Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj30.06.2009, 22:57 (UTC)    
Mesaj konusu: Filleri boyayarak pandaya benzettiler!

Pandalara olan sevgileri bir çılgınlık haline gelen Taylandlılar, ülkelerinin simgesi olan filleri boyayarak pandalara benzettiler..

Fillerin hafızalarının çok iyi olduğu ve kolay kolay unutmadıkları bilinir. Ama Tayland'da filler unutuluyor. Ülkenin yeni gözdesi pandalar.

Tayland'da panda sevgisinin bir salgın gibi yayılması, ülkenin sembolü haline gelen filleri perişan etti. Pandalar aşkına, filleri beyaz boyalarla boyayan hayvanat bahçesi yetkililerinin amacı ise dikkat çekmek.

Ayutthaya Elephant Kraal adlı hayvanat bahçesindeki bakıcılar, ülke halkının pandaları çokça önemsemesini ve filleri unutmaya başlamasını eleştirdikleri için bu yola başvurdular.

Bangkok Post'un haberine göre, yeni doğan panda yavrusu ve ailesi için, 20 milyon baht (yaklaşık 1 milyar lira) harcanarak karlı bir özel ev yapmayı planlayan yetkilier fil bakıcılarını çileden çıkarttı. Bakıcılar da dikkat çekmek ve çocuk ve gençlere fillerin de bakıma muhtaç olduklarını göstermek için onları boyadılar ve bir yürüyüşe çıkardılar.

"Hükümetin bu Ulusal Sembol-Filler için de bir şeyler yapmasının artık zamanı geldi. Çin, pandalarını bu kadar önemsiyorken, Tayland neden fillerini önemsemiyor?" diyen bakıcıların bu eylemi, gerçekten de dikkat çekti.


Resim için http://www.ilginchaber.com/thumbnail.php?file=fil_518400569.jpg
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu