Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj03.01.2009, 20:47 (UTC)    
Mesaj konusu: Haberler bu başlık altında toplanıyor

Evet arkadaşlar haberler bu başlıkta toplanıyor her gün 10 tane haber ekliyeceğim
______________

Ödev-Arsivleri Sitem Silindi.Msnmi Unuttum Nerden Bulabilirim
Mesaj03.01.2009, 20:51 (UTC)    
Mesaj konusu: Lugano 3. Kez Baba Oldu

Sarı-lacivertli kulübün Uruguay'lı yıldızı Lugano'nun eşi Carina'nın, Kadıköy Acıbadem Hastanesi'nde bir kız çocuğu dünyaya getirdiği bildirildi.
Fenerbahçe'nin Uruguaylı futbolcusu Diego Lugano 3. kez baba oldu.

Sarı-lacivertli futbolcunun eşi Carina'nın, Kadıköy Acıbadem Hastanesi'nde bir kız çocuğu dünyaya getirdiği bildirildi.

Fenerbahçe Kulübü'nün internet sitesinde yapılan açıklamada, ''Bianca'ya 'Dünyaya hoş geldin' diyor, Lugano ailesine mutluluklar diliyoruz'' denildi.

Yeni doğan çocuklarına Bianca ismini veren Lugano çiftinin bir kız, bir de erkek çocukları bulunuyordu.
______________

Ödev-Arsivleri Sitem Silindi.Msnmi Unuttum Nerden Bulabilirim
Mesaj03.01.2009, 21:34 (UTC)    
Mesaj konusu: Semih'ten Yeni Yıl Mesajı

Fenerbahçeli futbolcu Semih Şentürk, ''Yeni yılda yeni bir Semih olarak takımıma faydalı olmak istiyorum'' dedi.
Sarı-lacivertli futbolcu, Metro City Alışveriş Merkezi'ndeki Fenerium mağazasının açılış töreninde yaptığı açıklamada, sakatlık sorunlarını geride bıraktığını, sezonun ikinci bölümüne iyi bir başlangıç yapmak istediğini bildirdi.

Önümüzdeki günlerde tam olarak takımla çalışmalara başlayacağını belirten Semih, sezonun ilk bölümünde şanssız sakatlıklar yaşadığını belirterek, ''Bir aksilik olmazsa yeni yılda, yeni bir Semih olarak takımıma faydalı olmak istiyorum. Sakatlıklar ve şanssızlıklar yaşadım. Bunları atlatıp, ikinci yarıda yeni bir Semih olarak takımıma katkıda bulunmak istiyorum'' diye konuştu.

Semih taraftarlara verdiği mesajda da şunları kaydetti: ''Bizi yalnız bırakmasınlar. Onlara güzel bir ilk yarı geçirtemedik. Takımın bir çıkışı var ve ikinci yarı bunu devam ettirmek azmindeyiz. Taraftarımız bizi desteklerlerse, onlara hem Türkiye Kupası, hem de lig şampiyonluğu getirmek istiyoruz.''
______________

Ödev-Arsivleri Sitem Silindi.Msnmi Unuttum Nerden Bulabilirim
Mesaj03.01.2009, 21:35 (UTC)    
Mesaj konusu: Arda Kaza Geçirdi

Galatasaray'ın başarılı yıldız oyuncusu Arda Turan, dün gece kaza geçirdi. Yara almadan kurtulan Arda'nın tedbir olarak antrenmana katılmadı.
Galatasaray'ın genç yıldızı Arda Turan da dün gece geçirdiği trafik kazası sonrası bugünkü çalışmada yer almadı.

Arda'nın yara almadan kurtulduğu kazada, genç oyuncunun bulunduğu araçta hasar meydana geldi. Arda Turan'ın bu nedenle tedbir amaçlı olarak bugün antrenmana katılmadığı, yarın takımla birlikte çalışmalara başlayacağı bildirildi.

Arda'nın yara almadan kurtulduğu kazada, sarı-kırmızılı oyuncunun bulunduğu araçta hasar meydana geldi. Arda Turan'ın bu nedenle tedbir amaçlı olarak bugün antrenmana katılmadığı, yarın takımla birlikte çalışmalara başlayacağı bildirildi.

İKİNCİ YARI HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Turkcell Süper Lig'in ilk 16 haftalık bölümünü 3. sırada bitiren Galatasaray, ikinci bölüm hazırlıklarına bugün başlarken, izinli olan Lincoln, Kewell ve Nonda'nın yanı sıra trafik kazası geçiren Arda Turan çalışmaya katılmadı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde teknik direktör Michael Skibbe yönetiminde basına kapalı gerçekleştirilen ilk antrenmanda sarı-kırmızılı oyuncular, ilk bölümde ısınma, açma ve germe çalışması gerçekleştirdi. Oyuncular, ana bölümde ise aerobik ve dayanıklılık koşuları yaptı.
Takımla birlikte koşuya katılan Hasan Şaş ile Emre Güngör'ün tedavilerine salonda devam edildi.

Bu arada 18 Yaş Altı Milli Takım kampında bulunan Semih Kaya da antrenmana katılmazken, kaleci Orkun'un tedavisi sürdü. Serkan Çalık, Uğur Uçar ve Murat Akça'nın ise rehabilitasyon çalışmalarına devam edildi.

Öte yandan Galatasaray, bu akşam basına kapalı gerçekleştireceği antrenmanla ikinci bölüm hazırlıklarını sürdürecek.

AA
______________

Ödev-Arsivleri Sitem Silindi.Msnmi Unuttum Nerden Bulabilirim
Mesaj03.01.2009, 21:36 (UTC)    
Mesaj konusu: Atina'da İsrail Protestosu

Yunanistan'ın başkenti Atina'da İsrail'in Gazze'ye saldırısını protesto eden bir grup göstericiyle polis arasında arbede yaşandığı bildirildi.
Yunan basın-yayın organları, Atina'da Yunanistan parlamentosunun da bulunduğu Sindagma Meydanı'nda toplanarak, İsrail'in Atina Büyükelçiliği önüne yürüyen bir grup protestocunun, bölgede güvenlik önlemleri alan polis ekiplerine taş attıklarını duyurdu.

Polisin gruba göz yaşartıcı gazla karşılık verdiği belirtilen haberlerde, Çevik Kuvvet (MAT) ekipleriyle protestocu grup arasında yaklaşık 20 dakika süresince adeta ''Taş savaşı'' yaşandığı kaydedildi.

Atina'da bugün, ilki Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu (ADEDY), İşçi Sendikaları Federasyonu (GESEE), Yunanistan - Filistin Dostluk Derneği, Yunanistan Müslüman Birliği, ''Özgür Gazze'' Hareketi ve sol örgütler, diğeri ise Yunanistan Sosyal Forumu tarafından olmak üzere iki protesto gösterisi düzenlendi.


ZAMAN
______________

Ödev-Arsivleri Sitem Silindi.Msnmi Unuttum Nerden Bulabilirim
Mesaj03.01.2009, 21:37 (UTC)    
Mesaj konusu: Fransız Bakanın Kızı Oldu

Fransa Adalet Bakanı Raşide Dati, dün bir kız çocuk doğurdu. Fransız basın-yayın organlarının haberlerine göre Raşide Dati, başkent Paris'teki bir klinikte doğum yaptı.
Fransa Adalet Bakanı Raşide Dati, dün bir kız çocuk doğurdu. Fransız basın-yayın organlarının haberlerine göre Raşide Dati, başkent Paris'teki bir klinikte doğum yaptı.

Dul olan Dati, geçen yıl yaptığı açıklamada, "özel yaşamının kendisini ilgilendireceğini" belirterek, çocuğunun babasının kim olduğunu açıklamamıştı.
______________

Ödev-Arsivleri Sitem Silindi.Msnmi Unuttum Nerden Bulabilirim
Mesaj03.01.2009, 21:37 (UTC)    
Mesaj konusu: Baykal Niye Kürtçe TV'ye Karşı

CHP, 2000 yılında "Devlet Kürtçe Tv kursun" demişti. Peki Deniz Baykal neden şimdi Kürtçe TV'ye alenen karşı çıkıyor?
Oral Çalışlar/Radikal

Deniz Baykal ve Kürtçe televizyon...

TRT-6 (Şeş)’in ilk günkü Kürtçe yayınını izlerken, bir ömür boyu Kürtçe nedeniyle yaşadıklarımız bir film şeridi gibi gözümün önünden aktı gitti. 12 Mart 1971 darbesinin ardından değişik davalardan askeri mahkemelerde yargılanırken kullandığımız her ‘Kürt’ sözcüğü için hakkımızda her seferinde Türk Ceza Kanunu’nun 159. (şimdiki 301)maddesinden yeni bir dava açılıyordu. Eğer 1974 affı çıkmasaydı, sırf ‘Kürt’ sözcüğünü kullandığımız için ömür boyu hapis yatabilirdik.
Türkiye İşçi Partisi’nin 1970 Kongresi’nde Kürt sorununa ilişkin konuşmam nedeniyle 8 yıl hapse mahkûm oldum. TİP, Kongre’de alınan bir Kürt sorununa ilişkin bir karar yüzünden 1971 yılında kapatıldı.
‘Kürt yoktur’la başlayıp birçok alanda Kürtlerin varlığını inkâr eden siyasetlere egemen olan temel anlayış, ‘Bir kabul edersek, bu iş bölünmeye kadar gider’ şeklindeydi. Tabii Kürtlerin ‘yok’ olduğunu söylemek, Kürtleri yok etmedi, edemedi. ‘Kürtçe diye bir dil yok demek’ inandırıcı olmadı, tersine yanı başımızdaki bir bölgede Kuzey Irak’ta Kürtçe resmi dil haline geldi. Kürtçe üniversiteler kuruldu.
Yasakçılık, hiçbir gelişmeyi engellemediği gibi, Kürtler içinden çıkan şiddet yanlısı bir örgütün gelişip büyümesini de tetikledi. Bu örgüt yasaklardan beslenerek, binlerce insanımızın yaşamını yitirmesine yol açan bir sürecin etkili aktörlerinden birisi haline geldi.
***
Deniz Baykal son 40 yılımızda siyasi hayat içindeki etkili aktörlerden birisi. Bu sorunun nasıl gelişip kangren haline dönüştüğünün de yakın tanıklarından. TRT’nin Kürtçe yayına başlaması konusunda kendisine sorulan soruları şöyle cevapladı:
“ TRT’nin Kürtçe yayına başlamasını yanlış buluyorum. Devletin, bir etnik çabaya destek olması temel anlayışımıza terstir. Herkes kendi anadilinde yayın yapabilir. Devletin ise buna para harcamaması gerekir. Bunun için personel yetiştireceksin. Devletin kaynaklarının, 70 milyonun parasının sadece bir kesim vatandaşımızın etnik talepleri doğrultusunda harcanması doğru değildir. Bizim anlayışımıza göre devlet etnik kör olmalıdır. Karşısındakinin etnik kimliğini, dini inancını, mezhebini görmemelidir. Bu giderek devleti her türlü etnik kimliğin talebine karşı güç bir duruma sokar.”
Deniz Baykal’ın liderliğindeki CHP’nin yüzde 10’luk barajın altında kalıp Meclis’e giremediği için istifa etmek zorunda kaldığı günlerde CHP’nin Genel Başkanı Altan Öymen’di... Öymen, partisi adına yaptığı geziler sırasında 2000 yılında Diyarbakır’da Kürtçe TV’nin devlet tarafından kurulmasını savunmuştu. Öymen, bu tezine
gerekçe olarak da Kürtlerin zaten Kürtçe kanalları uydu aracılığıyla izlediklerini söylemiş, kendi yaşadıkları ülkenin içinden böyle bir yayını izlemelerinin demokrasi için, birlik için daha faydalı olacağını vurgulamıştı.
Aklın yolu da buydu. Baykal, neden böyle bir dil tutturdu? AKP böyle yaptı ben tersini savunayım diye mi? Halbuki şunu söyleyebilirdi, “Biz yıllar önce bunu savunmuştuk, onlar bizim dediğimize geldiler.” Bir önceki CHP Genel Başkanı bunu yıllar önce ifade etmişti, diyebilirdi
***
“Devlet buna neden para harcasın?” diyor. Kürtler, bu ülkenin yurttaşları değil mi? Milyonlarca yurttaşın anadilinde yayın yapılması gereksiz bir harcama olarak nasıl öne sürülebilir? Yapılan devletin yurttaşlarına karşı bir görevini yerine getirmesidir.
Dünyanın birçok ülkesinde Kürtçe yayın yapılıyor. Ülkeler, başka halkların dilinde yayın yaparak o halklara kendi dillerinde seslenmeyi bir yayıncılık gereği sayıyorlar. Bırakalım Avrupa’daki demokratik ülkeleri, İran’dan Çin’e kadar Kürtçe yayın yapan o kadar çok ülke var ki! Bu ülkelerin hiçbirinde Türkiye’deki kadar Kürt yaşamıyor.
Tabii DTP’lilerin bu konudaki tutumlarını anlamak da kolay değil. Sonuç olarak Kürtçenin yaygınlık kazanması, gelişmesi, daha kullanışlı bir dil haline gelmesi onları neden kızdırdı? ‘Seçim yatırımı’ diyorlar. Demokrasi zaten böyle bir şey. Halkın oylarını ve desteğini kazanmak için halkın talepleri dikkate alınır. Bunun ne zararı var ki!
Kürtçe, bu ülkenin milyonlarca yurttaşının anadili. Kürtçe TV aslında geç kalmış bir girişim. Bir devletin kendi yurttaşlarıyla barış içinde yaşaması, o ülkenin insanlarının dillerine, kültürlerine, geleneklerine saygı, yaşam kalitesine yönelik iyileştirmelerle mümkün. Yapılan da budur.
Bunu kaçınılmaz olarak Kürt dili ve edebiyatının üniversitelerde okutulması izleyecek. Kürtlerin yoğun olarak yaşadıkları bölgelerde velilerin başvurmasıyla Kürtçe seçmeli ders olarak da okutulmalıdır. Bu en temel haklardan birisidir.
21. yüzyılda Avrupa Birliği adayı bir ülkede hâlâ bu konuların tartışılması, bu tartışmayı kendisini sosyal demokrat olarak niteleyen bir partinin genel başkanın yapması paradoksal bir durumdur.
Açıklaması da kolay değildir...
______________

Ödev-Arsivleri Sitem Silindi.Msnmi Unuttum Nerden Bulabilirim
Mesaj03.01.2009, 21:39 (UTC)    
Mesaj konusu: Cim Bom'da Değişim Rüzgarı

2007-08 sezonunun başında gençleştirme operasyonu başlatan Galatasaray, 1.5 yılda kadrosunu büyük ölçüde yeniledi.
Galatasaray, 1.5 yılda kadrosunu büyük ölçüde yeniledi. İki sene önceki takımda bulunan 28 oyuncudan bugün sadece 10’u kadroda yer alıyor.

Galatasaray son iki sezonda büyük bir değişim geçirerek hem kaliteli bir takım yarattı ve hem de uzun yıllar görev yapacak bir ekibin temellerini attı.
Hafta başında son iki yılda gerçekleştirilen revizyonu anlatan Başkan Adnan Polat, “İki yıllık süreçte Galatasaray’a 23 tane yeni futbolcu geldi. Demek ki bir o kadar da futbolcu gitti. Biz bunu iki sene önce bir plan dahilinde ele almıştık. Bunu kamuoyuna duyurmadık ancak bir değişim ve dönüşümden bahsetmiştim” diyerek operasyonun yüzde 80 tamamlandığını açıklamıştı.

Yaş ortalaması düştü

Başkan Polat’ın dikkat çektiği değişim sürecinde sarı-kırmızı takım adeta kabuk değiştirdi. Cim-Bom’da iki yıl önce kadroda olan 28 futbolcudan şu an sadece 10’u takımda yer alıyor. İki yılda 21 yeni futbolcuyu renklerine bağlayan Cim-Bom özellikle yaşlı oyuncularla yollarını ayırdı.
Önceki sezon Mondragon (37), Tomas (33), Tolga Seyhan (32) ve Ergün Penbe’yi (37) gönderen Galatasaray, 2008-09 sezonunun başında ise Hakan Şükür (37) ve Okan Buruk (35) gibi yaşları bir hayli ilerlemiş olan oyuncularına yol verdi. Yeniden yapılanma sürecinde sarı-kırmızılı takımın yaş ortalaması 27.2’den, 25.6’ya düşerken, gönderilen yaşlı oyuncuların formaları Arda, Sabri, Servet, Mehmet Topal, Hakan Balta gibi milli yıldızlara teslim edildi.

2006-07 sezonu

Okan Buruk (34), Tolga Seyhan (30), Carrusca (23), Mondragon (36), Aykut Erçetin (25), Fevzi Elmas (25), Stephan Tomas (31), Rigobert Song (30), Orhan Ak (2Cool, Yalçın Ayhan (25), Hakan Şükür (36), Necati Ateş (27), Hasan Şaş (31), Ayhan Akman (30), Cihan Haspolatlı (2Cool, Volkan Arslan (29), Emre Aşık (34), Sasa Ilic (30), Mehmet Güven (20), Ferhat Öztorun (20), Aydın Yılmaz (19), Özgürcan Özcan (19), Uğur Uçar (20), Sabri Sarıoğlu (23), Hasan Kabze (25), Arda Turan (20), Ergün Penbe (35), Ümit Karan (31)

2007-08 sezonu

Aykut Erçetin (26), Rigobert Song (31), Linderoth (29) ,Okan Buruk (35), Barış (22), Hakan Şükür (37), Lincoln (29), Hasan Şaş (32), Mehmet Topal (22), Carrusca (24), Ayhan Akman (31), Bouzid (25), Nonda (31), Hakan Balta (25), Özgürcan Özcan (20), Çağrı Yarkın (19), Uğur Uçar (21), Orkun Uşak (21), Sabri Sarıoğlu (24), Serkan Çalık (22), Arda Turan (21), Volkan Yaman (26), Servet Çetin (27), Mehmet Güven (21), Fırat Kocaoğlu (20), Ümit Karan (32)

2008-09 sezonu

Aykut Erçcetin (27),Emre Güngör (24), Uğur Uçar (21) ,Fernando Meira (30) ,Linderoth (30), Aydın Yılmaz (20), Barış Özbek (22), Lincoln (29), Hasan Şaş (32), Mehmet Topal (22), Milan Baros (27), Yaser Yıldız (22), Ayhan Akman (31), Harry Kewell (30), Nonda (31), Emre Aşık (35), Hakan Balta (25), Serkan Kurtuluş (1Cool, Morgan De Sanctis (31), Semih Kaya (17), Ferdi Elmas (23), Orkun Uşak (2Cool, Sabri Sarıoğlu (24), Alparslan Erdem (20), Serkan Çalık (22), Arda Turan (21), Volkan Yaman (26), Servet Çetin (27), Murat Akça (1Cool, Mehmet Güven (21), Ümit Karan (32)
______________

Ödev-Arsivleri Sitem Silindi.Msnmi Unuttum Nerden Bulabilirim
Mesaj03.01.2009, 21:41 (UTC)    
Mesaj konusu: 100 ÜNLÜ KÜRT'TEN TRT ŞEŞ'E ALKIŞ

TRT Şeş, Kürt siyasetçi ve aydınlar tarafından sessiz devrim olarak yorumlandı.
KADEP Gnl. Bşk. Maskan: ‘İlk defa vatandaş olduğuma inandım’

Kürtçe yayın yapan TRT 6’nın yayın hayatına başlamasını Kürt kökenli siyasetçi ve aydınların büyük bölümü olumlu karşıladı. Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) Genel Sekreteri Nizamettin Maskan TRT 6’yı ‘Bir Kürt olarak ilk defa Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğuma inanmaya başladım’ diye değerlendirdi. Başbakanlık İnsan Hakları Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu ‘sessiz devrim’ olarak nitelerken, kapatılan DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, TRT Şeş’i beğendiğini belirterek, ‘Türkiye yıkılmadı, daha güçlü bir şekilde inşa edildi. Çok sağlam bir çimento atıldı’ yorumunu yaptı. TRT Şeş’le ilgili Kürt siyasetçi ve aydınların görüşleri şöyle:

85 yıllık tarihin en önemli adımı

Tarık Ziya Ekinci(Yazar): Toplumun demokratikleşmesi çerçevesinde atılan adımları takdir ederim. Bu adımın kalıcı kılınması gerekiyor.

Enver Sezgin(Yazar): ’Kürt sorununun çözülmesine yönelik adımlara kapı aralanmıştır.’

Altan Tan (Yazar): ‘Barış ve Kürt sorunun çözümü için olumlu adım.’

Talat Tepe(Avukat): ’Demokratikleşme açısından önemli.’

Doç. Dr. Mazhar Bağlı: ‘Psikolojik olarak insanların dışlanmışlık duygularını okşar. Çok önemli.’

Sait Şanlı (Kan davalıları Barıştırma Komitesi üyesi) ‘Devlet ile halkın barışması anlamında da önemli.’

Nedim Cizmeci (Diyarbakır Turizm Tanıtma Vakfı Başkanı): ‘Önceden Kürtçe kaset bile dinleyemezdik. Önemli bir adım.’

Sezgin Tanrıkulu (Diyarbakır eski Baro Başkanı) ‘Kürtçe yayın içeriğinden öte siyaseten önemli.’

Mehmet Kaya (Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı) ‘İnsanların uzun süredir beklediği bir hizmetti.’

Halil Balkan (Şırnak Ticaret Odası Başkanı) ‘Cumhuriyet tarihinden bu yana atılan en önemli adım.’

Şahismail Bedirhanoğlu: ‘Eleştiriler yersiz. Kürtçe TV iyi başladı.’

Fahrettin Akyıl (Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı) ‘Yıllardır beklediğimiz bir Kürtçe TV var. TV’nin önünden kalkamaz olduk.’

Naci Sapan (Olay Gazetesi Yayın Koordinatörü) ‘Küçük ancak anlamlı bir adım. ’

Feridun Irak (Van Ticaret Borsası Başkanı) ‘Bu kanalda kendi kültürümüzü görüyoruz’

Ümit Fırat (Yazar): ‘Heyecan verici.’

Cafer Solgun (Yazar): Devletin bu açılımı çok anlamlı.

Sami Tan (İstanbul Kürt Enstitüsü Başkanı): Demokratikleşmeye ve Kürt meselesinin çözümüne kısmen hizmet edecektir.’

Şefik Beyaz (Yazar): ‘Kürtçe’nin meşruiyetinin kabullenilmesi olumlu.’

Şeyhmuz Diken (Yazar): ‘Sadece devlet politikası alanında bunu tutmak yanlış. Kürtçe’nin önündeki engeller temizlenmeli.’

Cemal Taş (Tij Yayınları sahibi yazar): ‘Demokratikleşmede Kürt meselesinin de çözümünde faydası olabileceğine inanıyorum.’

Muhsin Kızılkaya (Yazar): 80 sene sonra devlet Kürtlerden özür diledi.

Osman Kavala (yazar-işadamı):TRT 6’yı çok olumlu buluyorum.

Naci Kutlay(Yazar): Çok önemli bir gelişme.

Abidin Parıltı (Yazar): Eskiden bir hayaldi. Bu ülkede insanların birbirine daha çok bağlandığını görüyoruz.

Tahir Elçi (Avukat): Kürt meselesinin çözümünde katkısı olur.

Zozan Özgökçe (Van Kadın Der. Bşk): Kürtler bu konuda önyargılı olmamalı. Ön yargılı olunursa yapılan iyi şeyler görülmez.

Münir Ceylan (Petrol-İş eski Gnl Bşk.): Geç kaldı gibi tartışmalara çok girmemek lazım. Buna katkı sağlamak lazım.

Sağlam bir çimento oldu

Başbakanlık İnsan Hakları Başkanı Prof. Dr. Fendoğlu: ‘Ümit ediyorum ki Türkiye’nin gelişmesine her bakımdan büyük katkısı olacaktır. İnsan hakları açısından çok büyük ilerlemedir. Çok köklü ve bir sessiz devrim aslında Türkiye için.’

Kapatılan HEP ve DEP Genel Başkanı Feridun Yazar: ‘Kürtçe yayını olumlu bir adım. Bunun anlamı, devlet inkar siyasetinden vazgeçti demektir. Geri kalan yasakların da bir an önce kalkmasını umut ediyorum.’

HAK-PAR Gnl. Bşk. Yrd. Ümit Pektaş: Kürt dili ve Kürt kültürü açısından atılan her türlü adımı olumlu buluyoruz.’

Kapatılan DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan: Kanal kendi başına olumlu. Ben de izledim. Beğendim, dilerim böyle devam eder. Türkiye yıkılmadı, daha güçlü bir şekilde inşa edildi. Çok sağlam bir çimento atıldı.’

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker: ‘Çok önemli ve olumlu bir adım. Bu bir ihtiyaçtı. Geç kalınmış bir adımdı.’

AK Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat: ‘Geç kalınmış bir teşebbüs. Ümit ediyorum ki gelişerek devam eder ve olumlu bir adım olur.’

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek: Piroz be TRT şeş li ser xˆrˆ be (TRT 6 kutlu olsun, hayırlı olsun).’

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt: ‘Ülkemizin kaynaşmasına en büyük hizmettir.’

AK Parti Muş Milletvekili Seracettin Karayağız: ‘Güzel bir başlangıç oldu. Bölge barışına katkı sağlayacaktır.

AK Parti Ağrı Milletvekili Mehmet Hanifi Alır: ‘Demokrasi ve kardeşlik için Türkiye’nin büyüklüğüne ve tarihine layık bir kanal olacağına inanıyorum.’

AK Parti Van Milletvekili İkram Dinçer: ‘Türk ve Kürt halkının kardeşliğini gösteren güzel ve şık bir düşüncenin ürünü oldu. Bu kanal kardeşliğin pekişmesinin zuhurudur.’

AK Parti Şırnak Milletvekili Abdullah Veli Seyda: Kanalın, Türkiye’nin birliği ve beraberliğinin çimentosu olacağını düşünüyorum.’

AK Parti Hakkari Milletvekili Rüstem Zeydan: Güzel bir başlangıç. Demokratik bir açılımın ifadesi.’

AK Parti Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen: ‘Gecikmiş bir adım olmakla birlikte Türkiye’nin birlik, bütünlük ve kardeşliğine büyük katkı yapacaktır. Bölgemizde de büyük heyecan yaratmış durumda.’

CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse: ‘Olumlu bir adım olarak görüyorum. Her şeye rağmen o insanları bu şekilde kucaklarız.’

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş: ‘Olumlu bir gelişme. DTP’nin Kürtçe televizyon kanalından rahatsız olması düşünülemez. Ancak temkinliyiz. Bu kanalın DTP’ye karşı kanal haline getirilmemesi gerekir.’

DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık: ‘Kürtçe kanalın hayata geçmesini olumlu buluyoruz. Kürtlerin yıllardır verdiği mücadelenin bir ürünü.’

DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik: ‘Olumlu karşılamak lazım. Umarım bunun devamı da gelir.’

Bayram Bozyel (Hak - Par Genel Başkanı): ‘Olumlu. Bunda Kürt demokratlarının yürüttüğü mücadelenin payı var. Kürtçe engellerin ve yasakların da kaldırılması gerekiyor.’

Sedat Yurttaş (Kapatılan eski DEP milletvekili) ‘Yıllardır süren yanlış politikadan dönmeyi ifade ediyor. Devletle Kürt halkının barışması anlamında siyasal bir adım.’

Esat Canan(eski milletvekili): ‘Bu Türkiye’nin zenginliğine zenginlik katar. Bunu bir lütuf olarak değil doğal hak olarak görmek gerek.’

Haşim Haşimi(Eski Diyarbakır Milletvekili); ‘Devletin resmi kanalında böyle bir yayını önemsemek gerekir. Manevi bir değeri var. Önemli olan iyi niyet ve zihniyet değişimidir.’

İLK DEFA VATANDAŞ OLDUĞUMA iNANDIM

KADEP Genel Sekreteri Nizamettin Maskan: Bir Kürt olarak ilk defa Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğuma inanmaya başladım. Şimdiye kadar, göçeriz, sığınmacıyız gibi algılandık. Güzel bir olay. İnşallah böyle devam eder.

Keşke bunca acı yaşanmadan bu adım atılsaydı

Selim Toprak (Fotoğraf Sanatçısı): ‘Geç kalmış bir adım ama yine de olumlu ve güzel bir gelişme olarak görüyorum.’

İbrahim Gürbüz (Kürt Enstitüsü’nün kurucusu) ‘Bunca acı yaşanmadan yapılması gerekirdi. Sivil bir yayının çok faydalı olacağını düşünüyorum’.

Metin Kahraman (Sanatçı): ‘Benim bir hafta önce Bingöl’deki konserim engellendi. Buna rağmen sevindirici. Türkiye’nin bugün bunu konuşması azımsanmayacak bir değişim.’

Kazım Öz (Yönetmen): ‘Çok geciken bir adım. Daha birkaç yıl önce Ahmet Kaya, Kürtçe söylediği için sürgüne gitti. Gecikmiş de olsa çok anlamlı.’

Murat Batgi (Tiyatrocu ): TRT şeş barışın müjdecisi olmalı, halkların kardeşliğinin hiç bitmeyen sesi olmalı. Bu kanal hümanizmin sesi olmalı, militarizmin yedek gücü değil.

Ahmet Güneştekin (Ressam): ‘Hükümetin cesurca ve demokratik adımları barışa ve demokrasiye götürecek bizi.’

Selim Temo (Şair): Böyle bir girişim sorunun muhataplarından bağımsız yapılıyor. Tarihsel bir dönüşüm. Kürtler’in taleplerini taşıyan kesimlerin de katkısı önemsenmeli. Geriye dönük yasal uygulamalar yapılmalı.

Gülten Kaya: Amaç ve hedeflenen şey doğru olsa dahi çok yeterli değil. Bu dilin ve kültürün sağlıklı tanınması için, atılan bu adımın yasal zemininin de sağlanması gerekiyor.

Canip Yıldırım (Yazar): Türk-Kürt kardeşliğini kuvvetlendirir.

Müfit Yüksel (Sosyolog): Demokratikleşme alanında ciddi bir gelişme.

Mesut Yeğen (Yazar): Kürt meselesine ilişkin yapılmış reformların en radikali ve en önemlisi.

Yılmaz Ensaroğlu (Yazar): Devlet eliyle bu yayının yapılması devlet yükümlülüğü ve Kürtler’in de hakkı.

(Star)
______________

Ödev-Arsivleri Sitem Silindi.Msnmi Unuttum Nerden Bulabilirim
Mesaj03.01.2009, 21:42 (UTC)    
Mesaj konusu: "Biz Kazanacağız O Düşünsün"

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, 29 Mart yerel seçimleri öncesinde iddialı konuştu...
Karayalçın, 30 Mart sabahı Ankara yönetimine geleceklerini iddia etti. Yeni yılın ilk basın toplantısını yapan Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Başbakan Erdoğan’ın eleştirilerine yanıt verdi. Karayalçın, seçimleri kaybetmesi durumunda siyaseti bırakmasını isteyen Gökçek’e, “Ben siyesi geleceğimi sayın Gökçek’in fantezileri üzerine kurgulamayı hiç düşünmedim. İnşallah bu seçimi kazanacağız, Ankara’nın yönetimine geleceğiz. Sayın Gökçek düşünsün” karşılığını verdi.

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, bir basın toplantısı düzenleyerek, çalışmalarına resmen start verdi. CHP’nin Çankaya Çevre Sokak’ta bulunan eski Genel Merkez Binası’nda düzenlenen toplantıya, basın mensuplarının yanı sıra vatandaşların da ilgisi büyük oldu. Toplantıyı izlemeye gelen vatandaşlar sık sık, “Gökçek gidecek Karayalçın gelecek” “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları attı.

Ankara’nın Cumhuriyet'in başından beri Türkiye’nin öncüsü olduğunu ifade eden Karayalçın, Melih Gökçek yönetimini eleştirdi. Gökçek’in başkanlığında geçen 15 yıl içinde Ankara’nın itibar ve iddiasını yitirdiğini ileri süren Karayalçın, “Ankara'ya hem iddiasını hem de itibarını iade etmek zorundayız. Ankara’nın değerini artırmak ve yeniden iddialı bir kent haline getirmek zorundayız. Ankara’yı bu kasaba görünümünden kurtarmak zorundayız” dedi.

Ankaralıların Kızılırmak nehrinin “kirli ve sağlığa zararlı” suyunu kullanmaya mahkum edildiğini belirten CHP’li Karayalçın, şöyle konuştu:

“Ankara, sorunlarını algılamayan, proje üretemeyen, kredi bulamayan bir kente dönüştü. Belediye yönetimi, sorunları çözemiyor, her başı sıkıştığında sorumluluğu başkalarının üzerine atıyor, çözümü hükümetten bekliyor.

Cumhuriyetin, demokrasinin, barışın ve hoşgörünün başkenti olması gereken Ankara, kavgacı, uzlaşmaz, bilgisiz, düzeysiz bir yönetim anlayışına teslim olmuştur. Bugün ihtiyacımız olan şey, Ankara’nın yeni bur ufka kavuşması, Ankara’da yeni bir yönetim anlayışının egemen olmasıdır. Biz kavgaya değil iş yapmaya, iş yaratmaya geliyoruz.

Doğru projeler hazırlanırsa kaynak da bulunur, iş de yaratılır. Biz Ankara’nın değerini artıracak, üretim gücünü yükseltecek, zenginleşmesini sağlayacak ve bunun yanı sıra yoksulluğu ortadan kaldıracak, işsizliğe çözüm getirecek projelerle Ankaralıların karşısına çıkıyoruz.”

PIRIL PIRIL ANKARA BIRAKTIK

Karayalçın, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Karayalçın’a Başkent Doğalgaz Genel Müdürü'nün doğalgaz sızıntısı nedeniyle hayatını kaybeden 7 gençle ilgili söylediği sözler hatırladı. Söz konusu açıklamaları üzüntüyle okuduğunu anlatan Karayalçın, “Böyle bir açıklamanın yapılmasından çok derin bir üzüntü duyduğumu ve bu ifadeyi kişiyi kınadığımı buradan kınadığımı ifade etmek isterim” dedi. Karayalçın, bu tarz bürokratlarla çalışmayacağını söyledi.

Karayalçın, Melih Gökçek’in, “kaybeden siyasetten çekilsin” sözlerini de değerlendirdi. Karayalçın, “Ben siyesi geleceğimi sayın Gökçek’in fantezileri üzerine kurgulamayı hiç düşünmedim. Zaten böyle bir olasılığı da düşünmüyorum. İnşallah bu seçimi kazancağız, Ankara’nın yönetimine geleceğiz. Sayın Gökçek düşünsün” dedi.

Karayalçın, Ankara’yı “kirli bir Ankara” olarak bıraktığı yönündeki iddialara da yanıt verdi. Karayalçın, “Ben pırıl pırıl bir başkent bıraktım. Ankara’nın hava kalitesi bizim yönetimimizde son derece yüksekti. Biz Ankara’da enerji kullanımı konusunda ve hava kalitesinin yükseltilmesi için yaptığımız çalışmalarla ilgili olarak BM’den ödül almıştık” diye konuştu. Ankara’da Çevre Bakanlığı 18 Aralık 2008 tarihinde yapılan hava ölçümünü hatırlatan Karayalçın, kirlilik oranının 5070 mikrogram/metreküp olarak ortaya çıktığını kaydetti. Karayalçın, olması gereken düzeyin ise 300 mikrogram/metreküp olduğuna işaret etti.

HAZIR MISINIZ?

Karayalçın, basın toplantısının ardından binada bulunan vatandaşların yanına gelerek kısa bir konuşma yaptı. 30 Mart 2009’da Ankara yönetimine geleceklerini söyleyen Karayalçın, şimdiye kadar bölüne bölüne Ankara’nın kaybedildiğini ifade ederken, bundan sonra “birleşe birleşe” kazanacaklarını kaydetti. Karayalçın, 3 ay boyunca Ankaralılara “Hazır mısınız?” sorusunu soracaklarını kaydetti. Karayalçın’ın konuşması, vatandaşların, “Karayalçın gelecek Gökçek gidecek”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları ile kesildi.

(ANKA)
______________

Ödev-Arsivleri Sitem Silindi.Msnmi Unuttum Nerden Bulabilirim
Mesaj03.01.2009, 21:44 (UTC)    
Mesaj konusu: 7 Gencin Ölümü İstifa Ettirdi

Ankara'da yılbaşı gecesi kombi bacasından sızan karbonmonoksit gazıyla 7 gencin zehirlenerek ölmesi Başkent Doğalgaz Genel Müdürünü istifa ettirdi.
Başkent Doğalgaz Genel Müdürü Veysel Karani Demir, Bilkent Üniversitesi öğrencisi 7 gencin yılbaşı gecesi kombi bacasından sızan karbonmonoksit gazıyla can vermesinden sonra görevinden istifa etti.

Doğalgaz faciası sonucu 7 üniversiteli gencin ölümünün ardından ihmaller zinciri tartışılırken, dün yaptığı basın toplantısındaki sözleri ile tepki çeken Başkent Doğalgaz Genel Müdürü Veysel Karani Demir istifa etti.

Ankara’da yaşanan doğalgaz faciasında 7 gencin ölümüyle ilgili yaptığı açıklamalarla tepki çeken Başkent Doğalgaz Genel Müdürü Veysel Karani Demir istifa etti. İstifasını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e sunan Demir, istifasına yönelik yaptığı açıklamada, “Kurumumuzun, 7 gencin ölümü olayında hiçbir kusuru ve ihmali bulunmadığı halde töhmet altında bırakılmış olması, benim üzerimden hiç ilgisi olmayan insanların hedef olmaması için Başkentgaz Genel Müdürlüğü görevimden istifa ediyorum” dedi. Demir, ölen gençlerle ilgili “yarı çıplaktı” şeklinde bir ifadesinin olmadığını belirtirken “Anlatmaya çalıştığım, bu acıklı ortamdı. Benim bir baba olduğumu defalarca tekrarladığım bu duygulu ifadelerimin iğrenç bir şekilde çarptırılarak; kamuoyuna, hem beni hem de gençlerin ailelerini yaralayacak şekilde yansıtılmasını kınıyorum. İfadelerimin çarptırılması sonucu ailelere verdiğim üzüntüden dolayı, bu ailelerden özür diliyorum“ dedi.

-YAZILI AÇIKLAMA İLE DUYURDU-

Başkent Doğalgaz Genel Müdürü Veysel Karani Demir, istifasını yaptığı yazılı açıklama ile duyurdu. Yılbaşı gecesi Ankara’da 7 gencin karbonmonoksit gazından ölümleriyle ilgili bugün gazetelerde yer alan haberlerin şahsını ve Başkent Doğalgaz’ı yıpratmaya, kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu ifade eden Demir, kamuoyunda tepki çeken sözleriyle ilgili şunları söyledi:
“Dün (2.2.2009) düzenlediğim basın toplantısında, üzücü olayın gelişimini anlatıp, bilirkişi raporunu ve teknik değerlendirmeyi sunarak, Başkentgaz’ın bu olayda herhangi bir ihmali ve kusuru bulunmadığını ifade ettim ve gerekirse bizim de soruşturma kapsamına alınabileceğimizi vurguladım. Ayrıca bu tür vahim olayların bir daha yaşanmaması için doğalgaz kullananların nelere dikkat etmesi gerektiği yönünde detaylı açıklamalarda bulundum. Ancak basın toplantısında ifade ettiğim bu konular, tamamen art niyetli olarak çarptırılmış, çok farklı bir boyuta taşınmıştır. Toplantıda bir soru üzerine gençlerin durumuyla ilgili olarak çok samimi bir şekilde gördüklerimi anlatıp, ‘Hadiseyi hiçbir insanın görmesini istemem. Gençlerin her biri bir tarafa düşmüş. Kimisi yerde, kimisi yüzükoyun, kimisi belden üstü yarı çıplak. O yaşlarda benim 3 çocuğum var. Ben bir babayım. Bu travmayı uzun süre atlatamam’ dedim. Gençler kesinlikle giyinik, günlük kıyafetliydi. Bir delikanlının gömleğinin düğmeleri beline kadar açıktı, bu gencin muhtemelen havasızlıktan bunalıp gömleğini açtığını düşündük. Hiçbir şekilde (gençler çıplaktı) diye bir beyanda bulunmadım. Anlatmaya çalıştığım, bu acıklı ortamdı. “

-AİLELERİNDEN ÖZÜR DİLEDİ-

Basın toplantısındaki kendisinin de bir baba olduğunu defalarca tekrarladığı “duygulu ifadeleri”nin “iğrenç bir şekilde" çarpıtılarak kamuoyuna yansıtıldığını savunan Demir “İfadelerimin hem beni hem de gençlerin ailelerini yaralayacak şekilde yansıtılmasını kınıyorum. İfadelerimin çarptırılması sonucu ailelere verdiğim üzüntüden dolayı, bu ailelerden özür diliyorum. Geldiğimiz noktada; Kurumumuzun, 7 gencin ölümü olayında hiçbir kusuru ve ihmali bulunmadığı halde töhmet altında bırakılmış olması, benim üzerimden hiç ilgisi olmayan insanların hedef olmaması için Başkentgaz Genel Müdürlüğü görevimden istifa ediyorum.”dedi.

(ANKA)
______________

Ödev-Arsivleri Sitem Silindi.Msnmi Unuttum Nerden Bulabilirim
Mesaj05.01.2009, 15:44 (UTC)    
Mesaj konusu:

Ezan sesininin huzur verdiğini söyleyen ismi görünce çok şaşıracaksınız
Kewell, "İstanbul'da ilk dikkatimi çeken şey camiler oldu. Evim bir caminin yanında ve gerçekten nefes kesiciler" dedi.

Avustralya'nın en önemli internet gazetesi "The Australian", "Kewell huzur ve gollerine kavuştu" başlığıyla verdiği haberde, yıldız futbolcunun muhteşem İstanbul'da yeniden doğduğunu anlattı. Kewell, İstanbul'da ilk dikkatini çekenin camiler olduğunu belirtirken, "Evim bir caminin yanında ve gerçekten nefes kesiciler. Ezan sesi de çok huzur verici. Çocuğum İngiliz ancak İstanbul'a geldiğinden beri çay tiryakisi oldu" diye konuştu. Avrupa'nın önemli kulüplerinden teklif almasına rağmen Galatasaray'ı seçtiğini vurgulayan Kewell, "Buradaki futbol İngiltere'dekine benziyor. Hızlı ve öfkeli. Hücum futbolu oynanıyor. Konsantre olursanız çok gol atabilirsiniz" dedi.

Avustralyalı yıldız Süper Lig'i de beğendiğini belirtti ve şunları söyledi: "Süper Lig bence Premier Lig, La Liga ve Seri A'dan hemen sonra geliyor. Burada belki üzerinde en çok çalışılması gereken şey defans bölgesi.
______________

Ödev-Arsivleri Sitem Silindi.Msnmi Unuttum Nerden Bulabilirim
Mesaj05.01.2009, 15:45 (UTC)    
Mesaj konusu: Mehmet Topuz için çılgın teklif

Fenerbahçe almaya kesin kararlı. Yönetiminin, Mehmet Topuz için Kayserispor'a baş döndürücü bir teklif sunduğu ortaya çıktı.
Fenerbahçe yönetiminin, Mehmet Topuz için Kayserispor'a baş döndürücü bir teklif sunduğu ortaya çıktı: Josico + 6 milyon euro.

Fenerbahçe'nin bu süper teklifine "Hayır" diyemeyen Kayserispor cephesinin ise "Bizim Josico'ya ihtiyacımız yok. Mehmet Topuz için 7.5 milyon euro isteriz" dediği öğrenildi.

RÜYA GİBİ BİR TEKLİF

Kayserisporlu Mehmet Topuz adım adım Fenerbahçe'ye yaklaşıyor. Sezon sonunu beklemeden ara transferde Topuz'u renklerine katmayı planlayan sarı-lacivertliler, Kayserispor'a bu kez adeta rüya gibi bir teklifle gittiler. Aragones'in çok yakından takip ettiği Mehmet Topuz için Kayserispor cephesine sunulan teklif: JOSİCO ile birlikte tam 6 milyon euro.

KAYSERİ 7.5 MİLYON İSTİYOR

F.Bahçe'den gelen bu baş döndürücü teklifi geri çeviremeyen Kayserispor yönetimi ise "Biz Mehmet Topuz için 7.5 milyon euro istiyoruz. Josico'ya ihtiyacımız yok" diyerek asrın pazarlığına başka bir boyut getirdiler. Bu gelişme üzerine F.Bahçe'nin Mehmet Topuz için 6.5 milyon euro'ya çıkarak bu transferi mutlu sonla noktalamayı hedeflediği kaydedildi.
______________

Ödev-Arsivleri Sitem Silindi.Msnmi Unuttum Nerden Bulabilirim
Mesaj05.01.2009, 15:46 (UTC)    
Mesaj konusu: Trabzon'u kim zorlar?

Devre arası kamp çalışmaları için Antalya'da bulunan Trabzonspor'un çalışmaları sürüyor.
Trabzonspor'un başarılı futbolcusu Serkan Balcı, Turkcell Süper Lig'in ikinci yarısında yaşanacak şampiyonluk yarışında kendilerini üç büyüklerin zorlayacağını söyledi.

Bordo-mavililerin önemli isimlerinden Serkan Balcı, antrenmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Balcı, iki senedir Trabzonspor'da olduğuna ve artık takımında uyum sorunu yaşamadığını kaydetti.

Hem takım hem bireysel olarak iyi işler yaptıklarını ifade eden Balcı, takımın iyi olması durumunda oyuncunun da iyi bir performans gösterdiğini belirtti.

Balcı, Trabzonspor için 2008 yılının çok iyi geçtiğini, ama önemli olanın 2009 yılı olduğuna değinerek, ''İkinci yarıda takım olarak çok iyi olmamız gerekiyor. Çünkü puanlar birbirine yakın. İyi bir takım olduk ve herkes birbirini iyi tanıyor. İkinci yarıda daha iyi olacağız. Bu sezon çok iyi takımlar var ve herkes birbirini yenebilecek kapasitede. Özellikle deplasman maçları çok zorlu geçiyor. Şampiyonlukta da bizi üç büyüklerin zorlayacağını düşüyorum'' dedi.

Sezon sonunda sözleşmesinin sona ereceğini ifade eden Balcı, Trabzonspor'un sunacağı şartların uygun olması durumunda takımda kalabileceğini söyledi.

UMUT BULUT
Genç golcü Umut Bulut da kamp çalışmalarının iyi gittiğini bildirdi. İkinci yarıya ciddi bir biçimde girebilmek için çalışmalarını bu doğrultuda sürdürdüklerini ifade eden Umut, ''Kamp ortamımız çok iyi. Bunu devam ettirirsek sezon sonunda başarılı oluruz. İlk 11'deki oyuncular yerlerini korumak, diğer oyuncular da forma kapmak için çabalıyor. Bu da hem rekabet yaratıyor hem de sahaya yansıyor'' dedi.

Takımı için elinden gelen her şeyi yaptığını ifade eden Bulut, ''Yapı gereği mücadeleci ve hırslı bir futbolcuyum. Sezonlara baktığımız zaman benim istikrarlı bir istatistiğim var. Bu sezon da elimden geleni yapacağım. Takımımızın başarılı olmasını istiyorum'' diye konuştu.

Bulut, bu sezon çok gol atmak istediğini anlatarak, şampiyonluğu sonuna kadar kovalayacaklarını vurguladı. Şampiyonluk için şimdiden konuşmanın erken olduğunu kaydeden Bulut, ''Hedefimiz şampiyonluk ve bu doğrultuda çalışıyoruz. Elimizdeki fırsatı da kaçırmak istemiyoruz . İkinci yarının ilk maçında karşılaşacağımız Fenerbahçe'yi yenersek, şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj yakalayacağız'' dedi.
______________

Ödev-Arsivleri Sitem Silindi.Msnmi Unuttum Nerden Bulabilirim
Mesaj05.01.2009, 15:48 (UTC)    
Mesaj konusu: Cimbom sakat forvet peşinde

Galatasaray Mehmet Yıldız'ı kadrosuna katamayınca gözünü dışarı çevirdi. Ama istediği futbolcu şu anda sakat...
Mehmet Yıldız transferi konusunda Sivasspor ile anlaşamayan Galatasaray'ın, bir dönem Beşiktaş forması da giyen Norveçli golcü John Carew ile ilgilendiği iddia edildi.

ŞU ANDA SAKAT

Tribalfootball.com adlı internet sitesi, Galatasaray'ın, Premier Lig ekibi Aston Villa'da oynayan Norveçli forvet Carew'i kadrosuna katmak için harekete geçtiğini kullanıcılarına duyurdu.

Haberde, sakatlığı nedeniyle takımında şu anda forma giyemeyen Carew'in gelecek aya kadar sahalara dönmesinin zor olduğunun da altı çizildi.

BEŞİKTAŞ'TAN LYON'A GEÇTİ

30 yaşındaki Carew, 2004-2005 yılları arasında Beşiktaş forması giydikten sonra 7.6 Milyon euro bonservis bedeli karşılığında Fransız ekibi Lyon'a transfer olmuştu.

Galatasaray'ın, Carew ile ilgilendiği yönündeki haberler daha önce Türk basınında da yer almıştı.
______________

Ödev-Arsivleri Sitem Silindi.Msnmi Unuttum Nerden Bulabilirim
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu