Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj24.01.2009, 14:36 (UTC)    
Mesaj konusu: Resim Kullanmak Hakkında

Resim Kullanmak
Gelelim web dünyasının en önemli öğelerinden birine, resimlere. HTML dilinde her şey çok kolay olduğu gibi sayfalara resim yerleştirmek de çok kolaydır. Resimler sayfa içerisinde metne göre sağa, sola, aşağı ve yukarı doğru yerleştirilebilirler, ayrıca boyutları sadece belirli değerler değiştirilerek ayarlanabilir.
Dokümanın herhangi bir yerine bir resim yerleştirmek için en sade haliyle <IMG SRC="RESIM.GIF"> tag'ını kullanabilirsiniz. Bu tag'ı kullandığınızda resim hiç bir yere yaslanmayacak, boyutu ayarlanmayacak, metin olarak bir alternatifi olmayacaktır.
Yukarda da belirttiğimiz gibi resimleri kullanırken bir çok seçeneğiniz var, bu seçenekler sayfanın görünümünde kuşkusuz büyük rol oynayacaktır. Seçeneklerden birincisi Internet erişiminin yavaş olduğunu bildiğimiz ülkemizde sayfalarınızı görüntüleyecek olan kişilere biraz yardımcı olmak en azından resim yüklenene kadar kullanıcının meraklarını gidermek için kullanılabilir, bahsettiğimiz takı "ALT" tır. <IMG SRC="RESIM.GIF" ALT="deneme resmi"> satırını yazdığınızda web tarayıcınız RESIM.GIF adlı resmi yüklenmeden önce resmin yerine "deneme resmi" metnini girecektir, böylece kullanıcı resmi görmeden ne olduğunu bilecek ve anında STOP tuşuna basabilecektir. (!)
Seçeneklerden biri de resmin ekranda görünecek boyutlarını ayarlamak için kullanılır bu takı HEIGHT ve WIDTH'tir. Bu takılar bir arada kullanılmalıdır, tek başına kullanıldığında web tarayıcısı takıyı göz ardı edecektir. <IMG SRC="RESIM.GIF" WIDTH=100 HEIGHT=50> satırını yazdığınızda RESIM.GIF isimli resmin boyutu ne olursa olsun 50 piksel yüksekliğe ve 100 piksel genişliğine getirilerek ekranda gösterilecektir. Resim gösterirken işinize yarayacak diğer bir seçenek ise BORDER'dır. Bu takı ileride değineceğimiz "Internet Kısayolları" (Hyper Link) ile ilgili olsa da şimdi birkaç püf noktası vermek gerekir. Başka bir URL'ye kısayol yaratıldığında kısayolun ismi bir alt çizgi ile belirlenir, bu işlem resimlerde resmin mavi bir çerçeve içerisine alınmasıyla belirtilir, Eğer bir resmi başka bir sayfaya kısayol olarak kullanacaksanız ve çerçevenin görünmesini istemiyorsanız BORDER=0 ifadesini kullanmalısınız.
Resimleri kullanırken dikkat etmeniz gerekenler:
* Daha önce de belirttiğimiz gibi Internet'te uzun süredir yer alan kullanıcılar, sitelerdeki büyük resimleri çok işlerine yaramadığı sürece görmek istemeyeceklerdir. Bu yüzden, her zaman resimlerin boyutunu küçük, miktarını az tutmalısınız.
* Eğer büyük resimler kullanacaksanız, (büyük resim derken ekranı kaplayacak kadar büyük değil), bunları JPEG formatına çevirmenizi ve kalitesini düşürmenizi tavsiye ederiz. JPEG resimler her zaman GIF'lerden daha az yer kaplarlar, bu yüzden daha hızlı yüklenirler.
* Resimlere her zaman ALT tag'ını kullanarak alternatif metinler verin, Internet'i kullananların her zaman resim görüntüleyebilecek, browser'ı olan makineler olduğunu varsaymayın. Eğer resimlere alternatif metinler verirseniz terminal ekranı kullanan kullanıcılarda bilgiye erişebilirler.
* GIF'leri kullanırken "Interlaced" haline getirin, bu tip GIF'ler kademe kademe yüklenir ve yavaş yavaş netleşerek resmi daha hızlı yükleniyormuş gibi gösterir.
Mesaj24.01.2009, 15:33 (UTC)    
Mesaj konusu:

gzl paylaşm











arkadaşlar sohbet odama girip css ıceblue hakkında bilgi alş verişinde buluna bilirsiniz.online sohbet edelm. sitenizi düzenleyelm
link

http://netgazi.tr.gg/SOHBET-ODAM.htm

tıkla sohbete başlaalam

sohbet odamızda aşkfm dinleyebilirsiniz
______________

Mesaj24.01.2009, 15:35 (UTC)    
Mesaj konusu:

Netgazi Haksızlık Yapıyorsun
Heryere Sitenin linkini Vermenin Ne Anlamı var
Çok Ayıp gerçekten Rolling Eyes

______________
Mesaj24.01.2009, 15:36 (UTC)    
Mesaj konusu:

evet bütün forum paylaşımlarında reklam yapıosun
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu