Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj18.03.2009, 13:40 (UTC)    
Mesaj konusu: Webcam’imizi Güvenlik Kamerası Yapalım

Webcam’i nasıl güvenlik kamerası olarak kullanabileceğimizi görelim. Ancak bu işlemi yapabilmek için yardımcı bir program kullanmamız gerekiyor. Zira elimizdeki Webcam’leri yardımcı bir program kullanmadan güvenlik işinde kullanamıyoruz.

Bu noktada bizlere Active Webcam programı yardımcı olacaktır. Programı BYTE DVD içerisinde “Dergiden” başlığı altında “Dosya” klasöründe bulabileceksiniz. Kurulumunu yaptığımız program ile birçok işlemi aynı anda yapabiliyoruz. Örneğin; çekilen görüntüleri kaydedebilir, fotoğraf çekimi yapabilir veya çektiğimiz görüntüler üzerinde basit düzenlemeler yapabiliriz.

Program kurulduğunda standart ayarlarla çalışmaya başlıyor. Bu ayarlar ile program, bilgisayarınıza bağladığınız webcam’i otomatikman tanıyacaktır. Otomatik tanımanın olmadığı veya web kameranızı yanlışlıkla kapattığınız zaman ise “File” menüsü altından “New Camera” seçeneğiyle kamera görüntüsünü almaya başlayabilirsiniz. Açılan pencerede “Device” sekmesinde bulunan “Local Camera” seçeneğiyle kameranıza bağlanabileceksiniz. Eğer ekrana gelen görüntü çok büyükse yapmanız gereken, “Crop/Scale” sekmesinde bulunan “Scale Image” seçeneğindeki “100” değerini düşürmek olacaktır. Bu değer alınan görüntünün hangi oranda ekrana aktarılacağını gösteriyor. Bu ayarlamalardan sonra webcam görüntünüz programın ana penceresinde küçük bir pencere şeklinde görünecektir. Bu pencerenin alt bölümünde bazı küçük butonlar göreceksiniz. Bu butonlar sizin kayda başlamanızı ve kaydı durdurmanızı sağlayacak.

Şimdi asıl yapmak istediğimiz konuya geri dönelim. İşlemlere başlamadan önce masaüstünde kendinize bir klasör oluşturun. Biz “Webcam adında bir klasör oluşturduk. Bu klasör, programın işleme mantığını anlamamız konusunda bize yardım edecek.
______________


TÜRK e KeFeN BiÇeNiN öLüMü KoRKuNÇ oLuR!!!!!!!!!
Mesaj18.03.2009, 19:49 (UTC)    
Mesaj konusu:

bilgi için tşkler
Mesaj18.03.2009, 20:39 (UTC)    
Mesaj konusu:

bilgi için teşekkürler!.. Wink
Mesaj18.03.2009, 20:40 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bu anlatımı başka bir yerde daha görmüştüm!Teşekkürler Wink
______________

Paylaşımlara Saygı Lütfen Yorum Yazalım! İşimiz Paylaşım! Gücümüz Kaynak Siteler & Tecrübemiz & B-S!
Mesaj18.03.2009, 20:48 (UTC)    
Mesaj konusu:

önemli değil...
______________


TÜRK e KeFeN BiÇeNiN öLüMü KoRKuNÇ oLuR!!!!!!!!!
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu