Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj17.08.2009, 12:20 (UTC)    
Mesaj konusu: Samsung JET S8003 tam aradığım model.!!



Telefona hayran kaldım bir webmasterin tam aradığı model.. Tavsiye ederim..

Tanıtımı yapılan ve ardı ardına satışa sunulan Samsung modellerinin büyük bir çoğunluğunun dokunmatik ekranlı olduğu görülüyor. Samsung yeni sunduğu dokunmatik ekranlı modelleriyle pazarı domine ederken, diğer bir yandan kullanıcı tarafında “dokunmatik ekranlıysa Samsung’tur” algısı yaratıyor. Samsung’un yeni gözdesi Jet, geçtiğimiz ay bizlerin de katıldığı bir etkinlikle Londra’da dünya basınına tanıtıldı. Samsung Omnia II ile birlikte duyurulan Jet, bu ay incelediğimiz en iddialı ürünlerden. Nefes kesici bir etkinlikle tanıtımı yapılan Samsung Jet, dokunmatik ekranlı modellerin en gözdesi. İsterseniz hemen cihazı incelemeye başlayalım. Samsung Jet, iPhone’dan daha dar ve biraz daha kısa. Bu sayede çoğu kullanıcı için çok daha kullanışlı bir yapısı var. 11.9 mm kalınlığında olan Jet, elde pek hissedilmese de birkaç mm daha ince. Yuvarlak hatlara sahip tasarımıyla oldukça şık göründüğünü söyleyebiliriz. Cihazın 3.1 inç büyüklüğünde 480×800 piksel çözünürlük sunan AMOLED ekranı harika. Hem çözünürlük yüksek, hem de LED teknolojili ekran daha az enerjiyle çok daha parlak bir görüntü sunuyor. Cihazın kontrol tuşlarının bulunduğu alt kısmı eğimli olarak tasarlanmış. Büyükçe çağrı tuşlarının ortasında üç boyutlu küp görünümündeki şeffaf kontrol tuşu bulunuyor. Bu şeklin anlamına yazılım özelliklerinde değineceğiz. Sol yan yüzde sadece ses kontrol tuşları bulunuyor. Sağ yanda ekran kilidi, kamera tuşu ve özel kısayol tuşu bulunuyor. Bu tuş sayesinde hem küp menüye, hem de çalışan uygulamalar listesine ulaşabiliyorsunuz. Cihazın USB / Şarj ve kulaklık bağlantıları da ideal bir şekilde üst kısma yerleştirilmiş. Üstelik kulaklık girişi 3.5 mm standart olduğundan istediğiniz kulaklığı kullanabiliyorsunuz. Samsung Jet’in arka yüzü derinlik algısı yaratan kırmızı tonlarından holografik çizgilerle kaplanmış. Ayrıca ürün kutusundan siyah renkli ikinci bir kapak daha çıkıyor. Arka yüze baktığımızda ayrıca kameranın iki adet LED lamba ile desteklendiğini görüyoruz.

YENİLENEN ARAYÜZ
Samsung tarafından geliştirilen TouchWiz arayüzünün 2.0 versiyonuyla çalışan Jet, bunun yanı sıra Motion UI olarak adlandırılan hareket bazlı kullanım, Media Gate 3D isimli üç boyutlu küp menü ve ekranda harf çizerek kilit açmayı mümkün kılan Smart Unlock teknolojilerine sahip. Ekran ve tuşları sağ yandaki kilit tuşuyla pratik bir şekilde kilitleyip açabiliyorsunuz. Büyük dokunmatik ekranda bizi standart TouchWiz arayüzü karşılıyor. Üç adet boş ana ekran üzerinde sol yandaki widget çubuğundan seçeceğiniz uygulamalarla kendi kullanım alanınızı yaratabiliyorsunuz. Tahmin edeceğiniz üzere ekranlar arasında parmağınızı sol ve sağ yönde kaydırarak geçiyorsunuz. Ekranın alt kısmında telefon, rehber, mesajlar ve ana menü olmak üzere sık kullanılan dört kısayol bulunuyor. Ana menü iPhone’a benzer şekilde sayfalar halinde görüntülenebiliyor. Bu sayede sağa sola geçiş yapabiliyorsunuz. Ekran geçişleri için birçok animasyon sunuluyor. Aktif hale getirip üç boyutlu animasyonlardan birini seçebiliyorsunuz. Arayüzün çalışma performansı ve tepkisi gayet başarılı. Tam burada dokunmatik ekran hassasiyetinden bahsedelim. Dirençsel dokunmatik teknolojisiyle çalışmasına rağmen bu teknolojili cihazlar arasında en hassas dokunma deneyimi sunan Jet bu sayede piyasada az sayıda bulunan gerçek anlamda ‘kullanışlı’ dokunmatik cihazlardan biri.

ÜÇ BOYUTLU KÜP MENÜ
Media Gate 3D adı verilen küp menü, cihazın en iddialı özelliklerinden biri. Bu menüye ekran altındaki küp tuşuna basarak erişebiliyorsunuz. Üç boyutlu ve animasyonlu olarak ekrana gelen küp üzerindeki her yüz bir fonksiyona atanmış. Küpü ekranda parmağınızı kullanarak döndürebiliyorsunuz. Örneğin fotoğraflar yüzüne dokunduğunuzda, çektiğiniz kareler üç boyutlu kartlar halinde diziliyor. Parmağınızı yukarı aşağı sürükleyerek gezebiliyorsunuz. Aynı şekilde müzik parçaları ve oyunlar arasında da geçiş yapmak mümkün. Tarayıcı ve kamera dahil sık kullanılan tüm uygulamalar karenin altı yüzüne dağıtılmış. Küp üzerindeki seçeneklere alttaki simge çubuğundan da erişmek mümkün. Hassas ekran üzerinde tüm bu özellikler eğlenceli bir şekilde kullanılabiliyor. Küp tuşuna basılı tuttuğunuzda ise hareket algılayıcı ile kontrol edilen iki seçenekli özel bir kısayol menüsü görüntüleniyor.

GELİŞMİŞ HAREKET ALGILAMA
Samsung Jet’i özel kılan fonksiyonların başında firma tarafından güçlü bir yazılımla desteklenmiş hareket algılayıcı geliyor. Farklı uygulamalarda işe yarayan algılayıcı bu sayede piyasanın en zengin kullanımlı hareket algılama özelliği olarak Jet üzerinde sunuluyor. Küp tuşuna basılı tutarak eriştiğiniz iki seçenekli menüyü kişiselleştirebiliyorsunuz. Kamera, müzik ve FM radyo gibi bu özelliği kullanarak erişmek isteyebileceğiniz kısıtlı sayıda seçenek sunulmuş. Sol yöne kamera, sağ yöne de müzik çalar uygulamasını atadığınızı varsayalım. Bu menüyü görüntüledikten sonra cihazı sola sallarsanız kamera, sağa sallarsanız müzik çalar uygulamasına erişebiliyorsunuz. Görüşme sırasında masa gibi düz bir yüzeye bıraktığınızda hoparlörü aktif hale getirme özelliği de algılayıcılar sayesinde mümkün oluyor. Müzik çalarken cihaza parmağınızla iki defa vurarak müziği durdurup oynatabiliyorsunuz. Yine üç veya daha fazla sallayarak uygulama kapatma özelliği de bulunuyor. Müzik dinlerken cihazı sol ve sağ yönde çevirip bırakmanız da önceki, sonraki şarkılara geçiş sağlıyor. Tüm bu seçeneklerle ‘zengin’ kelimesi ile ne anlatmaya çalıştığımızı anladınız sanıyoruz.

BİRAZ TEKNİK
Cihaz 800 MHz gücünde özel 65nm Samsung işlemciyle çalışıyor. Daha az enerji tüketen işlemci üç boyutlu animasyonlarda, film oynatmada yüksek performans sunuyor. LED ekran üzerinde hafıza kartı üzerindeki filmleri veya yaptığınız video kayıtlarını 30 FPS hızında izleyebiliyorsunuz. Jet lisanslı DivX, XviD ve Real desteğinin yanı sıra 5.1 kanal Dolby ses desteğiyle video oynatmada piyasanın en güçlü cihazları arasında. MPEG4 formatının yanı sıra H.264 ve H.263 formatlarına sunduğu destek ve işlemcisinden aldığı güçle bunu fazlasıyla hak ediyor. 5 megapiksel kamerası otomatik netleme özelliğine sahip ve iki adet LED ile desteklenmiş. Titreşim önleme ve geniş dinamik aralık ile ortaya çıkan sonuçlar da çok başarılı. Gülümseme yakalama ve göz kırpma algılayıcı özellikleri de cabası. Yine iPhone ile karşılaştırmak gerekirse Jet’in fotoğraf kalitesini gördüğünüzde iPhone’un aslında fotoğraf çek(e)mediğini anlayabilirsiniz. Cihazın galeri uygulaması, önceki Samsung modellerinde de gördüğümüz hareket algılayıcı ile cihazı eğerek gezilebilen başarılı bir uygulama. Gelişmiş panorama özelliği, sadece yatay değil, dikey panoramalar da çekebilmenizi sağlıyor. Kameranın video kayıt performansı da çok yüksek. 720×480 piksel çözünürlüğünde 30 FPS değerinde harika videolar kaydedebilirsiniz. Ayrıca küçük boyutta ağır çekim video seçeneği de sunuyor.

BAĞLANTI SEÇENEKLERİ
Wi-Fi bağlantısına da sahip olan Samsung Jet, üzerinde başarılı bir hareketle WebKit tabanlı Dolphin isimli bir tarayıcı sunulmuş. Tarayıcı büyük dokunmatik ekran üzerinde oldukça yüksek performans gösteriyor. Sayfa görüntüleme hızı ve Flash desteği sayesinde istediğiniz siteyi ziyaret edebilirsiniz. Flash’lı sitelerde doğal bir yavaşlık olsa da, parmağınızla hızlı bir şekilde gezebiliyorsunuz. Çift dokunduğunuz yere yakınlaşıp uzaklaşabiliyorsunuz. Samsung ayrıca tek parmaklı zoom özelliği eklemiş. Ekranda herhangi bir yere parmağınızı değdirip 1 saniye kadar sabit tuttuktan sonra yukarı aşağı kaydırarak görüntüye yakınlaşıp uzaklaşabiliyorsunuz. Özelliğin oldukça başarılı çalıştığını ve iPhone’un çift parmaklı kullanımı karşısında gayet özgün durduğunu söyleyebiliriz. Uygulamaların tümünü arkaplanda çalışır halde tutabiliyorsunuz. Çalışan uygulamaları da sağ yandaki özel kısayola basılı tutarak erişebiliyor, yine üç boyutlu kartlar halinde görüp geçiş yapabiliyorsunuz.

FLASH DESTEĞİ
Samsung Jet Flash desteğini kullanıcıya çok farklı bir biçimde daha sunuyor. Dinamik fon adıyla sunulan uygulama sayesinde cihaz üzerinde Flash animasyon hazırlayabiliyorsunuz. Düz, eğik, serbest çizgi, farklı renkte şekiller, damgalar ve hatta kendi çekeceğiniz fotoğrafları dilediğiniz sırada ekrana çizip ekledikten sonra bunları belirleyeceğiniz hızda oynayan bir Flash animasyon olarak (SWF formatında) kaydedebiliyorsunuz. Tüm bu özelliklerine arkaplanda uygulama çalıştırma, orta üzeri pil performansı, 3G desteği ve yine lisanslı Microsoft Exchange ActiveSync uygulaması eklendiğinde Samsung Jet, gerçekten adıyla müsemma bir cihaz haline geliyor. Tebrikler Samsung.

ARTILAR
Mükemmel kamera, yüksek çalışma performansı, video yetenekleri, TouchWiz 2.0 arayüzü, hareketle kontrol, dirençsel olmasına rağmen çok hassas dokunmatik ekran.

EKSİLER
Küp menü, hareketli erişim menüsü gibi birçok fonksiyona alışmak zaman alabilir.

TEKNİK ÖZELLİKLER

İşletim Sistemi
• Samsung TouchWiz 2.0

Şebeke
• GSM ve HSDPA

Ekran
• 3.1 inç 480×800 piksel dirençsel dokunmatik
• 16 milyon renk AMOLED

Hafıza
• 2 / 8 GB dahili, microSD kart (16 GB maksimum)

Kamera
• 5 megapiksel, otofokus, gülümseme deklanşörü, göz kırpma algılama, 720×480 30fps video kaydı, ağır çekim kayıt

Multimedya Desteği
• AAC, MP3, MPEG4, DivX, XviD, WMA, 5.1 Dolby ses

Bekleme / Konuşma Süresi
• 422 / 8.5 saat

Navigasyon
• A-GPS, Samsung Navigator

Bağlantılar
• USB, Wi-Fi, Bluetooth 2.1

Boyutlar
• 108.8 x 53.5 x 11.9 mm

Ağırlık
• 110 gram
______________
BİR BEDAVA-SİTEM KLASİĞİ... MİSTANBUL.TR.GGindirim kodu - discount code
Mesaj17.08.2009, 13:48 (UTC)    
Mesaj konusu:

Paylaşım için saol
Mesaj17.08.2009, 14:01 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bu Telefonu Babamdan İstiycem xD
______________
Mesaj17.08.2009, 14:13 (UTC)    
Mesaj konusu:

hemen alır
Mesaj17.08.2009, 14:21 (UTC)    
Mesaj konusu:

fiyat ne
______________
www.bs-kolik.tr.gg

BÜTÜN BEDAVA SİTEM KULLANICILARININ ONLARA HAS SAYFADA TANITIMI YAPILACAKTIR SİZDE KATILMAK İSTİYORSANIZ BİZE MESAJ ATINIZ
Mesaj17.08.2009, 17:33 (UTC)    
Mesaj konusu:

999 TL ama yakında ucuzlar ucuzlamasını bekleyeceğiz Very Happy
______________
BİR BEDAVA-SİTEM KLASİĞİ... MİSTANBUL.TR.GGindirim kodu - discount code
Mesaj17.08.2009, 17:34 (UTC)    
Mesaj konusu:

mistanbul yazmış:
999 TL ama yakında ucuzlar ucuzlamasını bekleyeceğiz Very Happy


Bayaa Ucuzmuş. Very Happy
Mesaj17.08.2009, 17:49 (UTC)    
Mesaj konusu:

mistanbul yazmış:
999 TL ama yakında ucuzlar ucuzlamasını bekleyeceğiz Very Happy

oo çok ucuzmuş hemen alıp geliyim telefoncudan Mr. Green
______________
Mesaj17.08.2009, 18:04 (UTC)    
Mesaj konusu:

bizim telefoncu siparişle getirio kapıya teslim Mr. Green Mr. Green
Mesaj17.08.2009, 18:07 (UTC)    
Mesaj konusu:

nokianın 5800 daha güzel bence bende bunu tavsiye ederim xD bunu inceledikten sonra birde 5800 a bakın x)


PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
______________
Mesaj17.08.2009, 18:19 (UTC)    
Mesaj konusu:

c-strike15 yazmış:
nokianın 5800 daha güzel bence bende bunu tavsiye ederim xD bunu inceledikten sonra birde 5800 a bakın x)


PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER


5800 öncelikle tam bir kalas... çok büyük ve kalın bu ince zarif

ayrıca 5800 a çoğu yere elinizle dokunamıyormuşsunuz , elinizi görmüyormuş..

Bu telefonu bu yazıda iphone ile karşılaştırmışlar 5800 neki ..

Nokia dokunmatikte başarılı değil...

5800 3.2 mp S8003 5 mp

Üstelik parlak amoled ekranı var

iki led flaşı var

video çekim kalitesi felanda yüksek...

5800 ile karşılaştırılması bile doğru değil...
______________
BİR BEDAVA-SİTEM KLASİĞİ... MİSTANBUL.TR.GGindirim kodu - discount code
Mesaj17.08.2009, 18:19 (UTC)    
Mesaj konusu:

c-strike15 yazmış:
nokianın 5800 daha güzel bence bende bunu tavsiye ederim xD bunu inceledikten sonra birde 5800 a bakın x)


PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER


5800 öncelikle tam bir kalas... çok büyük ve kalın bu ince zarif

ayrıca 5800 a çoğu yere elinizle dokunamıyormuşsunuz , elinizi görmüyormuş..

Bu telefonu bu yazıda iphone ile karşılaştırmışlar 5800 neki ..

Nokia dokunmatikte başarılı değil...

5800 3.2 mp S8003 5 mp

Üstelik parlak amoled ekranı var

iki led flaşı var

video çekim kalitesi felanda yüksek...

5800 ile karşılaştırılması bile doğru değil...
______________
BİR BEDAVA-SİTEM KLASİĞİ... MİSTANBUL.TR.GGindirim kodu - discount code
Mesaj17.08.2009, 18:20 (UTC)    
Mesaj konusu:

c-strike15 yazmış:
nokianın 5800 daha güzel bence bende bunu tavsiye ederim xD bunu inceledikten sonra birde 5800 a bakın x)


PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER


5800 öncelikle tam bir kalas... çok büyük ve kalın bu ince zarif

ayrıca 5800 a çoğu yere elinizle dokunamıyormuşsunuz , elinizi görmüyormuş..

Bu telefonu bu yazıda iphone ile karşılaştırmışlar 5800 neki ..

Nokia dokunmatikte başarılı değil...

5800 3.2 mp S8003 5 mp

Üstelik parlak amoled ekranı var

iki led flaşı var

video çekim kalitesi felanda yüksek...

5800 ile karşılaştırılması bile doğru değil...
______________
BİR BEDAVA-SİTEM KLASİĞİ... MİSTANBUL.TR.GGindirim kodu - discount code
Mesaj17.08.2009, 18:22 (UTC)    
Mesaj konusu:

mistanbul yazmış:
c-strike15 yazmış:
nokianın 5800 daha güzel bence bende bunu tavsiye ederim xD bunu inceledikten sonra birde 5800 a bakın x)


PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER


5800 öncelikle tam bir kalas... çok büyük ve kalın bu ince zarif

ayrıca 5800 a çoğu yere elinizle dokunamıyormuşsunuz , elinizi görmüyormuş..

Bu telefonu bu yazıda iphone ile karşılaştırmışlar 5800 neki ..

Nokia dokunmatikte başarılı değil...

5800 3.2 mp S8003 5 mp

Üstelik parlak amoled ekranı var

iki led flaşı var

video çekim kalitesi felanda yüksek...

5800 ile karşılaştırılması bile doğru değil...



dediklerin dpğrudur ama çogu yanıda söylediğin telefondan daha güzel Smile ama bide şu var benim hoşuma giden şeyler dier kişilerin hoşuna gitmiyor olabilir Smile güzelliği insandan insana değişebilir
______________
Mesaj17.08.2009, 18:25 (UTC)    
Mesaj konusu:

5800 Xpressmusic hiç bir telefona değişmem
______________
...
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu