Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj28.01.2009, 13:57 (UTC)    
Mesaj konusu: Google'den Ayda 100.000-200.000 Hit Almak İçin Öneriler...

Google'den Ayda 100.000-200.000 Hit Almak İçin Öneriler...

Öncelikle sitenizi Google, Yahoo ve MSN gibi arama motorlarına mutlaka kayıt ettirmiş olmanız gerekir.

Günde en az 4-5 sayfa ekleyin. Güncellenmeyen siteler, gün be gün Google'nin gözünden düşer ve tabii doğru orantılı olarak ziyaretçi sayısı da.

Unutmayın, banner ortaklıklarından ya da backlinklerinizden size gelen ziyaretçi sayısı yüzlerce siteden 3000'i, 4000'i geçmez. Sitenize ziyaretçi gönderecek tek yer Google'dir ve aşağıdaki anlattıklarımı uyguladığınız sürece, (bir 7-8 ay sonra) sadece Google, ayda 200.000-300.000 ziyaretçiyi esirgemeyecektir. Yani sadece Googleden gelecek 200.000-300.000 hitin yanında, diğer 200-300 siteden gelecek 3000-4000 hitin bir anlamı yoktur değil mi? Varsın banner ortaklığı yapmadığınız ve backlink kazanamazdığınız için Pagerank'iniz artmasın... SIFIR pagerankle bile, Google'den ayda 100.000-200.000 ziyaretçi alabilirsiniz. Tabii şu an bu sayfada okuduğunuz BÜTÜN DETAYLARI yerine getirmeniz kaydıyla...

Eklediğiniz bu sayfalar, "UNIQUE İÇERİK" olmalıdır. Yani, hiçbir sitede olmayan sizin kendi içeriğiniz... Eğer sürekli başka sitelerin içeriğini alırsanız; siteniz sadece kopya bir site olmaktan ileriye geçmez. Kendi özgün içeriğinizi oluşturun. Örneğin günde 7-8 sayfa ekliyorsanız bunun en az 3 sayfası kendi orjinal içeriğiniz olmalıdır; yani daha önce hiçbir sitede yayınlanmamış ve Google tarafından indekslenmemiş olmalıdır. Bunun için en uygun içerikler, Kendi hazırlamış olduğunuz eski okul ödevleriniz, bitirme teziniz, araştırmalarınız, kendi şiirleriniz, öyküleriniz, yorum ve bir konu hakkında verdiğiniz ipuçları vs.

Eğer çok ziyaret edilen sayfalar yapmak istiyorsanız, SİTENİZİN İÇERİĞİYLE UYUŞMAK KAYDIYLA gündemi takip edin ve daha 4-5 gün önceden o konuyla ilgili bir makale/yazı/haber ekleyin.

Sitenize asla okunmayan içerikler, kimsenin ilgilenmediği ya da ilgilenmeyeceği sayfalar eklemeyin. Örneğin çoğu websitesinde bedava hizmet olarak sunulan, sitenize hava durumu, sitenize haber, sitenize şu bu gibi HER YERDE BULUNABİLECEK içerikler, hem sitenin orjinalitesini, hem içerik kalitesini ve hem de ziyaretçilerinizi ilgisini düşürecektir.

Sitenizi düzenli olarak diğer sitelerde tanıtın ve link almaya çalışın. Ama düzenli olarak... Örneğin kendinize bir limit seçin: Mesela günde 3 siteye sitemin linkini eklemek. Eğer sadece ilk başta onlarca siteye link eklerseniz, sitenizin Googlede'ki "diğer sitelerce eklenme" istatistiği düşecek, hem ziyaretçi hem de site değeriniz, ivme kaybedecektir.

Sitenizde en çok aranılan kelimeleri bilmeniz önemlidir. Bu yüzden, size günlük ya da haftalık raporlar sunan bir topliste kaydolun. Her ay sonunda, en çok aranılan kelimeler neyse, meta tag kısmındaki anahtar kelimeler kısmına bu kelimeleri aranma boyutu en çok kelimeden en az kelimeye kadar sırasıyla yazın. Yine bu raporlara bakarak, sitenizde en çok hangi sayfalar ziyaret ediliyorsa ve hangi kelimeler en çok aranıyorsa o konulara ağırlık vermeye çalışın.

Mümkün olduğu kadar sitenizde link ya da banner barındırmayın. Dışarıya vereceğiniz her link, Google'nin size göndereceği ziyaretçi sayısını yüzde olarak düşürecektir. Bu yüzden de en fazla 3 siteyle banner ya da link ortaklığı yapın.

Sayfalarınız için bir kategori oluşturun ve benzer sayfaları o kategorilere kaydedin. Her kategoriyi ve kategorilerin içindeki tüm sayfaları tel tek ALFABETİK OLARAK sıralayın. Böylece ziyaretçileriniz, aradığı şeyi daha kolay bulur ve onları sitenizden kaçırmazsınız.

Sitenizde renk uyumları, yazıların okunabilirliği ve font seçimlerinde titiz olun. Sitenin tümünde tek bir font çeşidi olsun ve mümkünse bütün font ve yazı özelliklerini tasarımızdaki CSS kısmında belirtin. Gözü yorucu bir renk cümbüşü ve farklı farklı font kullanımından kaçının.

Yazılarınızdaki imlâ hatalarına mümkün olduğunca dikkat edin.
Yavaş açılan BÜYÜK BOYUTLU RESİMLERDEN OLUŞAN tasarımlardan, sayfa açılışını yavaşlatan FRAME ya da IFRAME'lerden, anasayfa'da müzik dinletmekten mutlaka kaçının.

Asla sitenize sayfa açılışını yavaşlatacak javascriptler, flashlar, MP3 vb. materyaller koymayın. Varsa da sitelerinizden bunları arındırın.

Asla ve asla hit sitelerinden hit almaya çalışmayın. Çünkü bu tür sitelerden yönlendirme alan websiteleri, Google tarafından "kalitesiz" siteler kategorisine konulacaktır ve sadece hitinizi yüksek göstermekten başka bir şeye yaramayacaktır.

Ve son olarak, orjinal fikirler yaratmaya çalışın. Yani kuracağınız sitedeki sayfalar, bilgiler vs, yüzlerce internet sitesinde zaten varsa, bu tür içeriklerden size ziyaretçi gelmesini beklemeyin. Ama aranılan şey, hiçbir sitede, ya da çok az sitede varsa, bu kelimeyi arayan insanların sizin sitenizi de ziyaret etme olasılığı o kadar artacaktır.

Şimdilik anlatacaklarım bu kadar... Sırası geldikçe devam edeceğim... Hepinize bol hitli günler...
______________

gizliilimler.org / 4kitap.tr.gg / mehmetakifardic.tr.gg
Mesaj28.01.2009, 15:47 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bilgi için saol
______________




Mesaj30.01.2009, 15:15 (UTC)    
Mesaj konusu:

Çok iyi anlatım sağol
______________

Mesaj30.01.2009, 15:23 (UTC)    
Mesaj konusu: s.a

paylaşım için teşk.
Mesaj30.01.2009, 15:39 (UTC)    
Mesaj konusu:

TŞK PAYLASİM İÇİN
______________
Mesaj31.01.2009, 18:54 (UTC)    
Mesaj konusu:

anlatım için teşekkürler..
______________
Mesaj31.01.2009, 18:57 (UTC)    
Mesaj konusu:

çok saol önemli bir bilgi Wink
______________

Mesaj31.01.2009, 22:47 (UTC)    
Mesaj konusu:

kardeş bilgiler güzelde sanki rakamlar biraz fazla büyük gibi geldi bana 100.000-200.000 Laughing Laughing
______________
www.sanal-iz.tr.gg ve Forum Sitemiz Açılmıştır.Forum Sitemize Üye olup Mesaj Gönderen Herkese Kontör Hediye Ediyoruz...Sizde Gelin Sizde Kontör Yağmuruna Tutulun...
Hemde 100 Kontör 65 Kontör Ve 25 Kontör Olarak 3 Parçaya Bölünmüştür...
Mesaj01.02.2009, 14:59 (UTC)    
Mesaj konusu:

sanal-iz yazmış:
kardeş bilgiler güzelde sanki rakamlar biraz fazla büyük gibi geldi bana 100.000-200.000 Laughing Laughing


Yok, sadece bir 7-8 ay sonra bu seviyeye ulaşabilecek yani. E bana sadece günde 25.000 civarında gönderiyor; ayda ise 750.000 civarında. Yani ne kadar sitenize özenirseniz o kadar çok. Ben de bütün sırlarımı burda paylaştım ve yer yer paylaşmaya devam edeceğim ;=)
______________

gizliilimler.org / 4kitap.tr.gg / mehmetakifardic.tr.gg
Mesaj01.02.2009, 15:00 (UTC)    
Mesaj konusu:

Pardon günde 25.000 gösterim; 6000-7000 hit. Normalde 11.000 hite çıkmayı başarmıstım; ama siteye yazı eklemeyi bırakınca ve pop up reklamlar koyunca bu seviyeye düştü...
______________

gizliilimler.org / 4kitap.tr.gg / mehmetakifardic.tr.gg
Mesaj01.02.2009, 15:03 (UTC)    
Mesaj konusu:

Mükemmel Paylaşım Teşekkürler... Wink
Mesaj02.02.2009, 22:19 (UTC)    
Mesaj konusu:

sagol
______________
Sitemiz türkçe ingilizce ve ispanyolca olmak üzere 3 dilde hizmet verme çalışmalarına başlamıştır. Bu site bir sağlık güzellik bakım sitesidir
Mesaj02.02.2009, 22:38 (UTC)    
Mesaj konusu:

sitenizin ziyaretçi sayısı gerçekten çok güzel bu işi bilerek yaptığınız belli
hit yükseltme sırlarınızı paylaştığınız için teşekkürler..
Mesaj07.02.2009, 12:16 (UTC)    
Mesaj konusu:

Ve yazmayı unuttugum birkaç tüyo;

Sitenizin Google'de aranması çok önemlidir. Google'de arandıkça ve siteniz tıklandıkça Google'de, "Aaa, bu site aranılıp giriliyor, o zaman daha da ziyaretçiyi hak ediyor diyecektir. Bunun için şu anki hitinizi, yani size gönderdiği ziyaretçi sayısını %5'lik (küçük görünebilir; ama unutulmaması gereken bir ayrıntıdır) daha da büyütecektir. Yani daha başka kelimelerde de önde çıkmanızı sağlayacaktır.

Bunun için aşağıdaki yolları tavsiye ediyorum;

YÖNTEM 1: Sitenize girerken adres çubuguna direkt www.sitenizinadı.tr.gg olarak girmeyin. Önce googlede sitenizi ÖNDE GİRMEK İSTEDİĞİNİZ yada Google'de İLK ÇIKAN kelimelerle aratın ve o sayfayısık kullanılanlara ekleyin. Sitenize girerken de o sık kullanılanlara eklediğiniz sayfadan Google'deki linkinizle sitenize giriş yapın.

YÖNTEM 2: Sitenize "Google'nin Siteiçi Arama Motoru"nu ekleyin. Böylece ziyaretçileriniz, hem ziyaretçileriniz sitede istediği bilgiye daha hızlı ulaşır, hem de siteniz Google'de daha çok aranmış ve bulunmuş olur. Yani önemsenirsiniz... Bunun için tasarımınızın uygun bir yerine (benim biraz değiştirdiğim) şu kodu yerleştirin:

Kod:
 <br><form method="get" action="http://www.google.com/search">
 <input type="text" name="q" size="23" maxlength="75" value="."</BR> <br>
 <input type="submit" value="Sitede Ara"</BR><input type="hidden" name="sitesearch" value="gizliilimler.tr.gg" checked />
</form><br>


Not: www.gizliilimler.tr.gg yazan yere kendi sitenizin adını yazacaksınız. Bu sayede hem sitenizde öok içerik varsa daha kolay erişilebilir ve ziyaretçinize yardım etmiş olursunuz hem de websitenizde arama yapılırken Google'de köprü olduğu ve arama sonuçlarında linkiniz tıklandığı için Google sizi çok aranılan bir site olarak değer verir ve bulunduğunuz konumu GÜN GÜN daha da yükseltir.

YÖNTEM 3: Son Google Optimizasyonumuz da Bedava-Sitem ekstrası olan "KENDİ 404-ERROR (HATA) SAYFAN" ekstrasını yine Google arama motoruna yönlendirmekle ilgili. Malum ki, websitenizde artık olmayan ya da silinmiş, y da uzantısı yanlış yazılmış bir sayfa varsa, karşınıza BOMBOŞ bir sayfa çıkacaktır ve Google ya da diğer arama motorları da bu boş ya da sadece sayfa bulunamadı mesajından ibaret bir mesajdan hiç hoşlanmaz. Yanisi sitenizi kırık linklerle dolu olarak görür. Bomboş bir sayfayla karşılaşmak, ziyaretçinizin de sitenize ilgisini düşürecektir. Bunun için "GOOGLE SİTE YÖNETİCİSİ ARAÇLARINDAN" önce hesabınızla giriş yapın ve ARAÇLAR sekmesine tıklayın. Araçlar sekmesinden "404 sayfalarını geliştirin" linkine tıklayarak en alştaki "Bu widget'i özel 404 sayfanıza ekleyin" yazan yerin altındaki kodu bedava-sitem ekstralarındaki "KENDİ 404-ERROR (HATA) SAYFAN" kutusuna yerleştirin.

Örnek Kod:

Kod:
<br />
Aradığınız sayfa yanlış, saklı i&ccedil;erikte ya da Admin tarafından silinmiş olabilir.<br />
<style type="text/css">
  #goog-wm { }
  #goog-wm h3.closest-match { }
  #goog-wm h3.closest-match a { }
  #goog-wm h3.other-things { }
  #goog-wm ul li { }
  #goog-wm li.search-goog { display: block; }
</style> <script type="text/javascript">
  var GOOG_FIXURL_LANG = 'tr';
  var GOOG_FIXURL_SITE = 'http://www.gizliilimler.tr.gg/';
</script> <script type="text/javascript"
    src="http://linkhelp.clients.google.com/tbproxy/lh/wm/fixurl.js"></script>  <style type="text/css">
  #goog-wm { }
  #goog-wm h3.closest-match { }
  #goog-wm h3.closest-match a { }
  #goog-wm h3.other-things { }
  #goog-wm ul li { }
  #goog-wm li.search-goog { display: block; }
</style> <script type="text/javascript">
  var GOOG_FIXURL_LANG = 'tr';
  var GOOG_FIXURL_SITE = 'http://www.gizliilimler.tr.gg/';
</script> <script type="text/javascript"
    src="http://linkhelp.clients.google.com/tbproxy/lh/wm/fixurl.js"></script>


Google Web Yöneticisi Araçları: https://www.google.com/webmasters/tools/dashboard?pli=1

Bu üç yöntemle siteniz Google'de daha çok aranacağı için siteniz de her geçen gün daha çok ziyaretçi alacaktır. Tabii hergün en az 3-4 sayfa ÖZGÜN içerik eklemeyi de ihmal etmezseniz...
______________

gizliilimler.org / 4kitap.tr.gg / mehmetakifardic.tr.gg
Mesaj08.02.2009, 01:17 (UTC)    
Mesaj konusu:

onca siteyle ugrasdim 2 senedir bu islerle ugrasiyorum
ama hic bir zaman sitemin hiti pesine düsmedim
nedenini bende bilmiyorum arkadaslar Mr. Green
______________
Dalga geçerim ama kırmam. Ciddiye alırım ama takmam. Çevremde birçok arkadaşım olabilir ama hepsini dostum yapmam, Biz ışıklı cɑddelerin züppe çocuklɑrı değil! Biz ıssız sokɑklɑrın delikɑnlı yürekleriyiz!!! CW
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu