Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj16.02.2009, 15:43 (UTC)    
Mesaj konusu: Mağara UFO Çizimleri

Dünya Dışı ziyaretlerle ilgili saptanabilen kayıtların en eskileri. M.Ö. 45.000'lere kadar inmekledir...
Çin'in Hunan Eyaletinde granit üzerine oyulmuş figürlerde, silindir biçimli objelerin üzerinde büyük insan gövdeleri (kolsuz bacaksız olarak) görülmektedir.

Belki bunlardan daha da ilginç mağara resimleri Kro-Magnon atalarımız tarafından. Fransa ve İspanya'daki mağaralara çizilmiş olanlarıdır. Franeo-Cantabrian Mağaraları olarak bilinen bu bölgedeki mağaralarda saptanmış o zamanın hayvanlarına (bizon. At, geyik, mamut) ait resimler 15.000 yıl öncesinin gözlemlerini yansıtmaktadır. Sayıları 2000 e kadar olan bu hayvan resimlerinin yanlarında ziyaretçilerin hayretle gördükleri başka şekiller de vardır. UFO ları andıran bu şekillerin ne olduğu ve niçin çizildikleri klasik bilimsel anlayış için hala bir soru işaretidir...

Klasik arkeoloji bunlara hala bir açıklama getirebilmiş değildir Ancak bu konuda araştırmalarıyla tanınmış Prof. Andre Leoroi Gourhan ve daha birçok çağdaş bilimadamı ise, bu şekilleri çizen insanların, gördüklerini resmettiklerine dair hiçbir kuşkularının olmadıklarını belirtmektedirler.

Onbinlerce yıl öncesindeki o insanların gördükleri bu garip yuvarlak şekiller ne olabilir acaba?...

M.Ö. 30.000 - M.ö. 10.000 yılları arasında, bugünkü Fransa ile İspanya toprakları, "Paleolitik" ya da "Eski Taş Devri" diye isimlendirilen cağlarda, o zamana göre Oldukça ileri bir toplumun elinde bulunmaktaydı. Yukarıda belirtilen tarihler arasında bu topraklar üzerinde yaklaşık 700-800 insan nesli geçmiş, fakat taşlar üzerinde bıraktıkları izler bütün etkileyici tesiriyle gÜnümüze kadar gelmiş durumdadır.

Bu bölgede birbirlerine son derece benzer resimlerle dolu 15 mağara saptanmıştır. Mağaralar Vezere. Cantabrian ve Ariege bölgelerinde bulunmaktadır.

PAİR NON-PAİR

Tavanları yer yer çökük 20 m uzunluğunda bir mağaradır.buradaki UFO şekilleri girişin sağında bazı mamut ve dağ keçisi resimleriyle birlikte bulunmakladır. Bu şekiller toplam 9 adettir. Pair Non-Pair mağarasının kullanıldığı tarih kesin olarak bilinmiyor. Fakat bu mağarada Aurignacian ve Solutrean dönemlerinin izlerine de rastlandığından, tarih olarak M.Ö. 30.000 ya da M.Ö. 20.000 tarihleri verilebilir.

VİLLARS

Fransa'nın Dordogne bölgesinde yer alan bu mağarada da benzer şekiller vardır. 1958 yılında keşfedilmiştir.

PECH MERLE

Fransa'nın Lot bölgesinde yer alır. 2 km uzunlugunda tam bir labirent gibidir.
Aşağıda görülen şekil bu mağaranın en dikkat çekici çizimlerinden biridir. Orjinal duvar resminde sözkonusu objenin , yaralı ya da ölü olduğu tahmin edilen İnsanın başı üzerinde uçarken gösterilmiştir Her iki şekil de kırmızı renklerde çizilmiştir.

CAUGNAC

Peach Merle Mağarası'nm 40 km uzağında bulunmakladır. Benzer şekiller bu mağaranın da duvarlarına cizilmiş durumdadır. Bu mağaranın bir başka özelliği de. Jea Mazet tarafından Parapsişik bir yöntem olan "Radyestezi Sarkacı ile bulunmuş olmasıdır.

ALTAMİRA

İspanya'nın Santillana bölgesinde yer alır. 200 m uzunluğunda S biçiminde bir mağaradır. Franco Cantabrian Mağaralarının en ünlülerinden biridir. Bu mağaradaki UFO şekilleri gruplar halinde çizilmiş olmalarıyla dikkatleri çeker. Hayvan resimleri duvarlarda bulunmasına karşılık. UFO şekilleri mağaranın tavanını süslemekledir. Mağaranın M.Ö 10.000 ila MÖ. 12.000 yılları arasında kulanıldığı tahmin edilmektedir.

NİAUX

Fransa'nın Ariege bölgesinde yer alır. Bu mağaranın. Yurtdışında Üniversitelerde kürsüleri bulunan Ufoloji Öğrencileri için özel bir önemi vardır. Çünkü bu mağaradaki UFO resimleri günümüzde çizilen UFO resimleriyle aynıdır. Aşağıda görülen UFO çizimlerine bu mağarada oldukça bol olarak rastlamak mümkündür. UFO'nun açıkça hareket ettiğinin gösterilmiş olması da son derece önemlidir. Çünkü bu tür hareketli UFO çizİmlerine sadece Niaux Mağarası 'nda rastlanmıştır. Mağara'nın kullanılma tarihi yaklaşık M.Ö. 12.000'dir
______________
http://www.berkay2.tr.gg girin görün üye olun kampanyaya katılın kazanı



ÖM GÖNDERİLMESİ TAVSİYE EDİLİR DAHA ÖNCE BAKILIR
Mesaj16.02.2009, 16:36 (UTC)    
Mesaj konusu:

teşekkür
______________




Mesaj17.02.2009, 13:43 (UTC)    
Mesaj konusu:

saol
Mesaj17.02.2009, 16:31 (UTC)    
Mesaj konusu:

Teşekkürler...
______________
balikesirerdek.tr.gg ve exevolium.tr.gg adresleri şahsıma aittir. Smile
Mesaj18.02.2009, 15:11 (UTC)    
Mesaj konusu:

benimsitem1993 yazmış:
Teşekkürler...
Wink
______________




Mesaj18.02.2009, 20:01 (UTC)    
Mesaj konusu:

bişeydeğil
______________
http://www.berkay2.tr.gg girin görün üye olun kampanyaya katılın kazanı



ÖM GÖNDERİLMESİ TAVSİYE EDİLİR DAHA ÖNCE BAKILIR
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu