Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj14.01.2009, 09:08 (UTC)    
Mesaj konusu: Efsaneler Şimdi Ne Yapıyor? GS

2000'de UEFA Kupası'nı kazanan Galatasaray'ın sesi bu sezon Avrupa'da daha gür çıkıyor. Peki Parken Stadı'nda destan yazan efsane kadrodaki oyuncular şimdi nerede..

17 Mayıs 2000'de teknik direktör Fatih Terim'in önderliğinde UEFA Kupası'nı kazanarak Türk futbolunda bir çığır açan; 2001 yılında ise Türkiye'ye Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final heyecanını yaşatan Galatasaray, geçirdiği başarısız dönemlerin ardından bu sezon Avrupa'da sessizliğini iyiden iyiye bozdu.
Sarı-kırmızılı ekip, bu sezon UEFA Kupası'nda grup ikincisi olarak ülkemizi aynı heyecana sürükledi. Kupa finalinin, ezeli rakibi Fenerbahçe'nin stadı Şükrü Saracoğlu'nda oynanacak olması da motivasyonun kuşkusuz biraz daha yükselmesi anlamına geliyor.
Peki Galatasaray'ın efsane kadrosu; yani 2000 yılında Avrupa'nın gözde takımlarını saf dışı bırakarak UEFA Kupası'nı namağlup kazanan kadrodaki oyuncular şimdi ne yapıyor? Kaç tanesi futbol hayatlarını sürdürüyor?

Arif Erdem (37): Üzerinden seneler geçmesine rağmen Manchester United'a attığı muhteşem gol hafızalarda... 2005 sonunda futbolu bıraktı. İstanbul BŞB'de yardımcı antrenörlük görevini halen sürdüren Arif Erdem, takımının Süper Lig'e yükselmesinde büyük rol oynadı.

Carlos Alberto Capone (36): 1999'da Galatasaray'ın kadrosuna dahil ettiği Brezilyalı, üç sene sarı-kırmızılı formayı giydikten sonra Kocaelispor'a transfer oldu. Ardından futbol hayatına ülkesinde devam etti. En son, Brezilya'nın Sao Paulo eyaletinde AtlPortuguesa Santista takımında oynadı. Şimdilik antrenmana çıktığı bir kulübü yok...

Claudio Taffarel (42): 1998'de transfer edilen, Avrupa yolunda; özellikle finaldeki imkansız kurtarışlarıyla Galatasaray'ın başarılarında büyük rol oynayan Taffarel, 2001'de Parma'ya transfer oldu. İki yılın sonunda futbol hayatına son verdi. Bir süre kaleci antrenörlüğü yapan Taffarel, şimdilerde sadece genç oyuncularla ilgilenen bir menajerlik şirketinin başında...

Ergün Penbe (36): 13 yıl Galatasaray'a hizmet eden, UEFA Kupası'nın baş kahramanlarından birisi olan Penbe, 2006- 07'nin sonunda sözleşmesi bittiği için yıllarca emek verdiği takımından bedelsiz olarak ayrıldı. Bir sezon Gaziantep'te oynadıktan sonra futbolu bıraktı. Kısa süren spor yorumculuğunun ardından ligde kötü günler geçiren Hacettepe'nin yardımcı antrenörlüğüne getirildi.

Fatih Akyel (31): Galatasaray'ın altyapısından yetişen ve 1996-1997 sezonunda A takıma yükselen Fatih Akyel, teknik direktör Terim'in el üstünde tuttuğu isimlerdendi.
Galatasaray'ın ardından gittiği Mallorca'dan sonra Florya'da taraftarına saldırdığı Fenerbahçe'ye transfer oldu. Akyel, Trabzonspor, Ankaragücü ve Gençlerbirliği formalarını da giydi. Şimdi geçen sezon küme düşen, Bank Asya Birinci Lig takımı Kasımpaşa'da forma giyiyor.

Gheorghe Hagi (43): Real Madrid ve Barcelona gibi büyük takımlarda forma giyen, 1996-97 sezonunda Galatasaray'a transfer olan Hagi, rüya gibi dönemlerde 10 numaralı forma ile efsane oldu. Hagi, 2001 yılında futbol hayatını sona erdirdi. Hagi, bir süre ülkesinin (Romanya) milli takımında teknik direktörlük yaptı. Türkiye'de Bursaspor'un başına geçti. Daha sonra da Galatasaray'a teknik direktör olarak dönüş yaptı. 2004-2005 sezonunun sonunda Galatasaray'a veda etti. Şimdi ise Romanya'daki otelinin başında...

Gheorghe Popescu (41): İşte, Parken Stadı'ndaki finalde kupayı getiren son penaltıyı gole çeviren isim... 1997'de Galatasaray'a gelen Popescu, 2001'de gittiği Lecce'de iki yıl oynadı ve sahalara veda etti fakat futboldan kopmadı. Şu anda Romanya'da menajerlik yapıyor.


Hakan Şükür (37): Avrupa maceralarında başarılı olamayan Şükür, Galatasaray'da futbolu bıraktı. Şimdi ise spor yorumculuğu yapıyor.


Hakan Ünsal (35): Galatasaray'ın emektar isimlerinden... 2002 yılında İngiliz ekibi Blackburn Rovers ile anlaşarak takımdan ayrıldı. 6 ay süren yurtdışı serüveninin ardından yuvaya geri döndü.
Rizespor'da forma giydi ve ardından futbolu bıraktı.
Ünsal da günümüzün gözde spor yorumcularından...

Mehmet Bölükbaşı (30): Taffarel'den sonra ikinci kaleciydi.
2003'te ayrıldı. İstanbul, Bolu, Rize ve Samsun'da oynadı. Futbol hayatına Bozüyükspor'da devam edecek.


Okan Buruk (35): Altyapıdan yetişen Okan, 2001'de Inter Milan'a gitti.
2004-2005'te Beşiktaş ile anlaştı. 2006'da ise boş mukavele ile Galatasaray'a geri döndü. İlerleyen yaşına rağmen İstanbul BŞB forması giyiyor.


Suat Kaya (41): Uzun süre Galatasaray'a hizmet eden Suat, 2003'te jübile yaptı.
Ardından Galatasaray altyapısını çalıştırdı ve PAF Takımı'nı iki sezon şampiyon yaptı. 2006-2007 ortasında Gaziantep BŞB'de teknik direktör olarak görev aldı. Ordu'yu da çalıştırdı. Rizespor'un başına getirildi.

Ahmet Yıldırım (34): Dönemin kadrosunda yer alan Yıldırım, özellikle Hertha Berlin maçındaki performansıyla izleyenleri etkilemiş, Kopenhag'daki final maçının da uzatma devrelerinde forma giymişti. Ardından Beşiktaş'a transfer oldu. Ankaraspor, Etimesgut Şekerspor ve Malatyaspor'da oynadıktan sonra 2007'nin bitiminde Adanaspor ile anlaştı. Artık meşin yuvarlağın peşinden koşmuyor ve hayatını antrenör olarak devam ettirmek istiyor.

Ümit Davala (35): AC Milan'da forma giydikten sonra Sami Yen'e geri döndü. 2003'te Bundesliga'nın güçlü ekibi Werder Bremen'e transfer oldu.
2004 yılında rap tarzı bir albüm çıkaran Davala, futbol hayatını 2006'da sonlandırdı. Ümit Milli Takım antrenörlüğünden sonra Galatasaray'da yardımcı antrenör olarak görev aldı fakat 2008'in son aylarında ayrıldı.


M.Yozgatlı (29): Türkiye'de Galatasaray, Adanaspor, İstanbulspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş formalarını giyen Yozgatlı, UEFA Kupası'nı kazanan Galatasaray'ın kadrosundaydı.
Bugün Gaziantepspor forması altında futbol hayatına devam ediyor.

Bülent Korkmaz (40): Galatasaray'ın 'efsane kaptanı'nın Parken Stadı'nda tek koluyla verdiği mücadele unutulmaz.
'Büyük kaptan', çok sevdiği sarı-kırmızılı formaya 2005 yılında veda ederek Gençlerbirliği'nde yardımcı antrenör oldu. Sonra Kayseri Erciyesspor'un başına geçti.
Bursaspor ve Gençlerbirliği'nde de teknik direktörlük yapan Korkmaz, şu anda takım çalıştırmıyor.

Emre Belözoğlu (2Cool: 16 yaşında Galatasaray A Takımı'na giren ve başlarda Hagi'nin varisi olarak görülen Emre, 2001'de Inter'e, 2005'te de İngiliz ekibi Newcastle'a transfer oldu. Şimdilerde Galatasaray'ın ezeli rakibi Fenerbahçe'nin formasını giyiyor.

Arrow Question
______________


Mesaj14.01.2009, 10:53 (UTC)    
Mesaj konusu:

Paylaşımınız İçin Teşekkürler... Wink
Mesaj14.01.2009, 11:18 (UTC)    
Mesaj konusu:

Paylasım ıcın teşekkürler... Wink
______________



Mesaj14.01.2009, 11:35 (UTC)    
Mesaj konusu:

Teşekkürler... O heyacanı yine yaşarız inşaallah.. Hemde kadiköyde ne hoş olur...Smile Smile Smile
Mesaj14.01.2009, 14:00 (UTC)    
Mesaj konusu:

Güzel bir araştırma olmuş..

Teşekkürler Wink

______________
Ve bazen ; sadece sukût şart olur . Boğazını yırtarcasına susarsın işte .
Mesaj14.01.2009, 14:55 (UTC)    
Mesaj konusu:

Paylaşım için Teşekkürler..! [/i]
______________
Mesaj14.01.2009, 16:07 (UTC)    
Mesaj konusu:

emre okan galatasaraydan bedelsiz ayrıldılar Evil or Very Mad
______________

Dertleşmek İçin Tıklayınız
Mesaj14.01.2009, 17:58 (UTC)    
Mesaj konusu:

Emre şimdi fenerde
______________

Ödev-Arsivleri Sitem Silindi.Msnmi Unuttum Nerden Bulabilirim
Mesaj16.01.2009, 15:52 (UTC)    
Mesaj konusu:

arkadaşlar kim emreye galatasaryı sattı diyosa yanıyo ben şimdi galatasaraylıyım ama fenerdede oynarım nasrettin hocanın dedi gibi parayı veren düdü çalar Very Happy
______________
GiDeN gİtMiŞtİR.. qİtTi GüN bİtMiŞtİr BeN GiDeNi DeGiL gİdEn BeNi kAyBeTmİşTiR.,.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu