Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj09.01.2009, 18:36 (UTC)    
Mesaj konusu: fırefox profılınızı yedekleyin

Bilgisayarınıza yeni işletim sistemi kurduğunuzda veya Firefox web tarayıcınızın profil bilgilerinizi başka bir bilgisayara taşımak istediğinizde size yardımcı olabilecek yazılımlardan biri de MozBackup.

MozBackup başarılı bir şekilde, birkaç adımda Firefox profiliniz yedekliyor ve istediğiniz zaman aynı kolaylıkla yedeklediğiniz profili geri yukleme imkanı sunuyor. Profilden kastettiğimiz şey ise, sık kullanılanlar, eski ziyaret ettiğiniz adresler, ThunderBird'deki e-postalarınız gibi veriler.

MozBackup'ın avantajı FireFox eklentilerinizi de yedekleyebilmesi. Bu şekilde hesabınız birebir olarak yedeklenmiş oluyor ve alıştığınız Firefox düzenini her yerde kullanabiliyorsunuz. Firefox 2 sürümünün ilk versiyonlarında Firefox sık sık çöküyordu ve beraberinde profil bilgilerini de yokediyordu. Şu anda böyle bir sorun olmasa da olası yazılım hatalarından canımızın yanmaması için ara sıra Firefox profilimizin yedeğini almak faydalı olacaktır.

MozBackup'ın desteklediği yazılımlar;
Firefox
Thunderbird
Sunbird
Flock
SeaMonkey
Mozilla Suite
Spicebird
Netscape

MozBackup yedekleme sırasında, profilin istediğiniz özelliklerini yedeğe dahil etmenize olanak tanıyor. Örneğin sadece yerimlerinin veya sadece eklentilerin yedeğini alabilirsiniz.

Download: MozBackup

Lisans: GPL / LGPL / MPL (Ücretsiz, açık kaynak kodlu)
İşletim Sistemi: Windows 98/ME/NT/2000/XP/2003/Vista


________________________________________________________________alıntıdır..________________________________________________
Mesaj10.01.2009, 06:35 (UTC)    
Mesaj konusu:

Paylaşımınız İçin Teşekkürler... Wink
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu