gün = 192 saat yapar. Turkcell ise iki gün boyunca bedava konuşacaksınız deyip, 64 saatle sınırlıyor.

Bu tüketiciyi yanıltmak değil de nedir? Bu kadar kısıtlama ve koşul olduğunu bilseydik, kampanyaya onay verir miydik? Büyük ihtimalle hayır! Turkcell de bunu bildiği için, sizi bağlayan koşulları ve kısıtlamaları sözleşmeye onay vermeden önce değil, onay verdikten sonra ve geri dönüşünüzün mümkün olmadığı noktada veriyor.

Biraz sesimizi yükseltelim; tüketici derneklerimiz nerede? Tüketici bu kadar mı sahipsiz?
alıntıdır
______________
www.newzatcekim.tr.cx
Mesaj05.01.2009, 07:33 (UTC)    
Mesaj konusu:

tr gg ailesine bu bilgilendirmeyi borç bilirim.
______________
www.newzatcekim.tr.cx
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu