Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj13.02.2009, 19:01 (UTC)    
Mesaj konusu: Fener'den gidecek futbolcular var

Fener'den gidecek futbolcular var

Fener'den gidecek futbolcular var
Basının karşısına geçen F.Bahçeli yöneticiler Ali Koç ile Şekip Mosturoğlu, tribündeki bir grubu topa tuttu. Mosturoğlu, Cimbom'a göndermede bulunurken, takımdan yol ayrımı sinyali geldi.


Ali Koç'la birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Şekip Mosturoğlu, rakiplerine göndermede bulunurken, "rakiplerimiz kurumları yıpratarak sonuç almaya çalışıyor ama istikrar bu şekilde sağlanamaz. Biz 3-0 kazandığımız maçtaki kötü tezahürattan dolayı ceza almışız. Bir de diğer takımların ırkçı tezahürata rağmen verilen cezalara bakın. Biz çifte standarda karşıyız." dedi.

İlk sözü alan Ali Koç, "Bu toplantıyı kamuoyunu aydınlatmak amacıyla düzenledik. En son olarak 27 Ekim'de bir araya geldik. Bu geçen süre zarfında 17 maç 11 lig 6 kupa maçı oynadı. 11 galibiyet aldı. Tarihimizin en kötü başlangıcını yapmamıza rağmen lik yarı sonunda liderle aramızda iki puan kalmıştı. Son 3 lig maçında kaybedilen puanlar sebebiyle 7 puan geride kaldı. Kupada ise iyi durumdayız. Taraftarlarımız şampiyonluk şansımızın gittiğine dair bir umutsuzluğa kapılsalar da şunu unutmasınlar. Kaybedilmiş hiçbir şey yok... Takımımıza güvenmeliyiz. Bir takımın her maçı kazandığı ve her sene şampiyon olması düşünülemez. Hesaplarımız ve çalışmalarımız şampiyonluk üzerine olmalı her zaman." ifadelerini kullandı.

"YÖNETİMİ BEĞENMİYOR OLABİLİRSİNİZ AMA BU SİZE FENERBAHÇE'Yİ PROTESTO HAKKI VERMEZ"

Koç, "Hakemlerin Türkiye'de ulaştığı noktayı ve geride kaldıklarına şahit oluyoruz. Günümüz futboluna gelebilmesi için beklemedeyiz. Diğer bir konu ise kendilerini taraftar olarak adlandıran ama camiamıza zarar verecek ve şampiyonluğumuzu istemeyen zihiniyet ile de mücadele etmekteyiz. Büyüklüğü milyonlarla ifade edilen camiamızda bu insanlar çok küçük bir grup oluşturmaktadır.. Bu yanlışa düşen ve bu emellere alet olanlar yanlıştan dönmeliler.Teknik kadro ve yönetimi beğenmiyor olabilirsiniz ama bu size Fenerbahçe'yi protesto hakkı vermez. Başta Aziz Yıldırım olmak üzere üzerimize düşen görevi yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz." dedi.

"MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR"

Koç sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizden daha iyi aday olan varsa gelsinler aday olsun.. Rekabet ve hizmet yarışından Fenerbahçe Kulübü karlı çıkacaktır. Umarız hayırlısı olur. Onlardan plan ve stratejilerini ön plana çıkarmalarını istiyoruz.. Çirkin saldırı ve iftiralarla bir yere varılamaycağının hatırlatmak isteriz. Dünya PAra Ligi'nde olmak 10 sene önce sadece bir rüyaydı. Artan saygınlığımızın bir diğer yönü kazandığımız davalardır... Appiah davasını kazandık. Öncesinde Ortega davasını da kazandık. Kulübümüz lehine kazanılan ender davalar bunlar.. Meyve veren ağaç taşlanır. Biz her alanda bizi ileri götürecek işler yapmak amacındayız"

"BİZİM HİÇBİR GRUPLA KAVGAMIZ YOK"

Taraftar gruplarındaki karışıklık ile ilgili bir soruya Mosturoğlu; "Bizim hiçbir grupla kavgamız yok. Bazı kendilerini yönetici zanneden insanlarla uğraşıyoruz. Tribünde bu gruplarla sorun yaşanmasını engelliyoruz. Çirkin iftira saldırısını da bütün taraftar grupları beraber değil. Sadece bir grup insanın ortaya attığı bir vaka bu. 2-0 geriye düştüğümüz maçta 3-3 diye bağıran bir taraftarımız yok bizim." şeklinde cevap verdi.

"RAKİPLERİMİZ KURUMLARI YIPRATARAK SONUÇ ALMAYA ÇALIŞIYOR"

'Hakemler daha adil bu yüzden mi puan kaybı fazla?' şeklindeki bir soruya Mosturoğlu; "Bizim açıkladığımız görüşlerimiz var bundan öncesinde.. Bizim duruşumuz radikal olaylar olmadığı müddetçe tavrımızı değiştirmeyiz. Kulüpler Başkanı Aziz Yıldırım, istikrar adı altında çalışmalarda bulunuyor. Zaman zaman aleyhimize ve lehimize hatalar oluyor. Biz baştaki duruşumuz sebebiyle problemin çözümü ile uğraşıyoruz. Bakıyoruz da rakiplerimiz kurumları yıpratarak sonuç almaya çalışıyor ama istikrar bu şekilde sağlanamaz. O kötü tezahürat grubunun 3-0 kazandığımız maçtaki kötü tezahürattan dolayı ceza almışız. Bir de diğer takımların ırkçı tezahürata rağmen verilen cezalara bakın. Biz çifte standarda karşıyız.," şeklinde yanıt verdi.

'Son 10 gündür kulüp içinden aday olmak isteyenlerin kulüpteki üye listesini alamadıklarını söylüyorlar' sorusuna Mosturoğlu, "Biz tamamen açığız. Resmi bir adaylık geldiği anda verebiliriz. Kemal Açıkgöz ve Şadan Kalkavan aday olabilir ama resmi olması gerekir. Tabiki o zaman açıklayacağız." şeklinde cevap verdi.

"DÖRDÜYLE DE SÖZLEŞME İMZALANACAK"

'Sözleşmeleri biten oyuncular gözden mi çıkarıldı? Sezon sonu mu mukavele?' şeklindeki soruya ise Mosturoğlu, "Deivid, Lugano, Selçuk ve Volkan henüz net değil. Lugano'nun menajerini bekliyoruz. Lugano'da maddi sorun yok. Kariyer sorunlarını çözmeye çalışıyoruz ama dördüyle sözleşme imzalanacak." dedi.

Aragones'in takıma uyumsuzluğu ile ilgili Koç, "Aragones'in kariyeri tecrübesi başardıkları bunlar gerçekler. Hocamız 7/24 çalışıyor. Bizi bu etkiledi. Kısa vadedede arzuladığı takımı oluşturamadı. EURO 2008 i alması onun kalitesini belli eder. Çok çok iyi bir hoca. Kaybedilmiş bir şey yok. Sezon sonu görürüz." şeklinde konuştu.

Oyuncular arasında ücret eşitsizliği ile ilgili Mosturoğlu, "Ücret ile ilgili sorun yok. Bize böyle bir talep gelmedi. Şikayet yok." dedi.

"BUNLAR AİLE İÇİ KONULAR"

'Yönetim müdahale ediyor mu?' şeklindeki bir soruya Mosturoğlu, "3.5 aydır aynı şeyleri konuşuyoruz. Yanlışlıkları tespit ediyoruz. Düzetlemeye çalışıyoruz. İnşallah giderilecek. Yeni bir hoca yeni bir sistem. Takımdaşlık ruhunu geliştirmek için arkadaşlarımız çalışıyor. Başarılı da oldu. Biz neticede belli dönemlerde kriz döneminde özellikle bu tarz müdahaleye faaliyete gerek var. Çalışıyoruz bunu gidermeye... Bunlar aile içi konular." şeklinde cevap verdi.

"ABDÜLKADİR'İ MANCHESTER UNITED'DA GÖREBİLİRDİK"

'Abdülkadir Kayalı 4 ay sonra serbestti neden aldınız?' şeklindeki soruya Mosturoğlu, "Abdülkadir'i Manchester United'da görebilirdik. Kaçırmamamız gerekiyordu. Yetiştirme geliştirme tazminatı 1 milyon euro. Sakarya'dan da aldık 2 genç. 1 trilyona bunlar maloldu. Ön protokol imzalamamıştık A.Kadirle. Avurpa'dan da talepler vardı. Sözleşmesinin de biteceğinin garantisi yoktu. Uzatabilirdi Ankaragücü." şeklinde cevap verdi.

'Medyada çeşitli eleştiriler var... Takıma etkisi nedir?' şeklindeki soruya Koç, "Medyada bir kesim varki.. Bardağın hep boş tarafını görüyor. Futbol kulübünde geçici bir sıkıntı var ama medyaya bağlamaya gerek yok. Meyda halkı etkiliyor. Gerçekleri yansıtmaları bizim için yeterli. Fenerbahçe taraftarı biliyor ki en başarılı senelerimiz. Ekonomik güçlenme bunun bir parçası. Tohumlarını attık. Artık meyvelerini topluyoruz." şeklinde cevap verdi.

"YALNIZ BIRAKILIYORUZ"

'Aziz Yıldırım'ın Kulüpler Birliği Başkanı olması zarar mı yarar mı getiriyor? Seçimi kazanırsanız Aziz Yıldırım ile devam edecek misiniz?' şeklindeki soruya Mosturoğlu, "Ticari hakları kulüplerin yönettiği bir lig oluşturmaya çalışıyoruz. İngiltere de de böyle. Takımların katma değerlerini artırmak istiyoruz. Bunu kamuoyuna proje olarak sunmuştu ama bu görevi sadece Fenerbahçe yapamaz. Yalnız bırakılıyoruz." şeklinde yanıtladı.

"DEVRE ARASI TRANSFER ZOR"

'Appiah'tan sonuç çıktı mı?, Marco'da son durum?, Gerekli transferler yapılacak denildi... Fazla ücret mi talep etti diğer transferler?' şeklindeki sorulara Mosturoğlu, "Dünyanın yakından takip ettiği bir davaydı. Prestijimiz için önemliydi. Haklılığımız bizi maddi ve manevi olarak mutlu etti. Temyiz hakkını kullanıp kullanmayacağımıza karar vereceğiz. Marco ile ilgili bir talebimiz var. Yargı süreci tamamlandı ve karar aşamasında. Bu süreçte Tahkim'e kadar gideceğiz. Devre arası transfer zor. Maddi konuları aşsanız takımların beklentilerini karşılayamıyorsunuz. Bir tek Gökhan ve A.Kadir ile 2 Sakaryalı oyuncu geldi. Süreç bu şekilde gelişti." şeklinde yanıtladı.

"ŞAMPİYON OLMAMAK DÜNYANIN SONU DEĞİL"

'Aragones'i göndermek kolay değil. Prestij önemli. Tazminat önemli. Ama yenilgide taraftar Aragones'i istifaya çağıracak. Taraftarlara ne diyeceksiniz?' şeklindeki soruya Ali Koç, "Taraftarımız sakin olmalı. Son yıllardaki başarılarımız ve kaçırdıklarımız ortada. Gelinen noktada takımın kötü gidişatı ve olumsuz sonuçlar alınmasına rağmen birşeyleri kaçırmadık. İyi kötü üst seviye beklentileri olan bir taraftarımız var. Bu noktada kalmak tabiki zor olacak. Artı ve eksileri, hataları ve sevabıyla muhasebelerini ona göre yapmaları gerekli. Bizi geriye götürecek hiç bir harekette bulunmasınlar. Başarı için kenetlenme şart. Kısa vadeli değerlendirmeden uzak duralım. Şampiyon olmamak dünyanın sonu değil. Hedefimiz Dünya kulübü olmak. Ekonomik gücü tesisi ve başarılarıyla istediğimiz noktaya gitmeye devam ediyor. Hedefimiz Dünya kulübü olmak. Ekonomik gücü tesisi ve başarılarıyla istediğimiz noktaya gitmeye devam ediyor. Hedefte sapma yok." şeklinde cevap verdi.

"GUIZA BİZE AİT"

'Güiza'nın başka kulübe ait olduğu konuşuluyor' demeciyle ilgili Mosturoğlu, "Bir futbolcunun kime ait olduğunu gösteren bazı şartlar vardır. Bir telefonla öğrenilebiliyorsa sorun vardır. Fenerbahçe bir futbolcuyu kimden aldı ne kadara aldı diye federasyona sorun! Size söylerler. Ellerimizde Güiza'nın Fenerbahçe'de olduğuna dair kanıt var. Başka bir kuruma ödeme yapılmadı. Medyada yer alan haber ödeyeceğimiz son taksittir. Mallorca'dan geldi. Bizden başka hakkı olan takım yok. " dedi.

"TRANSFERDE YÜZDE YÜZ BAŞARILI OLAN BİR TAKIM YOK"

'Son 2 senedir 14 transfer içinde Gökhan Gönül dışında tatmin edici futbol oynayan yok. Bu dönemde Appiah Tuncay Aurelio gitti. Transferde hata var mı?' şeklindeki soruya Mosturoğlu, "Son iki sene transferlerine bakarsanız Deivid , Lugano, Carlos ve ne olursa olsun gol kralı Güiza. Bunlar da başarılı. Transfer olmalarının sebebi biz değiliz. Tuncay kariyeri, Appiah hastalığı, Marco bırakılmadı. Sözleşmesi devam ediyor bizimle. Onlarla hukuki bir sürecimiz var. Transferde %100 başarılı olan takım yok. Maliyetlerine bakın diğer takımların. Biz de büyük maliyet oluşturmadı. Tarama ekibimizin olmadığı söyleniyor. Son 4 transferler Avrupa'nın önde gelen transferleri. Toplamda %15 sapma olabilir. Kötüye kötü deriz ama genelde başarılı olduğunu düşünüyorum." şeklinde yanıt verdi.

'Aragones ile devam edilirse maç skoruna göre gönderilen Zico'ya ve Daum'a haksızlık olur mu?' şeklindeki soruya Mosturoğlu, "Daum ameliyat geçiriyordu. Gitmek zorundaydı. Zico'nun da geldiği yıl stajyer muuhabbeti yapıldı. Arkasında durmak gerekiyordu. Başarısızlıkta ısrar etmeyiz. Önlemlerini almaya çalışırız. Zico sadece şampiyonluğu kaçırmadı. Başka şeyler vardı. Biz kararı doğru nitelendiriyoruz." şeklinde yanıtladı.

"GUIZA'NIN FUTBOLCULUĞU TARTIŞILMAZ"

'Güiza ne yapsa eleştiriyor?' şeklindeki soruya Koç, "Sonuçta başarıları ortada. Deivid'den sonra kısa vadeli yargılamama dersini aldım. Deivid'in 1. ve 2. senesi arasında ne kadar fark olduğu ortada. Güiza'nın futbolculuğu tartışılmaz. Son haftalarda en çok Gökhan ve Güiza alkış aldı. Taraftarın da sabrı taşmış olabilir. Güiza'yı motive etmeye çalışıyoruz. Güiza bu sene sorun yaşadı diye önümüzdeki sene göndereceğimizi düşünmeyin. Güiza hayatı boyunca burada kalmayacak tabi. Maçlar ekip işiyle kazanılır. En kısa zaman Güiza'nın eski günlerine dönmesini arzuluyoruz." şeklinde cevap verdi.

'İletişim konusunda ilk olarak başarısız olduğunuzu söylediniz. Ne gibi sorunlar yaşıyorsunuz? Neden bu kadar ara verdiniz 27 Ekim'den bu yana...' sorusuna Koç, "Belediye maçından önce yapmamız gerekiyordu ama camiamıza pozitif moral veren mesajlar söylemek için yaptık. Aziz Yıldırım ile bağlantısı yoktur. İletişim konusunda sınıfta kaldığımızı düşünüyorsunuz. Günlük hayatın da getirdikleriyle bu kadar ara verildi. Bugüne kısmet oldu. Sezon sonuna kadar daha sık bu toplantıları yapacağız. Kamuoyunun bilgilenmesini sağlayacağız. Aylık olarak bu toplantıları düzenlemeyi düşünüyoruz." şeklinde yanıt verdi.

'Medya'da belli insanlar olduğunu söylüyorsunuz ve gazetecilere gösterdiğiniz muameleyi nasıl ayırt ediyorsunuz?' şeklindeki soruya Koç, "Biz isimleri biliyoruz. Cereyan eden her şey bize iletildi. Varsayım ya da tahmin yok. Yakında açıklayacağız. Özür diliyorum çünkü adam gibi görevini yapmaya çalışan, etik ilklere hassasiyet gösteren çoğunlukta. Arzumuz sizin hayatınızı da kolaylaştırmak. Adil etik bir gazetecilik kimliği ile sizlerle çalışmak istiyoruz." şeklinde cevap verdi.

"BAŞKANIMIZIN DEDİĞİ BİR LOBİ ŞİRKETİ VARDIR VE SAHİBİ GALATASARAYDIR"

Mosturoğlu söz istedi.. Araya girdi. Başkan aleyhine açılan sitelere karşı tepkisini ortaya koydu. Mosturoğlu "Saldırı kişiye mi camiayaya mı saldırıyor. Başkanlık makamı kulübün en önemli mevkisidir. Bu isim üzerine adres açıp karalamak isteyenler Fenerbahçelidir. Rakiplerimiz bize başkanımıza küfrediyor. Bunu nasıl izah edersiniz. Başkanlık için değer mi? O futbolcuların hangi ruh haliyle sahaya çıktıklarını ve nasıl bir baskı altında mücadele ettiklerini biliyor musunuz? Karşı takıma neden böyle bir koz verilir. Başkanımızın dediği bir lobi şirketi vardır ve sahibi Galatasaraydır. Biz kurumsal olmadığı yönünde ısrar ediyoruz. Başka sitelerde kurulacak. Parayla yazı yazanlar var buraya. Hiç bir düzgün Fenerbahçeli bu mücadeleyi sürdürerek bir yere varamaz. Bunu böyle değerlendirin." dedi.

Aragones'in istemediği kişilerle sözleşme imzalandığı hakkındaki bir soruya Mosturoğlu, "Yönetim kendi kendine sözleşme uzatmaz. Hocanın yararlanmak istemediği kişiyle sözleşme imzalamıyoruz. Aramızdan ayrılacaklar olacak. Bunu biz istemedik. Hocadan ayrı mukavele yok." şeklinde cevap verdi.

ARAGONES'İN RAPORU

Mosturoğlu, "Şu anda anlaşma yaptığımız isimler bizim teknik bilgimiz değil Aragones'in verdiği teknik raporları doğrultusunda yapılmıştır. Her büyük kulüpte olduğu gibi bizde de hocanın istediği transferler yapılır. Aldığımız futbolcular böyle olduğu gibi gidecek isimler de böyle olacaktır. Aragones'in verdiği rapor doğrultusunda kısa süre içerisinde aramızdan ayrılacak isimler olacaktır. Bir de olabilir birden çok da olabilir."

"JOSICO'NUN SAKAT OLDUĞUNU BİLİYORDUK"

'Josico kronik mi? Gökhan feshederek geldi. Para ödemediniz. O zaman niye uzun sürdü?' şelindeki sorulara Mosturoğlu, "Josico'nun sakat olduğunu biliyorduk. Sözleşmede bu yer alıyor. Federasyonda var. Yaşadığı sakatlıklar o sakatlıktan farklı. Josico ile birebir görüştüğümüzde Aragones de onaylamıştır bu transferi. Sözleşmede bu durumu lehimize çeviren maddeler var. Herhangi bir sorun yok. Gökhan ile mukavelede de maddelerimiz var. Bizden taahhütname alarak sözleşmesini feshetti. Bedel ödenecektir. Gökhan ile Ankaragücü arasındaki hukuki mücadelenin sonlanmasını bekliyoruz." şeklinde yanıt verdi.

Milenyum Villaları'nda Başkan'ın usulsüzlüğü ile ilgili bir soru ile ilgili Mosturoğlu, "Hizmet alımlarında Fenerbahçeli Fenerbahçeliye fayda sağlar. Saran'ın da Şadan Kalkavan'ın da Mehmet Ali Bey'in de Ali Koç'un da bize hizmet alanında yararı olmuştur. Milenyum Villaları'nda Aziz Yıldırım da aynı faydayı sağlamıştır. Tüzükte de bu yer alır." dedi.

Milliyet
Mesaj13.02.2009, 19:19 (UTC)    
Mesaj konusu:

hepsini yollasınlar ..hiç biri bu aldıkları paranın hakkını vermiyorlar.........
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu