Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj01.03.2009, 20:06 (UTC)    
Mesaj konusu: Cimbom Ligde'de Kükredi..

Turkcell Süper Lig'de 22. Haftanın kapanış maçında Galatasaray deplasmanda, Konyaspor'u 1-0 mağlup etti. Konya Atatürk Stadı'nda ilk yarısı da sarı-kırmızılıların üstünlüğü ile sona eren karşılaşmanın tek golü 11. dakikada Arda Turan'dan geldi.

Galatasaray maçın büyük bölümünde yarı sahasında kabul ettiği maçta Arda Turan'ın fırsatçılığıyla bulduğu golle çok önemli puanları hanesine yazdırdı ve şampiyonluk yarışında yoluna devam etti.

Üç haftalık galibiyet hasretine Konya deplasmanında son veren Galatasaray puanını 40'a yükseltirken, Konyaspor 24 puanda kaldı.

Galatasaray'ın başında çıktığı ilk maçta Bordeaux galibiyetini kazanan Bülent Korkmaz, takımının başında çıktığı ikinci maçtan da galibiyetle ayrılmasını bildi.

GOLÜ ATTI, YUMRUĞU YEDİ...
Bordeaux maçında da attığı golle Galatasaray'ın UEFA Kupası'nda tur atlamasında büyük pay sahibi olan Arda Turan, Konyaspor deplasmanında da takımını üstünlüğe taşıyan gole imza attı. 11. dakikada Sabri Sarıoğlu'nun Konyaspor ceza sahasına gönderdiği uzun topu Arda Turan çok iyi takip etti. Milos ve kaleci Jefferson topa müdahale etmekte geç kalınca Arda Turan bir anda kafayı vurdu ve topu kaleci Jefferson'un üzerinden ağlara gönderdi. Arda'nın kafayı vurduğu sırada Brezilyalı kalecinin yumrukları da Arda Turan'ın suratında patladı. Arda Turan, bu pozisyonun ardından tedavisi yapılmak üzere oyun kenarına alındı. Tedavisi yapılan Turan, daha sonra oyuna devam etti. 0-1.

SABRİ, BURSASPOR MAÇINDA YOK...
Konyaspor maçı öncesinde kart sınırında bulunan Galatasaray'ın genç oyuncularından Sabri Sarıoğlu, bu maçta bir sarı kart daha görünce cezalı duruma düştü. Savunma oyuncularının yokluğunda savunmasında sıkıntılı günler yaşayan Galatasaray'da sağ bekte görev yapan Sabri de, sarı-kırmızılıların ligde önümüzdeki hafta oynayacağı Bursaspor maçında sahadaki yerini alamayacak.

VEYSEL ZOR OLANI YAPTI...
Maça daha arzulu başlayan Konyaspor, maçın da ilk tehlikeli pozisyonunu yakaladı. Emre Aşık'ın yaptığı büyük hata sonucunda Veysel Cihan topu kontrol etti. Ceza sahasına giren golcü oyuncu kaleci De Sanctis ile karşı karşıya kaldı, şutunu attı. De Sanctis kalesini zamanında terkedip Veysel'in açısını kapatmıştı ve bu şut İtalyan kalecinin suratına çarpıp kornere çıktı.

İKİ GÜZEL HAREKET...
Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı 6. dakikada gole çok yaklaştı. Sarı-kırmızılı takımın Konyaspor ceza sahasının 3-4 metre dışından kazandığı frikikte topun başına Lincoln geldi. Brezilyalı oyuncu çok klas bir kesme vuruş yaptı, Jefferson köşeye giden bu topu uzandı ve çıkarttı.

G.SARAY RAKİBİNİ BEKLİYOR...
Hafta içinde UEFA Kupası rövanş maçında Bordeaux'a karşı çok zor bir 90 dakika oynayan Galatasaray, Konyaspor deplasmanında oyuna kontrollü başladı. İlk dakikaları Konyaspor ataklarıyla geçen maçta sarı-kırmızılılar ani bir atak sonucunda golü buldu. Bu golden sonra da rakibini yarı sahasında bekleyen Galatasaray, savunmasında bazı açıklar verse de Konyasporlu forvetlerin son vuruşlardaki başarısızlığı ve kaleci De Sanctis'in kurtarışlarıyla ilk yarıyı önde tamamlamayı başardı. Galatasaray, golü bulduğu pozisyonun dışında da Kewell ve Arda ile geliştirdiği hızlı ataklar ile farkı açmaya çalıştı.

CİM BOM SKORDAN MEMNUN...
İlk yarıyı önde kapatan Galatasaray, ikinci yarıda oyunu tamamen kendi yarı sahasında kabul etti. Konyaspor, ikinci yarıda iki kanattan da sık sık ataklar geliştirse de Galatasaray savunmasını aşmayı bir türlü başaramadı. Sayısız duran top şansı da yakalayan Konyaspor, evinde mağlup olmaktan kurtulamadı. Emre Aşık ve Veysel Cihan'ın 90 dakika boyunca adeta boğuştuğu mücadelede Konyaspor'da öne çıkan bir diğer isim ise Bülent Bölükbaşı'ydı.

KORKMAZ KAZANAN KADROYU BOZMADI...
Galatasaray'ın çiçeği burnunda teknik direktörü Bülent Korkmaz, UEFA Kupası maçının ardından takımının başına ilk kez bir Süper Lig maçına çıktı. Genç teknik adam, Bordeaux karşısında sakatlanan Mehmet Topal'ın yerine oyuna giren Kewell'ı bu maçta da ilk 11'de sahaya sürdü. Korkmaz, kalede De Sanctis, savunmada Meira, Emre Aşık, Sabri ve Hakan Balta dörtlüsüne şans verirken, orta sahasını Ayhan, Barış, Arda, Kewell ve Lincoln beşlisiyle kurarken, ileri uçta Çek golcüsü Baros'a formayı verdi.

KORKMAZ'IN DEĞİŞİKLİKLERİ...
İlk yarıda Konyaspor savunması arasında tek başına kalan ve fazla etkili olamayan Çek golcü Milan Baros, ikinci yarının başında yerini Ümit Karan'a bıraktı. Bu sezon beklenenden çok uzak bir performans gösteren Ümit Karan da ikinci 45 dakikada forma giydiği maçta vasatı aşamadı. Korkamz ikinci oyuncu değişikliğini ise 66. dakikada yaptı. Kewell kenara gelirken, Aydın oyuna dahil oldu. Korkmaz son oyuncu değişikliğinde ise maçın en etkili ismi olan ve çok fazla yorulduğu gözlenen Arda Turan'ın kenara alıp, orta sahasını kuvvetlendirmek için Mehmet Güven'i sahaya sürdü.

İKİ TAKIMDA ÖNEMLİ EKSİKLER...
Galatasaray'da, sakatlıkları bulunan Mehmet Topal, Servet Çetin, Emre Güngör ve Linderoth, maç kadrosunda yer almadılar. Evsahibi takımda da kırmızı kart cezalısı Serhat Akın ile sakatlıkları bulunan Caner, Serhat Akyüz, Koray, Erdal ve Eren Şen, Galatasaray karşısında forma şansı bulamadılar.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
4. dakikada Emre'den seken topu kapan Veysel, ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı. Kaleci De Sanctis, yatarak topu kornere çeldi.
6. dakikada Lincoln'un yaklaşık 25 metreden kullandığı serbest vuruşta kaleci Jefferson topu güçlükle çıkardı. Tehlikeyi Konyaspor defansı uzaklaştırdı.
11. dakikada Sabri'nin kendi yarı sahasından yaptığı uzun ortada ceza sahasına Milos ile birlikte hareketlenen Arda, kaleci Jefferson ile Milos'un arasından topu kafayla ağlara gönderdi. 0-1
30. dakikada Bülent'in sağdan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahasında kafalardan seken topa Milos'un vole vuruşunda top üstten auta çıktı.
32. dakikada defansın arkasına sarkarak topu ceza sahasında kontrol eden Bülent Bölükbaşı, kaleci ile karşı karşıya pozisyonda topu üstten auta gönderdi.
39. dakikada Kewell'ın ceza sahası sağ çaprazından yaptığı ortada arka direkte Baros'tan önce Kratochvil topu kornere gönderdi.
44. dakikada Lincoln'ün pasıyla sağdan son çizgiye kadar inen Kewell'ın ortasında arka direkte Baros'tan önce Ömer araya girerek topu kornere gönderdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
49. dakikada Ayhan'ın ceza sahasına ortasında sağ çaprazda Meira, topuk pasıyla topu Lincoln'ün önüne bıraktı. Lincoln'ün gelişine sert vuruşunda meşin yuvarlak farklı şekilde üstten auta gitti.
62. dakikada Bülent'in sağdan ortasında Ayman'ın kafa vuruşunda top üstten dışarı çıktı.
72. dakikada Arda'nın pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Sabri'nin vuruşunda top yandan auta çıktı.

STAT: Atatürk
HAKEMLER: Tolga Özkalfa, Serkan Gençerler, Muhittin Gürses
KONYASPOR: Jefferson, Milos, Kratochvil, Ömer, Celalettin (Da Silva dk. 71), Zafer (Mehmet Çoğum dk. 84), Ayman, Cihan, Poljac (İsmail dk. 49), Bülent, Veysel
YEDEKLER: Oğuzhan, Musa, Mustafa, Recep
TEKNİK DİREKTÖR: Giray Bulak
GALATASARAY: De Sanctis, Sabri, Emre, Meira, Hakan, Ayhan, Barış, Kewell (Aydın dk. 66), Arda (Mehmet Güven dk. 77), Lincoln, Milan Baros (Ümit Karan dk. 46)
YEDEKLER: Aykut, Nonda, Semih, Volkan
TEKNİK DİREKTÖR: Bülent Korkmaz
GOL: Arda (dk. 11)
SARI KARTLAR: Cihan (Konyaspor), Sabri, Meira (Galatasaray)

FOTOĞRAFLAR :








______________
Ve bazen ; sadece sukût şart olur . Boğazını yırtarcasına susarsın işte .
Mesaj01.03.2009, 20:33 (UTC)    
Mesaj konusu:

Wink
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu