Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj13.07.2009, 17:15 (UTC)    
Mesaj konusu: Kendi kendine yanan taşlar

Kendi kendine yanan taşlar sizce böle birşey olabilirmi bir madde var aklıma gelmiyor pembe böle kimsayal madde dökülmüş olabilir o madde katılaşınca ısınmaya başlar sizin görüşleriniz nedir? neden yanar kendi kendine taşlar?
______________
sanadestek.tr.gg

Güncel Konular
Mesaj13.07.2009, 17:17 (UTC)    
Mesaj konusu:

Alıntı:
kimsayal madde dökülmüş olabilir o madde katılaşınca ısınmaya başlar


bende böyle düşünüyorum.Kimyasal Wink
______________

Mesaj13.07.2009, 17:21 (UTC)    
Mesaj konusu:

Batı Torosların Genç Dağlar kuşağını içine alan yörenin jeolojik yapısı genellikle kalker ve serpantin kayaçlarından meydana gelir.

Akdeniz Bölgesi'nin bütün ekolojik şartlarına sahip sahada, bitki örtüsü deniz kıyısında fıstık çamları ile başlar,yükseldikçe kızılçam, karaçam ve 1000 metrenin üstünde sedir ağaçları görülür.

Park sınırları içinde 1000 e yakın bitki türü ve bunların içinde de 21 endemik türün bulunuşu Milli Park'ın tür yönünden çeşitliliğini göstermektedir. Alanda ayı, Dağkeçisi, Yaban domuzu, tilki, çakal, kurt, sansar ile çeşitli kuş ve balık türleri yaban hayatının bireyleridir.

Olympos'un birkaç km batısındaki dağlık arazide kalker ve serpantin formasyonları kontağındaki çatlaklardan çıkan ve "Likya'nın Sönmeyen Ateşi" diye adlandırılann doğalgaz yüzyıllardır yanmakta ve Bellerophontos mitosuna Chimaira (Yanan Taş) adıyla geçerek yöreye mitolojik değer kazandırmaktadır.

Akdeniz Bölgesi iklim şartlarına sahip alanda yılın 7-8 ayında Milli Park'ta her türlü deniz sporları, piknik, kamp, yürüyüş, arkeolojik alanlar gezilerek yararlanılabilir.

Görülebilecek Yerler: Antik çağlarda Likya olarak bilinen bölgenin doğusunda yer alan Milli Park tarih öncesi dönemlerden itibaren iskan bölgesi olmuştur. Sahilin kuzeyindeki Beldibi mağarasındaki buluntular bunu ispatlamaktadır. Milli Park'ın en önemli yerleşim yerleri MÖ VII. yüzyılda Rodos Kolonosi olarak kurulan Phaselis (Tekirova)ve Olympos şehirleridir. Ayrıca Kemer yakınlarında Idyros,Adrasan Limanı ve Gagai diğer görülmesi gereken tarihi yerleşimlerdir.

Mevcut Hizmetler ve Konaklama: Milli Park'tan; her türlü deniz sporları, piknik, çadırlı kamp, yürüyüş, arkeolojik alanlar gezilerek yararlanılabilinir. Kındılçeşme günübirlik kamp alanı ile Büyükçaldıcak, Küçükçaldıcak, Topçam günübirlik alanlarından faydalanılabilinir. Milli Park'ın içinde bulunan otel, motel, kamping konaklama ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayacak düzeydedir.

Ulaşım: Milli Park Antalya-Kemer-Kumluca Devlet Karayolu kısmen sahilden, kısmen de içeriden boydan boya kateder.Bu yol, Mersin-Antalya-Muğla sahil yolunun bir parçasıdır. Wink
______________
Mesaj13.07.2009, 17:44 (UTC)    
Mesaj konusu:

Arkadaşım biraz dikkat ederek alıntı yapsaydın konuyla alakasız şeyler var görüslerinizi bekliyorum
______________
sanadestek.tr.gg

Güncel Konular
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu