Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj21.02.2009, 20:20 (UTC)    
Mesaj konusu: Mart’a kadar kar yağacak

Balkanlar’dan gelen soğuk hava yurdun büyük bölümüne kar yağışı getirdi. Marmara Bölgesi’nde kuvvetli karayelle birlikte kar yağışı etkili olmaya başladı.


İSTANBUL - İstanbul’da da bu akşam saatlerinden sonra kar etkili olmaya başlayacak. Bu gece ve yarın birçok ilçede aralıklı kar yağışı beklenirken, Pazartesi günü yağış karla karışık yağmur şeklinde sürecek. İstanbul hafta boyunca soğuk havanın etkisinde kalacak, Perşembe günü yeniden kar olasılığı var.



En yoğun kar yağışı Doğu Anadolu ve Karadeniz’in iç kesimlerinde etkili olduğundan sürücüler dikkatli olması konusunda uyarılıyor. Karadeniz, Marmara ve iç kesimlerde rüzgarında sert esmesi hissedilen sıcaklığı 0 derece civarında hissettirecek.

Yarın kar yağışları hafifliyor, ancak hava çok daha soğuk olacak. Sıcaklık İstanbul’da 3, İzmir’de 5, Ankara ve Bursa’da 2 dereceye inecek.

Yarın kar Elazığ, Erzurum, Van arasında ve Gümüşhane, Bayburt’ta yoğun kar yağışı bekleniyor. Doğu Karadeniz kıyılarında sağanak yağmur olacak.

Kar yağışı bitmiyor, soğuk hava Şubat’ın sonuna kadar ülkede kalacak. Yağışlar bazı günler kesilse de, bir hafta daha devam edecek.

Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri yeni bir yağışlı hava gelecek. Bu sistem kuvvetli rüzgarla birlikte geleceğinden, tüm batı ve iç kesimlerde fırtına ve beraberinde yine yoğun kar yağışı bekleniyor.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu